Ikea Barnmadrass: Modeller I Spjälsäng Från Ikea I Storlekarna 160x70 Och 80x190

Innehållsförteckning:

Video: Ikea Barnmadrass: Modeller I Spjälsäng Från Ikea I Storlekarna 160x70 Och 80x190

Video: Ikea Barnmadrass: Modeller I Spjälsäng Från Ikea I Storlekarna 160x70 Och 80x190
Video: 10 Amazing IKEA Sofa cum Bed | IKEA के १० अदभूत सोफा कम बेड 2024, April
Ikea Barnmadrass: Modeller I Spjälsäng Från Ikea I Storlekarna 160x70 Och 80x190
Ikea Barnmadrass: Modeller I Spjälsäng Från Ikea I Storlekarna 160x70 Och 80x190
Anonim

Sömn är mycket viktigt för ett barns fulla utveckling i alla åldrar, så valet av barnsängar och sömnutrustning är mycket viktigt. Hjälp till att säkerställa en hälsosam och söt sömn för din baby kan tillhandahållas av en barnmadrass från ett välkänt företag. Ikea.

Bild
Bild

Garanterad vilsam sömn för ditt barn

I samlingen av babysängar kan du enkelt hitta produkter för barn i olika åldrar, tillverkade av latex och polyuretanskum. Alla är utrustade med avtagbara lock som förenklar drift och rengöring av madrasserna.

Huvudsakliga fördelar

Ikeas produktkatalog är ganska omfattande och varierad. Madrasser (inklusive barnmadrasser) upptar en av de viktigaste platserna i den.

Fördelarna med produkter för barn är:

  • bekvämlighet - måttligt mjuk och elastisk madrass skapas med hänsyn till barns anatomiska egenskaper, så även en lång sömn på den kommer inte att orsaka det minsta obehag.
  • Hygien - tillverkaren använder material som är så resistenta mot smuts och damm som möjligt.
  • Lätt att använda - det tillhandahålls av avtagbara lock som är lätta att tvätta och torka.
  • Varaktighet - madrassen räcker för barnet tills det växer ur det.

Samtidigt skiljer sig Ikeas produkter till det bättre från andra tillverkares madrasser - de är billigare. Konsumenter uppskattar denna fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionella funktioner

Ikeas ortopediska madrasser för barn är utformade för att förhindra störningar i bildandet av muskuloskeletala systemet hos växande barns organismer.

Deras huvudsakliga funktioner inkluderar:

  • Upprätthålla rätt position för barnets ryggrad under sömnen . Korrekt position innebär att alla naturliga kurvor bevaras.
  • Optimal lastfördelning . Den ortopediska madrassen bildar inte "hål" på de platser där barnet ligger. Den böjer sig elastiskt på vissa ställen och förblir "oflexibel" på andra.
Bild
Bild
  • Avslappning av muskler . För ordentlig vila bör musklerna slappna av så mycket som möjligt under sömnen. På en obekväm madrass är detta omöjligt, eftersom musklerna hela tiden måste stödja skelettet. När det gäller Ikeas ortopediska produkter är madrassen själv "engagerad" i stöd.
  • Bibehåller optimal temperatur . På vintern håller produkterna perfekt varma, och på varma dagar, tack vare deras "andningsfunktioner", ger de svalhet.

Samtidigt stör produkterna inte blodcirkulationen, komprimerar inte den känsliga barns hud, de orsakar inte allergiska reaktioner och irritationer på huden.

Urvalsregler

För att få maximal effekt av att använda en Ikeas ortopedisk madrass för barn måste du först välja rätt produkt.

Vid valet måste följande beaktas:

  • Barnets åldersdrag . För de minsta, till exempel, rekommenderas att köpa tjockare modeller, och för äldre barn är mjukare madrasser lämpliga.
  • Storleken . Det måste exakt matcha storleken på barnets säng. En för liten madrass ökar risken för skador om du fastnar i händerna eller fötterna i mellanrummen mellan den och kanterna på spjälsängen. På grund av deformation kan en stor madrass samla rynkor eller stötar, vilket kommer att förneka alla ortopediska egenskaper.
Bild
Bild

I Ikea storlekstabell presenteras madrasser:

  • för nyfödda och barn under 1 år - 120 × 60 och 5-10 cm hög;
  • från 1 till 3 år - 120 × 60 (för en standardbädd) och 130 × 80 (för en skjutbädd), 5-10 cm hög;
  • från 4 till 7 år - 160 × 70 (standard) och 130 × 80/165 × 80 (glidande), 8-10 cm höga;
  • från 8 till 12 år - från 160 till 200 cm i längd och från 70 till 90 cm i bredd (för en standardbädd) eller 165 × 80/200 × 80 (för en skjutbädd), 8-20 cm tjock;
  • för barn över 13 år - 90 × 190 (200) eller 80 × 190 (200), 10-20 cm tjock.

Typ av fyllmedel

Ikeas barnmadrasser använder vanligtvis polyuretanskum och syntetisk latex

  • Polyuretanskum - elastiskt och elastiskt material som tål betydande tryck utan att förlora kvalitet. Böjer sig inte med tiden. Tack vare sin bikakestruktur ger den god ventilation och hygien.
  • Konstgjord latex Det är så nära som möjligt i sin struktur och kvalitet till naturmaterial från Hevea juice. Helt allergivänligt, välventilerat och stöder perfekt det sköra barns muskuloskeletala system.

Båda fyllmedlen rekommenderas för barnmadrasser, men latex är hårdare och mer lämplig för de minsta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av de viktigaste kriterierna när du väljer en ortopedisk produkt är dess komfort, för bedömningen av vilken det är värt att låta barnet ligga på madrassen innan du köper (ja, eller så kan du utvärdera bekvämligheten själv).

Räckvidd

Ikeas sortiment innehåller madrasser med olika baser och fyllningar, i olika storlekar och tjocklekar. De mest populära modellerna är följande:

" Vyssa Somnat "- modell 10 cm tjock fylld med syntetisk latex och polyestervadd. Ger maximalt stöd för barnets muskuloskeletala system, lindrar muskelspänningar och gör barns vila komplett.

Tack vare de många luftkanalerna garanterar fyllmedlet god luftcirkulation och förhindrar att lukt stagnerar. Ytterligare skydd av stoppningen mot yttre påverkan och smuts tillhandahålls av ett avtagbart velourskydd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Vyssa Skönt ". Modellhöjd - 10 cm Komposition - kallt polyuretanskum kombinerat med polyestervadd, täckt med bomull (62%) och polyester (38%) madrass. Stark, hållbar och bekväm madrass för hälsosam sömn och korrekt utveckling av barnet.
  • " Vyssa Snosa " - dubbelsidig produkt, 8 cm tjock, bestående av polyuretanskum och polyestervadd, vilket ger maximal komfort under sömnen.
  • " Vyssa Slappna ". Höjd - 7 cm. Vaddering av polyuretanskum, skyddad ovanifrån av fiberduk. Det garanterar fullständig hygien och utmärkt stöd för barnets muskuloskeletala system.

Alla dessa modeller kan läggas i en spjälsäng för de minsta barnen, men de tillverkas i olika storlekar, så sådana produkter kan också köpas för äldre barn.

Dessutom erbjuder företaget vårmodeller för barn från 3 år:

  • " Vyssa Vackert ". Produktens höjd - 12 cm. Madrassen är baserad på ett oberoende fjäderblock av ficktyp. Fjädrarna är inrymda i en säker polyuretanskumlåda och ger utmärkt stöd för barnet under sömnen. Filt och polyuretanskum används för att komplettera fjädrarna.
  • " Vyssa Vinka ". Baserat på Bonnel -fjäderblocket, kompletterat med filt och polyuretanskum. Höjd - 12 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tonårsmadrasser representeras av modeller:

  • Malfors . Fjäderlöst, med PU -skumfyllning och en höjd av 12 cm. Det finns ett lager polyestervadd ovanpå polyuretanskummet.
  • Moshult . Den liknar den tidigare modellen, från vilken den bara skiljer sig i höjd - 10 cm.

De flesta modellerna tillverkas i flera versioner: för vanliga sängstorlekar och för skjutbara sovmöbler.

Recensioner

Oftast kan du höra positiv feedback från föräldrar till både de yngsta barnen och ungdomarna om Ikeas barnmadrasser.

Konsumenter noterar att den optimala kombinationen av pris och kvalitet, kompletterat med ett ganska brett sortiment, låter dig välja exakt vad du behöver.

Produktens användarvänlighet är mycket berömd . - de är "inte rädda" för vridning och rengörs lätt vid kontaminering. Antistatiska madrasser drar inte till sig damm, mikroorganismer som skadar barnens hälsa växer inte i dem, vilket också uppskattas av föräldrar.

Bild
Bild

Barn, å andra sidan, uppskattar bekvämligheten och komforten på sina sovplatser.

Man kan dra slutsatsen att både barn och deras föräldrar vanligtvis är mycket nöjda med Ikea -madrasser, vilket framgår av den stabila efterfrågan på denna typ av produkter

Du kommer att lära dig att välja rätt barnmadrass från följande video.

Rekommenderad: