Sängstorlekar För Tonåringar: Standardstorlekar För En Barnsäng 11-14 år

Innehållsförteckning:

Video: Sängstorlekar För Tonåringar: Standardstorlekar För En Barnsäng 11-14 år

Video: Sängstorlekar För Tonåringar: Standardstorlekar För En Barnsäng 11-14 år
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, April
Sängstorlekar För Tonåringar: Standardstorlekar För En Barnsäng 11-14 år
Sängstorlekar För Tonåringar: Standardstorlekar För En Barnsäng 11-14 år
Anonim

Ett barn som växer upp blir nästan en självständig person. Han behöver ett separat rum och behöver också en bekväm och mysig plats att sova. Du bör välja en säng enligt ditt barns storlek, så att kroppen under vilan formas korrekt.

Bild
Bild

Storlekar på en tonårsäng

Barn i alla åldrar tillbringar cirka 10 timmar om dagen i sängen, så storleken måste beaktas när du väljer en plats att sova. I grund och botten är standarden för en tonårsäng 180x90 cm. Eftersom ditt barn redan har vuxit upp och har sin egen åsikt bör du lyssna på hans preferenser.

Tänk på de viktigaste parametrarna för att välja en tonårsäng

  • Överensstämmelse med barnets längd. Kojens storlek ska vara 20 centimeter större än kroppslängden.
  • Korrekt protetisk bas.
  • Hållbarhet - sängen måste klara mycket stress.
  • Intressant design, lämplig för ålder och hobbyer.
  • Säkra material, bästa naturträ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare kommer att överraska dig med de mest utsökta mönster. Det finns sängar med olika dekorativa skär, med inbyggda lådor. Idag kommer även den mest krävande konsumenten alltid att hitta ett lämpligt alternativ.

Föräldrar anser vanligtvis inte att det är nödvändigt att köpa vanliga sängar, som produceras i storleken 170x80 cm, eftersom tonåringen växer snabbt. Oftast köps produkter med en storlek på 200x90 cm, sådana modeller håller länge och till och med en vuxen kan sova på dem.

När du väljer ett ställe att sova för ett barn över 11 år bör flera krav beaktas . Materialet från vilket möblerna är tillverkade måste vara miljövänligt och inte innehålla skadliga ämnen. Vi rekommenderar också att du uppmärksammar det faktum att det inte finns några skarpa hörn. Redan vid 14 års ålder kan ett barn skadas genom att gå upp ur sängen halvsovande på natten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att köpa en säng som också är lämplig för en vuxen. Standardlängderna är 190 cm. Det finns ett brett utbud av mångsidiga soffor på marknaden som kommer att se bra ut inuti ett barnrum.

Om ditt barn är högre än 180 cm kan du göra en sådan säng på beställning. Bredden på möblerna spelar ingen roll, den kanske inte är särskilt stor - ca 80 cm. Det är också möjligt att hitta försäljningsundantag, där bredden blir upp till 125 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Dina barn kommer också att behöva funktionella tillägg när de växer upp. Till exempel lådor där du kan gömma sängkläder, intressanta böcker och andra viktiga små saker. Standardboxar är gjorda i storleken 40x70 cm. Men det är möjligt att beställa sådana som passar storleken på din sängmodell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns familjer med mer än ett barn och de går in i tonåren. Det bästa köpalternativet för en familj är en våningssäng. När du köper det här alternativet kan du avsevärt spara på plats i barnkammaren, samtidigt som du ökar utrymmet för klasser och spel. Sådana modeller är helt säkra för barn.

För att klättra upp till andra våningen måste barnet klättra på en speciellt monterad stege . Sådana stegar kan vara i form av lådor eller konventionella, gångjärniga. Själva sängarna finns i olika storlekar, allt beror på formen, antalet hyllor och inbyggda lådor. Det finns också modeller med inbyggda bord, skrivbord, där barn kan göra sina läxor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bestämning av höjden på den övre liggplatsen beror på höjden ovanför barnets huvud, som kommer att ligga under. Alla ska trivas. Standardhöjden anses vara upp till 1, 8 m. Man får dock inte glömma storleken på taken i barnrummet, så att en sådan säng passar. Oftast är sådana sovplatser 200x90 cm stora.

Det finns också några fall när våningssängar är gjorda av en koja. På bottenvåningen finns möjlighet att ställa bord, skåp eller en "buffé" -vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också skjutbäddsmodeller. Detta alternativ är idealiskt för föräldrar som inte vill köpa nya möbler till sina barn vart tredje år. Det finns produkter i form av en cirkel, deras design gör att du kan öka längden upp till 210 cm. Bredden ändras inte och är 70 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtletter av val

Om du vill att möblerna ska tjäna dig i många år bör du inte bara beakta sängens storlek utan också välja rätt madrass och bastyp. Ditt barns friska sömn beror exakt på sängens botten (förankring vid ramen, som är stödet för madrassen).

Det finns flera typer av grunder:

  • fast;
  • kuggstångsväxel;
  • ortoped (gjord av lameller).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En solid bas är en som är gjord av massivt trä eller plywood.

Om madrassen ligger på en sådan struktur, leder detta till snabb deformation på de platser där barnet ofta sover. Dessutom är denna design inte helt hygienisk, ungdomar svettas under sömnen och massivt trä låter inte fukt rinna bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rack-and-pinion-designen inkluderar en ram och lameller som bildar ett galler. För tillverkning används plast, trä eller metall.

Om stängerna är gjorda av plast anses de vara mer pålitliga och hållbara, men tillräcklig luftgenomsläpplighet säkerställs inte. Men trä- eller metallkonstruktioner är de mest hygieniska, men de kommer inte att hålla länge, eftersom lamellerna sjunker och går sönder med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest lämpliga typen av baser är ortopedisk. Strukturen är gjord av björk eller bokträ. Särskilda lameller (lameller) är gjorda så att de böjer sig jämnt och samtidigt upprepar böjningen i ryggraden helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja en madrass för en tonårsäng är lika viktigt som andra kriterier. Ryggradens korrekta position under sömnen är nyckeln till hälsa och känslomässig stabilitet. Från 11 års ålder är ryggraden nästan helt formad, så det är viktigt att inte böja den.

En madrass krävs för att välja medelfasthet.

Rekommenderad: