Lås Och Spärrar För Wickets (33 Bilder): Dubbelsidiga Spärrar För Portar Av Wellpapp Och Lås Med Hemlighet, Spärrhandtag För Låsportar Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Lås Och Spärrar För Wickets (33 Bilder): Dubbelsidiga Spärrar För Portar Av Wellpapp Och Lås Med Hemlighet, Spärrhandtag För Låsportar Och Andra Alternativ

Video: Lås Och Spärrar För Wickets (33 Bilder): Dubbelsidiga Spärrar För Portar Av Wellpapp Och Lås Med Hemlighet, Spärrhandtag För Låsportar Och Andra Alternativ
Video: $30 Locking Door Latches (both) on the Camp EZ Teardrop / & RC Flying 2024, April
Lås Och Spärrar För Wickets (33 Bilder): Dubbelsidiga Spärrar För Portar Av Wellpapp Och Lås Med Hemlighet, Spärrhandtag För Låsportar Och Andra Alternativ
Lås Och Spärrar För Wickets (33 Bilder): Dubbelsidiga Spärrar För Portar Av Wellpapp Och Lås Med Hemlighet, Spärrhandtag För Låsportar Och Andra Alternativ
Anonim

En wicket eller någon dörr är en skyddande del som inte tillåter obehöriga att komma in. Det är därför det är omöjligt att föreställa sig sådana strukturer utan ett lås eller spärr. I detta fall bör förstoppning inte bara vara enkel och pålitlig, utan också estetisk. Det finns många sorter av sådana produkter som kan köpas i butiken, samt göras på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Tillförlitlig låsning av dörren eller wicket gör att du kan skydda ditt hem, förhindra att oinbjudna gäster kommer in. De enklaste typerna av låsanordningar är grindventiler, bultar, spärrar och spärrar. Sådana produkter kan skilja sig åt i utseende, design.

Dörrlås är en dörrlåsmekanism som ser ut som en tallrik med en fjäderbelastad spak. När trycket appliceras på fjädern sjunker metallplattan in i remsans spår och förhindrar att dörren öppnas.

Bild
Bild

Espagnoletter De representerar glidmodeller som dras ut med en spak och går in i det medföljande hålet på den andra delen av dörrkarmen. De är de mest populära modellerna. Sådana produkter kan köpas i butiken, samt göras själv. Butiksalternativ ser mer attraktiva utåt, och hemlagade mönster är ofta bättre kvalitet.

Bild
Bild

Dörrlistar för låset används ofta för att fixa grindar i garage, lager och andra lokaler. När du använder dem sätts slitsar på bågarna, fixeras på stången, och ett lås hängs genom dessa hål.

Bild
Bild

Ventiler över tak vanligtvis tillverkad i form av en tallrik med handtag, samt en bas fäst på duken med självgängande skruvar. Sådana produkter kan vara antingen med eller utan hänglås.

Bild
Bild

Bultar är stora glidventiler som används för garageportar. Vanligtvis består strukturen av en bas, en spärr och fästen.

Bild
Bild

Ofta i sådana modeller finns en fjädermekanism. För att skydda fjäderbulten från spontan öppning, finns en speciell gängad handtagskruv.

Översikt över arter

När du anländer till någon järnaffär kan du se en mängd olika låsanordningar för gatuportar och grindar.

Detta kan vara den enklaste spärren eller en dubbelsidig modell, samt en dold eller nedfällbar spärr med en hemlighet.

Det finns smarta fjäderbelastade lås eller ovanliga låsspärrar . Sådana produkter inkluderar spärr, spärr, fjäderbult.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många hantverkare föredrar att inte köpa färdiga bultar, utan att göra dessa saker på egen hand. Sådana produkter inkluderar:

  • självstängande spärrar;
  • låsanordningar;
  • fjäderlås;
  • hemliga modeller;
  • skruvkonstruktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste typerna av låsanordningar för grindar kan särskiljas . De enklaste och vanligaste anses vara spinnare, gjorda i form av ett element med en rotationsaxel i mitten. Fixering sker när skivspelarens "vingar" vrids. En sådan träspinnare är lämplig för låsning av boskap på landsbygden eller landsportar.

En intressant modell är barriärer, som är ett slags snurr med en axel som är förskjuten till elementets kanter. Ett liknande alternativ används vanligtvis för att fixa porten från gatans sida.

Förutom dessa mekanismer finns det andra typer av liknande produkter för svängportar, inklusive fixering och säkra lås . Spärrhake är lämplig för låsning av dörrar i lastbilar, skåpbilar. Ibland kräver modeller av "spinner" -typ, liksom "barriär" eller "spärr" ytterligare fixering, så att de förstärks med hänglås.

Bild
Bild
Bild
Bild

I hårdvaru- eller järnaffärer kan du köpa både enkla mekanismer och ganska komplexa strukturer som kräver hjälp av specialister vid installation av sådana produkter. Dessa modeller inkluderar enheter med koder, liksom elektromagnetiska alternativ, för att öppna vilken en speciell nyckel eller kod används. Det är omöjligt att göra sådana produkter på egen hand, dessutom krävs hjälp av en specialist under installation eller reparation.

Låsanordningar kan villkorligt delas in i typer som skiljer sig åt i hur de fungerar. De kan vara:

  • tvärstång;
  • räffla;
  • skruva;
  • vår;
  • fakturor;
  • glidande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låsenheter kan skilja sig åt i vikt, tillförlitlighet och funktionalitet och användningsfrekvens.

Vertikal och horisontell

Låsstrukturer skiljer sig åt i riktningen för deras installation. De är vertikala, de kan också vara horisontella.

Vertikala modeller placeras vanligtvis på porten . Deras användning förhindrar öppning från utsidan. Arrangemanget av sådana lås är parat, medan flikarna är placerade ovanför och under, vilket säkerställer tillförlitlig fixering. Dessa typer av mekanismer är mer lämpade för svängportar i garage eller dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontella modeller är de mest populära, med tanke på att deras design är den enklaste . Fabriksprodukter har ett hölje med en stift och en anslag för att stiftet ska komma in i den. Enligt driftsprincipen liknar sådana produkter låsens arbete. En liten nål, som också fungerar som ett handtag, begränsar mekanismens rörelse. Horisontella strukturer inkluderar spärrar och skivspelare, som tjänar till att fixera dörrarna från sidan, och när de öppnas rör de sig vertikalt. Dessa låsmekanismer anses vara de enklaste, men ändå starka och pålitliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna kategori inkluderar de enklaste krokarna, vanligtvis gjorda av tråd . För att fixa wicket är det nödvändigt att sänka krokstungan i ringhålet. Den rörliga delen kan monteras på lådan eller på skärmen, och fästringen fästs på den motsatta delen.

Bild
Bild

Overhead platt och skruv

Overhead typer av glidlås är en enkel mekanism som kräver fixering på en plan yta. Sådana spärrar har en förstärkt stång, vilket ger extra tillförlitlighet vid låsning av dörren . Sådana strukturer kan installeras på båda sidor av dörrbladet. För förstärkning kompletteras mekanismen med ett hänglås, som är installerat på monteringsöronen.

Bild
Bild

Skruvmodeller är vanligtvis frontmonterade . Sådana produkter är enkla att använda och enkla att installera. Skruvförslutningen består av en bas och en gängad stång. Med hjälp av nyckeln aktiveras mekanismen. Nackdelarna med detta alternativ inkluderar det faktum att nyckeln till sådana mekanismer är mycket lätt att välja. Det är också nödvändigt att ge ytterligare utrymme för att skruva in stången.

Bild
Bild

Tvärstänger och spår med en roterande mekanism

Overhead och mortise strukturer öppnas med en nyckel eller med ett handtag. Akterspegelns modeller består av en nyckel med spår och en unik bas som motsvarar de angivna spåren. Med tanke på att det inte är lätt att göra sådana produkter själv är det bättre att gå till affären för dem.

Slitsade modeller är också ganska pålitliga. För att fixa dem är det nödvändigt att sätta in en nyckel i brunnen och vrida den, så att redskapet kommer i funktion.

En annan typ av sådana mekanismer är fjädermodeller med fixering . De drivs av en fjäderbelastad design. De är vanligtvis installerade på insidan av wicket. De fungerar som ett extra element till huvudlåsanordningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Hemmagjorda produkter och förstoppning i butik är ganska många, så det kan vara ganska svårt att avgöra valet. Valet av produkt beror på hur modellen används.

När du väljer låsanordningar för grindar bör många punkter beaktas. Det är viktigt att sådana produkter uppfyller sitt avsedda syfte, det vill säga att de på ett tillförlitligt sätt skyddar mot inkräktare från att komma in i territoriet.

Samtidigt måste sådana produkter också fylla en dekorativ funktion

Ett vackert jäkla och ett mekaniskt smidd gatulås på järnportar eller wellpappprodukter kommer att se väldigt intressant ut. Det här alternativet väljs ofta för att skydda svingportar, de är installerade på träväggar, metallportar.

När du köper en färdig produkt bör du tänka på:

  • under vilka förhållanden den kommer att användas;
  • material som används för wicket;
  • fästsäkerhet;
  • dörrbladets bredd.
Bild
Bild

Alla dessa parametrar påverkar modellens storlek, dess vikt och komplexitet

För att låsa grindar eller grindar är det bättre att välja inte en enkel bult, utan ett mer massivt och hållbart externt lås. En sådan produkt gör det möjligt för ägaren av dödsboet att skydda hemmet och förhindra inkräktare från att öppna låsen från utsidan.

Experter rekommenderar att man köper sådana produkter i järnaffärer . Detta gäller särskilt för grindbultar av en typ. Modeller för grindar kan också göras själv.

Grindventiler är synliga, så det är viktigt att de är pålitliga och visuellt tilltalande. De använder en wicket mycket oftare, så arbetet med sådana mekanismer måste finjusteras.

Till skillnad från wickets har grindar olika parametrar. De skiljer sig åt i utseende, i storlek, design, material . När det gäller grindar är det bättre att göra installationen av enheten dold för att utesluta synlighet, för här är spärrens skönhet mindre viktig än produktens skyddande funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köpet av en färdig wicket med en medföljande spärr eller spärr är det bästa valet och skapar pålitligt skydd och fixering. Det finns speciella system för sådana mekanismer som säkerställer tillförlitligheten för hela strukturen och problemfri drift.

Valet av färdiga enheter görs med hänsyn till de byggmaterial som används för wicket, design och funktioner. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kvaliteten på den köpta enheten och materialets motståndskraft mot negativa naturliga faktorer. Med tanke på att låsen kommer i kontakt med fukt och luft, kommer de rörliga delarna av strukturen att börja rosta, så det rekommenderas att smörja dem med WD40 fordonsfett.

Mekanisk förstoppning kräver ofta reparation, så det är lämpligt att välja enklare produkter som har en enkel mekanism som inte kräver reparation

Bild
Bild

Hur man installerar?

När du installerar en gör-det-själv-låsmekanism måste du ta hänsyn till materialet som produkten ska fästas på.

För en träbas behöver du:

  • plocka upp fästelement som är lämpliga för det;
  • gör ett hål på tallriken;
  • skruva fast bulten på duken.

För produkter från wellpapp svetsas mekanismen för större tillförlitlighet. Efter att ha valt det här alternativet bör du ta hänsyn till att under demontering måste du klippa av bulten eller byta grind.

Rekommenderad: