Montering Av En Garderob (53 Bilder): Hur Man Monterar Med Egna Händer - Instruktioner, Installerar En Inbyggd Garderob I En Nisch, Hur Den Fästs

Innehållsförteckning:

Video: Montering Av En Garderob (53 Bilder): Hur Man Monterar Med Egna Händer - Instruktioner, Installerar En Inbyggd Garderob I En Nisch, Hur Den Fästs

Video: Montering Av En Garderob (53 Bilder): Hur Man Monterar Med Egna Händer - Instruktioner, Installerar En Inbyggd Garderob I En Nisch, Hur Den Fästs
Video: Montering förvaring - 22 mm se 2024, April
Montering Av En Garderob (53 Bilder): Hur Man Monterar Med Egna Händer - Instruktioner, Installerar En Inbyggd Garderob I En Nisch, Hur Den Fästs
Montering Av En Garderob (53 Bilder): Hur Man Monterar Med Egna Händer - Instruktioner, Installerar En Inbyggd Garderob I En Nisch, Hur Den Fästs
Anonim

En inredningskomponent som en garderob måste finnas i varje hem. Dess närvaro gör att du kan spara ledigt utrymme i rummet. Det är ingen svårighet att göra och montera det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om detta kräver viss kunskap, är uppgiften mycket lättare än vad man först trodde. Om det görs på egen hand kommer arbetet inte bara att ge stolthet och glädje, utan också spara på tjänster hos en specialist.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Generella regler

För att montera det köpta skåpet måste du följa instruktionerna som levererades med produkten från leverantören.

Det finns ett antal principer genom att följa vilka du kan samla allt snabbt och effektivt:

  1. Det finns ingen anledning att packa upp allt samtidigt och störa delar från flera paket.
  2. Gör allt i ordning.
  3. Läs noga igenom bruksanvisningen så att misstaget inte blir ett problem.
  4. Se till att allt material och beslag ingår.
  5. Samla sekventiellt, från botten till sidorna.
  6. Ta ut komponenterna från påsarna, lägg ut verktygen.
  7. Montera spegelelementen i slutet, annars kan de repas eller gå sönder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

De kommer inte att kräva betydande utgifter.

Standarduppsättningen räcker

  • Brevpapper kniv;
  • Skruvmejsel;
  • Hexnyckel och bekräftelsebit;
  • Skruvmejsel;
  • Syl;
  • Borra och borra;
  • Roulett;
  • Sandpapper;
  • Gummiklubba;
  • Jambkniv.

Dessutom behöver du en hammare och en enkel penna, och lim kommer till nytta.

Bild
Bild

Förberedande skede

Först och främst måste du förbereda rummet. Detta kommer att påverka både slutresultatet och tiden. Ingenting bör hindra monteringsprocessen, och alla nödvändiga verktyg och material bör finnas i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns ett garage kan du utföra allt arbete relaterat till delvis montering och borrning där. Den enda nackdelen med detta tillvägagångssätt är behovet av ytterligare lastningsoperationer. Men detta kommer att eliminera behovet av att irritera grannar med bruset från en borr.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet måste du hitta en balans mellan arbetskomfort och renlighet

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom utrymmet där skåpet kommer att vara direkt, behöver du också mycket utrymme för att flytta sina delar. Det är nödvändigt att säkerställa förmågan att arbeta utan rädsla för skador på andra möbler och inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver också en bas för borrning. Vanliga pallar täckta med spånskiva kommer att göra. Du ska inte skynda dig att slänga dina föråldrade möbler. Ett par plankor från den gamla kan vara mycket användbara för att montera ett nytt skåp.

Bild
Bild

Delinspektion

  1. Först måste du noggrant inspektera alla komponenter ., kontrollera deras kvalitet så att det inte finns några defekter som repor eller sprickor.
  2. Det är lämpligt att utföra denna kontroll i butiken .så att det inte uppstår några missförstånd vid montering.
  3. Transport av skåpet bör utföras noggrant .att skada möbler längs vägen.
  4. Var uppmärksam på alla nödvändiga försiktighetsåtgärder … Skåpet måste vara väl fixerat och helst köra på en plan väg.
Bild
Bild

DIY -installation: instruktion

Först måste du kontrollera alla mått på det beställda skåpet. Om den är installerad över hela rummets bredd måste det finnas ledigt utrymme mellan sidoväggarna och rummets väggar. Fiberplattans bakvägg är spikad, och detta kan inte göras om det inte finns ledigt utrymme. Du måste också komma ihåg längden på skåpets diagonal för att kunna fälla ut den. Då bör du ta bort alla element och delar från förpackningarna, kassera onödigt förpackningsmaterial, annars kommer de att störa arbetet.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att omedelbart förstå platsen för de inre facken och hyllorna . Vissa modeller tillåter dem att monteras både på vänster och på höger sida, men denna tillåtelse är inte alltid välkommen. För att korrekt bestämma sidan måste du vara uppmärksam på hyllornas bredd och platsen för hålen i fodralets nedre del.

Bild
Bild

När du installerar ett inbyggt skåp i en nisch är fiberplattans bakvägg som regel frånvarande. I detta fall är sidoväggarna helt enkelt fästa på den nedre basen och till väggarna i nischen med hjälp av pluggar.

Bild
Bild

Pålägg

Detta är ett mycket viktigt steg för att montera en garderob, så det är värt att göra markeringen med noggrannhet

Först och främst måste du mäta skåpets längd från hörnet av rummet där det kommer att ligga. Markera sedan dess gränser med en enkel penna. Därefter måste du markera linjerna som delar skåpets sektioner med en penna och även ange avståndet mellan hyllorna efter att ha mätt deras längd innan det.

Bild
Bild

Fixera benen

Lossa först plastpluggarna från benen (med en kniv eller med bara händer) och sätt sedan in dem i de 10 mm hålen i botten av basen. Vissa modeller har justerbara fötter som skruvas fast på basen på ett avstånd från kanten. Fördelen med dessa ben är möjligheten att justera sin höjd över ett ganska brett område (från 10 till 14 cm).

Bild
Bild

Efter att du har fäst benen bör du börja installera stift och minifixer i strukturens nedre och övre delar. Det är viktigt här att inte förvirra sidan av de inre facken.

Bild
Bild

Sedan måste du justera benen så att botten är jämn. Som en kontroll rekommenderas att använda en styrskena längs vilken skåpdörrarna kommer att flyttas. Om den nedre delen av kroppen är jämn och inte böjer sig någonstans, kommer fästet att fästa hårt vid den, utan luckor.

Montering av skåpets väggar

I det här skedet kommer du troligen att behöva en assistent som kommer att hålla delar av fodralet som ska installeras. Sidoväggen skjuts på de redan installerade stiften och är därmed fäst vid basen.

Bild
Bild

Därefter installeras innerväggarna, sedan den andra sidan. De fixeras mellan sig med hyllor. Alla hål bör redan borras, det återstår bara att dra åt bekräftelserna med en insexnyckel. Det är bättre att göra det för hand, utan att använda ett elverktyg. Elverktyg kan vara särskilt skadliga för billiga fabriksskåp.

Bild
Bild

Installation av den övre delen av strukturen

För att installera den övre delen kommer du troligtvis att behöva en kulle som du kan stå på (stolar är lämpliga), och en assistent kommer också till nytta - om garderoben är tillräckligt bred. Om garderoben är liten kan du göra det själv.

Bild
Bild

Minifixer sätts in i färdiga 16 mm hål i kroppsdelarna och dras åt medurs, vilket gör att botten och toppen fästs på sidoväggarna. I detta skede börjar skåpet långsamt ta sitt slutliga utseende, även om strukturen fortfarande är instabil. Tillverkare levererar sällan stubbar som täcker minifixar med skåpet, eftersom de inte anser att deras närvaro är kritisk. Om det behövs kan du köpa dem själv, dessutom mycket billigt.

Bild
Bild

Installation av bakväggen av fiberboard

Innan du installerar bakväggen måste du först mäta konstruktionens diagonaler - på detta sätt kontrolleras de korrekta vinklarna. Helst bör de vara 90 grader, men när det gäller en fabriksprodukt kan du bara försöka komma så nära perfektion som möjligt. Standard spånskivans väggar är 16 mm tjocka, så de kan böjas något.

Bild
Bild

Fiberplattans bakvägg är spikad på kroppen. I detta fall är det nödvändigt att observera samma indragning. Till skillnad från fodralets hörn är hörnen på fiberplattans vägg alltid idealiska, eftersom de tillverkas på högprecisionsmaskiner. Därför är det nödvändigt att fästa fiberplattan på ramen så att väggen inte sticker ut bortom den, och dess kanter är strikt parallella med sidoväggarna.

Bild
Bild

Intervallen mellan naglarna väljs oberoende av varandra. Som regel finns det väldigt få av dem i satsen, så att köpa en extra mängd möbelspikar kommer inte att vara överflödig - detta påverkar bara kvaliteten på ett positivt sätt. I möbler från sovjettiden användes vanligtvis självgängande skruvar för att säkra bakväggen, placerad på ett avstånd av 3 cm.

Bild
Bild

Bitar av fiberboard måste spikas horisontellt. För att förhindra mellanrum mellan dem används speciella remsor. Ibland blir det nödvändigt att korrigera dem till önskad storlek med en kniv. När du fixerar fiberplattan på de inre väggarna bör du initialt göra markeringen, för vilken du behöver en enkel penna och en linjal. Efter att ha markerat allt kommer det att vara möjligt att hamra i spik utan att missa, precis mitt i spånskivan.

Bild
Bild

Installation och inriktning

När installationen av bakväggen är klar, placera skåpstrukturen där du planerar att installera den. I detta skede bör du vara uppmärksam på benen: de måste vara ordentligt skruvade, annars kan de skadas när du flyttar skåpet.

Bild
Bild

Justera benen igen så att botten är jämn. Underlag kan användas vid behov. Justera de nedre och övre delarna till nivån. Detta kommer att påverka hur väl dörrarna rör sig. Om allt görs korrekt, kommer dörrarna att förbli på den plats som de skjuts till.

Bild
Bild

Justera skåpet vertikalt genom att applicera en nivå på sidan och innerväggarna. Det är lämpligt att skåpets ovansida lutar något mot väggen. Det är mycket lättare att göra detta om skåpens ben är justerbara.

Bild
Bild

När du installerar det inbyggda skåpet i en nisch måste ramarna fixeras. Detta görs med en borr, pluggar och skruvar.

Bild
Bild

Förberedelse och installation av glidsystem

Du måste själv borra hål i guiderna, eftersom tillverkare inte gör detta. Detta görs med en borr och en 4 mm borr. I bottenguiden måste du göra hål längs kanterna, i mitten och även med lika stora mellanrum (cirka 60 cm). Överst - med samma intervall, men i varje fack.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan måste du installera propparna i spåren i den nedre styrningen, med hjälp av en tång och en skruvmejsel för detta. Om det finns två dörrar installeras ett stopp i motsvarande spår: en i den närmaste och en i den bortre. Om det finns tre av dem, placeras två stopp i det närmaste spåret längs kanterna och ett i det bortre. Följaktligen kommer två fasader att placeras i det närmaste spåret och en dörr i den bortre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vidare fästs styrningarna på kroppen med självgängande skruvar. Det är nödvändigt att inrycka 15 mm av den nedre styrningen från kanten av den nedre delen av strukturen. Den övre guiden passar tätt utan fördjupning.

Installation av mikroliftar

Mikroliftar installeras med 4 självgängande skruvar och fästs på övre hyllan. Så att det inte finns några farhågor om huruvida 4 självgängande skruvar tål tunga ytterkläder kan du också använda bultar. I det här fallet måste du borra 4 mm hål och även köpa bultarna själva. Men i allmänhet används denna metod ganska sällan.

Bild
Bild

Man bör komma ihåg att mikroliftet som förlängs under vikten kan gå sönder. Trots att dess design är utformad för detta, kanske skruvarna inte tål och bryter ut från spånskivan.

Bild
Bild

Om garderobens djup är mer än 45 cm kan ett 25 mm rör och fläns användas istället för mikrolift. Denna design gör att plagg kan placeras parallellt med sidoväggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Djupstandarden är 60 cm. Det är inte känt varifrån den kommer, men troligen används den för att minska produktionskostnaderna och som ett resultat av kostnaden för den färdiga produkten. I verkligheten är dessa 60 cm ofta inte tillräckligt: efter att guiderna har installerats blir djupet ännu mindre och fronterna rör ytterkläderna. Därför, om det finns en möjlighet att köpa en specialtillverkad produkt, är det vettigt att ange ett 70 cm djup. Även om det kommer att bli dyrare, kommer det att vara mycket mer bekvämt och praktiskt.

Bild
Bild

Vid installation av flänsar bör du hålla ett 27 cm avstånd från bakväggen och 10 cm från spånskivans kant. Innan du skruvar fast flänsen på karossen, sätt in den i röret. En sexkant används för att dra åt bultarna.

Förbereda fasader för installation

Montering av skjutdörrar - fasader är redan den sista fasen av monteringen. Innan installationen måste du först ta bort skyddsfilmen och undersöka hjulen som är fästa vid aluminiumprofilen. Dörrarna ingår i satsen färdiga, de behöver inte monteras, men specifikt är de nedre hjulen ibland installerade felaktigt, vilket gör deras justering otillgänglig. Det finns en speciell bult för att justera höjden på dessa rullar: genom att dra åt eller lossa den kan du sänka eller höja ena sidan av dörren. Detta är nödvändigt för att ta bort luckor mellan dörrar och sidoväggar.

Bild
Bild

Ett vanligt problem med vissa modeller är att justeringsbulthålet är för smalt, vilket gör omställningsprocessen omöjlig. Inför detta bör du själv öka diametern på detta hål med en lämplig borr. Om detta problem inte uppstår kan du gå vidare till installationen av fasader.

Gör-det-själv dörrinstallation

En assistent krävs för att installera dörrarna. Det kommer att lyfta upp dörren och placera den ovanpå det inre spåret på den övre skenan. Samtidigt måste du sätta in båda rullarna samtidigt i den nedre guiden och försiktigt placera luckans botten i det inre (fjärra) spåret. I detta fall måste hjulen hållas så att de förblir inuti profilen. Den inre fasaden måste installeras i början. I en trevingad garderob måste du först installera den mellersta fasaden.

Bild
Bild

Gör samma sak med ytterdörrarna. Ta dig tid, annars kan du skada speglarna. När allt är klart kan du börja installera självhäftande stötfångare. Med en skruvmejsel måste du justera proppen så att den stängda dörren sitter tätt mot konstruktionen.

Slutligen är det nödvändigt att justera de nedre rullarna så att luckorna mellan dörrarna och karossen försvinner. För att höja fasaden, dra åt bultarna och lossa dem. I det här fallet ska rullarna sticka ut med 1 cm. Detta är lätt nog att göra, du måste bara spendera lite tid. Senare kan luckor bildas igen, så det är lämpligt att alltid ha en bekräftelsesnyckel i närheten.

Rekommenderad: