Säng I En Nisch (36 Bilder): En Intim Nisch Gjord Av Gipsskivor Som Sängen Har Gått Djupt I En Enrumslägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Säng I En Nisch (36 Bilder): En Intim Nisch Gjord Av Gipsskivor Som Sängen Har Gått Djupt I En Enrumslägenhet

Video: Säng I En Nisch (36 Bilder): En Intim Nisch Gjord Av Gipsskivor Som Sängen Har Gått Djupt I En Enrumslägenhet
Video: Vlogg - Folk är så hemska!! 2024, Maj
Säng I En Nisch (36 Bilder): En Intim Nisch Gjord Av Gipsskivor Som Sängen Har Gått Djupt I En Enrumslägenhet
Säng I En Nisch (36 Bilder): En Intim Nisch Gjord Av Gipsskivor Som Sängen Har Gått Djupt I En Enrumslägenhet
Anonim

Nischbädden är mycket praktisk och funktionell. Sådana möbler är en bra lösning för ett litet sovrum. Särskilt ofta vänder sig ägare till enrumslägenheter eller trendiga studior utan överlappande till sådana modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Funktioner och Fördelar

Numera är problemet med bristen på bostadsutrymme mer angeläget än någonsin. Filmen från de flesta stadslägenheter tillåter inte ägarna att "vända sig brett" och ordna alla inredningsartiklar så att bostaden inte är trång och det finns ledigt utrymme. Du kan lösa ett så svårt problem med hjälp av lämpliga möbler.

Lyckligtvis designar och tillverkar moderna tillverkare mycket användbara och mångsidiga produkter för små rum. Dessa populära produkter inkluderar nischbäddar.

Utrymmet i vilket sängen fördjupas (liksom hyllor, lådor och byråer) kallas en alkov.

Det mest populära och praktiska är mönster där linnelådor, hyllor och skåp dessutom finns. Sådana alternativ gör det möjligt för lägenhetsägare att vägra extra garderober och byråer i ett redan kompakt sovrum. Denna designlösning är idealisk inte bara för en vuxen, utan också för ett barns sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således kan du skapa ditt eget mysiga hörn för den lilla användaren. Många psykologer rekommenderar att ge barn sådana förutsättningar så att de känner sig trygga och alltid har ett personligt utrymme i sitt hem.

Sådana möbler är relevanta inte bara i en ett-rumslägenhet, utan också i en fashionabel studio. Idag är sådana layouter, där det inte finns några golv, mycket populära. Oftast har sådana lägenheter ett litet område, och många ägare står inför problemet med att placera alla nödvändiga interiörartiklar i det tillgängliga utrymmet. En säng i en nisch kommer inte bara att ta upp ett minimum av ledigt utrymme, utan också tillåta zonering av sovområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Det finns flera alternativ för att dekorera en sovplats i en nisch:

Säng med hyllor . Denna konfiguration är den vanligaste och mycket vanliga. Ägare till enrumslägenheter vänder sig ofta till henne. I detta fall är hela nischen reserverad för ett separat, men kompakt sovrum. Denna design är en uppsättning garderob med hyllor och en bekväm säng för att sova. I den nedre delen under kajen i sådana modifieringar finns bekväma lådor, och väggarna är öppna eller stängda hyllor. Sådana enkla men praktiska mönster kommer att se organiskt ut inte bara i klassiska, utan också i urbana interiörer.

Bild
Bild

Om nischens längd inte är utformad för installation av hyllor, då den mjuka kojen kompletteras endast med linnelådor längst ner . I vissa fall placeras sängar med vackra baldakiner i nischen för att markera sängen från resten av området. Sådana interiörartiklar ser organiskt ut i klassiker och interiörer i rokoko-, imperium- eller barockstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att designa en kaj i en nisch kan du använda följande inredningsartiklar:

Säng . Detta alternativ är klassiskt. För en kompetent och rationell placering av sängkläder i ett sådant område, rekommenderas att du installerar ett sängbord och en byrå eller väljer en säng i kroppen där det finns lådor.

Bild
Bild

Podiumsäng . Det här alternativet för att placera sovrumsmöbler i en nisch är nytt. När det gäller en sådan design sparar du betydligt utrymme och du får en mycket rymlig plats att sova och vila på. Dessutom kan olika designtekniker användas i denna inställning. Ofta används pallen som ett stort lagringssystem. Det passar lätt inte bara sängkläder, utan även kläder och skor.

Bild
Bild

Himmelssäng . En intim och vacker nisch kommer att visa sig om du placerar eleganta möbler dekorerade med en baldakin i den. Med hjälp av ett sådant tillägg kan du stänga och separera inte bara sovplatsen, utan också nischen som helhet. I en sådan miljö kommer det att vara bekvämt inte bara för en vuxen användare utan också för ett barn. Du kan också stänga nischen med gardiner separat installerade längs kanterna. De kan vara ljusa eller täta och finns i en mängd olika färger. Sådana detaljer bör väljas i enlighet med rummets stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssäng . Sådana inredningsdetaljer är särskilt relevanta om två barn bor i sovrummet. För en tvåstegsmodell kan du också bygga en nisch och dekorera den vackert. Den kan lämnas stängd eller kompletteras med en ljusridå.

En vägg med en nisch kan placeras inte bara i sovrummet, utan också i vardagsrummet, korridoren, köket eller barnkammaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

När du har valt möblerna för nischen bör du bestämma hur den resulterande strukturen ska se ut. Du kan dekorera ett sådant ovanligt utrymme på olika sätt:

Om vi pratar om en nisch i barnrummet, bör du se till att sängen har det ytterligare lådor och förvaringssystem , där du kan placera inte bara linne och kläder, utan också leksaker och böcker. En struktur med en vägg, som är en stor duk för ritning, kommer att se original ut. För en nisch i ett barns sovrum kan du också plocka upp vackra tapeter med seriefigurer eller djur. Det rekommenderas inte att köpa alltför ljusa material för dekoration, eftersom de kommer att störa barnets snabba sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en nisch för en säng ligger i ett rum där hela familjen samlas, bör du ta hand om det design som ett alternativ till soffan . Till exempel kan du kombinera en nisch med en garderob eller hyllor så att det inte ser ut som en sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket mindre vanligt är layouter där en smal nisch ligger nära fönstret … I en sådan miljö kommer utmärkt naturligt ljus alltid att bevaras, vilket kan fungera som en naturlig väckarklocka på morgonen.

Bild
Bild

Om inte hela sängen ligger i nischen, men bara en del av den, bör en konstgjord nisch uppföras . För att göra detta, i stället för en vägg, ställs rack eller gipsskivor installerade, spikas styrningar i taket och gardiner av en lämplig nyans hängs.

Bild
Bild

Nischen kan kompletteras med belysningsarmaturer … Det kan inte bara vara vägglampor och lampor, utan också inbyggda strålkastare. De kan installeras på olika platser och bildar därmed den mest bekväma belysningen för sovrummet för dig.

Bild
Bild

Intressanta designidéer

En säng i en nisch kan dekoreras på alla sätt. Låt oss titta närmare på flera intressanta interiörer, där det finns en så användbar och mysig design.

I ett snyggt sovrum med ljusa väggar kan du sätta en vit nisch med garderober och lådor, samt inbyggda lampor och dekorera den med en mjuk panel. En sådan detalj kan fungera som sängens huvud. Ställ höga dubbelmöbler framför henne med vitt och gräddlinne. På höger och vänster sida ovanför sängens huvud kommer små vita sconces att se harmoniska ut.

Bild
Bild

I tjejens sovrum med vita väggar kan du utrusta en nisch med gardiner och lägga en liten säng i den med linnelådor under. Klipp golvet i rummet med kaffematta och komplettera det med en rosa matta nära nischen. Placera en vit byrå med färska blommor och en vit ottoman i ett sådant utrymme utanför sovområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rum med djupa lila väggar och grå laminatgolv kan en liten nisch rymma en dubbelsäng med ett mjukt sänggavel och ljusa sängkläder. Placera två vita skåp med lampor bredvid varandra och på höger sida av sängen - ett högt skåp med grädde och blå dörrar.

Bild
Bild

En lyxig nisch i ljust trä med öppna hyllor på sidan och överdelarna kommer att se spektakulärt ut tillsammans med ett fönster i ett vitt rum. En sovplats i en nisch kan kompletteras med gråa sängkläder. Späd ut den skarpa vita finishen med ett ljust träbord, grå stol och stora, svartramade väggmålningar.

Bild
Bild

Sovdelen kan också ordnas i vardagsrummet. Denna lösning kommer att vara särskilt relevant för en studiolägenhet.

I ett rum med vitt tak och väggar, samt ett grått golv, bör du organisera en djup nisch med en gardin på en metallskena. Lägg en dubbelsäng av mörkt trä i den. Placera mitt emot den en mjuk mörkgrå hörnsoffa och häng en bild ovanför den med en tjock ram av naturligt trä. Placera vita bokhyllor nära en av väggarna i ett sådant rum. Avrunda ensemblen med en fluffig gräddmatta och en hög golvlampa med en ovanlig träbotten och gul nyans.

Bild
Bild

I ett lyxigt rum med gräddeväggar, ett vitt tak och ett snövit golv kan du utrusta en liten nisch i väggen och dekorera den med chokladpaneler i trä med en spegelinsats.

Placera en ljus säng med en mjuk sänggavel och vita sängkläder i urtaget. Installera beige vägglampor runt kanterna på nischen. Komplettera sängen med sängbord i trä. Komplettera interiören med en fluffig ljus matta på golvet, mjuka kaffegardiner på fönstret och en lyxig takkrona i konstnärlig design.

Bild
Bild

I rummet där små tjejer bor kan du göra intressanta nischer för spjälsängar. För att göra detta måste du göra vackra öppningar i väggen, gjorda i form av hus med triangulära tak, så att sängarna fördjupas perfekt jämnt. Dekorera utsidan av öppningarna med snygga sniderier och komplettera med genomskinliga gardiner för att stänga nischer. Sådana saker kommer att se intressanta ut mot bakgrunden av en vägg med fototapeter som visar naturen.

Placera vita träsängar med rosa sängkläder i nischer. Komplettera det inre utrymmet i sovrummet med små lampor och avsluta med rosa gips.

Rekommenderad: