Ortopediska Soffor (120 Bilder): För Daglig Sömn Med En Ortopedisk Bas Från Ormatek Med Ett Block Av Oberoende Fjädrar, För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Ortopediska Soffor (120 Bilder): För Daglig Sömn Med En Ortopedisk Bas Från Ormatek Med Ett Block Av Oberoende Fjädrar, För Barn

Video: Ortopediska Soffor (120 Bilder): För Daglig Sömn Med En Ortopedisk Bas Från Ormatek Med Ett Block Av Oberoende Fjädrar, För Barn
Video: Uppvaknandets olika faser 2024, Mars
Ortopediska Soffor (120 Bilder): För Daglig Sömn Med En Ortopedisk Bas Från Ormatek Med Ett Block Av Oberoende Fjädrar, För Barn
Ortopediska Soffor (120 Bilder): För Daglig Sömn Med En Ortopedisk Bas Från Ormatek Med Ett Block Av Oberoende Fjädrar, För Barn
Anonim

I det moderna livets rytm får man inte glömma en bekväm vistelse. När du väljer möbler för att sova måste du inte bara tänka på bekvämligheten, utan också hälsofördelarna. Ortopediska soffor är en av utvecklingen inom möbelindustrin. De dök upp efter ortopediska madrasser och har ett antal fördelar jämfört med konventionella.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Ett särdrag hos den ortopediska soffan är närvaron av en speciell bas och madrass med ortopediska egenskaper. Sådana möbler är inte avsedda för avkoppling framför TV: n eller familjesammankomster, utan för hälsosam sömn. Den väljs med hänsyn till tillväxten hos den person som den är avsedd för och kan ha olika design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från enkla soffor är modeller med ortopedisk effekt utformade med en jämn fördelning av belastningen, därför utesluter de möjligheten till trötthet, smärta i ryggraden, huvud och nacke.

Bild
Bild

Den ortopediska madrassen böjer sig inte lika mycket som den mjuka motsvarigheten och anpassar sig inte till någon, till och med onaturlig hållning hos en person, därför kommer det inte att orsaka hållningskrökning.

Bild
Bild

Basen för den ortopediska soffan är fjädrande lameller med en böjd uppåtgående form (små platta brädor som ligger tvärs längden). Lameller kan ha olika bredder och platser i förhållande till varandra. De är gjorda av ångat trä. Det är tack vare dem att det nödvändiga stödet för den ortopediska madrassen skapas, liksom dess anatomiska egenskaper förbättras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Varumärkena representerar ett brett urval av möbler med ortopedisk effekt: på den moderna marknaden kan du köpa vilken modell som helst med hänsyn till dina preferenser. Det här är olika "böcker", utrullning, vridbara modeller, amerikanska och franska musslor och många andra. Linjerna uppdateras ständigt och lägger till serieprodukterna med en annan designmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana soffor ersätter framgångsrikt sängar, ger en bekväm sömn och passar som regel perfekt in i alla interiörer. De har en plan yta, är förebyggande av ryggradssjukdomar och förhindrar förekomst av ryggsmärta hos dem som på grund av sitt arbete tvingas sitta mycket medan de arbetar eller bär vikter.

Bild
Bild

Sådana möbler bidrar till rehabilitering i samband med ryggmärgsskador och är utmärkta för barn, som en åtgärd för att förhindra felaktig utveckling av muskuloskeletala systemet, om det finns en krökning av ryggraden eller dålig hållning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ortopediska soffor har många fördelar:

  • på grund av basens utformning i form av ett gitter skapas utmärkt ventilation, på grund av vilken madrassen tillhandahålls av den gradvisa luften från båda sidor (förutsättningar för att bilda svamp och mögel kommer inte att skapas i den);
  • sådana möbler är som regel uteslutande tillverkade av högkvalitativa material som inte absorberar lukt, är resistenta mot fukt och har bra luftutbyte;
  • tack vare den förstärkta ramen är långsiktig drift vid full belastning möjlig (inte bara vikt, utan också konstant snabb omvandling av montering och demontering);
  • en ortopedisk soffa ersätter framgångsrikt en hel säng, har en fördelaktig effekt på ryggraden, främjar muskelavslappning och god vila (komfort);
  • bland samlingen av möbler med ortopediska egenskaper kan du välja en soffa med ytterligare funktioner (massageeffekt, justerbara lameller, avkoppling);
  • valet av modeller är så mångsidigt att det uppfyller även de mest krävande preferenser (olika modeller, mönster och färger);
  • tack vare transformationsmekanismen kan den ortopediska soffan passa inte bara i en rymlig utan också i en liten lägenhet (kompaktitet);
  • modeller med lådor låter dig organisera en sovplats, arrangemang av sovtillbehör, vilket sparar utrymme i garderoben;
  • vikten på ortopediska soffor är liten, vilket möjliggör obehindrad rörelse i rummet om det behövs och inte komplicerar vikningen / veckningen av strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du välja en modell av rätt storlek och för en specifik inredning i rummet. Ortopediska soffor är utrustade med en annan utformning av vikningsmekanismen, vilket är mycket bekvämt och bidrar till ett individuellt förhållningssätt till varje kund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Med sina positiva egenskaper är ortopediska soffor mycket dyrare än konventionella modeller. Priset beror på tillverkningsmaterialet, omvandlingsmekanismens komplexitet, modellens storlek, förekomsten av ytterligare effekt och tillbehör (kuddar).

Bild
Bild

Dessutom behandlar ortopediska soffor inte befintliga muskuloskeletala problem som skolios eller dålig hållning. Allt de kan göra är bara förebyggande . Därför bör man inte anta att vila på soffan mirakulöst bota sjukdomar i ryggraden: detta är ett långt fysiskt arbete, som består i ett systematiskt genomförande av en uppsättning specialövningar.

Vyer

Urvalet av ortopediska soffor är varierat. Modellerna skiljer sig åt i funktionalitet, kapacitet, design och pris. Dessa kan vara helt olika design: anatomiska med ett block av oberoende fjädrar för daglig användning, alternativ med låda för linne, smala eller vanliga armstöd, fjäder eller traditionella produkter med ett ortopediskt gitter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det flera huvudtyper av sådana möbler:

  • vikning (som utspelar sig som en bok);
  • infällbar (rullar ut underifrån);
  • rörlig (konstruktion med rullar som körs på golvet).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av ortopedisk bas

Elastiska lameller (eller läktar), som är fästa vid basramen, skapar ett elastiskt rutnät, vilket ger sovområdet den nödvändiga elasticiteten. Tack vare dem fördelas belastningen jämnt och de bästa förutsättningarna för att sova skapas. De är fästa längs omkretsen på samma avstånd från varandra. Denna bas kallas lamellär och anses vara ortopedisk.

Basen kan vara gjord av trä, men det bästa och mest pålitliga alternativet anses vara en metallram och ett trägitter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Basen i en ortopedisk soffa kan vara av två typer: fjäder eller fjäderlös.

Bild
Bild
Bild
Bild

I hjärtat av madrassen finns ett fjäderblock av två typer:

  • beroende - fjädrarna är sammankopplade;
  • oberoende - separat arbete för varje vår.
Bild
Bild

Det första alternativet har mindre ortopedisk effekt, därför är det billigare. Den oberoende blockmodellen anses vara den bästa och efterfrågas mycket.

Bild
Bild

Design och innehåll

Strukturellt är soffor indelade i klassiska raka, hörn- och ömodeller med ortopediska läktar. Lameller av vilken design som helst är alltid av trä, ramen kan vara annorlunda (trä, metall).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Madrassens huvudfunktion är att stödja ryggraden och se till att kroppen sitter rätt under vilan. Graden av stöd beror på styvhetsgrupperna och deras syfte:

  • mjuk - designad för lätt vikt (upp till 60 kg) och är inte lämplig för barn;
  • medelhårdhet - avsedd för huvuddelen av människor (60 - 90 kg) för att lindra trötthet och lindra stress;
  • hårt - perfekt för barn och personer med ryggproblem (från barndomen).
Bild
Bild

Olika material används som fyllmedel i ortopediska soffor. De bästa madrasserna är:

naturlig latex (skum erhållet från heveajuice)

Bild
Bild

syntetisk latex (ett derivat av polyuretanskum)

Bild
Bild

kokos (en produkt härrörande från interkarp -kokosnöt, kokosfleece)

Bild
Bild

struttofiber (ett derivat av polyester med tillsats av bambu, ull)

Bild
Bild

holofiber (polyesterfiber)

Bild
Bild

Hur fungerar en soffa för barn?

Hälsomedvetna föräldrar väljer olika modeller. De mest populära av dessa är de kompakta alternativen, som kan spara utrymme för spel. Bekvämligheten med designen är dess mångsidighet: till skillnad från dess mjuka motsvarigheter kan du inte bara sova i en sådan soffa utan också rita, läsa och spela utan att ens vika den. Det ersätter perfekt spelområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädmaterialet i modeller för barn är ganska tätt, men mjukare än för vuxna. Designen är utformad på ett sådant sätt att barnet inte kan träffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett utmärkande drag för standardmodellerna är stödarmarnas och ryggstödets höga höjd . För att förhindra mekaniska skador finns det ingen trä- eller metalldekor i designen: på detta sätt kommer barnet inte att skadas när han leker, vilar eller sover.

Bild
Bild

Ofta spelar designers upp dekorationen och gör ryggen i form av element av stora mjuka leksaker. Sidorna kan täckas med lädermaterial och ryggen är täckt med en stor kudde i form av ett djurs nosparti. För en komplett uppsättning är dekorativa tassar placerade på den infällbara delen.

En tonårssoffa väljs utifrån en vuxen med den skillnaden att en fast madrass behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformationsmekanismer

Beroende på modell har varje sort sin egen transformationsmekanism. Var och en av dem är bekväm på sitt eget sätt och tar hänsyn till rummets utrymme. Enligt transformationsmetoden finns mekanismer av flera typer.

Bild
Bild

bok

Bok - en standardmodell med två modifikationer. I ett fall stiger sätet upp tills ryggstödet sänks. I den andra dras stolen också ut och ryggen sänks av sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klicka-gag

Click -gag - en soffa med ett mekanismlås och en enda bas utan luckor. För förvandling höjs sätet fram tills ryggstödet sänks, sedan sänks det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Delfin

Dolphin - möbler med en speciell låda där en utdragbar enhet finns. Blocket dras ut av handtaget och lyfts efter att det har skjutits tillbaka till stoppet. Detta är en klassisk omvandling av hörnsoffor.

Bild
Bild

Utrullningsbar soffa

En utrullningsbar soffa är en struktur med en utrullningsdosa och efterföljande applicering av en bas med ett fyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dragspel

Dragspelet är en modell med dragspelliknande mekanism. För att fälla upp sängen dras sätet framåt och ryggstödet, som består av två block, sänks automatiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Amerikansk mussla

Amerikansk clamshell - alternativ utan linnelåda. Dess förvandling börjar med att sträcka ryggstödet framåt. Det sänks ner, för att sedan gripas av det öppna blocket med benen och sänkas ner.

Bild
Bild

Fransk hopfällbar säng

En fransk hopfällbar säng är en soffa, för att fällas ut, kuddarna på sätet tas först bort, sedan läggs två veck utan att röra den fasta ryggen (sedaflexmekanism).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eurobook

Eurobook är en modell som kännetecknas av mekanismens enkelhet: sätet skjuts framåt och ryggen sänks och bildar en bädd av två block.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pantograph

Soffan går framåt (tick-tock och pantograf).

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Parametrarna för alla soffor är av stor vikt. Det är från dem som köparna avvisas och beslutar om ett val. Möbler är valda på ett sådant sätt att det inte bara fungerar som viloplats, utan också ännu inte rör upp rummet. Soffor kan vara små (enkla), stora (dubbla, trippel).

Bild
Bild

I genomsnitt har en soffa med en bredd på 200 cm en sitthöjd på 0,45 cm och blockparametrar på 0,67 x 200 cm. I stora modeller är kajen 2 x 2 m. Hörnsoffor har en armstödshöjd på 60 - 80 cm, bredd från 1 m och en längd på två meter.

Vid utfällning kan soffan uppta ett område på 2 m långt, 1, 2 m och mer i bredd. När den är hopfälld kan den ta minst ett utrymme (cirka 70 - 80 cm brett i genomsnitt). Mini -alternativ (möbler för barn) är vanligtvis mer kompakta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa märkena och modellerna

Moderna företag erbjuder ett brett utbud av ortopediska möbler. Så att köpet inte förvirrar kan du uppmärksamma flera företag som har visat sig bra bland konsumenterna:

Askona . Produkter med ortopedisk effekt har fått många positiva recensioner som möbler som är bekväma att sova på och lätta att fälla. Dyra men fina soffor med en avslappnande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ormatek . Snygga soffor och ortopediska madrasser i olika konfigurationer och fasthetsgrader, lämpliga för små lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Drömlinje . Soffor med en ortopedisk madrass, skiljer sig åt i komfort, medellång fasthet och olika underlag (det finns fjäder och fjädrar). De sjunker inte, håller formen väl.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 mars … Möbler med en bekväm omvandlingsmekanism, kännetecknad av en klassisk design. Kollektionen har ett extra ryggstöd som ger komfort åt driften.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Atlanta . Budgetkompakta soffor utrustade med armstöd och lådor för sängkläder. De skiljer sig åt i funktionalitet och är lämpliga för små lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Natalie . Möbler som många kunder älskar. Det är bekvämt, har en vacker design och en medium fasthet av madrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anderssen . Konstruktioner med hög tillförlitlighet, tyst mekanism och designelegans. De är utrustade med rymliga lådor, vilket kan spara plats i garderoben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dikul . Produkter (ortopediska madrasser) utvecklade och testade på Rehabiliteringscentrum för patienter med ryggmärgsskada och cerebral pares.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förtrupp … Bekväma bäddsoffor för bekväm sömn och avkoppling. De kännetecknas av en attraktiv design och en behaglig textur av materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer jag en soffa av hög kvalitet?

Att köpa en ortopedisk soffa kräver ett noggrant tillvägagångssätt. Det här är kanske inte den första modellen du gillar: det är viktigt att välja en funktionell och pålitlig produkt av hög kvalitet.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att soffan är lämplig i storlek och passar på den plats som är förberedd för den. Dessutom är det värt att överväga att i dyra modeller är transformationsmekanismen mer tillförlitlig, den klarar en tung belastning med konstant montering och utfällning.

En lika viktig punkt är syftet: priset på gästalternativet och modellen som ersätter sängen är väsentligt olika.

Bild
Bild

Att köpa en ortopedisk soffa är inte fallet för att göra det online. Det är nödvändigt att inte bara kunna visuell inspektion: det är viktigt att testa transformationsmekanismen, för att utvärdera materialet genom beröring.

Specialistrekommendationer

För att inte göra ett misstag när du väljer och köper en framgångsrik modell föreslår experter att lyssna på följande rekommendationer:

  • den idealiska lösningen kommer att vara de genomsnittliga indikatorerna på styvhet och elasticitet (ytterligheter kommer att orsaka smärta i rygg och nacke);
  • om, vid undersökning, en "löshet" av ramen noteras, är detta det första tecknet på en dålig produkt med kort livslängd;
  • den ideala omvandlingsmekanismen bör vara tillförlitlig och lämplig för rumstypen;
  • fyllmedlets tjocklek bör vara minst 8 cm. Det är bra om stål används som grund för fjädrarna;
  • det perfekta fyllmedlet är naturlig latex, inte polyuretan, som rullar ner och komprimeras mycket snabbt;
  • lameller bör vara gjorda av trä (helst bok eller björk);
  • defekter som upptäcks vid inspektion i form av ojämna linjer, ledtrådar, hål indikerar en produkt av dålig kvalitet som inte bör betraktas som ett köp;
  • i en bra modell är lamellerna installerade i häftklamrar eller nitar av gummi (plast), avståndet mellan dem bör inte vara mindre än 35 cm;
  • Spånskiva som grund är värdelöst: en sådan soffa kommer inte att hålla länge (det är bättre att välja en modell där metall kombineras med trä);
  • en pålitlig metallram är mer än 1,2 cm i diameter (det är bra om det finns en speciell pulverlackering som skyddar metallstrukturen från rost).

Följande video kommer att berätta om de punkter du först måste uppmärksamma:

Dessutom kan du fälla ut och vika soffan själv flera gånger för att bedöma mekanismens kvalitet och tillförlitlighet. I allmänhet bör det ta minst 10-15 minuter att inspektera en modell.

Bild
Bild

En soffa för en student väljs i flera år, så det är värt att välja en modell med hänsyn till den växande organismen.

Recensioner

Ortopediska soffor är ett bra köp, säger köpare. Många recensioner kvar på Internet har ägnats åt detta ämne. Det finns olika åsikter bland kommentarerna. Vissa köpare tror bestämt på fördelarna med ortopediska soffor och anser att de är en assistent i kampen mot ryggradsproblem.

Bild
Bild

Andra recensioner pekar på vissa tvivel om sömnkomfort. När de fälls ut bildas sömmar på soffan, vilket kan störa den perfekta vilan. Men för att förstå om lederna verkligen stör, är det värt att göra ett köp i en butik där det finns möjlighet att ligga ner och utvärdera lättnaden för varje led.

Bild
Bild

Många användare beklagar att kostnaden för ortopediska soffor är hög. Detta utgör ett visst hinder för köp och tvingar dig att köpa inte en soffa, utan bara en madrass med ortopedisk effekt.

Rekommenderad: