Nisch För TV (42 Bilder): Hur Man Gör En Nisch I Väggen Från Ett Laminat Med Egna Händer? Mått På En Gipsskivans Nisch Med Belysning

Innehållsförteckning:

Video: Nisch För TV (42 Bilder): Hur Man Gör En Nisch I Väggen Från Ett Laminat Med Egna Händer? Mått På En Gipsskivans Nisch Med Belysning

Video: Nisch För TV (42 Bilder): Hur Man Gör En Nisch I Väggen Från Ett Laminat Med Egna Händer? Mått På En Gipsskivans Nisch Med Belysning
Video: DIY Floating TV Wall Unit - How To Build Your Own 2024, April
Nisch För TV (42 Bilder): Hur Man Gör En Nisch I Väggen Från Ett Laminat Med Egna Händer? Mått På En Gipsskivans Nisch Med Belysning
Nisch För TV (42 Bilder): Hur Man Gör En Nisch I Väggen Från Ett Laminat Med Egna Händer? Mått På En Gipsskivans Nisch Med Belysning
Anonim

Innan tekniska framsteg bildades det inre av ett stort rum runt en öppen spis. Idag blir TV: n en attraktion för alla vardagsrum. Dess läge i en nisch kan betraktas som en framgångsrik arkitektonisk teknik. Han får en separat plats att bo på, vilket gör honom ännu mer betydelsefull, men samtidigt stör inte andra. TV: n på kantstenen tar mycket plats, förbi, du kan koppla den. En inbyggd nisch-teknik garanteras mot dessa problem.

Bild
Bild

Typer av nischer för TV

TV -nischer är inte begränsade till ett hål i en gipsskivvägg. De kan skapas i headset, hyllor, skåp, partitioner. Dekorativa urtag har olika former och storlekar, formar vackert miljön runt dem. Vi föreslår att mer detaljerat överväga flera typer av sådana arkitektoniska element.

I möbler

Moderna möbler innehåller ofta en TV -nisch. Väggar, rutor och skåp är de bästa platserna för hushållsapparater. Mittemot dem är en soffa och fåtöljer installerade som har en bekväm sittgrupp. Med hjälp av exempel föreslår vi att se hur nischer ser ut i headsetväggar och diabilder.

Den grunda nischen får skärmen att se ut som en tavla

Bild
Bild

För moderna stora plasma finns stora urtag i möbelväggarna

Bild
Bild

Även i små bilder finns det en plats för en TV

Bild
Bild

Den luftiga stilen på de öppna hyllorna fungerar bra med den platta, blanka skärmen

Bild
Bild

I sovrummet, där det inte är vanligt att installera möbelväggar, är en nisch för en TV utrustad i en garderob. Och oavsett vilken storlek den är, liten eller stor, med svängdörrar eller en typ av fack, kan din favoritutrustning väl ta skydd i den.

Stor garderob i full längd med gångjärnsdörrar och ett stort dekorativt urtag

Bild
Bild

En stor garderob med skjutdörrar ger en TV -nisch

Bild
Bild

För små rum är hyllor den bästa möbeln.

Öppna hyllor överbelastar inte utrymmet, ljus och luft passerar lätt genom dem.

Även sådana snygga mönster kan smälta in i moderna skärmar genom att förse dem med speciella urtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

I väggen

En nisch i väggen läggs även i renoveringsstadiet, vilket ofta ger plats för en hel hemmabio.

Gips används oftast som material. Ibland är ytan diversifierad med urtag i olika storlekar, vilket skapar kompositioner runt TV: n från hyllor för böcker eller inredning.

Med exempel kan du förstå hur fantastiskt vackra designnischer i väggen ser ut

TV -konstruktion med extra urtag för dekoration

Bild
Bild

Grunt nischmålning på väggen mellan dörröppningarna

Bild
Bild

Den svarta TV -skärmen passar bra med skrivningen på väggen

Bild
Bild

En avsats i det inre av rummet rymmer nischer för TV och andra hushållsapparater

Bild
Bild

Den ovanliga geometriska designen av gipsskivor ger plats för TV: n

Bild
Bild

Dela

Skiljeväggar används ofta i studiolägenheter eller i det enda stora rummet i en stadslägenhet. Partitioner hjälper till att skapa riktade områden samt separata privata utrymmen för varje familjemedlem.

Att kombinera partitionen med TV: n kan betraktas som ett lyckat designdrag, i vilket fall det också bär en extra funktionell belastning.

Den ömtåliga, sofistikerade hyllenheten rymmer stort plasma

Bild
Bild

Zonpartition med TV

Bild
Bild

Zonpartition i form av en möbelstruktur med en roterande TV -apparat

Bild
Bild

En annan vridmekanism för delningsväggen i studion

Bild
Bild

Metoder för registrering

En nisch i väggen för en TV kan se ut som ett tråkigt hål om det inte är vackert inrett. Dekorationsmetoder kan vara olika: målning, stuckaturer, belysning, 3D-tapeter och många andra icke-standardiserade idéer . Låt oss titta närmare på var och en av dem.

Motljus

Framgångsrik belysning kommer att pryda det dekorativa urtaget i hallen. Traditionellt används som belysningsarmaturer strålkastare eller LED -remsor . Ofta är de utrustade med en fjärrkontroll för att växla lägen. Med deras hjälp kan du välja vilken nyans som helst eller cyklisk upprepning av olika färger.

Men man bör komma ihåg att långvarigt flimmer är farligt för ögonen. Vit och gul belysning kan anses vara den mest bekväma.

För speciella designfantasier används neontrådar eller rör. Ljuset riktas i alla fall djupt in i nischen, annars blir det obehagligt att blända.

Kombination av spot- och LED -bakgrundsbelysning

Bild
Bild

Neon glöd

Bild
Bild

Upplyst inramning av glasmålning av nischen för TV: n

Bild
Bild

Hyllor

En nisch omgiven av hyllor är en ganska vanlig dekorationsteknik i inredningen. Förutom vackra knicknacks kan hyllor fyllas med utrustning, böcker, samlingar.

Bild
Bild

Stereoskopisk tapet

En nisch med 3D -tapeter blir en accent i interiören, sätter ett tema som följer resten av rumsdesignen.

Bild
Bild

Baguette

En baguette används när de vill ge en nisch eller visa en visuell likhet med en målning. Den används i klassiska interiörer, barock, imperium och andra historiska trender.

Bild
Bild

Spalter och stuckatur

Urtaget är dekorerat med pelare och stuckatur i samma stilar som med baguetten - historiskt, klassiskt, kejserligt … Väggen ser rik och pretentiös ut och betonar statusen för rummets ägare.

Bild
Bild

Dimensioner

Den visuella uppfattningen av hela strukturen beror på nischens parametrar och form. I de flesta fall görs fördjupningen för en specifik plasma. Men ibland, enligt designerns idé, skapas en ganska stor nisch. Hon deltar i dekorationen av hela väggen. Kom ihåg det när du monterar ett urtag under en hem -TV dess mått måste överstiga parametrarna för den inbyggda utrustningen med minst 10 cm.

Monteringsytan måste vara bred och säker. Det är oacceptabelt att skärmen sticker ut utanför väggplanets linje.

Bild
Bild

Material (redigera)

För att uppfylla en nisch kan olika typer av material involveras. Den slutliga finishen kan vara gjord av gips i form av stuckaturer, samt tillgripa hjälp av lister och baguetter. De vanligaste materialen för att skapa en dekorativ fördjupning är följande.

Gipsvägg . Med sin hjälp är det enkelt att montera vilken struktur som helst som ger interiören originalitet och speciell uttrycksfullhet. Om nischen ska göras i köket bör du använda vattentäta typer av produkter.

Bild
Bild

Laminera . Det används i interiörer där trä krävs för stiländamål. Laminerade golv gör att du kan minska kostnaden för projektet utan att störa rummets övergripande design.

Bild
Bild

En sten . Naturlig slät eller vild sten används för att skapa en nisch. För dess beklädnad behövs en solid bas, som gips inte kan ge. Men den konstgjorda fasaden "under stenen" gips kommer garanterat att motstå.

Bild
Bild

Trä . Trä är ett vackert, rikt, varmt material, det är miljövänligt, har många nyanser och passar i stort sett alla interiörer.

Bild
Bild

Arrangemangsstadier med egna händer

Det enklaste sättet att göra en nisch med egna händer är gips. Det lämpar sig enkelt för installation, med sin hjälp kan du uppfylla alla fantasier. I det förberedande skedet ritas ett diagram, beräkningar görs.

Man bör komma ihåg att nischen ska ha en volym på 20 cm mer än TV: n.

Sedan förbereds material och verktyg. För arbete behöver du en konstruktionskniv, nivåer, pluggar, självgängande skruvar, en borrmaskin, en skruvmejsel och gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Märkningar görs på väggen, längs vilken en ram av aluminiumprofil är installerad. Märkningar överförs också till gips enligt schemat. Detaljer om den framtida strukturen skärs av arket med hjälp av en konstruktionskniv. Med hjälp av självgängande skruvar och pluggar appliceras gipselement på profilen och fixeras. Efter avslutat arbete kan strukturen dekoreras med dekorativa hörn som matchar finishen. Detta kommer att ge nischen en snygg och skarp linje.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Även de enklaste nischer med plasma uppmärksammar sig själva. Och om de är ovanligt dekorerade blir de bara ett tyngdpunkt ..

Sofistikerad design skräddarsydd för TV: n

Bild
Bild

En nisch från väggen som smälter smidigt med taket

Bild
Bild

Flerfasetterade konstruktioner gjorda av gipsskivor

Bild
Bild

Ovanlig högteknologisk väggdekoration

Bild
Bild

Skärmen ovanför eldstaden är inbäddad i en stenytad yta

Bild
Bild

Det är möjligt att skapa en nisch för TV enligt ditt eget projekt, men du kan köpa färdiga, tillsammans med möbler … Det kommer i alla fall att vara en bra fristad för din teknik.

Rekommenderad: