Bords-transformator (40 Bilder): Med Ett Skrivbord, Garderob Och Hopfällbar Säng, Transformeringsmekanism, Hur Man Monterar För En Student

Innehållsförteckning:

Video: Bords-transformator (40 Bilder): Med Ett Skrivbord, Garderob Och Hopfällbar Säng, Transformeringsmekanism, Hur Man Monterar För En Student

Video: Bords-transformator (40 Bilder): Med Ett Skrivbord, Garderob Och Hopfällbar Säng, Transformeringsmekanism, Hur Man Monterar För En Student
Video: INCREDIBLE Space Saving Furniture - Murphy Bed Ideas 2024, April
Bords-transformator (40 Bilder): Med Ett Skrivbord, Garderob Och Hopfällbar Säng, Transformeringsmekanism, Hur Man Monterar För En Student
Bords-transformator (40 Bilder): Med Ett Skrivbord, Garderob Och Hopfällbar Säng, Transformeringsmekanism, Hur Man Monterar För En Student
Anonim

Moderna bostäder är så små och det finns så mycket att passa in. Det är därför som omvandling av möbler har blivit så populärt på sistone. Det kan kombinera flera olika objekt samtidigt. Så, bekväma och funktionella bordsängar kan fungera som sov- och arbetsplats. Låt oss titta närmare på sådana modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

De mycket begränsade bilderna på en lägenhet eller ett privat hus tvingar ägarna att välja möbler mer noggrant. Det ska inte bara vara bekvämt och av hög kvalitet, utan också praktiskt. För kompakta bostäder är de mest framgångsrika alternativen transformatormodeller. För närvarande är bordsängar mycket efterfrågade. Sådana interiörartiklar kombinerar två funktionella områden, så att du avsevärt kan spara utrymmet i rummet.

När de är vikta visar sådana möbler inte sin potential på något sätt och verkar inte skrymmande. Men efter att du har utökat en sådan modell kommer du att se en multifunktionell struktur där du kan sova och arbeta. Särskilt ofta köps sådana alternativ för barnrum och tonåringar. Så barnet kommer att kunna sova gott på en sådan säng och sedan göra läxor vid fällbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är sådana transformatorer utrustade med ytterligare lådor, garderober och hyllor (med andra ord-garderob-sängbord).

De kan placeras ovanför kojen eller på sidorna av huvudramen. Tack vare sådana tillägg är det möjligt att överge användningen av garderober och hyllor i rummet, eftersom tillägget av bordssängen kan ta över deras roll.

Bild
Bild

Moderna transformerande produkter produceras i olika stilistiska riktningar. Även i butiker kan du hitta alternativ gjorda av olika material. Du kan välja en lämplig kopia för varje smak, färg och plånbok.

Den största nackdelen med sådana möbler är att de innehåller många hjälpdelar som är benägna att gå sönder.

Som du vet, ju enklare design, desto mer pålitlig är den. I det här fallet är det motsatta sant. Som regel är transformerande sängar utrustade med komplexa mekanismer som efter regelbunden användning kan fungera fel och gå sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sorter och mönster

Transformatorbordet är mer lämpligt för ett barnrum. Oftast är sådana möbler en duett av ett skrivbord och en säng för att sova. Om det behövs kan en eller annan komponent i strukturen "aktiveras" enligt följande:

  • lyfta bordet och vrida sängen från ett vertikalt till ett horisontellt läge;
  • en engångsändring av sängen för att sova och bordet, där det inte är nödvändigt att ta bort saker från arbetsytan;
  • horisontell utgång av sängen från nischen som ligger längst ner på bordet;
  • ändra position och syfte för modulära element.
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan du i möbelutställningslokaler hitta en speciell transformator med en sovplats och en bordsskiva, som är utformad för de minsta.

Baserna i sådana varianter är utrustade med bekväma sängar, samt en byrå med ett skötbord. Om bostaden inte ger ett separat barns sovrum, kan du vända dig till multifunktionella modeller som kan fällas in i en soffa, och efter omvandling förvandlas de till en fullvärdig sovplats med ett bord eller en hög två-nivåsäng.

Det andra alternativet är särskilt användbart om två barn bor i lägenheten. De kommer att kunna bekvämt rymma på olika våningar i en våningssäng, utan att störa varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorbordet är en bra lösning för ett skolbarn. Det finns sofistikerade modeller, där det förutom ett bord och en säng finns hyllor och skåp, monterade i en enda funktionell komposition. Dessutom, för inte så länge sedan, dök förbättrade kopior upp, där det finns fasta eller mobila sovplatser avsedda för ett andra barn.

En av de mest populära är hopfällbara sängar med bordsfunktion. De har ofta stora lagringssystem. De kan också kompletteras med skåp och hyllor på vilka böcker, figurer och olika inredningsartiklar kan placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färger

Multifunktionella bordssängar är gjorda av både dyra och billiga material, så en köpare med vilken budget som helst kommer att kunna köpa ett lämpligt alternativ:

Spånskiva och MDF

De mest tillgängliga och vanliga är enkla modeller gjorda av spånskiva eller MDF. Sådana råvaror skiljer sig inte åt i hög kostnad, eftersom de består av träavfall och inte är av särskilt värde. Möbler tillverkade av dessa material har vanligtvis en ganska enkel design. Det är mycket svårt att hitta en riktigt snygg och designermodell av spånskiva eller MDF.

Bild
Bild

Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt sammansättningen av sådant material som spånskiva. Den innehåller giftiga formaldehydhartser som avdunstar vid höga temperaturer.

Dessa ämnen är skadliga för människors hälsa, därför använder många möbelfabriker idag material av en säkrare klass E-1, som innehåller en minimal mängd hartser. Fällbara sängar, trimmade med faner, är också ett bra alternativ till skadliga möbler. Dessa alternativ är dyrare, men är pengafrågan så viktig när det gäller hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Om du letar efter inte bara ett miljövänligt och säkert, utan också ett vackert alternativ, bör du titta närmare på hållbara och hållbara transformatorbäddar av naturligt trä. De kostar mycket mer än prisvärda laminerade spånskivor, men deras prestanda mer än motiverar priset. Oftast använder tillverkare massiv ek, al, bok, hevea, tall och björk.

Varje träslag kräver särskild omsorg. För att möblerna ska fungera så länge som möjligt, inte förlorar sitt attraktiva utseende och inte tappar sin ljusa färg, måste de behandlas med speciella skyddande föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Järn

Ledare inom hållbarhet och styrka är sängbord i järn. De kräver ingen särskild omsorg och tappar inte sin presentation även efter många år. Sådana möbler är mindre vanliga än trä- eller MDF -produkter. Detta beror på att någon metall är kall och inte särskilt trevlig att röra vid.

Dessutom kommer en multifunktionell transformerande säng med ett bord tillverkad av sådana råvaror att väga mycket, och det kommer att vara problematiskt att flytta det från ett ställe till ett annat.

Ett tungt sängbord av järn kan lämna fula märken och bucklor på golvet som det är osannolikt att bli av med.

Idag finns det ett stort antal transformerande sängar i olika färger på möbelmarknaden. Förutom traditionella modeller med ett naturligt mönster och en nyans av naturligt trä, finns det ljusare och mer originella alternativ. Det kan till exempel vara en gul solmodell eller en vågad röd design. Produkter i klassiska vita och bruna färger är universella. De passar enkelt in i alla miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För närvarande producerar inte alla möbelfabriker bekväma och praktiska bordsängar. Detta påverkar dock inte på något sätt det breda dimensionella nätet hos sådana möbler. Du kan välja rätt alternativ för alla layouter och bilder:

  • De vanligaste är modeller med en sängbredd på 75, 80, 90 och 100 cm.
  • Längden kan vara 190-200 cm.
  • Oftast är bänkskivorna 65x190 cm långa och breda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformationsmekanism

Bekväma sängbord är utrustade med följande mekanismer för att säkerställa deras fullvärdiga funktion:

  • Fjäderbelastad . Sådana mönster är lätta att använda och billiga, men misslyckas snabbt, eftersom fjädrarna i dem sträcker sig och tappar elasticitet. Dessa delar kan inte repareras, därför måste de bytas ut vid kraftigt slitage.
  • Gaslyft (eller gasdämpare) . Denna mekanism är mer pålitlig och praktisk. Det fungerar väldigt smidigt och tyst. Gasdämpare är konstruerade för tunga laster.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med motvikt . Några av de enklaste, billigaste och mest hållbara är konvertibla motviktsmekanismer. Men för sådana modeller krävs extra utrymme för dragelementet inuti möblerna.
  • Rulla ut . Sådana mekanismer är mycket vanliga idag. De installeras i strukturer med en extrasäng som sträcker sig horisontellt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är nödvändigt att välja en bekväm bordssäng i enlighet med följande parametrar:

  • Storleken . Mät först rummet i vilket du ska placera möblerna. Den ska passa perfekt in i den befintliga layouten utan att störa passagen.
  • Material . Om du letar efter ett miljövänligt och vackraste alternativ är en naturlig träkonstruktion något för dig. Men sådana saker är dyra. Om budgeten inte tillåter det kan du titta på billiga transformatorer av MDF eller spånskiva. Om du letar efter en höghållfast modell, så finns det helt enkelt ingen motsvarighet till järnprodukter.
  • Mekanismer . De mest pålitliga och hållbara är mekanismer med motvikter, men med dem måste du anstränga dig. Gashissar anses vara mer praktiska och moderna, men möbler med sådana system är ganska dyra idag. Fjädermekanismen finns kvar. Det är det mest opålitliga och kortlivade, men det är billigt.
  • Design . Glöm inte att bordsbädden helst ska matcha inredningen i rummet både i stil och färg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Kunder som en gång köpte sådana användbara och praktiska möbler var nöjda med det. De noterar besparingarna i ledigt utrymme, vilket uppnåddes genom att placera en bordssäng i rummet. Föräldrar märkte också att med sådana möbler blev deras barn mer samlade, eftersom de själva måste organisera sin säng och arbetsplats i enlighet med personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt köpare kan sådana multifunktionella transformatorer ersätta ett helt rum.

Till exempel har vissa människor alternativ med fällbara soffor och hyllor i vardagsrummet. Resultatet är en helt organisk inredning. Och när natten börjar, kan du utöka sovplatsen och organisera en sovplats i rummet. Konsumenterna är bara upprörda över de höga kostnaderna för sådana modeller, särskilt om de är gjorda av naturliga och miljövänliga material. Dessutom producerar inte många tillverkare sådana modeller idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designlösningar i interiören

Den ljusa designen med en rosa ram, ett grått fällbart bord och orange sidoskåp / hyllor kan placeras i ett snövit rum med ett glansigt golv dekorerat med en matta med djurtryck (zebra-, leopard- eller tigerhud). Placera en rosa rundad stol nära bordet. Placera lampor och små vaser med färska blommor på sidoborden.

Bild
Bild

En bekväm bäddsoffa i två plan kan placeras i ett litet sovrum med ljusrosa väggar och brunt laminatgolv. Komplettera ensemblen med ett litet, ljusfärgat nattduksbord, en klassisk takkrona och rutiga gardiner på fönstren.

Bild
Bild

En våningssäng med ett utdragbart bord, målat i mjukt grönt, kommer att se bra ut mot bakgrunden av vita väggar och ett vitt golv, kompletterat med en karamellmatta. Placera ett grönt datorbord med hyllor, en krämfärgad trästol bredvid sängen och placera en väggstång med stegar och rep bakom denna möbel.

Bild
Bild

En bordsäng med en lila ram och mjuka lila sängkläder kan placeras i ett rum med en accentgrön vägg och vit matta med blå mönster. Komplettera interiören med dekorativa detaljer på möblerna och vita vägghyllor ovanför sovrummet.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om sängbord i följande video.

Rekommenderad: