Nisch I Sovrummet (33 Bilder): Från Gips Ovanför Sängen, Nischdesign, Hur Man Inreder I Orientalisk Stil

Innehållsförteckning:

Video: Nisch I Sovrummet (33 Bilder): Från Gips Ovanför Sängen, Nischdesign, Hur Man Inreder I Orientalisk Stil

Video: Nisch I Sovrummet (33 Bilder): Från Gips Ovanför Sängen, Nischdesign, Hur Man Inreder I Orientalisk Stil
Video: INREDNING: Så skapar du en härlig bäddning, Hotellbäddning, Andrea Brodin 2024, April
Nisch I Sovrummet (33 Bilder): Från Gips Ovanför Sängen, Nischdesign, Hur Man Inreder I Orientalisk Stil
Nisch I Sovrummet (33 Bilder): Från Gips Ovanför Sängen, Nischdesign, Hur Man Inreder I Orientalisk Stil
Anonim

Varje dag börjar i sovrummet och slutar där. Denna plats i huset är avsedd för avskildhet och avkoppling. Därför ska det vara mysigt och bekvämt här. Ett minimum av möbler och koncis välkomnas. Men moderna sovrum kan inte klara sig utan originella designlösningar. En utmärkt designidé är en nisch i sovrummet.

Om det redan tillhandahålls enligt planen i lägenheten återstår det bara att tänka på restaureringen av nischen. Annars är en avskild alkov lätt att bygga med egna händer. Således kommer du inte bara att lägga till en nyhet i interiören, utan också förvärva ett praktiskt dekorativt element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Funktioner och Fördelar

Installationen av en nisch i ditt sovrum kan anförtros åt proffs, men det är inte svårt att klara det utan hjälp från utomstående. Några ark gips, profiler och ett framgångsrikt projekt - och nu kan du redan planera vad du ska placera på hyllorna vid sängens huvud. En nisch kan enkelt placera ett helt bibliotek eller en utställning med familjefoton i tarmarna. Det kommer också att ta över funktionerna i ett ställ för souvenirer, ersätta sängbordet och bli det bästa stället att placera en TV. Fördelarna med gipsskivkonstruktion är följande:

  • överkomligt pris för material;
  • snabb installation;
  • säkerhet och miljövänlighet;
  • förmågan att skapa ursprungliga former;
  • lätt konstruktion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nischen är utformad enligt det allmänna konceptet för sovrumsinredningen. Nischer gjorda i orientalisk stil ser särskilt intressanta ut, när en rymlig säng med små dekorativa kuddar ligger lugnt i dem.

Genom att lägga till lämplig belysning kan du få den verkliga atmosfären i en orientalisk saga.

Sorter och huvudtyper av strukturer

Nischer kan ha en mängd olika former och skiljer sig inte bara i djup, yta och design, utan också i funktionalitet. I varje sovrum, med hjälp av gips, kan du skapa en unik färg och mysighet. Nischen gör att du vill spendera dagar i sängen. Och din inredning kommer att avundas alla som får titta in i ditt sovrum:

En rymlig nisch i väggen ovanför sängens huvud . Denna design kommer effektivt att framhäva sänggaveln. Förutom skönhet är det också mycket praktiskt. Om du skär ut små hyllor i det, kommer frågan om lagring av fjärrkontroller, mobiltelefoner och nattlampa att lösas en gång för alla. Och du behöver inte längre tänka på var du ska placera smyckeskrinet eller din favoritaromlampa. Det finns tillräckligt med plats för dem också.

Bild
Bild

Det finns inga regler för arrangemang av nischhyllor . De kan placeras ovanför sängen och på sidorna av den, på ett tillförlitligt sätt blockera från nyfikna ögon alla de saker som du alltid vill ha till hands i ditt sovrum. Bekvämlighet är huvudregeln som måste vägledas när det gäller att ordna en mysig alkov för en paus från dagtidsproblem och nattsömn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Liten dekorativ nisch . Det fungerar främst som en accent i snygg design, därför kompletteras det som regel med dämpad belysning. Gipsskivkonstruktion av denna typ är generöst dekorerad med glas och spegelinlägg, draperade med tyger. Texturerat gips, imitationsten, fotopapper används som dekoration. Nischdesign med omfattande fototapeter är ett djärvt beslut, valet av dem som vill göra en nisch till huvuddetaljen i interiören.

Ett lämpligt alternativ för rymliga sovrum och små rum som saknar volym. Och hyllorna längs strukturens kanter kommer att tjäna till att placera små accenter - dekorativa figurer, miniatyrbuketter, söta prydnadsföremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dela en nisch i segment innebär användning av strålkastare. I varje fack, med hjälp av mjukt ljus, kan föremål av din stolthet enkelt och stilfullt sticka ut - sportcupar, hederspriser, tävlingspokaler, antikviteter. Det finns tillräckligt med utrymme för allt du vill tänka på varje dag.

Bild
Bild

Nisch för TV . Den är alltid placerad vid sänggaveln och klarar perfekt två uppgifter samtidigt: den ger funktionalitet och estetik. Endast en panel kan ramas in av en nisch, som simulerar en ram för en bild. Eller så kan du skapa en sken av ett nattduksbord med belysning och dekoration i samma stil som sovrummet från gips. Det inre utrymmet i denna design gör att du kan dölja alla kablar och ledningar från sikten.

Bild
Bild

Garderobsnisch i sovrummet . Drömmen om en garderob i sovrummet är också lätt att uppnå om det finns en djup nisch och en plats i rummet där man ska lägga en bred säng. Annars är det bättre att inte störa rummet med möbler, utan att lämna sängen i en mysig fördjupning. I en grund nisch kan du också bygga något som ett skåp. Flera hyllrader - och en praktisk byrå är klar för avsedd användning. Det återstår att tänka på fasaden så att saker och ting inte hålls synliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design- och designtips

Genom att göra en nisch i "Chrusjtjov" kan du ändra rummet utan erkännande, som om det är en design av ett modernt radhus. I dekoration är flytande eller tyg tapeter, texturerat gips, färgning, craquelure, lek med färg och ljus populära. Nischen kan separeras från resten av väggarna i en ljusare eller mörkare ton, eller dekoreras i nyanser av kontrasterande färg.

Det är viktigt att inte göra det för mörkt mot bakgrunden av närliggande ljusväggar. För att inte, istället för den ursprungliga lösningen, få känslan av ett gapande hål i väggen. Ovanför sängen kommer en sådan visuell tomhet att se deprimerande ut. Och i sovrummet kommer detta inte bara att låta dig slappna av, utan kommer också att sätta press på psyket.

Bild
Bild

På mörka väggar, tvärtom, ser ljusa kontrasterande urtag imponerande och lakoniska ut. En sådan lösning kommer att uppmärksamma det interna innehållet, därför bör endast vackra, snygga saker placeras i öppna sektioner. Överbelasta inte facken med souvenirer och figurer. Enstaka kompositioner är det bästa alternativet. Här är de grundläggande reglerna för professionell och kompetent design:

  • ju mindre urtag, desto mindre inredningsartiklar i den;
  • en liten nisch är dekorerad i samma färg som hela väggen;
  • det är bättre att rama in en dekorativ nisch från många grunda hyllor;
  • använd urtaget för att skapa en inredning för medeltiden, en grottgrotta;
  • belysning är ett viktigt element för en spektakulär design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsnyanser

För att inte belasta sovrumsdesignen med en komplex gipsskivstruktur måste den dekoreras med belysning. Förutom den dekorativa funktionen kan ljuset i en nisch bära en funktionell belastning. Till exempel är du ett fan av att läsa före sängen, men du kan störa resten av dina betydande andra. Då kommer den diskreta sidobelysningen i nischen att ersätta ditt nattljus.

En intressant lösning för att belysa en nisch är användningen av en LED -remsa . Färgspelet kommer att skapa en speciell intim atmosfär i sovrummet. Och här är det lämpligt som ingen annanstans. Men överdriv inte med belysning. För ljusa spektrum av neonljus får sovrummet att se ut som ett diskotek. Denna zon bör skapa fred och harmoni, därför är varmt ljus optimalt.

Sovrummet är utformat för integritet, kärlek, avkoppling. Därför är dess inre genomtänkt till minsta detalj och skapad med själ!

Rekommenderad: