Kokosmadrasser För En Spjälsäng (38 Bilder): Dubbelsidiga Modeller Med Fyllmedel Av Naturlig Kokosfibrer, Latex Och Holofiber

Innehållsförteckning:

Video: Kokosmadrasser För En Spjälsäng (38 Bilder): Dubbelsidiga Modeller Med Fyllmedel Av Naturlig Kokosfibrer, Latex Och Holofiber

Video: Kokosmadrasser För En Spjälsäng (38 Bilder): Dubbelsidiga Modeller Med Fyllmedel Av Naturlig Kokosfibrer, Latex Och Holofiber
Video: Så inreder du barnrummet - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Kokosmadrasser För En Spjälsäng (38 Bilder): Dubbelsidiga Modeller Med Fyllmedel Av Naturlig Kokosfibrer, Latex Och Holofiber
Kokosmadrasser För En Spjälsäng (38 Bilder): Dubbelsidiga Modeller Med Fyllmedel Av Naturlig Kokosfibrer, Latex Och Holofiber
Anonim

När en baby föds måste du se till att inte bara köpa en spjälsäng och nödvändigt linne. Det är viktigt att ge den nyfödda en bekväm och ordentlig sömn, vilket är ganska genomförbart om du köper en matta med en solid struktur och en jämn yta. Detta, enligt barnläkare och ortopeder, är en kokosnötsmadrass i en spjälsäng. För att inte skada barnets hälsa, innan du köper, måste du ta hänsyn till alla nyanser av ett sådant block, ta reda på dess fördelar, nackdelar och graden av inflytande på barnets kropp.

Bild
Bild

Fördel och skada

Kokosmadrasser för barn står i fokus idag. De förvärvas av barn i olika åldrar och vikter och väljer individuellt för varje barn. Modeller av mattor för spädbarn är gjorda på våren. Den viktigaste fördelen med sådan stoppning är den ortopediska effekten på bildandet av barns hållning.

En sådan madrass är förebyggande, eftersom det är under de första åren av livet att den låter dig utesluta uppkomsten av ryggproblem . Och om ett barn vid tre års ålder har avvikelser i rätt ryggradsposition, är det kokosmadrassen som kommer att bli terapeutisk, medan det senare (i skolan och tonåren) kommer att vara svårt eller till och med omöjligt att bli av med ryggradssjukdomar utan en uppsättning specialövningar.

Bild
Bild

fördelar

Förutom den ortopediska effekten har barnens kokosmadrasser andra Fördelar:

  • på grund av deras naturliga ursprung orsakar de inte allergier och irritation av barnets känsliga hud;
  • de utmärks av utmärkta praktiska egenskaper och styvhet, utesluter kroppskollaps när de laddas på mattan;
  • utesluta bildandet av svamp, mögel och sönderfall;
  • ha bra luftbyte;
  • de är miljövänliga och säkra att använda, på grund av blockets struktur och frånvaron av metallelement ackumulerar de inte statisk elektricitet och skadar inte barnets hälsa;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • beroende på blockets struktur kan de vara lika eller olika på båda sidor (med olika styvhetsgrad för mattan för barn i olika åldrar);
  • motståndskraftig mot fukt och luktabsorbering, avger inte giftiga lukter som orsakar obehag, yrsel, brist på luft;
  • designad för en lång livslängd, är elastiska, motståndskraftiga mot deformation;
  • bekvämt och bekvämt, gör barnets sömn inte bara lugn, utan också korrekt, bidrar till korrekt bildning av ryggradens kurvor och jämn fördelning av belastningen på kroppen;
  • reglera värmeutbytet, bibehålla ytvärmen på vintern och svalka under varma årstider;
  • tillverkas i bulk och individuellt, på beställning. ac från mogen kokos har en mörkbrun nyans, därför är den resistent mot defo
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

För alla dess fördelar är en kokosnötsmadrass inte utformad för barns aktivitet: du kan inte hoppa och hoppa på den. Detta kan leda till att blocket bryts, eftersom det inte töjs. Dessutom är en kokosmadrass dyr, vilket är en viss barriär att köpa. Därför måste vissa föräldrar köpa budgetalternativ som kan tillverkas av material av låg kvalitet med gummilatex, vilket ger en skarp lukt av gummi.

Bild
Bild

Eftersom barns hälsa beror på vuxna, och kokosfibermadrassdesigner verkligen hjälper till att forma barns hållning, måste du investera i rätt madrass för att undvika problem med skelettutveckling i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av fyllmedel

Det finns två typer av kokosfyllmedel: spån och naturfiber. Båda sorterna är resistenta mot temperaturförändringar och luktfria. Spånmadrasser idag skiljer sig något från de första modellerna, kända för att de smulade under långvarig användning.

Genom sitt ursprung är kokosfyllmedel ett naturligt material. Kokos tas bort från mogna kokosfrukter och blötläggs i ungefär en månad, varefter den kammas ut, skickas till produktion och barnmadrasser är endast gjorda av långa fibrer. För att göra blockstrukturen elastisk är den impregnerad med naturlig latex. Så här erhålls kokosfibrer, dessa madrasser är idag erkända som de bästa blocken för spjälsängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Genom blockets struktur kan de vara monolitiska (tillverkade av ett enda lager) och kombinerade (kompletterade med en annan förpackning). Idag är det den kombinerade typen av kokosmattor som är särskilt populär. Förutom den latexbehandlade koksen skapas kokosblocket med hjälp av nålstansmetoden (fibern spikas på den vävda basen). En sådan matta är ganska tuff, men sämre i hållbarhet än kokosfibrer.

Med struktur har kokosmadrasser alltid en styv bas. För spädbarn erbjuder märken ortopediska modeller av kokosfibrer med lateximpregnering. Vissa tillverkare tillverkar konstruktioner för speciella tillfällen (till exempel vägmattor för en barnvagn), olika i tjocklek och icke-standardmått.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller från två år kompletteras med holofiber, filt, fårull, bovete och bomull (minimumskiktet är 1 cm). Dubbelsidiga mönster är mycket bekväma, de kan användas längre, märken producerar modeller med en kombination av kokosmatta och ett lager latex. Sådana modeller sparar familjens budget utan att förlora madrassens kvalitet.

En fjädrande enhet har en ortopedisk effekt endast om den använder ett stort antal oberoende fjädrar med liten diameter, klädda i individuella lock. Sådana mönster är dock kontraindicerade för spädbarn, även om fjädrarna är täckta på båda sidor med ett lager kokosfibrer.

Bild
Bild

Täck tyger

En av skillnaderna mellan barnmadrassen är dess naturliga textilier. Olika tyger används i produktionen. De mest populära och korrekta typerna av klädsel idag är bomull, calico, stickade kläder. Deras främsta fördel anses vara allergivänlig och halkfri, så sängkläder kommer inte att staplas upp när barnet vänder sig i en dröm.

Det finns inga begränsningar i valet av färg. Företag erbjuder olika teman för mönster: från monokromatiska till ljusa och färgglada. Klädselns mönster (omslag) kan vara universella eller speciella (separat för pojkar och flickor).

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Parametrarna för barnmadrasser beror på storleken på själva spjälsängen. Det är viktigt att välja modell på ett sådant sätt att det inte finns något ledigt utrymme mellan madrasskanten och spjälsidans sidovägg. Annars kan ett litet barns hand eller fot falla i gapet, vilket kan skada barnet.

Standardstorlekarna för barnens kokosmadrasser är 120x60, 140x70, 160x70, 160x80, 125x65 cm . Varje parameter är avsedd för en specifik spjälsängsmodell, så valet av ett block bör vara noggrant med hänsyn till alla nyanser. Det är också viktigt att tänka på tjockleken på barnmadrassen.

Vanligtvis, förutom modellens längd och bredd, anger tillverkarna dess tjocklek (till exempel dimensioner 120x60x10 talar om blockets längd, bredd och höjd). Kokosblockens höjd är liten (6, 8 cm), standard (10 cm) och i kombinerade konstruktioner upp till 14 cm. Den optimala tjockleken är 10 cm.

Bild
Bild

Tillverkare och modeller

Kokosmatrasser finns i raden hos alla större tillverkare. Sådana mönster utvecklas särskilt noggrant och beräknar varje liten sak. H För att göra det lättare att navigera i det stora utbudet av produkter kan du studera modellerna för beprövade företag som har många positiva recensioner:

Plitex Unior - budget dubbelsidiga madrasser med en ortopedisk effekt gjord av kokosnöt och ett lager latex, kännetecknat av god elasticitet, styvhet, närvaron av ett avtagbart calico-lock.

Bild
Bild

Askona - madrasser från ett inhemskt företag, med en genomsnittlig hårdhetsgrad och en god ortopedisk effekt, kompletterat med ett halkfritt bomullstäcke.

Bild
Bild

" Sakura" Bambini Mishutka - strukturer av en kombinerad typ på fjäderfri basis, gjorda av kokos- och latexfibrer, med tillsats av bomull, kännetecknad av ett vinter-sommaröverdrag.

Bild
Bild

Baby sova incanto - madrasser av latex-kokosnöt som andas med ett antimikrobiellt överdrag av membran av en avtagbar typ, som är resistent mot dammansamling och som har hög praktisk och komfort.

Bild
Bild

" Konsul" Björn - fjäderlösa madrasser av en monolitisk plan med hög styvhet, en bas av kokosnötskok med ett lager av 9 cm och en bomullstillsats, med en ortopedisk effekt, är omslaget impregnerat med silverjoner.

Bild
Bild

" Ormatek" Kids Classic - Klassiska monolitiska strukturer gjorda av kokosfibrer med en tjocklek av 7 cm och hög styvhet, som kan lindra muskelspänningar, exklusive möjligheten till posturala störningar, speciellt utformade för nyfödda och barn under tre år.

Bild
Bild

" Decolores " - Perfekt allergivänliga, formbevarande mönster som ger en tuff men ändå bekväm, bekväm bädd, tillverkad av kokosfibrer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lapsi Cocolatex Lux - dubbelsidiga modeller av premiumklass, kännetecknade av hög kvalitet och praktiska egenskaper, gjorda av naturmaterial och med en "minne" -effekt.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper måste du konsultera en läkare, eftersom alla madrasser är individuella och har olika konfigurationer. I butiken bör du be säljaren om ett kvalitetsintyg och överensstämmelse med säkerhetsstandarder. Det är viktigt att uppmärksamma andelen latex i blocket.

Bild
Bild

Huvudregeln för valet är att madrassen ska vara fjäderlös.

Det kan vara annorlunda (monolitiskt, fläckigt, kombinerat), men basen måste vara gjord av kokosfyllning. Den första barnmadrassen ska vara monolitisk, utan extra stoppning, enligt ortopedkirurger. Komponenterna i blocket måste impregneras med ett antimikrobiellt medel (det är önskvärt att blocket behandlas med silverjoner). Efter 2-3 år kan du byta madrass genom att välja en struktur från en kokosnötsbas med tillsats av ett lager latex eller polyuretanskum.

Bild
Bild

När du köper bör du ta hänsyn till barnets vikt: mattan ska inte böjas, det är viktigt att dess yta förblir plan. Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till spjälsängens storlek: om madrassen är stor kommer den att böja, bilda stötar och därmed skada barnets ryggrad. Köpet måste göras personligen för att kunna packa upp locket och se fyllmedlet. I rätt alternativ kan du alltid kontrollera kvaliteten på fyllmedlet:

  • en madrass av mogen kokos har en mörkbrun nyans, därför är den resistent mot deformation;
  • blockets ljusbruna färg indikerar en kort livslängd och det överhängande utseendet på bucklor;
  • i monolitiska strukturer bör dess tjocklek vara minst 3-6 cm;
  • om en kombinerad madrass köps för ett barn måste varje lager kokosfibrer vara mer än 1 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte färgen på madrassklädseln. Även om enheten kommer att täckas med sängkläder, är det bäst att välja en modell med ritningar av praktiska skäl. Så den kommer att se presentabel ut längre.

När du väljer en modell med en budget i åtanke är det värt att tänka på att ett bra block av högkvalitativ förpackning inte kan vara billigt. I genomsnitt varierar priset på en kokosmadrass från 2500 till 5500 rubel. Ju bättre kvalitet på komponenterna, klädselmaterial och extrautrustning, desto högre blir kostnaden för modellen.

Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Det är ingen hemlighet att för att förlänga madrassens livslängd måste den skötas ordentligt. För att kvarteret ska behålla sina egenskaper under lång tid är det värt att överväga ett antal rekommendationer:

  • madrassen innebär inte tvätt: det är värt att köpa ett extra avtagbart lock med dragkedja (om det inte finns);
  • förutom naturliga textilier måste locket vara vattentätt (bevara insidan av enheten);
  • då och då måste madrassen ventileras och vändas upp och ner (minst en gång per säsong);
  • regelbundet måste du ändra positionen på axlarna och benens sidor, vända madrassen (detta kommer att utesluta kakning);
  • för att förhindra att dammkvalster uppträder kan enheten dammsugas försiktigt med en vanlig dammsugare.
  • torkning av madrassen utförs i ett horisontellt läge på en hård yta på ett naturligt sätt;
  • om det finns mycket förorening är det värt att kontakta en specialiserad kemtvätt (inte mer än 1 gång på 3 år).
Bild
Bild

Förutom de grundläggande vårdreglerna är det värt att se till att barnet inte hoppar på madrassen, annars kan kokosblockets yta skadas (fibrer kommer att skifta eller gå sönder).

Recensioner

De strängaste censurerna för kokosmadrasser är kärleksfulla föräldrar. Efter att ha lämnat recensioner på webbplatser för säljare av sådana madrasser noterar de att mönster med kokosnötsfyllning uppfyller de angivna kraven. Kokosmattor sjunker verkligen inte under ett barns vikt, de är väl ventilerade och deformeras inte med tiden. Vårdande föräldrar anger att barn som sover i spjälsängar på kokosmadrasser inte uppvisar allergier, barns sömn är lång och lugn.

Kokosmadrasser är de mest naturliga, miljövänliga och hållbara - enligt kärleksfulla föräldrar. Det är dessa mattor som kan ge spädbarn den rätta utvecklingen av hållning.

Rekommenderad: