Vadderad Madrass (37 Bilder): För Barn Och Vuxna, Storlekar 90x200 Och 160x200, 70x190 Och 140x200, Väljer Vi En Vanlig Dubbel Enligt GOST, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Vadderad Madrass (37 Bilder): För Barn Och Vuxna, Storlekar 90x200 Och 160x200, 70x190 Och 140x200, Väljer Vi En Vanlig Dubbel Enligt GOST, Recensioner

Video: Vadderad Madrass (37 Bilder): För Barn Och Vuxna, Storlekar 90x200 Och 160x200, 70x190 Och 140x200, Väljer Vi En Vanlig Dubbel Enligt GOST, Recensioner
Video: Mattress Sizes - Which Bed Sizes Will Fit Your Bedroom? 2024, Mars
Vadderad Madrass (37 Bilder): För Barn Och Vuxna, Storlekar 90x200 Och 160x200, 70x190 Och 140x200, Väljer Vi En Vanlig Dubbel Enligt GOST, Recensioner
Vadderad Madrass (37 Bilder): För Barn Och Vuxna, Storlekar 90x200 Och 160x200, 70x190 Och 140x200, Väljer Vi En Vanlig Dubbel Enligt GOST, Recensioner
Anonim

Trots det uppenbara faktumet att ortopediska madrasser nuförtiden är mycket mer populära bland vanliga människor, är den klassiska vadderade madrassen fortfarande en mer tidtestad produkt och därför är det osannolikt att den någonsin kommer ur vardagen.

Egenskaper och allmänna specifikationer

Mest aktivt idag används bomullsmadrasser för att ordna sovplatser i billiga sanatorier och turistrekreationscenter, i barns hälsoläger och billiga hotell, vandrarhem och sjukhus, daghem och i militära enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta i vardagen används de för att skapa en tillfällig plats för gäster att sova både på landet och hemma.

En bomullsfjäderlös matta används ofta som en modell av en madrass för de vanliga människor som gillar dess speciella mjukhet och en sådan känsla av komfort bekant från barndomen. Oftast kallas en vadderad madrass för en "madrass", många anser att en sådan madrassmadrass är en kvarleva från det förflutna och rekommenderar att helt byta till mer moderna typer av baser för sovplatser. Men i många länder i världen används bomullsmadrasser aktivt än idag och förblir lika populära, till exempel i Japan och USA.

Bild
Bild

Vikten av en vadad produkt måste uppfylla vissa standarder och kan vara från 5 till 13 kilo, beroende på produktens storlek . Ju större produkten, desto större blir dess vikt, därför är de lättaste modellerna av sådana bomullssängar avsedda för barn, och de tyngsta är för dubbelsängar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniken för framställning av en mjuk vadderad produkt för att sova har förblivit praktiskt taget oförändrad över tiden:

  1. Först sy det yttre skalet … Tillverkningsmaterialet bör vara av högsta kvalitet och tätast så att bomullsullen inte bryter igenom skalet till ytan och därmed orsakar besvär. Typiskt bör densiteten för ett sådant material ligga i intervallet från 110 till 190 g / m2.
  2. Ramen görs … För att förhindra att bomullen trillar i klumpar måste madrassen sys snyggt över hela planet.
  3. Sedan produkten fylld med bomull … Sedan skickas det till vågen för att jämföras med standarderna.
  4. Plockning pågår (speciell quiltning av produkten). Ju större toppen, desto bättre bibehålls madrassformen.
Bild
Bild

Den mest populära bland konsumenterna är bomullsmadrassen i ekonomiklass, som är hållbar, mjuk, bekväm och har ett lågt pris, vilket gör den till en riktigt "populär" produkt.

Fördelar och nackdelar

De främsta fördelarna med att använda bomullsmadrasser är:

  • Naturlighet … Det är av denna anledning som moderna bomullsprodukter är miljövänliga, säkra och allergivänliga.
  • Lång livslängd … Många kända tillverkare av dessa populära bomullsmattor garanterar kunderna en livslängd på sina produkter i mer än 5 år och ibland mycket längre. Omslaget är främst ansvarigt för en så lång användningstid, och om det är tillverkat av bra material kommer det inte att slits ut snabbt.

För att hålla madrassen fräsch behöver du bara ventilera den utomhus ett par timmar då och då.

  • Du kan inte tvätta en sådan madrass, du kan bara ge den till kemtvätt . Men om du köper en speciell toppmadrass förhindrar det att fläckar uppstår på själva produkten och gör det lättare att ta hand om den. Och nu kan madrassöverdelen själv skickas säkert till tvätten.
  • Stort utbud av varierade färger . Många tillverkare speciellt för sina madrasser syr toppmadrasser med originalmönster och nyans på beställning. Om du köper madrasser för gemensamma utrymmen kan du alltid köpa produkter av en standard, inte den lättaste smutsiga tonen.
Bild
Bild
  • Mjukhet och komfort under sömnen … Ullmatta kallas välförtjänt den mjukaste typen av madrasser. Den har en lämplig styvhet för att ge en bekväm position för den mänskliga ryggraden. En sådan madrass kombinerar den bästa balansen mellan mjukhet och elasticitet, så att varje person känner sig pigg och välsovad efter sömnen.
  • Lågt pris . Varje lekman kan köpa en sådan madrass till sin säng, till skillnad från de madrasser som är mycket dyrare.
Bild
Bild

Samtidigt har alla vadderade madrasser inte bara fördelar med aktiv användning, utan också ett antal mycket karakteristiska brister, bland vilka:

  • Snabba fyllmedel. Det händer bara när fyllmedlet är av dålig kvalitet eller har använts för länge.
  • Snabb förlust av presentabelt utseende.
  • Under 2-3 månaders konstant sömn kan madrassen pressas.
  • Dessa madrasser är dåligt ventilerade och har därför ofta skadliga mikroorganismer.
  • En felaktigt monterad bomullsmadrass kan ha en dålig effekt på ryggraden och deformera din hållning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket är bättre: skum, polyuretanskum eller bomull?

När du väljer en madrass måste du vara särskilt uppmärksam på fyllmedlet - detta är en grundläggande del av denna produkt för att sova. Madrasser kan ha följande fyllningar:

Bomull - Detta är det vanliga fyllmedlet för en traditionell madrass, från vilken den fått sitt namn. Detta är en speciell bomullsull som är gjord av olika typer av fibrer av naturliga råvaror blandade med varandra. På grund av de olika strukturerna och längden på dessa fibrer har bomullsmadrassen den elasticitet som behövs för en bekväm vistelse, håller formen väl och behåller den oförändrad under lång tid. Produktens fyllnadsmedel kan anges på en särskild etikett. Om den verkligen är vadad kommer den att märkas med GOST 5679-85 eller OST 63.13-79 markeringar .

Bild
Bild
Bild
Bild

Skummadrasser lätt att transportera och flytta, eftersom de är särskilt lätta och tillräckligt kompakta. Och även dessa madrasser är elastiska och mjuka. Trots att de sjunker ganska starkt till följd av aktiv användning kommer materialet i dem inte att komprimeras, vilket ofta är fallet i bomullsmadrasser. Men skumgummi känner överdrivet av fukt som tas emot från människokroppen. Under påverkan av någon vätska förstörs skumgummit mycket snabbt. Den här madrassen är inte heller brandsäker - om en öppen låga plötsligt dyker upp, så tar en sådan madrass direkt eld. Skummadrassens livslängd är högst 5 år .

Bild
Bild
Bild
Bild

I madrass av polyuretanskum fyllmedlet används i form av en analog av den berömda latexen. Det ser ut som en struktur av små celler som är nästan osynlig för ögat, utåt liknar skumgummi, men har bättre kvalitetsegenskaper. Livslängden för en sådan produkt är längre än en bomullsmadrass och skumgummiprodukter . Att sova på en sådan produkt är mycket bekvämare, eftersom en modern latexmadrass har höga ergonomiska egenskaper. Priset på sådana madrasser är förresten lågt. Det har dock också ett antal nackdelar: det är inte helt allergivänligt, det kan smulas med tiden, det är ganska hårt och tungt, ibland är det varmt att sova på det och polyuretanskummadrassen pressas ofta efter 3 års aktiv använda sig av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

När du köper en vadderad madrass måste du komma ihåg att vadden i sig är annorlunda, vilket innebär att det finns olika typer av madrasser från denna typ av material. För tillverkning av madrasser används speciell bomull som innehåller korta och långa bomullsfibrer.

Oftast används sådana typer av bomull som basfyllmedel:

  • GOST 5679-85 - sy bomull;
  • OST 63.13-79 - Bomullsmadrass av återvunnet material;
  • OST 63.14-79 - sekundärt fyllmedel.

I alla dessa typer av bomullsmaterial finns det lika många fibrer av olika längd och det är därför det inte skrynklas över tiden, och madrassen med den kommer ut lätt, luftig, med en livslängd på upp till 5 år.

Bild
Bild

Regenererad fibervadd (RV) - ett annat populärt naturligt fyllmedel av hög kvalitet, som inte på något sätt har sämre egenskaper än modeller med vanlig bomullsull. RV är oftast återvunna rester från produktionen av bomullsbruk och ullfabriker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också använda följande klassificering av madrasser efter den typ av fiber som används:

  • Quiltade madrasser av vit ull, som är ett naturligt bomullsmaterial av hög kvalitet, och oftast används vita ullmadrasser på sjukhus och olika barnomsorgsanläggningar.
  • Madrasser med ull, som består av halvulls PB-fiber. Det kännetecknas av god kvalitet och lätthet.
  • Blandade fibermadrasser. De tillverkas genom att blanda naturliga och konstgjorda fibrer. Den billigaste typen av madrasser.
  • Produkter av syntetfiber.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar på sängmadrasser

Madrassens storlek kan vara helt annorlunda - från vanliga standardstorlekar till specialtillverkade produkter, från stora 200x200 cm till mycket små för barnsängar. Standardstorlekar på bomullsmadrasser:

Dubbel madrass:

  • 140x190 cm;
  • 140x200 cm;
  • 160x190 cm;
  • 160x200 cm;
  • 180x200 cm.

En och en halv:

  • 110x190 cm;
  • 120x200 cm.

Enda:

  • 80x190 cm;
  • 80x200 cm;
  • 70x190 cm;
  • 90x190 cm;
  • 90x200 cm.

Vadderad madrass för barn:

  • 140x60 cm;
  • 120x60 cm;
  • 1600x700 mm.

Tjockleken på bomulls sovprodukter varierar beroende på behoven hos varje enskild konsument. I många butiker kan du köpa skrymmande produkter 18 cm tjocka och tunna bomullsmadrasser - upp till 8 cm höga, vilket ger den nödvändiga komfortnivån för dig och dina nära och kära.

Bild
Bild

Rysslands producenter

Fråga någon specialist, så kommer han att råda dig att köpa inhemska vadderade madrasser, inte bara för att kostnaden är tillräckligt låg, utan också för att när det gäller kvalitet är sådana madrasser absolut inte sämre än dyra utländska motsvarigheter:

Billiga bomullsmadrasser av märke " Valetex "Innehåller de finaste fyllmedlen som inte kommer att orsaka allergier eller obehag. Tygerna som dessa madrasser är tillverkade av är mycket slitstarka och mjuka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan alltid köpa bomullstussar i alla möjliga färger och storlekar som producerats av Ivanovo till det mest överkomliga priset från ett textilföretag " Omega " … Bomullsmadrasserna i detta företag har bra utförande, de är lätta att transportera, de tar inte mycket plats under lagring. Det finns alltid tillgängliga barnmadrasser av bomull i olika färger och olika storlekar.

Bild
Bild

Företag " Adele »Från Ivanovo erbjuder madrasser med hög hållbarhet tack vare noggrann kontroll av produktkvaliteten och användningen av endast det mest beprövade tillverkningsmaterialet.

Ivanovo -företag är de mest kända tillverkarna av ryska vadderade madrasser, så du kan utan tvekan köpa deras produkter och använda dem med glädje i många år.

Bild
Bild

Hur väljer man en hållbar och pålitlig madrass?

Ett fyllmedel av hög kvalitet garanterar dock ännu inte en lång produkts långa livslängd. Du måste kunna utvärdera madrassöverdraget korrekt och omedelbart innan du köper det för att kontrollera dess styrka, samt att fråga vem som är tillverkaren av den instans du har valt. Omslagets sammansättning hjälper dig att snabbt fatta rätt beslut.

Det är bäst att omslaget är tillverkat av högkvalitativt naturmaterial som kan andas bra och absorbera fukt effektivt.

Chintz eller grov calico anses vara det vanliga materialet för tillverkning av överdrag för sovprodukter från bomullsull .… Beredda omslag med hög densitet är välfyllda med bomullsull. Även kända nötningsbeständiga tyger är teak och polycotton vars densitet är från 110 till 190 g / m2.

Bild
Bild

För att snabbt skilja en bra produkt från en oviktig måste du noggrant undersöka den valda produkten från alla sidor och till och med röra den:

  • En utmärkt madrass ska vara fjädrande mjuk och mycket behaglig att röra vid.
  • Det ska inte finnas några klumpar i den.
  • En dålig madrass har olika tjocklekar över hela ytan och kan mycket snabbt förlora sin ursprungliga form.
  • Du måste också vara uppmärksam på trådarna på den valda produkten: ömtåliga trådar går sönder med liten påverkan och sömmarna i detta fall avviker snabbt.

Om du vill köpa en sådan madrass till ett barn, måste du vara uppmärksam på faktorer som fyllnadskvaliteten, vilket material omslaget till en sådan madrass är tillverkat, densiteten för produktens sömmar - allt av dem ska vara så bra som möjligt.

Bild
Bild

Vård

Bomullsprodukter är faktiskt ganska lätta att ta hand om. Ibland behöver de bara vara väl ventilerade och dammsugas väl. Och så att trycket på den mjuka sovytan är enhetligt, och så att det inte kläms under den sovande personens kropp, måste du vända denna produkt 2-3 gånger i månaden. Om det uppstår fläckar kan du ta bort dem med vanligt tvålskum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomullsmadrasser rekommenderas inte att böjas till hälften, eftersom de sedan snabbt tappar formen, de kan inte tvättas - bomullen inuti produkten från detta kan gå vilse i mattor som inte är bekväma att sova på.

Hur reparerar man det själv?

Bomullsmadrasser går ofta sönder, men du ska inte kasta ut hela produkten bara på grund av ett hål, särskilt sedan att reparera en bomullsmadrass är några minuter:

  • Oftast på sådana produkter firmware släcks (det kan vara ett tygstycke eller vanliga knappar - de ser ut som fördjupningar på produkten. De sys genom tjockleken för att hålla bitarna av bomull på plats. alla lager av bomullstuss.
  • Om omslaget revs , reparera sedan försiktigt teak eller grov kalikå, som täcket oftast tillverkas av, med en mycket enkel vanlig nål.
  • Om madrassen var av misstag fyllmedel skiftat , om han skrynkligt, först måste dessa täta klumpar försiktigt räta ut och tampas på samma sätt som bomullsullen ursprungligen var. Sedan måste du tjäna locket om det också är skadat och sy försiktigt igenom det.
  • Men också kakad bomull det är bäst att ersätta den med en ny.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Användare i alla åldrar talar alltid väl om inhemska modeller av vadderade produkter. Till exempel en bomullsmadrass från företaget Krasnoyarsk " Artemis " gjorda i de bästa traditionerna, sömmarna på ytan är jämna, trådarna sticker inte ut någonstans. Inte för tung, mjuk och bekväm. Färgen på madrassen är klassisk - mörka ränder på en neutral bakgrund.

Du kan också hitta många smickrande ord om Ivanovo -tillverkare av bomullsprodukter i konsumentrecensioner. Till exempel ett företag " Ivanovskij textilier " erbjuder ett helt enkelt lyxigt urval av sina produkter från bomull i olika storlekar och färger till konsumentens val. Dessa madrasser kallas för mycket högkvalitativa och mjuka produkter för både barn och vuxna.

Rekommenderad: