Päronstol (56 Foton): Fyllmedel För En Mjuk Päronpåse Och Omslag. Hur Väljer Man Ett Puffpäron? Mått Och Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Päronstol (56 Foton): Fyllmedel För En Mjuk Päronpåse Och Omslag. Hur Väljer Man Ett Puffpäron? Mått Och Exempel I Interiören

Video: Päronstol (56 Foton): Fyllmedel För En Mjuk Päronpåse Och Omslag. Hur Väljer Man Ett Puffpäron? Mått Och Exempel I Interiören
Video: Проведем эксперимент 2024, April
Päronstol (56 Foton): Fyllmedel För En Mjuk Päronpåse Och Omslag. Hur Väljer Man Ett Puffpäron? Mått Och Exempel I Interiören
Päronstol (56 Foton): Fyllmedel För En Mjuk Päronpåse Och Omslag. Hur Väljer Man Ett Puffpäron? Mått Och Exempel I Interiören
Anonim

Bekväma och praktiska stolar är en viktig del i inredningen av alla hem. De kan vara olika, och det är det som ger en speciell atmosfär till inredningen. Bland de olika modellerna är päronstolar särskilt efterfrågade av konsumenterna. I materialet i denna artikel presenteras läsaren med en komplett översikt över dessa produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Päronstolen är en slags ramlösa möbler. Det är en päronformad bönsäckstol som finns för barn och vuxna. Produkten består av två lock (inre och yttre) och ett fyllmedel. I yrkesmiljön kallas det en papperskorg . Den har inte styva delar som klassiska och hängande motsvarigheter. Italien anses vara födelseplatsen för fåtöljer. De första exemplaren dök upp i den 1968. Men om förpackningen tidigare var extremt fritt flödande kan fyllmedelsmaterialet idag vara annorlunda. Ett utmärkande drag hos modellerna är närvaron av en droppformad rygg.

Puffens enhet är ganska enkel . Det symmetriska inre omslaget av slät textil är fyllt med speciell vaddering. Ett lock sätts på toppen med en dold meterlång dragkedja och ett speciellt hål för luftfrisättning. Designen har ett bekvämt bärhandtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Päronstolen uppskattas inte bara av vanliga köpare, utan också av professionella designers. Det anses bekvämt eftersom människokroppen kan anta många bekväma hållningar i den. Sådana möbler har många fördelar. Det utmärks till exempel av:

  • ursprungligt utseende;
  • det rikaste valet av färglösningar;
  • täckmaterialets variation;
  • driftsäkerhet;
  • miljövänlighet och rörlighet;
  • kompaktitet och hållbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana produkter väger från 3 till 7 kg, om så önskas kan de överföras från rum till rum. Dessutom gör de utmärkta "hus" i barnspel. Materialen som används för överdelen och vadderingen är giftfria och därför är stolarna lämpliga för inredning av hem för allergiker . De ser snygga, snygga och moderna ut. På grund av fyllmedlet kan de stödja ryggen på en person, och i sällsynta modeller - även huvudet. Dessa stolar kan tas ut i trädgården, de kommer att dekorera lusthus, veranda, terrass. Tack vare dem kan vila i landet bli många gånger bekvämare. De kan inte brytas, eftersom det inte finns någon stel ram inuti.

Bland andra fördelar är det värt att notera möjligheten att tvätta ytterlocken . Detta låter dig behålla det estetiska utseendet på produkterna. Dessutom kan lock för sådana väskor köpas eller göras själv.

Mönstren är extremt enkla, så du kan uppdatera klädseln om du vill.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa stolar är lämpliga för personer i olika åldrar och storlekar. Puffpäronet spricker inte eller går sönder under användarens vikt . Om det behövs kan den förvaras i en nisch eller skåp. I det här fallet kan flera produkter staplas ovanpå varandra. Tillsammans med fördelarna har den mjuka droppformade bönsäcken också nackdelar. Materialet på ytterkåpan blir smutsigare snabbare än omslaget till vanliga möbler. Päronotomanen kan glida på golvet, som måste tvättas oftare. Dess nedre del ackumulerar damm, det tappar snabbt sin estetik.

Sådana möbler kan inte ersätta fullvärdiga ortopediska stolar eller möbler för korrekt avkoppling . Det tvingar inte användaren att ta rätt position för ryggraden. Dessutom är ryggstödet i de flesta modeller inte tillräckligt högt.

Denna möbel är inte lämplig för personer med muskuloskeletala störningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet på ovansidan av sådana produkter är inte försäkrat mot oavsiktliga mekaniska nedskärningar. Vid en skärning i det inre locket smuler en separat typ av fyllmedel helt enkelt över golvet. Att samla in det är problematiskt, eftersom det förstör tekniken. Dessutom är fyllmedlet inte alltid hållbart. Några av dess sorter kräver utbyte under drift. Husdjur gillar dessa produkter väldigt mycket. Ofta uppfattar hundar eller katter päronstolar som sina sängar . Samtidigt tillåter särskilt lekfulla husdjur att riva klädseln med tänderna eller klorna. Detta leder till behovet av att byta locket, inte bara externt utan också internt.

Efter påsar är det svårt att sitta i vanliga fåtöljer . Det är väldigt snabbt att vänja sig vid dem, men det är absolut oacceptabelt att helt byta ut rätt möbler mot dem. Dessa stolar är utformade för avkoppling, medan du kan sitta och ligga i dem, men inte hela tiden. Detta är möbler av lounge-typ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Vid tillverkning av ramlösa päronpuffar används olika råvaror. Detta förklarar skillnaderna i hållbarhet, estetik och lämplighet i en viss design.

Topptextilier

Avtagbara lock tillverkad av konstläder, oxford, flock, micro-corduroy och velour … Varje typ av material har sina egna egenskaper. Till exempel kännetecknas lädersorter av opretentiös vård, ett brett urval av färger och respektabelt utseende. Produkter med sådana lock kan tas ut på gatan, de kommer inte att blekna under solen och kommer inte att förändra sina egenskaper i värmen.

Oxford anses vara ett av de bästa högkvalitativa materialen. Tack vare sådana omslag blir puffkuddar inte våta och absorberar inte damm . Tyget är resistent mot smuts och frätande lukt.

Det kan tvättas i tvättmaskinen utan rädsla för deformation eller krympning av locket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flock och corduroy är behagliga vid beröring . Det är ett nöje att vara i sådana stolar. Båda materialen är praktiska och hållbara och kan tvättas flera gånger. Det är inte svårt att ta bort hår från dem, de är lätta att ta hand om.

Velouröverdrag är mjuka och har ett brett utbud av färger . Detta tyg är elastiskt och attraktivt, sådana omslag ser dyra och imponerande ut. Bland budgettyger är jacquard värt att notera. De yttre locken som sys av den utmärker sig genom sin densitet och intressanta färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, i produktionen kan de använda skotskydd, termohackard, chenille, konstläder, naturläder och arpatek … Vissa material (till exempel chenille) är inte lämpliga för tvätt eller till och med fuktig rengöring. Andra är vattengenomsläppliga, med det mesta av sortimentet UV-beständigt.

För att sy inre omslag använder tillverkare av god tro tät grov kalikå. Utöver det är stopplocken gjorda av perforerad spandbond. Materialen är anmärkningsvärda för sina låga kostnader och optimala hållfasthetsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel

Den päronformade stoppningen av ramlösa stolar varierar. Oftast ges produkter volym med hjälp av expanderade polystyrenkulor eller granulat . Ett sådant fyllmedel är ganska hygieniskt, det är hygroskopiskt, lätt och motståndskraftigt mot hög luftfuktighet. Det är hållbart och tål tunga belastningar. Modeller för vuxna och barn kan fyllas med sådana bollar. Samtidigt används från 60 till 550 liter material (från 1 till 9 förpackningar) för 1 produkt. Fördelen med fyllningen är inertitet mot absorption av lukt. Tack vare vadderingen håller en sådan stol sin form länge.

Vissa tillverkare använder krossat skumgummi eller chalabirin i sin produktion . Andra använder polypropen, polyuretanskum och holofiber. Naturliga fyllmedel inkluderar baljväxter, ris och boveteskal. Någon fyller påsar utan ramar med sågspån eller spån. Du kan stoppa en päronformad kudde stol med en dubbel typ av material. För att göra detta, ta granulat av expanderad polystyren och skumgummi, kombinera dem i ett förhållande 70/30. Bollarnas storlek kan vara upp till 4-5 mm. Större granulat minskar den flödande effekten. Små (1-2 mm i diameter) gör ottomanerna tyngre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Producera päronstolar 5 olika storlekar:

  • mini (S) - 60x90 cm (barnversioner med fyllning från 60 till 120-150 liter);
  • medium (M) - 70x100 cm (modeller för tonåringar med vadderade puffar upp till 280-300 l);
  • maxi (L) - 90x110 cm (alternativ för ungdomar och vuxna, fyllnadsvolym ca 360 liter);
  • mega (XL) - 90x135 cm (modeller med fyllning upp till 400-430 l)
  • super mega (XXL) - 110x140 cm (bekväma produkter med en fyllning på cirka 500 liter).

Dessutom kan du på rea hitta bekväma alternativ för två med dimensioner på 120x140 cm.

Det är värt att notera att parametrarna för dimensionella nät från olika tillverkare kan skilja sig något. Därför måste de mätas när du köper ett omslag. Samma storlek kan variera upp till 20 cm i höjd och bredd.

Bild
Bild

Trendiga färger

Färglösningar av päronformade ramlösa stolar kan vara mycket olika. Sortimentet av märken innehåller produkter för alla smaker. Yttre omslag kan vara vanliga och mönstrade . Samtidigt köper de oftare produkter i mörkblå, vin, lila, gula, pistasch- och gråtoner.

Bland modellerna med omslag i olika färger är färger med ett geometriskt tryck relevanta. Barn tar produkter med flerfärgade cirklar eller trianglar på en ljus eller grå bakgrund. Förutom, till försäljning finns alternativ med teckningar av seriefigurer (Luntik, Svampbob), fjärilar, bilar … Vuxna gillar stolar med etniska mönster eller abstraktion, små rutor, prickar och indiska mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Du måste köpa en produkt med hänsyn till flera kriterier. Du måste vara uppmärksam på fyllningens densitet. Under drift är krympning inte utesluten. Därför rekommenderar experter att ta förpackningen tillsammans med produkten. Det är bättre att köpa modeller fyllda med expanderade polystyrenkulor . Vissa tillverkare sparar på materialet på innerkåpan. Om det inte finns där fungerar det helt enkelt inte att byta kåpan. En sådan produkt blir snabbt oanvändbar, även om materialet på toppen är tätt. Det kan inte tvättas, vilket förkortar livslängden. Den har inget luftuttag.

Varje päronstol måste ha en lång dragkedja . Minsta längd är 80 cm, max kan överstiga 1 m. Under inspektionsprocessen måste du öppna och stänga dragkedjan. Dess bana ska vara jämn, utan att låset fastnar.

Om du öppnar ytterpåsen kan du utvärdera materialet i innerpåsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper alternativ för gatan måste du tänka på vädret. Du måste ta produkter med ett toppmaterial som inte är rädd för fukt . Om du planerar att ta stolen utanför bör du titta närmare på alternativen gjorda av oxford och konstläder. För att belastningen på täckmaterialet ska vara låg under landning måste du ta modeller med dräneringsringar. Om de inte finns där kommer luft att fly genom sprickorna i sömmarna. Sådana produkter tjänar mindre än traditionella motsvarigheter. Det inre locket måste vara starkt och säkert.

För att göra det lättare att bära måste du välja alternativ med ett speciellt handtag längst upp på baksidan . Med samma handtag kan du hänga produkten på en krok om du vill använda den som en hängande landstol. När du köper måste du ta hänsyn till höjden på ryggen, liksom storleken på själva produkten. I stora fåtöljer kan du inte bara sitta, utan också ligga. De kan roteras efter önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Flera märken kan särskiljas bland tillverkarna av ramlösa päronformade puffstolar. Deras produkter uppskattades mycket av kunderna.

Mypuff - en inhemsk tillverkare som producerar produkter i tre storlekar med en maximal belastning på upp till 100 kg. Vid tillverkning av modeller använder han möbler av bomull och polystyrenskum med en diameter på upp till 3 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Positivt " - en inhemsk tillverkare som tillverkar produkter med avtagbara lock och en högsta tillåtna belastning på upp till 120 kg per säte.

Sortimentet innehåller både kompakta (från 80x90 cm) och bekväma alternativ (100x160 cm).

Bild
Bild

" Superpuff "- tillverkare av ramlösa möbler och ytterligare avtagbara lock. Erbjuder uppmärksamhet hos köpare produkter med ovanliga färger, gjorda av slitstarkt möbelmaterial och fyllning i form av polystyrenkulor.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Decor Bazaar " - ett märke som skiljer sig från konkurrenterna genom att släppa modeller med originalfärger. Produkter har skydd mot öppning av barn (DB-Lock-system), fyllda med syntetiska kulor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på användning i interiören

De första exemplen på päronfåtöljer användes främst för att dekorera barnrum. Idag finns sådana puffar i alla rum i hemmet. De är lämpliga i lägenheter och hus i öppen planlösning, de kan vara uttrycksfulla accenter i vardagsrum, sovrum, kontor. De kan köpas i rum på vindsgolven, för att ordna sommar- och vinter lusthus och terrasser. De kan komplettera interiören i inglasade loggior och är lämpliga på balkonger.

"Beanbag" i det inre av ett rymligt vardagsrum med panoramafönster

Bild
Bild

Använd en ramlös väska som en snygg accent i ett litet utrymme

Bild
Bild

Arrangemang av en mysig gästhörna med stolar i olika nyanser

Bild
Bild

Användningen av två stolar för att skapa en speciell atmosfär i relaxavdelningen

Bild
Bild

En snygg accent i ett neutralt vardagsrum

Bild
Bild

Använda en päronformad beanbag stol för inredning av en plantskola

Bild
Bild

Möjligheten att skapa ett rekreationsområde i retrodesign, valet av en produkt med ett ljust lock

Bild
Bild

Modell med marina färger i det inre av ett ljust vardagsrum

Bild
Bild

Exempel på att arrangera en lekplats med mjuka pussel och en päronstol

Rekommenderad: