Barns Ortopediska Madrasser (40 Bilder): Storlek För Barn Från 3 år 70x160 Och 80x160, 80x180, Fjäderlösa I En Stol-säng, Hur Man Väljer

Innehållsförteckning:

Video: Barns Ortopediska Madrasser (40 Bilder): Storlek För Barn Från 3 år 70x160 Och 80x160, 80x180, Fjäderlösa I En Stol-säng, Hur Man Väljer

Video: Barns Ortopediska Madrasser (40 Bilder): Storlek För Barn Från 3 år 70x160 Och 80x160, 80x180, Fjäderlösa I En Stol-säng, Hur Man Väljer
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, April
Barns Ortopediska Madrasser (40 Bilder): Storlek För Barn Från 3 år 70x160 Och 80x160, 80x180, Fjäderlösa I En Stol-säng, Hur Man Väljer
Barns Ortopediska Madrasser (40 Bilder): Storlek För Barn Från 3 år 70x160 Och 80x160, 80x180, Fjäderlösa I En Stol-säng, Hur Man Väljer
Anonim

Barn är det mest värdefulla i livet. Det är viktigt att ge dem inte bara bra näring och omsorg, utan också ta hand om vilan. För att deras humör ska vara positivt, och deras hållning korrekt och vacker, kan man inte klara sig utan en speciell madrass som säkerställer en jämn fördelning av belastningen på alla delar av ryggraden medan barnet sover. Dessa typer av mattor inkluderar barns ortopediska madrasser.

Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Barns ortopediska madrasser kännetecknas av en plan yta, optimal styvhet och har vissa dimensioner. Beroende på den specifika åldersgrupp för vilken de utförs ändras också deras tjocklek (från 8 till 15 cm). De representerar en särskild enhet som utför två uppgifter: ger bekväm vila och gör det rätt.

Fördelarna med ortopediska madrasser inkluderar:

  • normalisering av metaboliska processer i kroppen, förbättring av blodflödet;
  • lindra muskelspänningar, helt slappna av dem;
  • förebyggande av ryggradssjukdomar;
  • minskning av smärta (med skolios, dålig hållning, smärta i nedre delen av ryggen, leder);
  • korrekt stöd för hela kroppen, oavsett barnets position (på ryggen, magen, sidan);
  • utveckling av design av mattor, med hänsyn till barns åldersegenskaper;
  • ett brett åldersintervall (från nyfödda till ungdomar);
  • hypoallergen basmaterial med antimikrobiell impregnering, som inte irriterar känslig babyhud;
  • beräkning för daglig drift i flera år;
  • utmärkt luftutbyte, vilket förhindrar uppkomsten av en miljö för svamp, mögel och sönderfall;
  • varierande hårdhetsgrad beroende på modell (dubbla versioner med ytor med olika hårdhet);
  • motståndskraft mot fukt i fjäderlösa strukturer;
  • användning av material som inte utsätts för deformation under barnets vikt;
  • ett brett utbud av madrasser med olika naturliga överdrag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med ortopediska block är bräckligheten hos mattor i monolitiska block . Trots att de är konstruerade för olika barnvikter ger sådana konstruktioner inte alls ökad barnaktivitet. Du kan inte hoppa på dem, hoppa: detta kommer att leda till en nedbrytning av blocket och väcka frågan om att köpa ett nytt.

Den mest betydande nackdelen med vissa ortopediska madrasser är förekomsten av skadliga lim . (till exempel fenol och etanol, som inte väder på länge och därför inte tappar sin toxicitet). Dessutom är komplexa strukturer gjorda av en kombination av naturmaterial dyra, vilket sätter en viss barriär mellan köparen och den önskade produkten, vilket tvingar dem att leta efter en annan modell, med hänsyn till den tillgängliga budgeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla befintliga konstruktioner av madrasser är indelade i fjäder och fjäderlösa. De första modellerna är utrustade med fjädrar och även om några av dem (av den oberoende typen) är placerade som ortopediska, är deras ortopediska effekt liten.

Bild
Bild

Fjäderblockets struktur är en design med fjädrar i mitten, stängda av lager av ortopediskt fyllmedel och lager av extra stoppning. Var och en av fjädrarna (från 100 till 250 st. Per 1 kvm) är placerad vertikalt och har en elastisk vriden form. I bästa fall kan sådana mönster köpas för en tonåring i examensklasser, vars skelett är praktiskt taget bildat. Den enda korrekta och tillåtna typen av fjäderblock är versionen med oberoende fjädrar.

I detta fall packas stålelementen i tygöverdrag (var och en för sig). För att ramen med fjädrar ska vara fasta kopplas fragmenten samman med själva locken. Med den här funktionen kan du ge rätt stöd för ryggraden.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att den oberoende enheten ska få en ortopedisk effekt läggs ett fast fjäderfritt fyllmedel och ett extra isoleringsskikt till toppen och botten av fjäderramen . I vissa modeller av blocket med oberoende fjädrar används varma och tunna lager på båda sidor (under olika perioder av året). I vårmadrasser av en beroende typ bildas en våg under belastning, fler element är inblandade i avböjningen, så ryggradens position blir onaturlig och skadar barnets rygg dag efter dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårstrukturer är farliga för barns hälsa, oavsett hur tillverkare visar motsatsen. De innehåller metallelement som ackumulerar statisk elektricitet och har därför en negativ magnetisk effekt på barnets kropp.

Med aktiva barnspel kan sådana strukturer leda till att fjädrarna går sönder, vilket kan skada barnet.

Bild
Bild

Funktioner i strukturen hos fjäderlösa madrasser

Fjäderlösa madrasser är gjorda av komprimerade fyllmedel som inte har några metallelement. Därför är de säkra, har inget irriterande knarrande ljud och saknar fjädrighet. Dom är:

  • monolitisk, i form av en fast matta;
  • kombinerad, från basen och ytterligare lager.

Sådana strukturer är praktiska, de blir inte sjösjuka, de är väl ventilerade, lätta att transportera och tål en tung vikt. De köps även i en stol-säng, om det inte finns någon vanlig spjälsäng. Och tack vare de olika storlekarna är det inte alls svårt att välja rätt block för den utdragna stolen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stelhet

Av typen hårdhet är ortopediska madrasser hårda och måttligt hårda. Blockets densitet beror på dess komponenter: ju tätare vaddering, desto hårdare madrass. För att variera graden av blockstyvhet använder tillverkarna inte bara olika fyllmedel utan också olika platser. Till exempel, om latex är vadderad på topp och botten med kokos, blir madrassen fast.

Om kokosnöt är kärnan och latex är tillsatsen blir blocket måttligt styvt. Denna teknik gör att du kan uppnå önskad styvhet utan att beröva madrassen komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Barnmadrassens mått beror på sängens storlek. För mycket små barn är dessa parametrar 50x60 cm, 100x60 cm, 120x60 cm . Det här är alternativ för nyfödda och småbarn. För äldre barn erbjuder tillverkare mattor i storlekar 140x70 cm, 80x150 cm, 70x160 cm, 80x160 cm . Sådana modeller är bra för förskolebarn.

Madrasser för skolbarn är större: beroende på barnets höjd är deras mått 60x170 cm, 170x80 cm, 80x180 cm, 80x190 cm, 80x200 cm, 90x200 cm … Madrasser storlek 190x80 cm och mer kan mycket väl användas av en vuxen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpämnen

De viktigaste fyllmedlen för barnmadrasser med ortopedisk effekt är:

  • naturlig eller syntetisk latex;
  • ortofiber;
  • struttofiber;
  • kokosfibrer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla typer av vaddering är av hög kvalitet och elasticitet, de ger en platt och hård yta på kajen och kan kombineras med varandra:

  1. Latexmadrass har hål med olika djup och diametrar i olika delar av mattan . Med den här funktionen kan du fördela belastningen på kroppen jämnt och försiktigt. Konstgjord latex (waterlatex) liknar sin struktur i sin naturliga motsvarighet, men det är något tuffare, även om dess indikatorer på allergivänlighet, ventilation och underhåll av fuktbalansen är ganska höga.
  2. Kokosull, som är en bearbetad produkt av huden på en kokosnöt, har en komprimerad struktur och en karakteristisk brunaktig färg . Denna fyllning är en av de bästa, har hög ortopedisk prestanda. På grundval av detta skapas hårda och måttligt hårda madrasser för att förebygga många sjukdomar i ryggraden.
  3. Ortofiber är ett material med utmärkt andningsförmåga och hållbarhet . Genom sin struktur är det ett elastiskt block med goda ortopediska egenskaper. Låter sig inte till slag och tårar. Detta fyllmedel har höga värmeskyddande egenskaper och återhämtar sig snabbt efter drift.
  4. Structofiber är ett syntetiskt material tillverkat av polyesterfibrer . Det kompletteras ofta med ytterligare lager av stoppning från andra fjäderlösa fyllmedel (för att uppnå inte bara en ortopedisk, utan också en ytterligare effekt: sjukgymnastik, varm, ventilerad, avkopplande). Detta är en av de dyraste typerna av förpackningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en kvalitet?

Till att börja med bör du genast förstå: mjuka strukturer utesluts. Det är oacceptabelt att barnet faller i madrassens grop. Välj en madrass på ett sådant sätt att den passar sängens storlek . I en spjälsäng är detta särskilt viktigt för att förhindra skador på små babyarmar eller ben om de faller mellan blocket och väggen på spjälsängen.

Bild
Bild

Det är i alla fall värt att ge företräde åt det fjäderlösa alternativet . Om du har rätt modell och pengarna tillåter, är det bättre att köpa en madrass med två olika sidor när det gäller fasthet. Vid köp är det viktigt att ta hänsyn till regeln: ju yngre barnets ålder är, desto hårdare är madrassen … Antag inte att en hård madrass är ett block som liknar en träkonstruktion. Faktum är att den är tät, men skär inte in i kroppen, ger en skön sömn och låter dig ta vilken naturlig position som helst. Dessutom kan du idag köpa ett alternativ med olika sidor, varav en ger ett mjukgörande lager av vaddering över det ortopediska lagret.

Barn som är utsatta för allergier bör inte köpa madrasser med vaddering som ull eller hästhår . Ett block av kokos med en gummerad eller latexbeläggning är inte heller lämplig för dem, vars ångor kan skada spädbarns hälsa.

När du köper, var noga med att uppmärksamma lukten av mattan: om en specifik doft märks är det bättre att vägra en sådan madrass. Barn som är benägna att allergier kan uppleva hosta, djup andning, brist på luft och huvudvärk när de använder en sådan enhet.

Bild
Bild

Dessutom är det viktigt att tänka på att en ortopedisk madrass för ett barn:

  • köpt personligen för honom;
  • har alltid ett omslag av naturligt halkfritt tyg;
  • bör helst matcha sängens storlek (stötar och tomrum är uteslutna);
  • motsvarar barnets längd med en längd- och breddmarginal (minst 20 cm i längd och 30 cm på varje sida);
  • kompletteras ofta med ett lock med en termoreguleringsmekanism (behåller värmen på vintern, eliminerar överflödig fukt på sommaren, håller madrassen torr);
  • har en perfekt plan yta utan lättnad;
  • används tillsammans med en babykudde;
  • helst fri från elektrostatisk spänning orsakad av kombinationen av metall och syntetiskt lock;
  • det köps inte på grundval av "tillväxt", eftersom det kan innehålla skadliga tillsatser.
Bild
Bild

Välj efter ålder

När du väljer en ortopedisk madrass för ett barn är det värt att överväga ett antal faktorer. Vi får inte glömma åldersgränsen, för det som är tillåtet för en tonåring är helt olämpligt för en bebis. När du köper är det viktigt att komma ihåg: den avgörande faktorn är inte säljarens reklam, utan barnets hälsa.

Det är viktigt att inte missa den korrekta utvecklingen av barnets hållning. Det är lättare för ett barn under tre år att hantera problem med dålig hållning . För att göra detta måste du köpa en korrekt och fast madrass till spjälsängen. Blockets design för barn 2, 3, 4 år är utvalda med ett styvt fjäderlöst block.

Bild
Bild
Bild
Bild

I åldern 4-5 till 10 år kan utvecklingen av skolios utvecklas . Detta beror bland annat på tunga viktbelastningar: ofta är det överviktiga läroböcker, konstant sittande på oanpassade möbler i skolan som är orsaken och konsekvensen av kolossal skada för barns hälsa. I denna ålder (och särskilt vid 6, 7, 8 år), ska du aldrig köpa springmadrasser. Det är viktigt att välja ett försiktigt fjäderlöst block som kommer att lindra spänningar och, tillsammans med en regelbunden träning, hjälper till att återställa ryggraden. Du måste välja ett hårt eller måttligt hårt block.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ungdomstiden (10 - 15 år) är den farligaste, eftersom det är under denna period som benskelettet förändras mycket snabbt . Om det inte finns några problem med ryggraden kan du välja ett block med måttlig styvhet. Vi får dock inte glömma att skelettet fortfarande fortsätter att bildas, så du bör inte experimentera med ett fjäderblock, inte ens en kombinerad typ och oberoende fjädrar. Detta alternativ kan köpas senare och då, om hälsan tillåter det. Om du väljer en madrass för ungdomar av medicinska skäl, bör du välja tvåsidiga fjäderlösa modeller.

Bild
Bild

Betyg av de bästa

Det är lätt att gå vilse i det stora utbudet av märkesprodukter. För att ha en uppfattning om bra madrasser bör du titta närmare på produkterna från beprövade företag som har höga betyg på marknaden för användbara produkter för barns hälsa:

  • " Ormatek" Kids Classic - madrasser av medelhårdhet, utmärkt fuktgenomsläpplighet, som tål tung belastning och minskar mottrycket på vävnaderna i barnets kropp. De kännetecknas av höga praktiska egenskaper och garanteras i upp till 5 år.
  • Perrino "Tiny " - unika konstruktioner av kombinerad typ med utmärkt ortopedisk effekt. Främjar korrekt hållning och har en mycket elastisk latexkärna med antibakteriella egenskaper.
  • " Sakura" Bambini Mishutka - fjäderlösa madrasser av den kombinerade typen av barnmattor, vars särdrag är närvaron av ett speciellt omslag "vintersommar". Bekväma latex- och kokosfiberkonstruktioner, vadderade med bomull.
  • " Ascona" Mediflex Star Kids - modeller av inhemsk tillverkare, tillverkade av latex och ortopediskt skum, motståndskraftiga mot viktbelastning och deformation, kännetecknade av en enhetlig fördelning av belastningen på barnets kropp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

När de väljer det bästa för sina barn lämnar föräldrar mycket feedback på forumen för barns hälsa. Om vuxna tillåter sig oftare vårkonstruktioner av en oberoende typ, skaffar de exakt "korrekta", fjäderlösa modeller för barn . Sådana mönster väljs enligt rekommendationer från ortopediska läkare. Föräldrar tror att det är dessa modeller som hjälper barn att lindra stress och trötthet på dagtid, förbättra sömnens kvalitet och riktighet och minska trycket på rygg, nacke och nedre del av ryggen.

Innan de köper studerar vuxna noggrant de strukturella egenskaperna hos varje madrass och identifierar deras styrkor och nackdelar. Idag är en speciell barnmadrass en oumbärlig egenskap hos ett barns säng, som hjälper till att hantera ryggsjukdomar, - tänk på omtänksamma föräldrar.

Rekommenderad: