Swan Down Kuddar (36 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Konstgjord Och Naturlig Fyllmedel, Vad är Det, Hur Man Torkar

Innehållsförteckning:

Video: Swan Down Kuddar (36 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Konstgjord Och Naturlig Fyllmedel, Vad är Det, Hur Man Torkar

Video: Swan Down Kuddar (36 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Konstgjord Och Naturlig Fyllmedel, Vad är Det, Hur Man Torkar
Video: The Feather Pillow (III-BSED-B) 2024, Maj
Swan Down Kuddar (36 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Konstgjord Och Naturlig Fyllmedel, Vad är Det, Hur Man Torkar
Swan Down Kuddar (36 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Konstgjord Och Naturlig Fyllmedel, Vad är Det, Hur Man Torkar
Anonim

Äkta svan dun är ett mycket dyrt material, så kuddar och filtar tillverkade av detta fyllmedel är ibland ganska dyra och därför praktiskt taget inte tillgängliga för vanliga människor.

Men tack vare modern teknik presenterar tillverkarna idag för konsumenterna ett mycket populärt artificiellt fyllmedel "swan's down", som har utmärkta kvalitetsegenskaper och ett mycket rimligt pris, och sängkläder av det är inte värre än produkter från naturliga råvaror.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Varje material, oavsett om det är syntetiskt eller naturligt, har sina fördelar och nackdelar. Syntetiskt ludd är inte heller något undantag här, och dess dagliga användning har både positiva och negativa aspekter. Produktfördelar:

  • Sådana kuddar kommer att tilltala människor som är benägna att allergiska reaktioner eller personer med mycket känslig hud.
  • Konstgjorda fibrer är inte ett bra medium för utveckling av olika bakterier, så du hittar aldrig svamp eller dammkvalster i en sådan kudde.
  • Kuddar gjorda av sådant ludd är nästan viktlösa, men samtidigt är de ganska elastiska, håller formen bra, luddet i dem går aldrig vilse och smular inte med tiden.
  • Det är mycket lätt att ta hand om sådana produkter - de kan tvättas i maskin och behöver inga speciella förhållanden för långtidsförvaring.
  • Luddet i dessa tillbehör tar inte upp obehaglig lukt och luktar inte.
  • Detta fyllmedel torkar mycket snabbt.
  • Dessa kuddar kommer att hålla dig varm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Högkvalitativt luftbyte i alla produkter av svan dun.
  • Tygkåpan håller lätt ner och låter den inte komma ut ur produkten.
  • Syntetiskt svanfluff är mycket billigare än naturligt ludd.
  • Luftighet och lätt vikt. Du kommer genast att uppskatta luftighet i sovkuddarna.
  • På grund av dess fullständiga säkerhet kan ett sådant fyllmedel användas i barnprodukter.
  • Fyllmedlets struktur möjliggör tillverkning av kuddar i olika former och storlekar.
  • Lång livslängd - upp till 5 år med god vård.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Det finns inte så många nackdelar med sovande enheter gjorda av detta populära material:

  • Swan down absorberar fukt, så den här kudden är inte lämplig för lekmän som ofta svettas medan de sover.
  • Kan orsaka överhettning av människor om det används i ett varmt rum.
  • Den kan absorbera elektricitet och kräver därför ibland behandling med ett antistatiskt medel.

Dimensioner

Innan du väljer den mest lämpliga kudden för dig själv måste du ta reda på exakt vilka storlekar du kan hitta för dessa produkter. I det här fallet måste du inte bara lita på dina smakpreferenser, utan också på storleken på örngott i uppsättningen av dina egna sängkläder.

En vanlig kudde kan inte vara längre än madrassens bredd om det är en enkelsäng eller två kuddar kan inte vara större än bredden på sängen där två sover. Högkvalitativa produkter i sin höjd kan inte vara bredare än en vuxens vanliga axel-14-15 cm.

Bild
Bild

Bra sovprodukter är vanligtvis rektangulära eller fyrkantiga. Ibland kan man fortfarande se kuddar som mäter 700x700 mm, men idag ersätts de nästan av modeller som mäter 500x700 mm, samt 400x600 mm och kuddar i form av rutor 500x500 mm, 400x400 mm.

De flesta ryska tillverkare har nyligen börjat ta ett exempel från europeiska standarder och tillverkar mestadels kuddar med måtten 50x70 cm.

Material (redigera)

Riktigt ludd samlas för hand från bröstet eller buken hos vuxna svanar, vanligtvis under säsongen med vanliga smältningar av dessa ädla fåglar. Kvalitetsindikatorerna för naturligt ludd beror på de specifika svanarterna.

Endast 30-40 gram dun tas bort från en fågel (därför är huvudmassan av det naturliga fyllmedlet fjäder). Kosmetiska puffar är gjorda av naturlig svan dun, och hushållsartiklar eller uppvärmningsjackor är mycket dyra. Att köpa falsk dun hjälper till att skydda din livsmiljö.

En original dunkudde produceras enligt en viss teknik: dunet bryts upp i”fack” så att produkten snabbt kan återställas, eller så består en sådan sovande enhet av ett antal lager samtidigt: det finns ett hårt lager under hals och ett mjukt lager under bakhuvudet. I de yttre raderna finns huvudsakligen mjuk dun, i de inre raderna finns en blandning av fjädrar och dun.

Genom att absorbera någon form av fukt kan dunkudden inte torka ut av sig själv, och därför kan dammkvalster ständigt starta i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetisk dun är ett praktiskt, mångsidigt material . Principen för dess tillverkning är mycket enkel. Vid framställning av sådana luddar erhålls tunna mikrofibrer. De rullas ihop spiralt och behandlas dessutom med silikon för bättre hållbarhet och ökade konsumentkvaliteter.

För tillverkning av sådant ludd tas polyesterfiber - det kan erhållas med en förening där det finns många basiska syror. Samtidigt förlorar inte ädla fåglar någonting och det vanliga manuella arbetet, som är allvarligt involverat i att sätta ihop svanen, sparas avsevärt.

De färdiga produkterna är täta och elastiska, eftersom utseendet på de erhållna fibrerna inte tillåter dem att komma ut genom textilierna på sömlinjen

Bild
Bild

Färdiga enheter för att sova med sådant material har en hel rad egenskaper som är nödvändiga för att skapa maximal komfort för lekmannen under sömn och under vila. Samtidigt är kuddar med ett inre material av syntetiskt dun både utvändigt och vid beröring mycket lika produkter tillverkade av naturliga råvaror. Av ingen liten betydelse är materialet från vilket kuddfodralet är gjort.

Välj textilier som är trevliga för dig, vilket gör att huden andas effektivt och hjälper till att transportera bort fukt från kroppen. När det gäller sammansättning måste det nödvändigtvis vara ett naturligt tyg: bomull, linne, siden, ull.

Var och en av de listade tygerna har sina egna positiva egenskaper:

  • bomull -mjukt, allergivänligt, billigt och lättskött material, och även om linne inte har en mjuk yta, är det bara bra för varmt väder;
  • silke tillräckligt skonsam och mycket behaglig vid beröring, mycket användbar för huden, men för nyckfull för att ta hand om och kräver känslig hantering. Ulltyg kan värma kroppen, lindra huvudvärk, men det kräver vissa produkter för kvalitetsvård.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett material för ett örngott är det viktigt inte bara själva råvaran, från vilket detta material kommer att skapas, utan också typen av vävning av trådbaserna, det vill säga själva tyget är viktigt. För dun måste du använda ett tätt örngott så att små duniga fjädrar inte passerar genom det.

Det är av den anledningen som det vanligtvis används som kåpan. bomullsteak , eftersom detta material har den mest täta konsistensen och en anständig trådtjocklek. Inte en fjäderbädd kommer att glida genom teak, och ett så tätt tyg ger en stabil form för en lätt dunkudde.

Det är mycket viktigt att ett så tätt tyg inte bara bevarar luddet inuti produkten, utan också förhindrar att damm kommer in i kudden - trots allt är det ibland svårt att tvätta produkten från luddet.

Teak gör ett utmärkt jobb med att hålla luddet i fodralet: tätt sammanflätade trådar tillåter inte ludd eller damm att passera igenom. Samtidigt, liksom alla andra tyger av bomullsmaterial, är teak behaglig vid beröring, hygroskopisk och hjälper huden att andas lugnt.

Bild
Bild

Tillverkare

Ett ganska stort antal inhemska företag är engagerade i massproduktion av högkvalitativa svan dunkuddar, som är mycket efterfrågade bland konsumenter i olika åldrar.

Företag " Konstdesign "erbjuder mjuka och varma produkter som kallas "Artpostel" gjorda av falsk svan dun med ett örngott av 100% teak. Företaget tillverkar även manschetter av syntetfiber.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Företag " Textil " producerar kuddar, vars fyllningskvalitet motsvarar det riktiga dunmaterialet. Företaget använder avancerade tekniska principer för bearbetning av luddfibrer och producerar ett snabbtorkande tyg som omslag.
  • Företag " Skinna " förutom ett brett urval av olika sängkläder, presenterar det kuddar från Atlantis -serien, som har en ortopedisk effekt. Omslaget på produkten är tillverkat av naturlig bomull. Denna kudde använder kontursömmar, vilket ger maximal komfort och hälsosömn.
  • Textilföretag " Adele " från Ivanovo presenterar dunkuddar i Avangard -serien. Dessa produkter ser bra ut, absorberar inte obehaglig lukt och är ganska elastiska.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Företag " Ecotex " känd för sina produkter under varumärket "Swan's Pooh". Dess fabriker använder en toppmodern mikrofiber som kallas DownFill för att göra kuddar. Naperniken består av 100% bomullslinne (percale).
  • En tillverkare med ett starkt namn " Pilushkino " introducerar produkter som heter Snow. Mikrofiber används som innermaterial och örngott innehåller 100% bomull. Dessa kuddar passar både vuxna och barn.
  • Dun och fjäder fast " Agro-Don " tillverkar dunkuddar i form av silikoniserade ihåliga trådar. En sådan produkt väger 1,5 kg. Kudden "Lady Lel" från samma tillverkare ger komfort under drömmar och vila tack vare "minneeffekten", med hjälp av vilken den kommer att upprepa formen på nacken, axlarna och huvudet på den sovande personen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kuddar från tillverkaren " Batuk-textil " lämplig för vanliga människor med problem med livmoderhalsen. Företaget lovar volymen och elasticiteten hos det inre materialet, snabb restaurering av produktens form, många storlekar, allergivänlighet.
  • Dunkudde från ett handelshus " Bagheera " tillverkad av syntetmaterial som liknar riktigt ludd. Omslaget är tillverkat av 100% bomullstyg. Du kan också beställa modeller från jacquardmaterial.

Hur väljer man?

Först och främst, när du väljer en bra kudde, måste du vara uppmärksam på dess örngott. Trots de utmärkta egenskaperna hos det inre materialet, är det kanske inte så mycket att bädden är av bra kvalitet om locket är tillverkat av syntetmaterial. Det är av den anledningen att riktigt bra produkter har ett omslag av grov calico och satin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktens höjd kan vara av särskild betydelse. Det måste väljas, med tanke på den position där du oftast sover.

Om du sover mest på din sida är det bäst att ta produkten högre, men om du gillar att sova på ryggen måste du välja en låg produkt. För de människor som ändrar hållning hela tiden är det bäst att välja något genomsnittligt eller sova med två kuddar på en gång - med medelhög och låg.

Om du bestämmer dig för att köpa en ny kudde åt dig själv, när du väljer en produkt i butiken, måste du hålla den i dina egna händer, samtidigt som du förlitar dig på dina känslor från beröring, så att du senare blir så bekväm och trevlig som möjligt för dig sova på den valda modellen.

Bild
Bild

Kvaliteten på sömnad är också viktig, eftersom ojämna sömmar, sneda sömmar talar vältaligt om produktens låga kvalitet. Utmärkta kuddar längs hela längden har antingen en dubbelpassad söm på utsidan, eller en söm med en dekorativ tejp sydd mellan tygets två kanter på insidan för att göra det mycket starkare.

Alla produktens egenskaper bör listas på produktetiketten: vilket tyg omslaget är tillverkat av, fyllnadens hela sammansättning, dess vikt och inte vikten av produkten själv, information om hur man sköter produkten och data om ursprungslandet kommer att läggas ut här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta påverkar namnet på det företag som tillverkar produkten valet av en dunprodukt.

Du kan till och med skilja en ansvarig kuddtillverkare genom produktens utseende. Kudden ska ha högkvalitativ förpackning, oftast är det en individuell hållbar plastpåse. Detta är det enda sättet att vara säker på att denna produkt transporterades och förvarades med hög kvalitet. Under normala förhållanden hjälper detta också till att bevara produktens utmärkta utseende och rena utan problem.

Bild
Bild

Livslängden för en sovande anordning tillverkad av syntetiskt fyllmedel, underlagt alla driftsförhållanden, säkerhet och underhåll, är 5-6 år

Hur man bryr sig?

Kuddar fyllda med syntetisk svan dun är lätta att ta hand om. De rekommenderas att ventilera dem så ofta som möjligt på gatan eller på balkongen. Och om ett sådant behov uppstår, överlever dessa produkter perfekt både tvätt och sköljning i en tvättmaskin.

Det viktigaste villkoret i detta fall är valet av ett känsligt tvättläge och inställning av temperaturen till högst 40 grader. Du bör också veta att det är strängt förbjudet att använda blekmedel för att tvätta produkter av ädel dun, vars komponent är klor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetiskt ludd gillar inte höga temperaturer och nära källor till direkt eld, därför är det bäst att torka produkten naturligt - på ett rep utanför.

Experter tillåter att pressa ut saker från luddet i en centrifug . Luddet är bara "rädd" för riktigt aggressiva typer av blekmedel, eftersom de kan störa strukturen i dess mikrofiber.

Efter tvätt måste du skaka föremålet väl så att luddet inte blir till klumpar. När du förvarar produkter i vakuumtransparenta påsar lider deras form inte alls.

Den här videon visar hur du tvättar kuddar i maskin.

Rekommenderad: