Metalsängar (88 Bilder): Med En Järnram Och En Sänggavel, Vit Metall För Ett Sovrum, DIY -montage, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Metalsängar (88 Bilder): Med En Järnram Och En Sänggavel, Vit Metall För Ett Sovrum, DIY -montage, Recensioner

Video: Metalsängar (88 Bilder): Med En Järnram Och En Sänggavel, Vit Metall För Ett Sovrum, DIY -montage, Recensioner
Video: DETAILED REVIEW & How To Assemble Metal Bed Frame Vintage Tuseer Wrought Iron Frame platform 2024, Maj
Metalsängar (88 Bilder): Med En Järnram Och En Sänggavel, Vit Metall För Ett Sovrum, DIY -montage, Recensioner
Metalsängar (88 Bilder): Med En Järnram Och En Sänggavel, Vit Metall För Ett Sovrum, DIY -montage, Recensioner
Anonim

En person tillbringar en tredjedel av sitt liv i sovrummet, så ett bra val av design och naturligtvis det centrala elementet i rummet - sängen, är det viktigaste kriteriet för gott humör och god vila. Rätt säng bör passa in i interiören så bra som möjligt, kombinera bekvämlighet och tillförlitlighet - metallmodeller uppfyller alla ovanstående krav.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med järnmodeller

Precis som alla andra material har metall sina egna fördelar och nackdelar. När vi talar om fördelarna med en metallram är det först och främst värt att nämna att metallbäddar är de mest hållbara och pålitliga i jämförelse med modeller gjorda av andra material. En sådan säng eliminerar lossning och är så slitstark som möjligt. Förutom slitstyrka kan vi säga att metall har förmågan att klara alla belastningar, varför dubbelsängar med en smidd ram är så populära.

Metall är ett obrännbart material, vilket innebär att det är så säkert som möjligt för användning i en lägenhet, dessutom är detta material helt allergivänligt och miljövänligt. En ytterligare positiv kvalitet på dessa modeller är ett stort sortiment av designalternativ, du kan välja en lämplig design för nästan alla interiörlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största nackdelen med järnversionerna är att metallen är ett ganska kallt material och kan orsaka obehagliga känslor när den kommer i kontakt med huden. Moderna tillverkare använder dock en särskild behandling av sängdelar, vilket utesluter kylning av materialet, så idag har metallmodeller inte betydande nackdelar.

Bild
Bild

Visningar

Idag finns det många typer av metallbäddar.

Alla kan delas in i flera klassificeringar:

  • Till exempel kan alla modeller delas in efter klass i ekonomimodeller och elit … De kommer att skilja sig åt i materialets kvalitet i metoden för applicering av färgämnet och, naturligtvis, i priset.
  • Enligt formuläret kan alla modeller delas in i standard - det här är vanliga rektangulära modeller av olika storlekar, liksom icke-standardiserade. Denna typ inkluderar modeller som runda, fyrkantiga eller andra ovanliga designlösningar.
  • Med antalet platser, de vanligaste alternativen : enkel, dubbel, king size eller trippel.
  • Dessutom kan sängarna delas in i grupper efter ägare … Det kan vara en modell för en vuxen, liksom ett barn. Dessa sängar kommer att skilja sig främst i storlek och form. Barnmodeller är som regel tillverkade med tre ryggar eller utrustade med en fjärde för mycket små barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det finns modeller som kommer att bli riktiga hjälpare i små utrymmen ., de kan ge en bekväm sömn, men tar inte mycket plats, eftersom de kan förvandlas till andra interiörartiklar. Så en hopfällbar säng kan lyftas mot väggen och förvandlas till en garderob. En puffsäng kan enkelt förvandlas från en hel säng till en liten puff som du kan sitta på, och en bäddsoffa är en idealisk hopfällbar modell som kan förvandlas från sittplats till en dubbelsäng. Dessutom har många modeller ett utrullningssystem för förvaring av linne och annat.
  • Sängar kan skilja sig åt i nischens basmaterial med madrassen … Till exempel har en ortopedisk modell oftast baser av trälister - lameller; modeller med laminerad spånskiva, liksom med metallpansar, finns också, men de är mindre och mindre vanliga. Den förstärkta modellen har en metallram vid basen, till vilken basen för madrassen är fäst.
  • Sängens designmodell kan antingen vara tillverkad av en typ av material eller kombinerad t.ex. med en metallram och en sänggavel av trä. Dessutom kan trägaveln ha en snidad struktur, vilket gör att sängen kan användas i en mängd olika interiörer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

På grund av överflödet av olika alternativ kan metallbädden passa in i nästan vilken stillösning som helst i rummet. Man behöver bara välja rätt ryggstödsdesign och rätt tillbehör.

Du kan passa en metallsäng i retrostil, Provence eller någon annan:

  • Moderna stilar av minimalism, hi-tech, loft accepterar de enklaste modellerna med raka tvärstänger på baksidan, som bildar ett slags galler. Denna säng kan göras i vita, svarta eller stålfärger, och dessutom är det acceptabelt att använda ljusa accenter i form av kuddar eller överkast.
  • Vita metallbäddar med mönstrade sänggavlar kommer att lägga till romantik i rummet, och en ljus baldakin av ljusa färger kommer att vara ett bra tillägg här.
  • Utsökt prydnad, rik inredning, färger av ädelmetaller kommer att vara ett utmärkt alternativ för ett sovrum i jugend- eller barockstil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsalternativ

Naturligtvis finns det många alternativ för att göra metallbäddsmodeller, de kan skapas på olika sätt från olika material i produktionen, liksom hemma med egna händer. Det finns två huvudsakliga sätt att skapa en metallbädd - smide och svetsning, därför kan du med det här arbetet skapa det nödvändiga med dina egna händer.

Att bädda säng med egna händer är en ganska mödosam process, men resultatet är värt allt arbete. Så om det beslutades att skapa en modell med egna händer måste du ha tålamod, de nödvändiga verktygen och materialen och börja skapa. Det första steget mot en drömsäng är att bestämma storleken på den framtida sängen, detta beror på antalet personer som samtidigt kommer att använda sängen för sitt avsedda ändamål. I det här fallet är det enkelt att skapa ett lager av icke-standardstorlekar, vilket kommer att kosta flera gånger billigare än en specialtillverkad version i en ovanlig design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha bestämt produktens storlek och ungefärliga utseende är det nödvändigt att utarbeta en konstruktionsplan på papper så att det är mer praktiskt att väcka idén till liv, samt att köpa alla nödvändiga material. Det är nödvändigt att starta skapandet från produktens baksida, så det kan vara en köpt smidd eller svetsad struktur i olika former, mönster, samt en själv skapad rygg av metall, men detta kommer att kräva specialutrustning och färdigheten att arbeta med ett städ eller svetsning.

Bild
Bild

När baksidan av önskad storlek och form är klar kan du börja skapa ramen. En metallram skapas, till vilken en trä- eller metallbas för madrassen sedan fästs. Ryggstöden är svetsade på ramen och ramen är därmed klar. Alla sömmar och svetsar måste slipas för ett renare utseende. Vidare målas strukturen vid behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Standardsängarnas dimensioner inkluderar tre huvuddimensioner - kojens bredd, längd och höjd. Så i bredd finns det fyra huvudgrupper av storleksserier. Bredden beror på antalet personer som använder kajplatsen och på deras kroppsstorlek:

  • Enkelsäng modeller . Dessa sängar är idealiska för en liten lägenhet, studiolägenhet, för en vuxen eller ett barn. Bredden på enstaka modeller varierar från 70 till 90 cm.
  • En och en halv sover . De mest bekväma modellerna för en vuxen. Bredden på sådana modeller varierar vanligtvis från 100 till 140 cm.
  • Större sängar från 150 till 200 cm, är dubbla modeller.
  • Modeller med ökad sängbredd . Här överstiger bredden 200 cm och sådana alternativ kallas king size-sängar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller längden på en standardsäng kan den sträcka sig från 160 cm för tonårsmodeller till 200-220 cm för vuxna. Korrekt val av önskad längd kommer att underlättas av en speciell formel, där sängens längd kommer att bestå av sovhöjden och 20-30 cm av förrådet. Så bland de vanligaste sängalternativen finns följande sängstorlekar: 800x1900 mm, 90x190, 90x200, 120x190, 120x200, 140x190, 140x200, 160x200 cm. Det finns också modeller med icke-cirkulära mellanstorlekar, de passar bra in i -standardkonstruktioner: 1450x650, 1650x1950, 1450x1950 mm och andra. Tvåvåningsstrukturen har samma dimensioner, oavsett golv, sängarna är av standardstorlek, som konventionella stationära alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista mätningen av kajen är dess höjd. Det finns tre huvudalternativ för höjdmätning:

  • Låg . Här kommer höjden att variera i intervallet från 20 till 40 cm, man bör komma ihåg att dessa modeller inte är lämpliga för en äldre person och personer med ledbesvär, eftersom detta kommer att vara för lågt och obekvämt alternativ, vilket i närvaron av vissa problem kan provocera deras utveckling. En frisk person ska dock inte vara rädd för en sådan höjd och du kan säkert välja en låg säng för en inredning i japansk stil eller minimalism.
  • Genomsnitt höjden som är mest bekväm och lämplig för någon person. Denna höjd sträcker sig från 40 till 60 cm. Om du står vid sängkanten bör rätt medelhöjd vara ända upp till mitten av knäskålen.
  • Hög . Den har en höjd av 70 till 90 cm. Inte det mest praktiska alternativet, men det ser väldigt fördelaktigt ut, vilket gör att du kan försumma en viss bekvämlighet för en vacker interiör.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Modern teknik idag gör det möjligt att applicera högkvalitativ hållbar sprutning av nästan vilken färg som helst på smidda produkter, vare sig det är stolar, sängar, bord eller andra möbler. Därför kommer det inte att vara svårt att hitta en metallbädd i blå eller röda färger. Men med alla de överflöd av färgpaletten som tillverkarna tillhandahåller idag är smidda alternativ utan färgad beläggning mest populära: en naturlig mörk eller stålfärg är den mest efterfrågade på möbelmarknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Vita ryggar eller detaljer i denna färg säljer också bra. En vit säng kan ge lätthet, luftighet och ljus till inredningen. Dessutom är denna färg den mest lämpliga för designlösningar i stil med Provence, land, modern. Minimalism och högteknologi gynnar också vitt i en rumsmiljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den svarta modellen av en metallbädd är ganska vanlig. Smidda element i detta färgschema ser mest fördelaktiga ut, dessutom är denna färg universell, det är lätt att välja tillhörande färger och textiltillbehör för den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur mycket väger det?

Metallmodellernas vikt beror direkt på storleken, antalet sängar på sängen, på den valda metoden för att skapa modellen. Beroende på design och ytterligare inredning kan vikten på slutprodukten också variera.

Bild
Bild

En ganska tung struktur kan både vara en fördel med en kaj och dess nackdel. Hög vikt, ger stark konstruktion samt stabilitet. Sängen rör sig inte på golvet som om den vore gjord av spånskiva. Och samma vikt kan bli ett minus, sängen blir svår att flytta i rymden, och om den behöver transporteras till en annan lägenhet kan du inte klara dig utan specialföretag som är involverade i godstransporter. Samtidigt klarar metallversioner mot laster på upp till 300 kilo.

De enklaste smidda modellerna utan mycket dekoration kan väga från 20 till 50 kg. Dubbla modeller med voluminös inredning, ytterligare element, design speciella lösningar kan nå en vikt på 100 eller mer kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Livstid

Livslängden för vilken möbel som helst bestäms av användningsfrekvensen, rengöringsmetoden för produkten, vård, fukt i rummet, samt produktens ursprungliga kvalitet. Samtidigt har metallmodeller den längsta livslängden för alla kända material som tillverkas av sängar. I dessa modeller finns det helt enkelt inget att misslyckas, särskilt om basen för madrassen också är gjord av metallrör. Metallalternativ med en bas av lameller kommer att hålla lite mindre, men med rätt användning och en bra tät madrass kommer de att glädja dig med en hög livslängd: från 15 år utan restaurering och olika typer av tillägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En smidd modell av hög kvalitet med en hållbar färgbeläggning kan hålla i 20 eller 30 år utan att ändra utseende. Madrassen går naturligtvis ur bruk lite tidigare, dock högkvalitativt och korrekt utvald vad gäller storlek och hållbarhet, modeller kan också hålla cirka 10-15 år utan att bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare element

Sådana element kan ge möbler ytterligare funktionalitet, liksom nya designmöjligheter. Det vanligaste tilläggselementet som kan utöka funktionaliteten är en nisch för linne och förvaring av andra saker. Sådana nischer kan vara stationära och placerade under ramens bas, i vilket fall madrassen lyfts manuellt på gasliftar eller fjädrar.

Bild
Bild

Förutom stationära nischer kan det också finnas ytterligare utrullningsboxar som skapas efter sängens storlek och inbyggda i ramen. Sådana alternativ är emellertid inte lika relevanta och praktiska att använda jämfört med stationära. Eftersom damm kan samlas i sådana lådor, och deras kapacitet är märkbart mindre. För barnsängar kan ytterligare ryggstöd på sängens sidor bli ett extra funktionellt element, vilket kommer att begränsa barnet i sömn och skydda det från att falla, sådana element kan också vara permanent fästa och vara en del av den övergripande strukturen, eller de kan finns separat och bifogas vid behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett extra element som utför en estetisk funktion kan speciella fästen för baldakinen och själva tyget i denna struktur noteras. Lätta fladdrande material, från vilka sådana gardiner oftast skapas, lägger till lätthet, luftighet, romantik till interiören. Det är därför det här elementet oftast används vid utformningen av ett flickas barnrum i stil med en prinsessa, eftersom det är från vackra sagor om prinsessor som de flesta känner till en sådan enhet som en baldakin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Idag har de flesta sovmöbelproducenterna metallmodeller i sina kollektioner i olika färger, storlekar och mönster.

När det gäller ryska tillverkare, bland de företag som fokuserar på bred efterfrågan, är det väldigt få av dem som koncentrerat engagerar sig i tillverkning av metallmodeller. Som regel finns det 1-2 kombinerade alternativ i samlingarna, vilket inte tillåter oss att tala om produktionsjättar som tillverkare av sovplatser i metall. Men vissa tillverkningar som specifikt handlar om smide- och bryggmodeller är ganska brett utvecklade, har en omfattande kundbas som regel hanterar enskilda beställningar och kan garantera deras goda kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland sådana tillverkningar finns Woodman -företaget, som tillverkar unika elitmodeller. Kostnaden för modeller börjar från 120 tusen, vilket inte är billigt, men vid utgången får konsumenten en helt unik produkt med önskad storlek, färg och struktur. Fabriken tar italiensk sängmodell som grund, ger sin vision till dem och förmedlar den till köparen genom sin produkt. Tillverkarens garanti är 10 år, vilket gör att du kan bedöma produktens anständiga kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men i ekonomiklassen är MilSon -företaget ganska populärt. Genomsnittspriset för en metallbädd av hög kvalitet är cirka 12-13 tusen rubel. För detta pris kommer det naturligtvis inte att vara möjligt att få en exklusiv modell, men företaget kan garantera en bekväm och hållbar sovplats.

Bild
Bild

Många europeiska tillverkare är redo att presentera sina produkter för konsumenten, till exempel Feretti & Feretti -fabriken från Italien eller det tyska företaget Geha.

Bild
Bild

Modeller tillverkade i Malaysia är mycket populära. Först och främst beror detta på det låga priset på den färdiga produkten och kompromisslös kvalitet till denna kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett resultat, efter att ha valt ett alternativ inom dina medel och med en lämplig design, behöver du bara välja en lämplig madrass och njuta av den vackra produktens skönhet och bekvämlighet.

Bild
Bild

Hur väljer man möbler?

Valet måste tas med fullt ansvar, eftersom ett sådant köp vanligtvis innebär långsiktig användning:

Det första du måste uppmärksamma är naturligtvis sängens storlek .… För ett barn kan storlekarna reduceras speciellt. För de minsta kan längden vara 90-100 centimeter, för äldre barn kan längden nå 160 centimeter, för ungdomar och vuxna är den mest korrekta storleken en säng med en längd lika med 190-200 centimeter. I vilket fall som helst kommer formeln att hjälpa till att välja denna parameter: mänsklig höjd + 30 cm = idealisk längd på en kaj.

Bild
Bild
  • När det gäller bredden finns det ingen bestämd formel här denna parameter kan dock lätt bestämmas empiriskt. För att göra detta måste du ligga på en säng, vända till ena sidan och böja knäna. Om benen samtidigt låg kvar på sängen, knäna inte stack ut utanför kanten, då är denna bredd korrekt och mest lämplig. Om vi pekar ut de mest populära alternativen, så är bredden bland enkelsängar 90 cm, för dubbelsängar är det mest populära alternativet, som passar de flesta och passar in i måtten på vanliga ryska rum, 160 cm.
  • Ett annat viktigt kriterium för ett framgångsrikt köp är rätt val av madrass .men. Det är han som låter dig skapa den mest bekväma och bekväma platsen att sova. Det kommer att hjälpa till att lindra sömnbrist och ryggradsproblem som orsakas av stillasittande arbete och sömnbesvär. Madrassen måste vara dyr, det är absolut omöjligt att spara på denna komponent. Det är nödvändigt att välja en madrass med allergivänligt fyllmedel, särskilt för ett barns rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Styvheten beror på fyllmedlet, så du bör välja det utifrån dina känslor.

Så en madrass med kokosfibrer kommer att vara så hård som möjligt, och latex och holofiber i kompositionen kommer tvärtom att mjukna upp den. Madrassöverdraget ska innehålla den maximala andelen bomull i dess sammansättning, så att linnet inte glider, luft lätt kommer att passera genom materialet och damm inte kommer att dröja kvar i det. Dessutom kan du välja en speciell madrassöverdel som skyddar madrassöverdraget: för barn finns det madrassöverdrag med olika tryck, ofta olika för tjejer och pojkar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängstommen kan också vara ett urvalskriterium. De mest praktiska och hållbara alternativen är där basen består av trälameller, som måste placeras på lika avstånd från varandra. Ett annat bekvämt och mest hållbart alternativ är en bas av metallrör lödda på ramen, en sådan bas används oftast i metallmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är det viktigt att vara uppmärksam på sängens design när du väljer. Jämför det med sovrummets övergripande design, de måste definitivt komplettera varandra. Rätt vald färg, form, inredning hjälper inte bara att ge en bekväm säng, utan också att stödja den valda inredningen i rummet.

Bild
Bild

Vackra sovrum inredning

En vacker sovrumsdesign består av många element. De måste vara korrekt matchade i färg, form, stil, sedan generellt skapas en vacker inredning som uppfyller ägarnas behov och preferenser.

Rekommenderad: