Hörnsäng (46 Bilder): Med En Mjuk Sida Bak Och Med Två, Hur Man Väljer För Två Vuxna Från Furu Och Läder, Idéer I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Hörnsäng (46 Bilder): Med En Mjuk Sida Bak Och Med Två, Hur Man Väljer För Två Vuxna Från Furu Och Läder, Idéer I Interiören

Video: Hörnsäng (46 Bilder): Med En Mjuk Sida Bak Och Med Två, Hur Man Väljer För Två Vuxna Från Furu Och Läder, Idéer I Interiören
Video: Svenska med Mahmoud Bitar: handla möbler 2024, April
Hörnsäng (46 Bilder): Med En Mjuk Sida Bak Och Med Två, Hur Man Väljer För Två Vuxna Från Furu Och Läder, Idéer I Interiören
Hörnsäng (46 Bilder): Med En Mjuk Sida Bak Och Med Två, Hur Man Väljer För Två Vuxna Från Furu Och Läder, Idéer I Interiören
Anonim

Hörnsängar dök upp på möbelmarknaden för inte så länge sedan, men har redan vunnit popularitet bland konsumenter. Sådana intressanta modeller skapar en mysig och bekväm atmosfär i sovrummet. Som regel vänder sig människor som vill rationellt använda det tillgängliga utrymmet utan att göra det med stora interiörartiklar till sådana sängar.

Fördelar och nackdelar

En bekväm säng med hörnstruktur skiljer sig från den klassiska rektangulära versionen genom att det finns ett par extra sidor. Dessa detaljer finns på sidan och ovanför sänggaveln på möblerna. Som regel hittar sådana inredningsartiklar sin plats i hörnet av rummet. De tar inte mycket plats och är mycket enkla att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sidoskivorna i hörnmodeller kan användas för en mängd olika ändamål. Många människor lagrar olika småsaker på dem, till exempel glasögon, böcker, prylar eller ett glas vatten.

Med hjälp av sådana små element kan du eliminera onödiga möbler i sovrummet.

Sängbord placeras sällan nära hörnsängen . Deras funktioner kan enkelt utföras av sidoplattorna.

Sådana interiörartiklar rekommenderas inte att placeras i den centrala delen av rummet. Deras design ger dig möjlighet att vara i ett av hörnen. Annars kommer interiören att visa sig vara inharmonisk och till och med konstig. Hörnalternativen har inga ryggstöd, så de känns inte för stora och tar mindre plats.

Bild
Bild

Du kan välja bekväma hörnmöbler från vilket material som helst . Idag på möbelmarknaden finns det dyra alternativ från naturligt massivt trä och billigare kopior från MDF eller spånskiva. Du kan välja rätt säng för varje smak och budget. Många köpare noterar de utmärkta komfortegenskaperna hos hörnsängar. På dem kan du vila bra och få en god natts sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I drift är sådana möbler väldigt enkla och okomplicerade. Den är lämplig för daglig användning och misslyckas inte ens efter många års användning. Ofta kompletteras sådana produkter med funktionella lådor för förvaring av sängkläder, kuddar och andra saker . Det är värt att notera att hörnsängar alltid är utrustade med stora och rymliga förråd som kan ersätta en medelstor garderob.

Bild
Bild

Sådana stoppade möbler har inga betydande nackdelar. Det är värt att notera bara det massiva utseendet på hörnsängarna. En sådan visuell effekt uppstår från de extra sidostötfångarna, som visuellt gör sovplatsen mer omfattande och bredare.

Visningar

Det finns flera typer av hörnsängar som finns i möbelbutiker idag:

Klassikern är en hörnsäng , med en sänggavel i form av en vinkel. Denna modell är mycket populär bland finsmakare av bekväm sömn. Som regel kännetecknas sådana alternativ av hög hållfasthet, tillförlitlighet och hållbarhet. De tillhandahåller installation av en användbar ortopedisk madrass, som är garant för hälsosam sömn och vila.

Bild
Bild

Hörnsäng lämplig för placering i en liten plantskola … Föräldrar väljer ofta sådana möbler för barn, eftersom det inte tar mycket plats och lämnar mitten av rummet ledigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populär idag och multifunktionella våningssängmodeller … Liknande produkter finns för både barn och vuxna. De andra alternativen är rymligare och bredare. Med hjälp av en sådan modell kan du avsevärt spara området i sovrummet och placera två personer samtidigt i samma utrymme.

Bild
Bild

Inte så länge sedan dök upp i butiker mjuka sängar utan skarpa hörn … Denna modell är en rund säng med en baksida. Den kan placeras i både vuxen- och barnrum. Som regel är runda sängar kompakta och kan bara placeras i den centrala delen av rummet. Endast en halvcirkelformad version kan installeras i hörnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära är bäddsoffa med hörnstruktur . Dessa modeller är utrustade med flera praktiska fack och är konvertibla. De omvandlas till fulla våningssängar eller säten med armstöd.

Bild
Bild

Hörnstyckena har en attraktiv design. sängar med lyxig slips … Sådana inredningsartiklar kan förvandla ett sovrum och göra det riktigt moderiktigt. De kan också utrustas med en eller två ryggar med dubbar eller strass.

Stilar

Hörnsängen kommer att se harmonisk ut i följande interiörstilar:

Klassisk . För ett klassiskt sovrum rekommenderas det att välja produkter gjorda av naturligt trä i olika nyanser. Du bör inte komplettera en sådan interiör med modeller dekorerade med strass eller andra glänsande dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hörnsängar passar effektivt in i interiören högteknologisk … För sådana ensembler är rundade eller halvcirkelformade modeller med metalldetaljer eller vinkelmodeller med tydliga och jämna linjer idealiska.
  • För ett sovrum i stil provence det rekommenderas att välja en hörnsäng i trä och dekorera den med sängkläder med enkla blommotryck.
  • För rustik Land du bör välja produkter från naturligt massivt trä. Materialet kan antingen vara bearbetat eller obearbetat. I ett sådant interiör kommer grova exemplar med dåligt polerade eller åldrade ytor att se harmoniska ut.
Bild
Bild

Om ditt sovrum är utfört med stil modern , då för henne bör du välja en hörnsäng, utan skarpa hörn och helst korrekta linjer. Icke-standardiserade element kommer att se intressanta ut i sådana miljöer. Det kan till exempel vara eleganta armstöd eller kuddar med ovanliga former.

Bild
Bild

Sänggavel alternativ

Sänggavlar i hörnsängar är höga och låga, mjuka och hårda och rejäla eller delade. Sådana delar har olika former. Rektangulära, halvcirkelformade, fyrkantiga och böjda sänggavlar är vanliga. Ryggstöden kan vara en fortsättning på ramen eller göras som en separat struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnstavlor är gjorda av naturligt trä, plastpaneler och spånskivor.

Lagringssystem

De flesta hörnsängar har rymliga förvaringssystem.

Tack vare närvaron av dessa element kan du vägra ytterligare möbler (sängbord, små byråer, hyllor etc.) i sovrummet.

Med hjälp av rymliga förvaringssystem i sovrumsmöbler kan du avsevärt spara användbar golvyta. Många noterar också det faktum att närvaron av lådor och skåp i sängen eliminerar dammbildning under möblerna. Om det finns en lyftmekanism i hörnsängen, så är lagringssystemet i en sådan modell en stor nisch. Det kan lagra inte bara sängkläder, utan också skrymmande föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Praktiska hörnsängar finns i olika storlekar:

  • Små enkelsängar kan köpas för små sovrum. Storleken på sådana modeller är oftast 80x200, 90x200 cm.
  • Måtten på små "en och en halv" är oftast 100x190, 120x200 cm.
  • I möbelaffärer hittar du hörnsängar med 2 sängar med måtten 140x200, 150x190, 160x200 cm.

Många butiker erbjuder skräddarsydda möbler. En sådan modell kommer att kosta mer, men som ett resultat får du en sovplats som passar perfekt in i sovrummet.

Bild
Bild

Material (redigera)

Kostnaden för en säng påverkas främst av de material som den är tillverkad av. Moderna tillverkare erbjuder en mängd olika alternativ, så du kan välja de mest bekväma, vackra och prisvärda sovrumsmöblerna för varje smak och plånbok:

  • För tillverkning av sängramen används oftast plywoodskivor eller brädor. Spånskiva .
  • Mer hållbara alternativ är från naturligt trä . Sängar med ramar av naturmaterial är dyra, men deras egenskaper motiverar priset. Vid tillverkning av sovrumsmöbler, naturligt Tall , dyrt och hållbart ek , faner, bok , tropiska wenge eller al .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig roll i valet av sovrumsmöbler spelas av klädseln:

  • Hållbar och attraktiv läderklädsel … Dessa sängar är dock dyra.
  • Ett alternativ till dyra modeller är alternativ med klädsel från konstläder eller ekoläder .
  • Sängar är mycket populära med textilklädsel … Tyger som flock, plysch, sammet, organza, velour, jacquard och chenille är idealiska för detta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga den?

Innan du köper en hörnsäng måste du bestämma exakt var du ska lägga den. Dessa möbler ser bäst ut i det längsta hörnet av rummet, bort från fönsteröppningen. Det rekommenderas inte att placera sådana möbler i den centrala delen av rummet, särskilt om det är litet.

Hörnsängar är inte lämpliga för kompakta sovrum, eftersom de verkar överviktiga utåt på grund av sidofångarna.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en lämplig hörnsängmodell, var noga med att uppmärksamma dess bredd. Ingenting ska hindra dina rörelser, så du ska inte köpa för smala modeller. Det är bäst att köpa en komplett uppsättning produkter. Förutom själva kojen ska möblerna ha förvaringssystem, samt bekväma stötfångare.

Bild
Bild

Kvaliteten på klädseln måste beaktas. Sängen bör inspekteras för repor, skador och andra defekter innan köp. Om du hittar några brister i finishen, är det bättre att vägra sådana möbler. Om du planerar att flytta sängen från en plats till en annan i framtiden, är det värt att köpa en modell med hjul. Sängen bör matcha stilen i sovrummet interiör.

Bild
Bild

Vackra designlösningar i interiören

En snövit hörnsäng med svart botten ser harmonisk ut mot en bakgrund av vita dekorativa tegelstenar och mörkt chokladparkettgolv. Du kan komplettera interiören med en mjuk gräddmatta, en vit metalllampa, ett glasbord och en tavla med en svart ram ovanför sängen.

Bild
Bild

En ljus karamellhörnsäng med en sänggavel med diamantbroderat tyg kan placeras i ett persika -sovrum med ett ljusbrunt golv. Komplettera interiören med ett mörkt brunt nattduksbord, en mjuk rosa målning ovanför sängen och vägglampor.

Bild
Bild

En rund säng med ett hörn snövit sänggavel kommer att se spektakulärt ut mot bakgrunden av vita väggar och ett svart glansigt golv. Komplettera ditt sovrum med mörka sängkläder. Avsluta inredningen med fluffiga golvmattor, krämfönsterskärmar och vita taklampor.

Bild
Bild

En grå hörnbottensäng kommer att vara i harmoni med ljusrosa väggar och mjölkigt laminat. Avrunda denna ensemble med en gräddmatta med kontrasterande mönster, ljusgrå gardiner och en mörkbrun klocka över sovhytten.

Rekommenderad: