Ortopediska Vårmadrasser: Modeller Utan Fjädrar Och Med Oberoende Fjäderblock

Innehållsförteckning:

Video: Ortopediska Vårmadrasser: Modeller Utan Fjädrar Och Med Oberoende Fjäderblock

Video: Ortopediska Vårmadrasser: Modeller Utan Fjädrar Och Med Oberoende Fjäderblock
Video: Basic Spring mattress with traditional springs 2024, April
Ortopediska Vårmadrasser: Modeller Utan Fjädrar Och Med Oberoende Fjäderblock
Ortopediska Vårmadrasser: Modeller Utan Fjädrar Och Med Oberoende Fjäderblock
Anonim

För att vila helt måste du köpa en bekväm och bekväm ortopedisk madrass. På en sådan säng kan en person slappna av helt och på morgonen kommer han att vara glad och glad.

Sorter och egenskaper

Leverantörer erbjuder två typer av madrasser: med fjädrar och utan fjädrar. Var och en av kategorierna har sina egna fördelar, men nackdelar ska inte heller uteslutas. Alla måste själva bestämma vilken madrass de ska välja för att få en god vila.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att välja rätt madrasser måste du först bestämma koefficienten för dess styvhet, med sängens övergripande parametrar och ta reda på alla egenskaper om fyllmedlet. Kvalitativt utvalda ortopediska madrasser säkerställer tillräcklig sömn, välbefinnande och energi för hela dagen.

Många tillverkare presenterar ett brett utbud av produkter. Var och en av produktsorterna skiljer sig åt i klassificeringskriterier:

  • vår ortopediska produkter;
  • fjäderlösa modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktens fyllmedel är:

  • latex;
  • kokos;
  • ull;
  • hästhår.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De övergripande dimensionerna för den ortopediska produkten väljs individuellt med hänsyn till ägarens tillväxt. De mest populära och stora madrasserna har en storlek på 160x200 mm. Produktens tjocklek beror avsevärt på fyllmedlet.

Det moderna sortimentet är tillverkat med oberoende fjädrar för stora sängar, samt produkter utan fjädrar, som väljs med hänsyn till vikten av belastningen på madrassen. På dagens marknad är produkter med ett fyllmedel av naturligt naturmaterial mer efterfrågade: latex, kokos eller hästhår. Det bästa alternativet skulle vara att köpa en madrass fylld med hästfiber och ett litet övre latexlager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns tre kategorier av hårdhet: mjuk; medelhög till mycket hård

  • Stivare produkter förskrivs för personer med ryggradsproblem.
  • Mjuka är ett bra alternativ för äldre människor.
  • Medelhårdhet anses vara ett mångsidigt val som passar alla användare.

Textildelen av produkten ska vara tillverkad av naturliga tyger och ha en bra ventilerad yta, absorbera perfekt fukt och ventilera. Ett utmärkt alternativ är naturlig jacquard, som har en vacker struktur och en mängd olika färger. Madrassen med dubbelsidig klädsel är mycket populär, den hjälper till att hålla värmen under den kalla årstiden och att slå in den i svalhet på varma sommardagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter med ett oberoende fjäderblock, som är oberoende av varandra och placeras i separata fodral, har goda egenskaper. Varje fjäder komprimeras separat och ger madrassen utmärkta ortopediska egenskaper. Sådana modeller kan ta formen av människokroppen.

Modeller av ortopediska madrasser utan fjädrar har bra prestanda på grund av kokos- och latexmattor.

Fjäderblock är indelade i två typer:

  • kontinuerlig vävning av beroende fjädrar;
  • oberoende, separerade från varandra.

Beroende fjäderblock finns i budgetmodeller av madrasser. Deras ortopediska egenskaper är låga, var och en av fjädrarna är fäst vid den andra. När en belastning appliceras på en, böjer de närliggande. Stödeffekten är helt frånvarande. Det är omöjligt att sova permanent på en sådan produkt, eftersom den efter tiden har pressats igenom.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mer modern madrass - med fjädrar oberoende av varandra . Var och en av fjädrarna ligger i ett separat hölje och är anslutet till den angränsande med samma hölje. Denna design eliminerar helt alla vibrationer. Madrassen kläms under vikten av en person. De främsta fördelarna med denna modell är ljudlöshet och utmärkta stödjande egenskaper.

I ett oberoende block är fjädrarna små i storlek, men de har ett större antal varv. Vid belastning fördelas en persons vikt jämnt över hela ytan. Denna produkt är klassad som ortopedisk. Det är miljövänligt och har en lång livslängd. Madrassens fasthet väljs individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter med oberoende block är:

  • Mönstrad, där det finns hundra metallkrullar per kvadratmeter.
  • Med en liten diameter på fjädrarna är antalet delar per kvadratmeter 500. Om storleken på delarna är liten, bör deras antal vara större.

För alla egenskaper är en madrass med oberoende fjädrar över de beroende. En person känner sig mer bekväm på det. Enheten "Real Home" eller "Bonnel" anses vara en av modellerna av ortopediska madrasser med ett klassiskt block av fjädrar. Det finns många varianter av soffor med olika omvandlingsmekanismer, en av dem är en Euro -jacka med ortopediskt golv av fjäderblock.

Bild
Bild

Barns ortopediska madrasser med fjädrar

Barn växer upp snabbt och ju äldre barnet är, desto mer bekväm och produktiv ska sömnen vara. Ryggraden hos en treårig baby är redan bildad, så du måste noga välja madrassen. För barn, köp en enda madrass med måtten 140x190 mm. Modellens styvhet och elasticitet ska vara medelhög. Det ska också vara miljövänligt, allergivänligt, bra luft- och värmegenomsläpplighet. Alla dessa egenskaper beror på produktens fyllmedel.

Springmadrasser består av fjäderblock. Dessa egenskaper ger madrassen ortopediska egenskaper. De håller perfekt de lätta delarna av kroppen och kan böjas under de tunga.

Barn väger mindre än vuxna, så en barns ortopediska madrass måste väljas korrekt för att inte skada barnets ryggrad.

Fjädrarnas höjd och styvhet måste vara optimal. Fyllmedlet för babyprodukter innehåller naturlig latex. Det är inte allergiskt och orsakar inte individuell intolerans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner hos vårens ortopediska produkter

Vårmadrasser har följande funktioner som bör beaktas vid köp:

  1. Tomrummet i vårmodellen drar till sig damm genom locket, som lägger sig under skiktet av det övre tyget.
  2. Fjäderprodukten ackumulerar statisk spänning på grund av förekomsten av metallfjädrar i modellen.
  3. En madrass med fjädrar överför en persons vibration över hela ytan.
  4. Italienska vårprodukter tillverkade av betrodda tillverkare fördelar vikten av en persons vikt jämnt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

När du väljer en specifik modell är det nödvändigt att jämföra alla egenskaper och egenskaper, fokusera på fysiska data och personliga önskemål.

  • För äldre människor är en medelhård madrass perfekt. Det är bättre för en överviktig person att välja en produkt med hög styvhet, men för en tunn en - fjäderlösa modeller med latexfyllmedel eller fjäder, men utan kokosnöt.
  • Med en genomsnittlig kroppsbyggnad, välj en produkt med oberoende fjädrar från latex- och kokosskikt.
  • För en person som lider av ryggradssjukdomar är stela ortopediska fjäderbäddar lämpliga. Om förekomsten av en vertebral bråck bekräftas, bör fjäderbädden vara mjuk.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Var och en av modellerna för ortopediska produkter har sin egen positiva eller negativa feedback från människor som lyckades använda dem och få mycket känslor. Konsumenterna väljer en produkt baserad på komfort och frånvaro av smärta, främmande lukt, fyllmedlets naturlighet. Köpare föredrar latexfyllmedel.
  • När du väljer en ortopedisk madrass måste du välja den bästa tillverkaren. Så produkten kommer att hålla länge och deformeras inte. Den största och mest populära ortopediska madrassen på den ryska marknaden anses vara tillverkaren Askona.

Du kommer att lära dig hur du väljer en madrass i följande video.

Rekommenderad: