Säng Med Tre Ryggar (21 Bilder): Sidomodeller Med Mjuk Och Hård Rygg På Tre Sidor, Elit Och Enkel

Innehållsförteckning:

Video: Säng Med Tre Ryggar (21 Bilder): Sidomodeller Med Mjuk Och Hård Rygg På Tre Sidor, Elit Och Enkel

Video: Säng Med Tre Ryggar (21 Bilder): Sidomodeller Med Mjuk Och Hård Rygg På Tre Sidor, Elit Och Enkel
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, Maj
Säng Med Tre Ryggar (21 Bilder): Sidomodeller Med Mjuk Och Hård Rygg På Tre Sidor, Elit Och Enkel
Säng Med Tre Ryggar (21 Bilder): Sidomodeller Med Mjuk Och Hård Rygg På Tre Sidor, Elit Och Enkel
Anonim

En sovplats i interiören är utan tvekan huvudattributet och ett av de viktigaste designelementen i ett sovrum. Den moderna marknaden erbjuder ett stort antal alternativ för sovrumsmöbler: från klassiska till de mest extravaganta modellerna.

I kategorin ovanliga möbler ingår sängar med tre sänggavlar. I sådana modeller finns det förutom sänggavel och skiljeväggar i benen också en sidorygg, vilket får sängen att se ut som en soffa eller ottoman. Det kan tyckas att ett extra ryggstöd är en onödig överkillning, men så är inte alltid fallet. Låt oss ta en titt på fördelarna med sängar med en extra baksida.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Särdrag

Om sovrummet inte innebär en kunglig säng i mitten av rummet, kan en säng med sidorygg vara ett extremt lönsamt alternativ för att spara utrymme och bekväm vila. Denna modell kan tryckas tätt mot väggen som en soffa. Sidoväggen kommer att befria den sovande personen från obehaglig kontakt med väggytan.

Detta är särskilt viktigt under de kallare månaderna på året då väggen kan vara kall.

Utseendemässigt kan en trehuvudssäng se ut som en soffa när sidoryggen är högre och det finns fler sänggavlar. Det finns alternativ där den högre sänggaveln rinner smidigt in i sidoväggen, och sedan in i den tredje låga ryggen, vid foten av sängen. Sådana modeller kallas hörnmodeller och passar perfekt in i alla hörn av sovrummet, tar mindre plats och betonar designens originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel med sidoväggen är bevarande av väggbeklädnaden

Från den sovande människans ständiga beröring börjar väggbeklädnaden gradvis bli fet. Det kommer inte att dröja länge innan du upptäcker att tapeten eller dekorativa gipset nära sängen började sticka ut mot den allmänna bakgrunden med en oöverträffad plats.

Mattorna på väggen - en symbol för sovjettiden - tjänade inte bara som en indikator på rikedom i familjen, utan också för att skydda tapeten. I den moderna världen löses detta problem extremt enkelt: en säng med tre ryggar skyddar ytan på väggarna, och för den sovande personen kommer det att skapa ytterligare komfort i form av psykologisk komfort av slutna gränser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Precis som alla andra sovrumsmöbler är den treryggade sängen indelad i enkla, dubbla, en och en halv och barnmodeller:

Enda . Huvudskillnaden mellan sängar med en rygg från sofforna är en ortopedisk sovplats. Det vill säga ytan är främst avsedd för en bekväm sömn, rätt position på ryggraden, och endast om det behövs kan fungera som en soffa. Det är dock värt att uppmärksamma det faktum att enkelsängar med tre sänggavlar perfekt kan ersätta soffan i vardagsrummet och bli en extra bekväm sovplats för gästerna.

Om du väljer överkast och kuddar för en sådan "soffa" kommer det att se lyxigt ut i alla vardagsrum, och i det här fallet kommer det helt att ersätta en soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbel . Dubbelsängar är lämpliga för makarnas sovrum, men det rekommenderas att fatta ett sådant beslut med samtycke från båda parter, eftersom inte alla kanske gillar att "sova vid väggen" utan att ha ett separat sängbord och lampa. I regel är dubbelsängar med sänggavlar på tre sidor gjorda av lyxiga material och ser verkligen imponerande ut. Sådana sovrumsmöbler kan bli en dekoration och en favoritplats för alla äktenskapliga sovrum.

Bild
Bild

Hörnmodeller . Detta alternativ är avsett för rum där det vinklade arrangemanget av sovmöbler är det bästa alternativet när det gäller komfort och design. Det bör noteras att innan du planerar inredningen i ditt sovrum och väljer en säng, bör du först överväga hörnalternativet. För många sovrum är det han som visar sig vara idealisk - det rör inte ihop utrymmet, ser original ut, skapar psykologisk trygghet för den sovande personen.

Huvudgavlarnas design, som flyter smidigt in i sidoväggarna, kan vara av de mest bisarra formerna och kurvorna, vilket ger hörselbäddsmodellerna med tre sänggavlar ännu mer charm.

Bild
Bild

Lådmodeller … Om sängens design antar ett stängt utrymme under den, använder tillverkarna det som regel funktionellt och utrustar produkten med rymliga lådor för linne. Sådana lådor är antingen dolda för allmänheten, eller omvänt är de i god harmoni med sängens övergripande design och är en slags höjdpunkt för produkten. Breda dubbla produkter använder en lyftmekanism för att komma åt sänglådorna. I sådana sängar är de mycket rymliga, de kan användas för att lagra saker som inte används så ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnmodeller . En säng med tre ryggar är perfekt för ett barns rum. Skyddar barnet med mjuka väggar, det kommer också att fungera som en underbar dekoration för barnkammaren. Modeller för småbarn tillverkas ofta i form av fantastiska föremål, och de olika färgerna kommer att gynna varje barns utveckling. Som regel är de flesta spjälsängar utrustade med utdragbara rymliga lådor, som är praktiska för förvaring av babysaker och leksaker.

Rekommenderad: