Säng Med Tre Våningar (43 Bilder): En Utrullningsmodell Med Tre Stolar För Vuxna Med Kantsten Och Bord, Hur Man Gör Det Själv

Innehållsförteckning:

Video: Säng Med Tre Våningar (43 Bilder): En Utrullningsmodell Med Tre Stolar För Vuxna Med Kantsten Och Bord, Hur Man Gör Det Själv

Video: Säng Med Tre Våningar (43 Bilder): En Utrullningsmodell Med Tre Stolar För Vuxna Med Kantsten Och Bord, Hur Man Gör Det Själv
Video: Montering av Scandinavia kontinentalsäng 2024, Maj
Säng Med Tre Våningar (43 Bilder): En Utrullningsmodell Med Tre Stolar För Vuxna Med Kantsten Och Bord, Hur Man Gör Det Själv
Säng Med Tre Våningar (43 Bilder): En Utrullningsmodell Med Tre Stolar För Vuxna Med Kantsten Och Bord, Hur Man Gör Det Själv
Anonim

En praktisk lösning för stora familjer är en trelagerad säng. Det köps ofta för barnrum. Och modeller för vuxna är perfekta för sommarstugor om ett stort antal släktingar och gäster regelbundet kommer dit.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Kompaktitet är anledningen till att sängar med flera nivåer köps. Den presenterade modellen rymmer samtidigt tre personer, medan möblerna får plats i ett smalt sovrum. Sådana sängar köps av familjer med flera barn. Produkterna är slitstarka och slitstarka, de tjänar länge. En mängd olika designlösningar förenklar valet av möbler för alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

I märkenas samlingar finns både sängar med nivåer som ligger ovanför varandra och de som går framåt.

De senare tar mindre plats och är säkra för små barn. Samtidigt ger modellerna samma komfortnivå som vanliga sängar. De används inte bara i lägenheter, utan också på dagis, internat, budgetminihotell och lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Beroende på funktionerna i placeringen av nivåerna och sängarnas syfte är de indelade i flera typer. Modeller för vuxna har stora dimensioner, det är tillåtet för dem att använda låga skiljeväggar. Dessa sängar kan göras utan räcken och med höga steg. Enligt typen av omvandling är möbler:

  • Icke hopfällbar typ . Den vanligaste modellen. Skikten ligger ovanför varandra, tredje våningen ligger under själva taket.
  • Rulla ut . En bra lösning för små barn, eftersom sängarna inte är höga från golvet och barnet inte kommer att kunna skada sig eller falla. Den övre delen förblir stationär, medan de nedre nivåerna glider ut som en häckande docka. Om det är onödigt kan båtplatser lämnas i indraget tillstånd.
  • Infällbart hörn . Sängens element är placerade i en vinkel mot varandra, vilket sparar utrymme.
  • Transformator med tre sovrum . Sängen är skapad enligt typen "3 i 1". I sammansatt tillstånd har den bara en kaj; om det behövs kan den brytas ner i 3 delar.
  • Kombinerad typ . Modellen kombinerar element av utrullning och fasta sängar. Två nivåer ligger orörliga, dessutom förlängs en tredje kaj underifrån, där det är bekvämt att lägga de minsta familjemedlemmarna.

Sängar med ett nattduksbord eller ett bord kännetecknas av en hög praktisk funktion. Genom att kombinera olika möbler är det möjligt att frigöra mer utrymme i rummet. Dessutom ser lösningen original ut och låter dig leka med interiören.

Elementen i samma stil gör rummets design integrerad och harmonisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av trelagerade sängar används trä. Den vanligaste träarten är tall. Det är hållbart, slitstarkt, motståndskraftigt mot extrema temperaturer och fukt. Delar kan också vara gjorda av plywood, spånskiva eller MDF. Sängar, som är baserade på en metallram, är enkla att installera och är resistenta mot korrosion och yttre stötar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper möbler beaktas ett antal kriterier. De tar hänsyn till vem som exakt kommer att sova på sängarna, var de kommer att stå och hur mycket ledigt utrymme som finns tillgängligt i rummet. För små barn är det bättre att inte ta en modell med golv placerade ovanpå varandra, eftersom barnet kan falla. I det här fallet är det bättre att föredra utdragbara nivåer.

Vilka är kraven för sängar:

  • Ramen och botten på modellen måste vara så stark som möjligt.
  • Staket bör placeras längs kanterna så att barnet inte faller från andra eller tredje våningen. Ledstänger ska vara 15-20 cm över madrassen.
  • Komfortgraden beror på valet av madrass. Ortopediska modeller har en gynnsam effekt på ryggraden, och ett bra fyllmedel böjer sig inte under vikt.
  • Det bör finnas tillräckligt med utrymme mellan taket och madrassen så att personen kan sitta på sängen utan att stöta på huvudet.

Vid köp rekommenderas att studera modellens tekniska datablad, bekanta dig med materialet som används.

Dessutom är butiken skyldig att tillhandahålla kvalitetscertifikat från tillverkningsfabriken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras?

Rummets layout kräver särskild uppmärksamhet. Det finns inga strikta krav på var sängen ska stå, men den mest praktiska lösningen skulle vara en plats mot väggen. Om det finns ett fönster i närheten bör man komma ihåg att ljuset väcker de sovande människorna på morgonen. Placering i det bortre hörnet av rummet kommer att bli en vinnande lösning när den har en liten yta. Annars tar sängen upp det mesta av gången.

När modellen är installerad i ett stort rum är ett hörnarrangemang ett bra alternativ. De lägger garderober bredvid dem, fäster hyllor, det är möjligt att installera dem ovanför sovplatserna - på detta sätt blir det möjligt att spara ledigt utrymme ännu mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

När du köper möbler, tänk på var de gjordes. Den högsta kvaliteten utmärks av europeiska sängar, som har en ledande position på de internationella marknaderna. Sådana produkter överensstämmer med internationella kvalitetsstandarder, är gjorda av de bästa materialen och tjänar länge.

Kinesiska modeller har en stor marknadsandel. De är dock billiga och har en mycket kortare livslängd . För tillverkning av sängar tar de främst råvaror av låg kvalitet. Ofta arbetar asiatiska fabriker med att skapa förfalskningar för europeiska produkter. Det händer också att västerländska företag har sina fabriker i Kina; i detta fall sker produktionen med hjälp av originalteknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

När du utrustar ett rum kan du köpa en färdig trelagerad säng. De som vill få möbler med originaldesign kan göra det själva. Detta gör att du inte bara kan styra produktionsprocessen från början till slut, utan också spara pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material som köps separat kostar dessutom mindre, så ägaren till lägenheten kommer att kunna verifiera kvaliteten på de använda råvarorna.

För att bädda en säng behöver du en standardutrustning: en borrmaskin, en byggnivå, en cirkelsåg, en slipmaskin, kitt, primer, brädor och stänger. I mätsteget behöver du en penna, måttband eller linjal, en byggnadsnivå och skruvar, skruvar, pluggar och metallhörn används som fästelement. Det rekommenderas att täcka delarna med speciella svampdämpande impregneringar, lack eller färg - på så sätt håller den färdiga produkten längre.

Innan arbetet påbörjas måste du skära:

  • sidoväggar - 6;
  • ändar - 2;
  • stödremsor - 9;
  • baser för sovplatser - 3;
  • vertikala stöd - 2;
  • stöd för huvudgavel och sidoväggar i nivåerna - 8;
  • steg - 2;
  • överliggare mellan sänggavelstöd för mittgolvet - 1.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla element är slipade och belagda med skyddande föreningar. Vid lederna skärs hål med en diameter på 3 mm i förväg. När de går direkt till tillverkningen av en trelagerad säng:

  • Stödlistarna fästs på ramens nedre lameller på ett avstånd av 44 mm. För fästelement, ta hörnen.
  • Räcken fästs med skruvar.
  • Ramen placeras så nära väggen som möjligt, varefter huvudstödsstödet på den övre delen och sidoväggarna på den mellersta nivån fästs på den.
  • Andra våningen monteras, stöd är fästa på den.
  • Räcken är installerad och ansluten till ytterväggen.
  • Sidodelarna på den tredje nivån fästs med pluggar på väggen.
  • Ramen på det sista golvet installeras, varefter sidoväggen och sänggavel också monteras på väggen. Den yttre sidodelen är ansluten till räcket.
  • Fixera stegen med skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter montering av träramen börjar det sista avslutningsskedet. Oegentligheter och sprickor är kitt, ytan slipas. För att hålla den helt platt rekommenderas att applicera en primer. Ramen bör målas i två lager, om så önskas kan mönster eller illustrationer ritas på sidorna.

När sängen är klar installeras madrasser, överkast och kuddar väljs för att matcha rummets inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Modeller för barnrum utmärks av sin brokiga och originella design. För spädbarn är sängar med bilder på seriefigurer och mönster med ovanliga färger lämpliga. För tjejer kan du välja ett prinsesshörn, gjort i ljusa pastellfärger. Bilder med lås, djur, blommor används som dekor, medan bilder kan finnas både på ramen och på sängkläder.

För att barnet ska tycka om sängen så mycket som möjligt placeras mjuka leksaker på den. De kommer att bli en del av interiören, dessutom kommer barn att kunna sova med dem. Dessutom väljs matchade kuddar och överkast. Extra kläder och säsongsartiklar kan stuvas undan i tvättlådorna, vilket också sparar utrymme. Interiörens slutpunkt blir en mjuk matta med stora fibrer och en ramlös ottoman bredvid sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar i kombination med garderober och hyllor är en hög praktisk nivå. Sådana modeller installeras i hörnet av rummet. I det här fallet skjuts nivåerna ut under varandra och hyllorna kan placeras i den lägsta av sängarna. Modeller i vars design kombinerar flera varierade toner, till exempel blå och sallad, kommer att se original ut. Det är viktigt att ta hänsyn till att antalet primära färger inte får överstiga två, och det är bättre att välja neutrala som ytterligare.

Den tredelade sängen, gjord av mörkt trä, kännetecknas av enkelhet och minimalism. Kombinerat med grå eller blå överkast ger det rummet koncept och åtstramning. Modellen kommer att se ut med massiva sandiga väggar och trägolv. Alternativt är den nedre nivån dubbel och lådor kan placeras i väggen.

Rekommenderad: