Bunk Barns Transformerande Säng: Modeller För Små Lägenheter För Två Barn

Innehållsförteckning:

Bunk Barns Transformerande Säng: Modeller För Små Lägenheter För Två Barn
Bunk Barns Transformerande Säng: Modeller För Små Lägenheter För Två Barn
Anonim

Många gifta par som har flera barn har problem med att sova. Denna fråga är särskilt relevant i ett litet bostadsområde. I sådana fall skulle rätt lösning vara en konvertibel våningssäng, som ger båda barnen en plats att vila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Det finns bara några få typer av transformationsmekanismer. Några av dem är baserade på fjädermetoden, som är typisk för italienska system. De anses vara mycket pålitliga och hållbara, eftersom de inte har mekaniska element som sådana. Mekanismen består endast av spiralfjädrar, som i en utökad form stöder sängens vikt. Jo, och en hållare som förhindrar att sängen fälls tillbaka. Det finns inga andra mekaniker där. Ett sådant system tål mycket tunga belastningar, upp till 120 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också sängar baserade på det tyska systemet . De är en vridbar led med en gaslyft. Deras makalösa fördel är tystnaden och mjukheten i att fälla ut och vika strukturen. Hållbarheten hos en välgjord mekanism är också ganska hög. Enligt många recensioner kan en sådan mekanism tjäna i mer än 50 år. När du väljer ett tyskt system är det nödvändigt att kontrollera med säljarna kraften hos stötdämparna. De ska inte vara svagare än 1400 H, utan snarare större. Ett sådant system är också ofta synkront, det vill säga när den ena sängen fälls ut eller viks utför den andra samma åtgärder.

Om vi jämför arbetets hållbarhet och tillförlitlighet är den italienska versionen fortfarande mer optimal. Det finns inga rörliga mekaniska element i den. Å andra sidan har den tyska designen en mjukare och tystare åktur. Varje köpare väljer själv vad som står honom närmare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu till sängarna själva. En tvåvåningskombination av kajplatser är bara horisontell. Deras genomsnittliga storlek är storleken på en vanlig enkelsäng, det vill säga 100 cm bred och 190 cm lång. Tjockleken på madrassen med en ortopedisk bas är i genomsnitt 20 cm. Med tanke på att sängarna fälls, vilket betyder att de har en volymetrisk stängningsmekanism, tjockleken på hela stödstrukturen (skåp) är inte mindre än 60 cm. Förutom att själva mekanismen och sängen är i en nisch, är ofta dolda hyllor anordnade där, som inte syns när sängarna är vikta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att betona att om en kombination av dubbla transformatorer används, är den nedre delen en soffa, och den övre kan transformeras:

  • i skåp;
  • tabell;
  • det andra elementet i den nedre sängen, som gör den till en mysig soffa.

Den nedre sängen kan vara med lådor för förvaring av linne eller leksaker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allt ovanstående gäller inbyggda dubbelsängar, som, när de är vikta, utgör en del av en monolitisk möbelstruktur. Det finns ett annat alternativ för våningssängar. Det är mer mobilt, men mindre pålitligt. När den är hopfälld är det bara en liten och mysig soffa. När den läggs ut gör den en vacker våningssäng med en koja per våning. De använder ett tyskt gaslyftsystem för mekanismen.

Tänk på fördelarna med sådana fällbara soffor:

  • kompakthet;
  • relativ rörlighet.

Minus:

  • när den är hopfälld tar den fortfarande plats som en soffa;
  • på grund av designfunktioner är ytterligare förvaringsutrymmen antingen helt frånvarande i denna typ av möbler eller är mycket små;
  • tillförlitligheten för konstruktionen av andra våningen är mycket lägre; detta beror på det stora antalet olika gångjärnsmekanismer, till skillnad från den vanliga hopfällbara sängen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Denna typ av möbler, till exempel en barns transformerande säng, särskilt en våningssäng, har ett antal fördelar.

  • Naturligtvis är det först och främst de små dimensionerna på det vikta utrymmet. Särskilt viktigt för små lägenheter.
  • Sådana möbler passar perfekt in i alla interiörer, eftersom det ofta är en del av det.
  • Mjuk och ortopediskt korrekt bas som inte låter barnets ryggrad deformeras.
  • Mycket lång livslängd. Nog för att barnet ska växa upp. Många transformatorer för barn är gjorda i storlekar som passar perfekt inte bara ett litet barn, men också en vuxen kan bekvämt rymma.
  • Vissa konvertibla sängar har flera expansionsalternativ. Till exempel kan några av dem också utföra funktionerna i en bekväm soffa, byrå eller till och med innehålla ett bord i deras sammansättning.
  • Vid tillverkning av sådana möbler används endast en rad naturliga trämaterial.
  • På grund av att sängen är för barn är den ofta utrustad med de element som är nödvändiga för barnets säkerhet. Sådana, till exempel, som stötfångare.
  • Pålitlighet. Barns sängar är alltid bäddade med en säkerhetsmarginal, eftersom barn aldrig sitter tyst på dem - de springer på sängens yta och hoppar sedan på den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att nämna nackdelarna med sådana möbler

  • Hög kostnad. Det är klart att en sådan design inte kan vara billig. Kostnaden för omvandlingsmekanismer och naturmaterial är hög.
  • Eftersom transformatorn ofta är en del av andra möbler (till exempel en garderob), och dess mekanism också ofta är synkront kombinerad, är demontering av den transformerande sängen endast möjlig som helhet, och samtidigt som en möbel som den är en del.
  • Medan barnet är litet måste hans föräldrar vika och fälla ut sådana möbler. Ett barn kan helt enkelt inte göra det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av möbler

När du letar efter möbler för två barn måste du förstås först och främst vara uppmärksam på materialet från vilket de är gjorda. Möbler baserade på plast är mycket oönskade, eftersom de helt enkelt kan vara giftiga för barnets kropp. Eller på grund av dess kemiska grund kommer det att orsaka allergiska reaktioner. Det är nödvändigt att välja sådana sängar där stöddelen är gjord av naturligt trä, och inte av någon limmad spånskiva eller MDF, utan bara av massiva sorter av massivt trä.

Bild
Bild

Ek, hevea, bok är väl lämpade. Man måste komma ihåg att den övre hyllan i alla versioner av den transformerande sängen bär en mycket hög belastning och att spara på material är helt enkelt riskabelt för båda barns hälsa. När det gäller klädseln (om sådan finns) är det nödvändigt att endast använda naturbaserade tyger, inte syntet.

Det är bäst att göra sådana möbler på beställning så att de passar in i designen och inredningen i rummet där barnen kommer att tillbringa större delen av sin tid. Det är också värt att bestämma vilka ytterligare skåp, hyllor och andra element som krävs i detta eller det här fallet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När allt kommer omkring beror sängens konfiguration starkt på barnets ålder och intressen . Till exempel, för små barn, är stötfångare längs kanterna på övervåningen önskvärda. Dessutom behöver barn i alla åldrar skåp för kläder, leksaker, och därför måste du bestämma var de ska placeras. Och om möjligt, inkludera dem i hela strukturen för att spara utrymme.

När det gäller de dekorativa funktionerna hos inbyggda transformerande sängar kan deras baksida dekoreras som du vill, i alla färger, upp till tillämpningen av fotografiska bilder på deras yta, som ur föräldrarnas synvinkel kommer att vara av intresse för sina barn. Klädselns sidor (figur) och färglösningar görs också på köparens begäran, om denna möbel görs på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Hopfällbara våningssängar är den perfekta lösningen för alla familjer med två barn. De är bekväma, pålitliga och tar minst ett utrymme. Tack vare skräddarsydd eller handgjord inredning passar de perfekt in i rummet och utseendet på alla rum. Tack vare dess mångsidiga funktioner kommer jag också att vara användbar inte bara som sovplats, utan också som förvaringsplats för olika saker.

Många familjer som redan har skaffat sig en sådan möbel kan inte glädjas åt hur harmoniskt den passar in i den övergripande miljön och perfekt fungerar för rekreation och underhållning för sina barn. Även om bostadsutrymmet låter dig fritt sätta två separata barnsängar, är användningen av sådana vikbara möbler fortfarande meningsfull. Detta ger i alla fall ett stort område för barns spel och underhållning.

Det är bland annat en fråga om ordning i rummet. Ofta behöver dessa sängar inte sminkas - de har bara skjutit in dem i väggen och det är det, rummet är i sin ordning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en nyans till. När barn växer upp eller helt enkelt är frånvarande hemifrån (till exempel lämnar de för ett barnläger eller besöker släktingar), kan sådana hopfällbara sängar helt enkelt användas som sovande gästplatser, om några besökare tas emot. Vad kan förresten glatt överraska dem: både av själva närvaron av en sådan "osynlig" struktur, och av att de inte behöver övernatta på golvet.

Rekommenderad: