Täcken Svan Ner (27 Bilder): Gjord Av Konstgjord Och Naturlig Fyllmedel, En Och En Halv Och Euro-storlek Poplin

Innehållsförteckning:

Video: Täcken Svan Ner (27 Bilder): Gjord Av Konstgjord Och Naturlig Fyllmedel, En Och En Halv Och Euro-storlek Poplin

Video: Täcken Svan Ner (27 Bilder): Gjord Av Konstgjord Och Naturlig Fyllmedel, En Och En Halv Och Euro-storlek Poplin
Video: SUMMER OUTFITS 2021! 2024, April
Täcken Svan Ner (27 Bilder): Gjord Av Konstgjord Och Naturlig Fyllmedel, En Och En Halv Och Euro-storlek Poplin
Täcken Svan Ner (27 Bilder): Gjord Av Konstgjord Och Naturlig Fyllmedel, En Och En Halv Och Euro-storlek Poplin
Anonim

Långt borta är de dagar då filtar gjorda av naturlig svan dun var populära. I den moderna världen står allt fler upp för att skydda levande varelser. Det är inte möjligt att samla den mängd material som krävs från en levande fågel för att fylla filten. Många individer dog på grund av sin fjäderdräkt. Eftersom luddet som samlats upp under det naturliga molnet av en fågel inte är tillräckligt för att fylla ens en kudde, särskilt en filt.

Svanarna listades i Röda boken, och mänskliga producenter tog hänsyn till alla naturliga luddars värdefulla egenskaper och skapade dess konstgjorda analog, inte bara på något sätt sämre i kvalitetsegenskaper, utan också i många avseenden överlägsen den. Konstgjord svanedun är en specialbehandlad polyestermikrofiber. Varje konstgjord mikrofiber är tio gånger tunnare än ett människohår. Särskild bearbetning med ett tunt lager av silikoniserat material förhindrar att det klumpar sig. Materialet är mycket elastiskt, mjukt och lätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

På många sätt liknar konstgjord fluff naturliga råvaror, men det har sina egna fördelar och nackdelar. De är särskilt relevanta när det gäller sängkläder. Swan fluff substitut värderas för ett antal uppenbara fördelar:

  • hypoallergen;
  • antibakteriella egenskaper på grund av sammansättningen av polyester, som är ogynnsam i sin miljö under mögel-, svamp- och dammkvalsters livslängd;
  • lätthet;
  • elasticitet på grund av fibrernas spiralform;
  • enkel vård - tillåtenhet att tvätta i en tvättmaskin och frånvaron av särskilda krav för förvaring och användning;
  • brist på lukt och förmågan att inte absorbera dem i dig själv;
  • fibrer bryter inte igenom tygets lock;
  • hög kvalitet till en överkomlig kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Filtar gjorda av ett modernt substitut för svan dun har nackdelar, precis som alla andra material. Användare noterar att sådana produkter:

  • har en mycket låg hygroskopicitet, vilket är en uttalad nackdel med ökad svettning. Även om produkten tack vare denna kvalitet torkar snabbt efter tvätt;
  • samla statisk elektricitet.

Fördelarna med konstgjorda fyllmedel är utan tvekan mycket större, därför är antalet beundrare stort.

Alla har råd med utmärkta prestanda och kvalitetsegenskaper till ett överkomligt pris. Att sova varmt och bekvämt på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Filtar med konstgjord svan ner är helårssäsong och vinter. De skiljer sig åt i täthet och uppvärmningsgrad. Ansvariga tillverkare anger alltid filtens värme med prickar eller linjer på förpackningen:

  • Alla säsonger . De väljs av dem som inte gillar att sova när det är för varmt. Filtar av denna typ är mindre täta och omfattande än vinteralternativ. De är lättare och ger komfort när de sover utan att överhettas eller svettas. Detta är mycket viktigt för dem som är benägna att överdriven svettning och sover i ett tillräckligt uppvärmt rum. Swan fluff absorberar inte fukt väl, så det är oönskat att svettas under det.
  • Vinter . En fluffig och perfekt värmande filt av denna typ kommer att demonstrera och bekräfta dess syfte i ett ouppvärmt rum och under lågsäsong. Fyllmedlet smuler inte, eftersom glidfibrernas rörelse är oberoende av varandra. En sådan produkt tappar inte sin form även vid långvarig användning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Hur en filt kommer att tjäna i vardagen bestäms inte bara av dess typ och syfte, utan också av kvaliteten på "fyllning" och "omslag" av sängkläderna. Modern syntet är inte på något sätt sämre än naturmaterial och överträffar dem i många avseenden. Konstgjord dun är bättre än naturligt dun enligt flera kriterier:

  • styrka;
  • lätthet;
  • veck motstånd;
  • varaktighet;
  • antibakteriell;
  • hypoallergen;
  • termoregulering;
  • värmeväxling;
  • tillåter luft att passera genom, vilket eliminerar växthuseffekten.

Till skillnad från naturliga fågelfjädrar faller inte syntetiskt ludd ur tyget.

Det är mjukt och behagligt vid beröring. Det tappar inte sin form även efter att ha använts i mer än fem år. Efter tvätt i en automatisk maskin förlorar den inte sitt ursprungliga utseende och torkar snabbt utan att lämna ränder på locket . Sådant ludd kan förpackas i olika tyger.

Bild
Bild

Överdraget ska väljas av ett tyg som inte bara kommer att hålla fyllmedlet i filten utan också kommer att vara bekvämt för att kunna användas i sängen. Det är att föredra om locket är "fluffigt" och har en naturlig komposition. Detta säkerställer att filten har mikroluftcirkulation och hygroskopicitet. Här är några av de mest populära tygerna bland täcktillverkare och kvalitetsentusiaster:

  • Poplin . Det här tyget har vissa likheter med calico, men det är mjukare och mjukare. Filtar med ett poplin -omslag ser vackra och sofistikerade ut. Poplin passar alla säsongstäcken. Skiljer sig i rikedom av färger och färger. Det är efterfrågat bland köpare och används ofta av sängtillverkare.
  • Atlas . Det släta satintyget är ett elegant hölje för duntäcken med mera. Men det används oftare specifikt för syntetiska dunfyllmedel. Eftersom de inte skrynklas och ligger platt under satintyget. Låt inte fyllmedlet "komma ut". Halt tyg är behagligt för kroppen i sig, så dessa föremål behöver inte påslakan.
  • Mikrofiber . Tyg som är mjukt och känsligt vid beröring är bäst för vinterfiltar. Hon har ökat termoregulering och hygroskopicitet. Det orsakar inte allergier, så det kan användas av alla, utan undantag. Du kan linda huvudet i en sådan filt och njuta av tygfibrernas värme och sammetsstruktur. Perfekt för babyfiltäcken. Tvättas lätt, torkar snabbt och samlar inte upp damm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du vara uppmärksam på omslag gjorda av teak, bomull, satin, perakli och grov calico . En mängd olika texturer och nyanser kommer att göra valet svårare, men kommer att kunna tillfredsställa även de mest noggranna älskare av kvalitetssängkläder.

Dimensioner

Filtar tillverkade av artificiellt skapat svan dun produceras inte bara i olika typer, utan också i olika storlekar:

Bebisfilt storlek 105x140 cm är lämplig för spädbarn från födseln till fem års ålder. Och för ett äldre barn är det bättre att ta storleken 120x180 cm. Tillverkare är oroliga för alla kategorier av konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Älskare linda sig in i en filt stramare, förvärva en och en halv säng produkt … Men den är också lämplig för ett par inte för tät kroppsbyggnad. Allt beror på individuella preferenser och naturligtvis på sängens storlek där filten ska användas. Dubbla täcken är ofta att föredra i Euro -storlek. Många vackra sängkläder sys nu under det, vilket också påverkar valet vid köp.
  • Produkter 172x205 cm också kommersiellt tillgängliga, men de är inte särskilt efterfrågade på grund av deras icke-standardstorlek. Eftersom, när du väljer en filt, styrs köparna oftast av påslakans längd och bredd. Om de såklart inte planerar att helt byta sängkläder för ett nytt köp.
Bild
Bild

Tillverkare

Moderna inhemska tillverkare av sängkläder gör filtar som inte på något sätt är sämre än dyra importerade motsvarigheter. Du kan få elitkvalitet till ett överkomligt pris genom att köpa ett duntäcke i ett quiltat eller kassettöverdrag av hög kvalitet Rysk produktion . Många fabriker i Ryssland arbetar enligt de sovjetiska GOST -standarderna, som har testats i årtionden och väljer material och teknik som väcker förtroende.

Men det betyder inte alls att det är nödvändigt att stödja uteslutande inhemsk produktion. Älskare av europeiska kvalitetsstandarder kommer att gilla produkten Österrikiska, italienska och österrikiska märken . Täcken på deras täcken är gjorda av dyra och naturliga tyger. Siden, satin, calico, naturlig bomull är det minsta de kan erbjuda sina kunder. Och konstfibrer som imiterar kvalitetsindikatorerna för dun, viktlösa och tunnaste, kan omsluta värme och göra sömnen den mest bekväma och söta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Några enkla rekommendationer hjälper dig att köpa en produkt av hög kvalitet:

  • Inspektera ett föreslaget köp , uppmärksamma sammansättningsinformationen på den insydda etiketten. Se till att köpa ett täcke och inte ett omslag fylld med en fågelfjäder.
  • Inspektera locket, som ska vara tillräckligt tätt, slätt och hudvänligt … Fyllmedlet ska inte bryta igenom tyget. Om så inte är fallet är det bättre att vägra ett sådant köp. Vid den första tvätten kommer situationen med "förlusten" av fyllmedlet att förvärras. Det kan inte finnas någon sådan nackdel med en kvalitetsprodukt.
  • Bestäm storleken på din filt baserat på vem det köps för.
  • Täcke över tyg bör inte vara misstänkt … Ett bra fyllmedel kommer aldrig att passa in i ett billigt fodral tillverkat av opålitligt material av låg kvalitet.
  • Köp inte sängkläder från tvivelaktiga butiker , på spontana marknader och med händer. Från sådant kommer det inte att finnas värme eller lugn i själen. Sedan nästa säsong måste du gå för en ny filt.

Märkesbutiker är det bästa stället att köpa en sängprodukt som håller dig varm i minst fem år i rad.

Hur man bryr sig?

Att ta hand om en filt av konstgjord svan ner är mycket lättare och trevligare än för dess naturliga "stamfader". Efter tillverkarens rekommendationer kommer produktens livslängd att överstiga alla garantiperioder:

  • Du kan tvätta din filt i tvättmaskinen med läget "dun, fjäder" eller "känsligt" (manuellt läge). Den mest optimala temperaturen för tvätt anses vara 30 grader, den högsta tillåtna temperaturen är 40 grader.
  • Det är tillåtet att snurra filten i en centrifug.
  • Torkning av den rätade produkten i vikt är acceptabel.
  • Torka i en trumma är förbjudet och inte tillrådligt - filten torkar mycket snabbt efter centrifugering.
  • Det rekommenderas att skaka den tvättade produkten något så att fibrerna i fyllmedlet fluffas upp.
  • Glöm inte att lufta filtar under lågsäsong.
  • Du kan förvara filten genom att lägga den i en vakuumpåse.
  • Använd inte aggressiva tvättmedel och blekmedel för tvätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med en noggrann inställning kommer den nya filten att förbli i sin ursprungliga form i många år och värma sig i dåligt väder och kyla. Det kommer att bli din favorit sängkläder och kommer att vara stolt över platsen i inredningen. Dekorera din vardag med ett varmt tillbehör och gör sängen i mitten av ditt sovrum. För med en filt av viktlös dun kan du leva lättare och sova bättre.

Rekommenderad: