Tvättmaskinens Oljetätning: Ersättning Av Oljetätningen Med Två Fjädrar, Installation Och Reparation. Vilken Sida Ska Placeras Korrekt Och Hur Man Tar Bort? Hur Väljer Man Storlek?

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskinens Oljetätning: Ersättning Av Oljetätningen Med Två Fjädrar, Installation Och Reparation. Vilken Sida Ska Placeras Korrekt Och Hur Man Tar Bort? Hur Väljer Man Storlek?

Video: Tvättmaskinens Oljetätning: Ersättning Av Oljetätningen Med Två Fjädrar, Installation Och Reparation. Vilken Sida Ska Placeras Korrekt Och Hur Man Tar Bort? Hur Väljer Man Storlek?
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, April
Tvättmaskinens Oljetätning: Ersättning Av Oljetätningen Med Två Fjädrar, Installation Och Reparation. Vilken Sida Ska Placeras Korrekt Och Hur Man Tar Bort? Hur Väljer Man Storlek?
Tvättmaskinens Oljetätning: Ersättning Av Oljetätningen Med Två Fjädrar, Installation Och Reparation. Vilken Sida Ska Placeras Korrekt Och Hur Man Tar Bort? Hur Väljer Man Storlek?
Anonim

Den automatiska tvättmaskinen kan med rätta kallas värdinnans assistent. Denna enhet förenklar hushållssysslor och sparar energi, så den måste alltid vara i gott skick. "Tvättmaskinens" komplexa anordning innebär att hela maskinen kommer att sluta fungera från nedbrytning av ett element. Oljetätningar anses vara en mycket viktig del av utformningen av denna typ av hushållsapparater, eftersom deras närvaro hindrar fukt från att komma in i lagret.

Bild
Bild

Karakteristisk

Tvättmaskinens oljetätning är en speciell enhet som installeras så att fukt inte kommer in i lagren. Denna del finns i "brickor" av alla modeller.

Manschetter kan ha olika storlekar, markeringar, vara med två fjädrar och en.

Bild
Bild

Såväl som dessa delar har ett annat utseende och mått … Det finns ett speciellt metallelement i insidan av körteln, så när du installerar det i tanken bör du vara extremt försiktig för att förhindra skador.

Bild
Bild

Ungefärligt bord med reservdelar för vissa tvättmaskiner med trumma

Enhetsmodell packbox lager
Samsung 25*47*11/13 6203+6204
30*52*11/13 6204+6205
35*62*11/13 6205+6206
Atlant 30 x 52 x 10 6204 + 6205
25 x 47 x 10 6203 + 6204
Godis 25 x 47 x 8/11,5 6203 + 6204
30 x 52 x 11/12,5 6204 + 6205
30 x 52/60 x 11/15 6203 + 6205
Bosch Siemens 32 x 52/78 x 8/14, 8 6205 + 6206
40 x 62/78 x 8/14, 8 6203 + 6205

35 x 72 x 10/12

6205 + 6306
Electrolux Zanussi AEG 40,2 x 60/105 x 8/15,5 BA2B 633667
22 x 40 x 8/11,5 6204 + 6205
40,2 x 60 x 8/10,5 BA2B 633667
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Oljetätningen har formen av en gummiring, vars huvudsakliga roll är att täta mellan tvättmaskinens statiska och rörliga element. Det är tankens delar som begränsar vatteninträngning i utrymmet mellan axeln och tanken . Denna del fungerar som ett slags tätningsmedel mellan delar av en viss grupp. Oljetätningarnas roll bör inte underskattas, eftersom utan dem är enhetens normala funktion nästan omöjlig.

Bild
Bild

Driftsregler

Under drift är axeln i konstant kontakt med insidan av packboxen. Om friktionen inte reduceras, torkar oljetätningen efter en kort period och låter vätska passera.

För att tvättmaskinens oljetätning ska fungera så länge som möjligt måste du använda ett speciellt smörjmedel.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att förbättra elementets funktionella egenskaper. Fettet hjälper till att skydda packboxen från slitage och sprickor på den. Regelbunden smörjning av tätningen kommer att krävas för att förhindra att onödigt vatten tränger in i lagret.

När du väljer smörjmedel bör du vara uppmärksam på följande punkter:

  • fuktmotståndsnivå;
  • brist på aggressiva ingredienser;
  • motståndskraft mot extrema temperaturer;
  • konsistens och konsistens av hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta tvättmaskintillverkare tillverkar smörjmedel för delar som är rätt för deras modell . I praktiken har det dock bevisats att sammansättningen av sådana ämnen är identisk. Trots att köpet av fett inte är billigt kommer det fortfarande att vara motiverat, eftersom alternativa medel innebär mjukning av tätningarna, vilket minskar deras livslängd.

Bild
Bild

Enligt experter går oljetätningar oftast sönder på grund av felaktig användning av tvättmaskiner. Av denna anledning det rekommenderas att noggrant studera bruksanvisningen efter att du köpt utrustningen . Bland annat är det värt att regelbundet övervaka tillståndet hos enhetens inre delar, särskilt oljetätningen.

Bild
Bild

Val

När du köper en oljetätning för en tvättmaskin bör du noggrant undersöka den för sprickor. Tätningen måste vara intakt och fri från defekter. Experter rekommenderar att ge företräde åt delar som har en universell rotationsriktning, det vill säga att de kan installeras utan svårigheter.

Därefter är det värt att se till att tätningsmaterialet helt överensstämmer med miljöförhållandena där det måste fungera.

Bild
Bild

Du måste välja den oljetätning som tål tvättmaskinens miljö och samtidigt bibehålla dess arbetsförmåga. I detta fall materialet bör väljas i enlighet med axelns rotationshastighet och dess dimensioner.

Tätningar av silikon / gummi bör användas med viss försiktighet, eftersom de trots deras goda prestanda kan skadas av mekaniska faktorer. Det är värt att packa upp oljetätningarna och ta dem ur förpackningen med händerna, utan att använda skär- och håltagningsverktyg, eftersom även en liten repa kan orsaka läckage. När du väljer en tätning måste du vara uppmärksam på markeringarna och etiketterna, de anger reglerna för användning av oljetätningen.

Bild
Bild

Reparation och byte

När installationen av tvättmaskinen är klar och den tvättar saker framgångsrikt, bör du tänka på att kontrollera dess delar, särskilt oljetätningen. En kränkning av dess funktionalitet kan indikeras av det faktum att maskinen gnisslar och störs under tvätt. Dessutom brinner följande skyltar om en tätningsfel:

  • vibrationer, knackning av enheten inifrån;
  • trumspel, som kontrolleras genom att rulla trumman;
  • komplett stopp av trumman.
Bild
Bild

Om minst ett av ovanstående tecken hittas är det värt att omedelbart kontrollera prestandan hos oljetätningarna.

Om du ignorerar störningarna i tvättmaskinens drift kan du räkna med att lagren förstörs.

För att installera en ny oljetätning i tvättmaskinen måste den demonteras och alla delar måste tas bort korrekt. För arbete är det värt att förbereda standardverktyg som finns i varje hem.

Bild
Bild

Steg-för-steg-procedur för byte av tätning:

  • koppla bort topplocket från enhetens kropp, medan du skruvar loss bultarna som håller den;
  • skruva loss bultarna på baksidan av fodralet, ta bort bakväggen;
  • ta bort drivremmen genom att rotera axeln för hand;
  • borttagning av manschetten som omger luckluckorna, tack vare separationen av metallringen;
  • koppla bort tråden från värmeelementet, elmotor, jordning;
  • rengöring av slangar, munstycken som är fästa vid tanken;
  • separering av sensorn, som ansvarar för vattenintaget;
  • demontering av stötdämpare, fjädrar som stöder trumman;
  • avlägsnande av motvikter i kroppen;
  • ta bort motorn;
  • dra ut tanken och trumman;
  • linda upp tanken och skruva loss remskivan med en sexkant.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När tvättmaskinen har demonterats kan du komma åt oljetätningen . Det är inget svårt att ta bort tätningen. För att göra detta är det tillräckligt att bända delen med en skruvmejsel. Därefter bör tätningen inspekteras och bytas ut vid behov. Nästa steg är att smörja varje installerad del samt sätena.

Det är mycket viktigt att kunna montera O-ringen korrekt.

Bild
Bild

Om det inte finns några märken på den, bör installationen utföras på ett sådant sätt att oljetätningen tätt stänger nischen med lagrets rörliga element. Det kommer att vara nödvändigt att täta och limma tanken igen vid nästa montering av maskinen.

Tvättmaskinens oljetätningar är delar som klassificeras som tätning och tätning . Tack vare dem, inte bara lagren, utan också enheten som helhet, håller mycket längre. Men för att dessa delar effektivt ska klara sitt syfte är det värt att smörja dem med speciella föreningar.

Rekommenderad: