Fotoalbum Med Magnetark (31 Foton): Hur Använder Jag Ett Album För Foton? Vad Det är? Barn Och Vuxna, 50 Ark Och Andra Album

Innehållsförteckning:

Video: Fotoalbum Med Magnetark (31 Foton): Hur Använder Jag Ett Album För Foton? Vad Det är? Barn Och Vuxna, 50 Ark Och Andra Album

Video: Fotoalbum Med Magnetark (31 Foton): Hur Använder Jag Ett Album För Foton? Vad Det är? Barn Och Vuxna, 50 Ark Och Andra Album
Video: Kjell-TV - Digitalisera dina diabilder, negativ och foton med Plexgear Pixaver Max 2024, April
Fotoalbum Med Magnetark (31 Foton): Hur Använder Jag Ett Album För Foton? Vad Det är? Barn Och Vuxna, 50 Ark Och Andra Album
Fotoalbum Med Magnetark (31 Foton): Hur Använder Jag Ett Album För Foton? Vad Det är? Barn Och Vuxna, 50 Ark Och Andra Album
Anonim

Foton spelar en viktig roll för varje person, eftersom de låter dig minnas minnesvärda livshändelser för alltid. För att spara ramar i många år, använd fotoalbum. Tunga produkter från förra seklet visade sin inkonsekvens, album med filmfickor hade inte ett så önskvärt utsökt utseende, därför dök en ny produkt upp med magnetark som kombinerade önskade faktorer. Funktionerna hos sådana produkter gjorde det möjligt att göra dem mycket populära och enkla att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Sedan den tiden då en person lärde sig fotografera blev det nödvändigt att förvara dem någonstans för att bevara de resulterande kortens integritet så länge som möjligt. I det ögonblicket började de första fotoalbumen dyka upp. Dessa produkter hade olika mått, antal sidor, metoder för att fästa bilder . Ett vanligt kännetecken för den tidens album var deras vikt. Med tanke på det material som fanns tillgängligt vid den tiden var det möjligt att skapa en "lagring" för fotografier endast från tjock kartong.

Bild
Bild

Bilderna fästes med lim eller placerades i specialgjorda hål . Användningen av den klibbiga massan hade en negativ effekt på fotografierna, deformerade dem, lämnade gula fläckar och gjorde det omöjligt att noggrant ta bort fotografiet från albumet. Användningen av fack på sidorna var bekvämare, eftersom det inte störde att ändra bilder på platser, ta ut och sätta tillbaka dem, men på grund av sådana åtgärder var fotornas hörn ofta skrynkliga och skrynkliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det moderna albumet är lätt tack vare det tunna kartongomslaget och användningen av filmarkfickor, där bilderna placeras . Sådana produkter har länge varit populära och efterfrågade, men efterhand uppstod en efterfrågan på något mer extravagant, snyggt och modernt. En nyhet i branschen är fotoalbum med magnetblad.

Trots deras namn finns det inga magneter själva eller något annat material med magnetiska egenskaper i dem . Kärnan i denna produkt är att ett självhäftande ämne appliceras på kartongen, så att du kan hålla bilderna själva och den genomskinliga filmen som läggs ovanpå.

Bild
Bild

För att säkerställa tillförlitligheten för fotograferingsfixering måste den tunna filmen fästa tätt vid kartongens bas, som om den är magnetiskt fäst vid den.

Denna teknik fungerar på grund av att det inte finns luft mellan lagren och innehållet är väl fäst vid ytan . Tack vare särdragen i ett sådant album kan du placera bilder av valfri storlek i det, placera dem i valfri position och, om så önskas, enkelt kan tas bort utan att skada.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Utseendet på något nytt orsakar en speciell spänning och popularitet, men med tiden förblir användbara produkter efterfrågade och mindre bekväma upphör att användas. För att ta reda på om det är vettigt att köpa ett fotoalbum med magnetark, måste du överväga alla dess positiva och negativa sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med sådana produkter inkluderar:

  • en mängd olika album: i utseende, storlek och sidantal;
  • tillförlitlighet för montering av fotografier utan att påverka själva bilden negativt;
  • möjligheten att ta bort fotot eller ordna om det;
  • olika alternativ för att lägga ut foton på sidan, skapa fotocollage;
  • användning av hjälpmedel: papper med inskriptioner, scrapbookingelement, etc.;
  • produkternas närhet till tidigare album med alla fördelar med modern teknik;
  • möjligheten att placera tidningsurklipp, dokument och andra viktiga papper för förvaring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ett stort antal fördelar har sådana album också ett antal nackdelar, som inkluderar:

  • dålig vidhäftning av filmen till kartongen med upprepad avskalning;
  • risk för gulning av sidor på grund av felaktig lagring eller egenskaper hos material för tillverkning av album från en viss tillverkare;
  • möjligheten att deformera filmen under långtidslagring av bilder och ojämn vidhäftning till andra fotografier;
  • hög kostnad jämfört med enklare motsvarigheter.
Bild
Bild

När du planerar att köpa ett album för fotografier är det viktigt att veta om alla positiva och negativa aspekter av magnetiska produkter för att exakt förstå om en sådan produkt behövs eller om det är värt att använda ett annat alternativ.

Visningar

På grund av deras spektakulära utseende och trevliga taktila förnimmelser (från att rulla genom magnetiska fotoalbum) förblir dessa produkter populära och produceras av olika företag med vissa funktioner och skillnader. De viktigaste kännetecknen är:

  • omslag dekor;
  • Produktstorlek;
  • antal sidor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utseendet bestämmer fotoalbumets attraktivitet, därför försöker varje tillverkare att hitta på något original . Förutom skillnader i färg, bild och material tillverkas produkter för olika kategorier av konsumenter: för barn, familjer, bröllop, resor med mera. När du väljer ett album är det viktigt att överväga alla kriterier för att hitta det lämpligaste alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till storlek

På grund av de olika fotostorlekarna skapar tillverkare album i lämpligt format. För stora fotografier har fotoalbum A4 -ark, där du enkelt kan placera ett foto med en bredd på 21 cm och en höjd på 30 cm eller flera mindre.

För dig som föredrar att skriva ut bilder i storleken 10x15 eller 15x20 cm , det finns album i små format. Bekvämligheten med sådana produkter är att de inte tar upp mycket plats, lätt passar på någon hylla, inte har mycket vikt, de kan ges till ett barn att titta på.

Bild
Bild

Det finns också alternativ med ett annat antal ark. För ett litet minnesvärt album kan du hitta en produkt med 20 ark, för en fotobok, ett alternativ för 30 sidor . En mycket bra present till unga föräldrar är ett 50-arks fotoalbum, där de kan lägga upp foton på barnet från födseln till ett år och äldre.

Stora magnetiska fotoalbum är lämpliga för familjekrönikor, där bilder av alla familjemedlemmar från flera generationer kommer att läggas ut. Albumet på 100 sidor är en fantastisk jubileumsgåva för föräldrar och morföräldrar, och bilderna på hela familjen inuti gör att de kan njuta av livet och deras arv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av mått och antal sidor i ett fotoalbum på magnetark bestäms av behovet av en specifik version, användarvänlighet och ekonomiska möjligheter, eftersom ju större och tjockare produkten är, desto dyrare är den.

Bild
Bild

Design

Designen av moderna magnetiska album är en mycket viktig punkt som tillverkarna ägnar vederbörlig uppmärksamhet åt. Det finns en sådan indelning i kategorier:

  • för en nyfödd;
  • för barn;
  • familj;
  • skola;
  • bröllop;
  • klassisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För varje sort väljs ett vackert mönster eller en inredning, färgschema och materialtyp . Det mest populära alternativet är glansigt papper, som appliceras på omslagets kartong. Tack vare sin glans och mjukhet ser den spektakulär ut, försämras inte och behåller sitt utseende länge och skyddar innehållet.

En dyrare variant är läderalbumet, där omslaget är täckt med ett tunt lager läder . Färgen på sådant material kan väljas på olika sätt: blå, röd, brun, rosa, vit eller vad kunden önskar.

Bild
Bild

Ofta är sådana produkter dekorerade med en original och vacker inskrift, som antingen kan pressas ut med prägling eller appliceras över materialet med termiskt överföringspapper eller andra metoder.

Förutom mångfalden av externa egenskaper hos album med magnetark kan det också finnas skillnader på insidan . Ark kan fästas med en spiral eller fixeras på ringar, men det mest populära är bokformatet för anslutande sidor.

Bild
Bild

Hur man använder?

Ett album för fotografier med magnetark har sina egna särdrag. Denna produkt fungerar inte på magneter, som namnet antyder, utan på tekniken att locka till sig två halvor (analogt med magnetisering). För att bifoga bilder till ett sådant album måste du:

  • plocka upp foton av lämplig storlek;
  • bestämma i vilken ordning och hur de exakt ska placeras på arket;
  • ta bort filmen från huvuddelen av sidan;
  • lägga upp bilder på den klibbiga sidan av albumytan;
  • medan du sträcker filmen trycker du den försiktigt mot kartongarket och undviker luftbubblor eller oegentligheter.
Bild
Bild

Om du inte lyckades sätta in foton korrekt första gången kan du prova flera gånger medan det klibbiga lagret fortfarande är fräscht och fixar bra . Producenterna av sådana album skriver att filmen kan tas bort då och då, ändra eller ta bort bilderna, men övning har visat att produkten mer än två gånger inte tål och börjar hålla innehållet dåligt.

När du sätter ett foto är det viktigt att lämna vitt utrymme på alla sidor så att filmen säkert kan fixa föremålet och bevara det länge. Om du försummar denna regel finns det en risk att filmen över tiden kan lossna från basen och fotografierna kan falla ur albumet.

Bild
Bild

Tillverkare anger inga särskilda villkor för lagring och användning av sina varor, men det rekommenderas inte att lämna albumet i direkt solljus, översvämma det med vatten eller förvara det i en fuktig miljö. Om de rätta förhållandena inte tillhandahålls kan fotoalbumet börja försämras, filmen blir gul, vilket förstör intrycket av dess innehåll.

Album med magnetark gör det möjligt att skydda foton ganska bra från negativa yttre påverkan . I detta avseende kan sådana produkter ges till ett barn för att utan rädsla se att det kommer att fläcka, översvämma eller riva bilderna, vilket händer ganska ofta med vanliga fotoalbum. När du vänder sidorna är det lämpligt att göra detta noggrant för att inte av misstag fånga filmens kant och skala bort den. Upprepade åtgärder av denna karaktär kommer att leda till en försvagning av ytornas vidhäftning, vilket resulterar i att en del av albumarket inte kommer att kunna utföra sin funktion.

Bild
Bild

När du väljer ett album för foton för dig själv eller som present måste du studera objektet av intresse väl, jämföra alternativen och välja det som är mest bekvämt och lämpligt för en specifik situation eller tillfälle. Mängden album med magnetiska ark gör att du kan hitta den produkt som helt uppfyller alla önskemål.

Rekommenderad: