Soffa Med Dragspelsmekanismen (80 Bilder): Vad är Detta Transformationssystem, Soffor Med Träarmstöd Och Ett Oberoende Fjäderblock

Innehållsförteckning:

Video: Soffa Med Dragspelsmekanismen (80 Bilder): Vad är Detta Transformationssystem, Soffor Med Träarmstöd Och Ett Oberoende Fjäderblock

Video: Soffa Med Dragspelsmekanismen (80 Bilder): Vad är Detta Transformationssystem, Soffor Med Träarmstöd Och Ett Oberoende Fjäderblock
Video: Mechanisms transformation 2024, April
Soffa Med Dragspelsmekanismen (80 Bilder): Vad är Detta Transformationssystem, Soffor Med Träarmstöd Och Ett Oberoende Fjäderblock
Soffa Med Dragspelsmekanismen (80 Bilder): Vad är Detta Transformationssystem, Soffor Med Träarmstöd Och Ett Oberoende Fjäderblock
Anonim

En fällbar soffa är en oersättlig möbel. Det kan fungera inte bara som ett extra säte, utan kan också bli en utmärkt nattsäng för att sova, och under dagen blir det igen till kompakta stoppade möbler. Och om den transformerande soffan är utrustad med ytterligare förvaringsmoduler så passar den perfekt in i vilken inredning som helst och hjälper till att spara utrymme och behålla ordning i huset.

Bild
Bild

Soffatillverkare erbjuder en mängd olika modeller att välja mellan med olika typer av transformations- och vikningsmetoder. Konstruktioner med transformationsmekanismen "dragspel" anses vara ganska populära och lätta att använda. Ett stort urval av färger och former, mångsidighet och kompaktitet i dragspelssoffor gör att de harmoniskt kan passa in i alla interiörer - från klassisk till modern.

Bild
Bild

Vad är detta transformationssystem?

Soffan med dragspel kan fällas ut enligt dragspelsprincipen och har en tredelad utrullningsmekanism:

  • De tre delarna av soffan är sammankopplade med hjälp av gångjärnslås, som sitter fast ordentligt på ramen.
  • Baksidan innehåller två sektioner och när den monteras visar den sig vara dubbel.
  • Sätet är den tredje delen av mekanismen.

Funktionsprincipen för transformationssystemet liknar tillsatsen av dragspelets päls, och detta var anledningen till detta namn.

Bild
Bild

För att aktivera dragspelssoffans design räcker det med att lyfta upp sätet lite tills det klickar, sedan dra det framåt, ryggen kommer att räta ut och bilda ett horisontellt område av två element. Resultatet är en bekväm sovplats som är fri från sömmar och böjningar.

Bild
Bild

Ramen för de flesta modellerna är gjord av metall, vilket säkerställer tillförlitlighet och förlänger produktens livslängd. Kanten består av lameller och rustningar (träplankor) fästa vid ramen. Låsmekanismen är fäst på ramen och ansvarar för soffans layout och montering.

Bild
Bild

Det är också enkelt att fälla dragspelssoffan: den tredje sektionen (sätet) stiger och återgår till sin ursprungliga position utan större ansträngning. Sektionerna rör sig nästan oberoende på grund av hjulen på botten.

Även ett barn kan montera och demontera en sådan soffa.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En funktionell och praktisk soffa med dragspel har en rad positiva aspekter:

  • Dragspelsmekanismen har en lång livslängd.
  • Lätt att använda.
  • Tillgänglighet av modeller med inbyggda förvaringskammare, hyllor och minibarer.
  • Gummibelagda hjul gör mekanismen lättare att använda och förhindrar skador på golvet.
  • När den är monterad är dragspelssoffan ganska kompakt och tar liten plats.
  • Den sovande tål tunga belastningar och ger en ortopedisk grund för daglig sömn.
Bild
Bild

Brister:

  • En nedbrytning av den inre vikningsmekanismen kommer sannolikt att göra soffan oanvändbar;
  • Baksidan av soffan ser skrymmande ut på vissa modeller.
  • Soffan tar plats som en hel dubbelsäng när den fälls ut.

Vyer

Tillverkare producerar soffor med dragspelstransformationsmekanism i tre varianter:

  • Stolsäng . Designad för en person, perfekt för små rum eller barn.
  • Vinkel . Förutom de viktigaste innehåller den en fjärde hörnsektion, kajen vid hörnsofforna är stor i storlek och antalet platser ökar flera gånger.
  • Hetero . Klassisk soffmodell.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom standardmodellserien kan ytterligare element inkluderas i satsen:

  • Soffbord, inbyggda extra hyllor med en bar och en låda för förvaring av sängkläder.
  • I många möbelsalonger har köparna möjlighet att välja mellan en fullfjädrad designmöbeluppsättning som kan bestå av fåtöljer, soffor och ytterligare inredningsartiklar, till exempel kuddar och ett avtagbart eurokåpa, som finns i olika färger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtölj-säng

Fåtöljsängen med dragspelsmekanismen demonteras och fälls enligt samma princip som andra modeller. Ytan som bildar sängen är utrustad med en ortopedisk madrass. Stolsängar, som soffor, kan vara av två typer:

  • Med armstöd;
  • Utan armstöd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana möbler är en utmärkt lösning för ägare till små lägenheter eller för dem som vill ergonomiskt hantera sitt hem. Möbler utan armstöd, till skillnad från modeller med dem, med samma dimensioner, har en större sängbredd.

Bild
Bild

Hörnsoffor

Hörnsoffor anses vara mer funktionella . Kanten kan läggas ut både längs och tvärs, och hörnmodulerna kan ändra konfiguration på vissa modeller.

En soffa som denna är en stor möbel för zonindelning när den ligger i mitten.

Bild
Bild

Raka soffor

Raka soffor är utrustade med rymligare förvaringsenheter. De ser bra ut i både stora och små utrymmen. Ett brett utbud av mönster presenteras i olika storlekar. Närvaron av en ortopedisk madrass och träarmstöd gör soffan till en bekväm sittgrupp, och när den fälls ut blir den en bra plats att sova.

Bild
Bild

Stilar

När du ordnar ett rum är det viktigt att inte bara ta hänsyn till funktionalitet och komfort, utan också en harmonisk kombination av interiören med möbler. Dragspelssoffor ser snygga ut och passar enkelt in i alla designlösningar. Beroende på det inre av rummet eller smakpreferenser väljs färg och struktur på materialet.

Bild
Bild

Klassisk stil

Den klassiska interiören kompletteras perfekt med en soffa med snidade träarmstöd, till exempel bok eller ask. Samma träslag kan användas för sätenas nedre panel. Förutom sitt lyxiga utseende är trädet hållbart och fungerar perfekt för sina ägare tillsammans med soffan i många år.

Bild
Bild

Minimalism

Den minimalistiska designen kommer idealiskt att harmonisera med den vita soffan, men av praktiska skäl är det bättre att välja en modell med smutsavvisande klädmaterial.

Samtida inredningsdesigner som högteknologisk, modern och klassisk välkomnar också enfärgade möbler.

Bild
Bild

Förtrupp

Ljusa klädsel och ovanliga former på sofforna präglar avantgardestilen.

Bild
Bild

Provence

Lugna pastellfärger och opretentiösa mjuka soffor i kombination med korrekt utvalda interiörartiklar skapar en mysig atmosfär i Provence eller lantlig stil.

Bild
Bild

Olika färger och designlösningar som presenteras av tillverkare låter dig välja stoppade möbler med dragspelmekanism för alla interiörer.

Dimensioner

Alla modeller med "dragspel" -transformationsmekanism är upplagda enligt ett enda schema. Designen skiljer sig bara i sina mått, färg och strukturella mönster.

Soffans minsta bredd är cirka 140 cm - det här är de mest kompakta modellerna.

Bild
Bild

Den vanligaste och populära designen bland köpare har en rektangulär form, men det finns vissa skillnader mellan modellerna. De består av antalet landnings- och sovmoduler:

Enkelsäng . Soffans höjd överstiger inte 80 cm, sovplatsen är cirka 120 cm bred. Soffan är designad för en person, men om du vill kan den också passa två.

Bild
Bild

Dubbel . Soffamodellen innehåller en madrass för två personer och är den vanligaste. Sovplatsen når 150 cm bred och är bekväm - en utmärkt lösning för enrumslägenheter och små rum. Den monterade strukturen är en tvåsitsig soffa.

Bild
Bild

Trippelrum . Tresitsiga modeller skiljer sig inte mycket från dubbla soffor, men längden på sovmodulen är 200 cm.

Bild
Bild

Barn … Standardkonstruktionen av denna typ är cirka 120 cm lång och passar harmoniskt in i alla interiörer. Soffan är inte dubbel, även om den är något större än enstaka modeller.

Bild
Bild

Material (redigera)

Ram

Dragkonstruktionens stödstruktur är gjord av två typer av material:

  • Trä;
  • Metall.
Bild
Bild
Bild
Bild

En träram är ett budgetalternativ, men det är mindre hållbart. Metallramen är pålitlig, men dyrare. De flesta modellerna med en metallram är utrustade med ortopediska madrasser och rymliga förvaringslådor, eftersom metallstängerna tål mer vikt och inte sjunker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Madrass och fyllmedel

Madrassen ingår i satsen omedelbart och är gjord av polyuretanskumblock, som har den ortopediska styvheten som krävs för hälsosam sömn. Ett sådant fyllmedel tar kroppens form under sömnen, fördelar lasten jämnt, det återfår snabbt sin form efter användning.

Bild
Bild

Det finns flera typer av fjädermekanismer för ortopediska baser:

  • Med beroende fjäderblock . Består av sammankopplade fjädrar täckta med polyuretanskum. När tryck appliceras på blocket reagerar alla fjädrar på deformation.
  • Med oberoende fjäderblock … Består av enskilda konfjädrar. Ju fler deras antal, desto högre är ortopedens styvhet i madrassen.
Bild
Bild

Madrassen är miljövänlig, mycket motståndskraftig mot slitage och elasticitet. Ortopediska baser har olika styvhetsnivåer. Det mest populära är polyuretanskum med en densitet på 20 till 55 kg / m2. Tjockleken på denna madrass är cirka 10 cm.

Klädsel

När du väljer en klädsel för en soffa, egenskaper som:

  • färgspektrum;
  • styrka;
  • pris.

Om färgen på dragspelssoffan väljs med hänsyn till interiören och ägarens smakpreferenser, beror materialets styrka också på soffans syfte och placering. Kostnaden beror också på de beräknade parametrarna.

Varje typ av klädmaterial har vissa för- och nackdelar.

Bild
Bild

Naturmaterial skiljer sig åt:

  • miljövänlighet;
  • hypoallergen;
  • hög andningsförmåga.
Bild
Bild

Nackdelarna med naturlig klädsel inkluderar:

  • förlust av färg och form efter tvätt;
  • behovet av regelbunden känslig vård.
Bild
Bild

Konstgjorda material lockar i sin tur:

  • slitstyrka;
  • fuktmotstånd;
  • opretentiös vård.
Bild
Bild

Negativa sidor:

  • statisk elektricitet;
  • dålig andningsförmåga.
Bild
Bild

De mest budgetalternativen är material som jacquard, chenille och gobelänger .… Flock, plysch och velour kommer att kosta lite mer. Många tillverkare lutar mot teflonflock. Ägare av möbler med sådan klädsel noterar också styrkan och hållbarheten hos detta material.

Tyg som liknar vanlig flock är impregnerat med en speciell lösning som avvisar fukt och smuts.

Bild
Bild

De dyraste materialen är naturliga och ekoläder . Men lyxiga läderklädselmaterial kräver mer noggrann vård än konstläder. Av den totala kostnaden för produkten är kostnaden för materialet cirka 20-60%, så valet av klädsel bör ges tillräckligt med tid vid köp.

Bild
Bild

Färger

Soffan är en av de viktigaste inredningsartiklarna, dess färgschema bör inte komma i dissonans med det omgivande rummet. Färgharmonin i soffväggparet är huvudnyckeln till snygg inredning. Erfarna designers har utvecklat flera grundläggande principer för att välja möblernas färgschema för den redan formade stilen i rummet.

Till att börja med kan du i allmänhet dela alla soffmodeller i två grupper enligt färgscheman:

  • enkel;
  • med tryck.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den första gruppen är lättare att passa in i interiören och välja en färg som matchar rummets design. Tryckta soffor kräver mer uppmärksamhet och seriöst arbete, i det här fallet är det nödvändigt att välja inte bara nyanser, utan också tryckets form, dess rytm till den övergripande bilden av interiören.

Bild
Bild

Färgen på soffan beror också på klädselns struktur . Till exempel kommer en delikat vaniljfärg på naturläder och velour att se helt annorlunda ut.

Varje typ av textur reflekterar ljus på sitt eget sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att välja utformningen av strukturen för rumstypen:

  • I vardagsrummet, till exempel, kommer lugna och mjuka toner att se mer fördelaktiga ut, medan du i lekrummet behöver en rik och stimulerande färg för aktivitet.
  • För ett sovrum är neutrala nyanser av beige, blå eller till exempel rosa lämpliga. Det är bättre att välja en ritning som är smidig och diskret.

Men i allmänhet beror alla färgscheman direkt på smakpreferenser och psykologisk typ av husägaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

Förutom soffan kan möbelutställningslokaler också köpa tillbehör som inte bara hjälper till att skapa en mysig atmosfär och ökar komforten, utan också skyddar produkten från skador.

Följande tillbehör kan användas som tillbehör:

  • kuddar för en mer bekväm position;
  • överdrag och madrassöverdrag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Överdrag till dragspelssoffan är gjorda av material med olika egenskaper och är av två typer:

  • avtagbar;
  • ej borttagbar.

Modeller med avtagbara kåpor har uppenbara fördelar - det är inte svårt att tvätta och byta höljen vid skador. Det vore mer korrekt att kalla möbelkåpan inte ett tillbehör, utan ytterligare skydd av produkten. Omslagen tillför inte bara estetik, utan blir också en extra barriär mot smuts, repor och skav.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffägare får en extra möjlighet att spara pengar . Varje stoppad möbel kommer förr eller senare att behöva byta klädseln helt och hållet; dess livslängd är mycket kortare än förvandlingsmekanismen. Att byta klädmaterial är en mycket dyr process; fullständig demontering av konstruktionen och sammandragning kommer att krävas.

Användningen av avtagbara överdrag förhindrar slitage på klädseln, soffan och madrassen håller mycket längre och kommer att glädja deras ägare.

Bild
Bild

Var ska man hitta?

Dragspelssoffans kompakthet gör den till en oumbärlig möbel i enrumslägenheter och små rum. I små områden är det bättre att sätta soffan nära väggen, detta kommer inte bara att spara utrymme utan också visuellt förstora rummet, särskilt om du dekorerar det i ljusa färger.

Bild
Bild

I rum med ett större torg kan du installera en soffa i mitten; med denna typ av möbelarrangemang är det enkelt att zonera utrymmet i ett hus eller en studiolägenhet.

Bild
Bild

På grund av det större antalet sittplatser och en rymlig sovmodul i vardagsrummet är det bättre att placera en vinkelstruktur.

Bild
Bild

I en plantskola kan en soffa bli en permanent sovplats och återspegla individualiteten i interiören. Användarvänligheten för omvandlingsmekanismen kommer att ingjuta barnets oberoende och ansvar för renlighet i hans rum.

Bild
Bild

Fåtöljen med "dragspel" -förvandlingsmekanismen används antingen i de minsta rummen, eller så är det en extra koja och, tillsammans med en soffa, bildar en fullvärdig uppsättning.

Bild
Bild

Hur monteras och demonteras?

Transformationssystemet "dragspel" är mycket lätt att använda, uppbyggnaden av strukturen liknar mycket rörelsen hos bälgen på själva musikinstrumentet. Här är några enkla steg om hur du viker ut och viker en dragspelssoffa:

  • tills ljudet av ett klick på konstruktionens säkerhetslås låter måste du lyfta sätet;
  • efter att du klickat, dra sätet mot dig och fäll ut sovmodulen helt.

För omvänd transformation:

  • höj den extrema sektionen och flytta den i motsatt riktning från dig;
  • skjut alla tre sektionerna till sin ursprungliga position tills ett karakteristiskt klickljud: detta kommer igen att fungera låset.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller har ett lock med dragkedja och måste tas bort innan transformationen påbörjas. För att komma till förvaringsrummet måste du lyfta upp sätet och, efter att du klickat, fixa det i upprätt läge.

Populär

Tillverkarna noterar flera modeller av dragspelssoffor som är särskilt populära bland kunderna. Dessa inkluderar:

Soffspel, "Baron", fabrik "Hoff ". Lyxiga klädmaterial, omfattande former och traditionella färger gör denna modell efterfrågad bland dem som vill köpa en funktionell möbelklädd möbel för ett vardagsrum eller sovrum med en modern inredning. Utbudet av klädtyger är slående i sin variation: från afrikanska motiv till franska Provence -gobelänger.

Bild
Bild

Soffa "Milena", fabrik "Fiesta Home ". Den romantiska designen av denna modell passar perfekt in i sovrummet. Lätt, bekvämt och pålitligt soffspel, "Milena" lockar många köpare med ett brett utbud av modeller och ett rikt utbud av klädmaterial. Det är trevligt att koppla av i en sådan soffa med en kopp aromatiskt kaffe och en bok i händerna.

Bild
Bild

Hörnsoffa "Madrid", företaget "Mycket möbler ". Madrid dragspelssoffa är perfekt för små utrymmen. Den är gjord av naturmaterial, men trots detta är det ett budgetalternativ när du köper möbler. Strukturen är baserad på en massiv träram. Slitstarka och hållbara material stöder tung vikt och fuktbeständighet.

Bild
Bild

Soffspel, "Bella", tillverkare "Mebel-Holding ". Mjukhet och komfort är de viktigaste egenskaperna hos denna modell. En elegant soffkropp, träinsatser på armstöden, ett stort urval av klädmaterial och bekväma kuddar i setet är huvudargumenten när du köper Bella.

Bild
Bild

Samurai, Hoff -fabriken . Allt det bästa från dragspelssofforna samlades i denna modell: en diskret design, ett brett utbud av klädmaterial, en säng på 160 cm bred och 200 cm lång med en ortopedisk bas för daglig sömn och ett avtagbart lock.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Tokyo", tillverkare "Charisma-möbler ". Modellens vackra design, kompakta form och hållbara konstruktion efterfrågas bland kunderna. Ramen för dragspelsmekanismen i sortimentet presenteras både av trä och av metall. En bekväm vadderad rygg med kuddar och ett hållbart avtagbart lock är ett bra val för ett vardagsrum eller loft. Den ergonomiska designen passar enkelt in i vilken inredning som helst.

Bild
Bild

Recensioner

Ägare till soffor med dragspelstransformationsmekanism, oavsett tillverkare och modell, karakteriserar designen som en bekväm, praktisk och prisvärd produkt . De flesta köpare pratar smickrande om soffor på en metallram med en ortopedisk bas, men överväger en mycket praktisk och träkonstruktion. Användarna noterar att miniatyr och lättanvänd fäll- och vikmekanism är lämplig för små lägenheter, och en bekväm sovplats, efter år, börjar inte ens knaka på grund av avsaknad av fjädrar i madrassen.

Bild
Bild

Positiva recensioner avser modeller med lameller och läktar av trä eller läder, de är hållbara och tål tung belastning. Vad kan inte sägas om nätbasen, som sackar med tiden, och med den madrassen.

Bild
Bild

Snygga idéer i inredningen

Den moderna inredningen i vardagsrummet är gjord i sand och bruna färger . Den harmoniska kombinationen av väggfärger, inredning och möbler skapar en enkel men ändå mysig och mycket elegant atmosfär.

En stor mängd ledigt utrymme och bekväma möbler gör ett relativt litet område till en bekväm vila och relaxavdelning.

Bild
Bild

En lakonisk kombination av mörkt trä i wenge -nyanser med beige väggar är en intressant designlösning .baserat på färgkontrast. Det gröna omslaget med blommotryck på dragspelssoffan framkallar inredning i jugendstil, och små kuddar med känsliga geometriska mönster är ett bevis på detta.

Bild
Bild

Utmärkt design av ett litet vardagsrum är gjord i beige toner , väcker interiören en känsla av värme och komfort. En bekväm soffa med dragspelstransformationsmekanism i kombination med inredningsdetaljer ser väldigt snygg ut.

Bild
Bild

Den moderna högteknologiska designen av ett tonårsrum för en tjej är gjord i vita färger . Dragspelssoffan, som står i skarp kontrast med resten av föremålen, ser väldigt snygg ut.

På grund av den kompetenta layouten och volymetriska färgschemat verkar ett rum med en yta på högst 15 m2 rymligt och rymligt.

Bild
Bild

Enkel och inte överbelastad med onödiga detaljer, den röda soffan skapar ett trevligt intryck av rummets design . En harmonisk kombination av soffans färg och de beige och bruna tonerna på matta, laminat och väggar.

Denna färgkombination är ett av de mest populära designtricken.

Bild
Bild

Orientalisk stil med sin inneboende harmoni och komfort presenteras i detta vardagsrum . Ett mysigt område för avkoppling, fullt av ljus och värme på grund av terrakottafärg i en monokrom kombination av nyanser av väggar och möbler. En soffa och en fåtölj-säng med transformationssystemet "dragspel" skapar ett fullvärdigt mjukt vardagsrum.

Bild
Bild

Ett mysigt vardagsrum i klassisk engelsk stil är designat i beige och träiga wengetoner . Den klassiska stilen med inslag av franska Provence ger interiören en elegant men romantisk kolonial charm.

Bild
Bild

Ett enkelt och lakoniskt designprojekt för en minimalistisk vardagsrumsinredning med inslag av den östliga etniska gruppen . Den kontrasterande effekten av den svarta färgen på dragspelssoffan och fåtöljsängen med vita väggar utökar visuellt utrymmet och skapar en bekvämare sittgrupp.

Och de röda detaljerna kompletterar tricolor -serien som är vanlig i minimalistiska mönster.

Bild
Bild

Ett ljust och samtidigt mysigt barnrum i jugendstil är gjord i mjukt blått och turkost färger . Bäddsoffan med dragspelmekanism med sina mjuka former och känsliga tryck passar perfekt in i barnrummet för en flicka. Den harmoniska kombinationen av alla nyanser av möbler tillsammans ger en känsla av lätthet och luftighet, vilket utan tvekan kommer att ha en fördelaktig effekt på barnet.

Bild
Bild

Vardagsrummet är fyllt med en atmosfär av värme och komfort, beige och terrakotta nyanser är lugnande och mjuka, påverkar positivt en persons psykologiska tillstånd och skapar en idealisk zon för avkoppling. Ett bekvämt soffspel dragas harmoniskt in i den övergripande ensemblen av hyllor och sidobord utan att störa utrymmet.

Rekommenderad: