Funktioner Hos Madrasser Av Struttoplast Och Struttofiber: Vad är Det, Skillnader I Material

Innehållsförteckning:

Video: Funktioner Hos Madrasser Av Struttoplast Och Struttofiber: Vad är Det, Skillnader I Material

Video: Funktioner Hos Madrasser Av Struttoplast Och Struttofiber: Vad är Det, Skillnader I Material
Video: Innerspring vs Memory Foam Mattresses - Which Is Better For You? 2024, April
Funktioner Hos Madrasser Av Struttoplast Och Struttofiber: Vad är Det, Skillnader I Material
Funktioner Hos Madrasser Av Struttoplast Och Struttofiber: Vad är Det, Skillnader I Material
Anonim

Material som struttoplast och struttofiber är ledande bland den nya generationen madrassfyllmedel. De bytte ut skummadrasser, vilket hade ett antal nackdelar. Strutoplast och struttofiber är mycket mer progressiva material, utan alla nackdelar med skumgummi. De är ett utmärkt alternativ till dyra ortopediska madrasser, men samtidigt har de samma användbara egenskaper som noteras av de flesta köpare och kvalificerade specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Prefixet "struto" innebär användning av italiensk produktionsteknik när produktens inre komponenter är ordnade vertikalt. Tack vare denna teknik punkteras inte produkten och kan snabbt återställa sin form. Dessa madrasser består av parallella lager av fibrer. Detta gör att du kan fördela lasten jämnt över hela produktområdet. Dessa fyllmedel kallas också "ovävda oberoende fjädrar", vilket redan talar för sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Madrasser fyllda med struttoplast och struttofiber har en fjädereffekt, men innehåller endast syntetfibrer av varierande styvhet.

Huvudsakliga fördelar

Dessa typer av fyllmedel har ett antal positiva egenskaper, vilket gör dem till de otvivelaktiga ledarna bland andra material.

Låt oss lista de främsta fördelarna med en madrass fylld med struttoplast och struttofiber:

  • förekomsten av ortopediska egenskaper som har en positiv effekt på hållning;
  • fullständig frånvaro av skadliga kemiska föroreningar som kan orsaka en allergisk reaktion, vilket är särskilt viktigt för allergiker;
  • hög elasticitet och förmåga att snabbt återfå formen;
  • sådana madrasser är impregnerade med en speciell obrännbar blandning som inte tillåter dem att bli en eldstad
  • knarrar inte, till skillnad från vårens motsvarigheter;
Bild
Bild
  • inte utsatt för förfall;
  • fri luftcirkulation inuti produkten och hög värmeutbyte garanterar en bekväm och användbar sömn;
  • materialet är enkelt att skära, vilket gör att du kan montera madrassen med din egen hand under en säng av valfri storlek;
  • lång livslängd;
  • kostnaden för en sådan madrass är ganska låg, vilket gör den till en av de mest populära.
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av alla de listade positiva egenskaperna hos en struttofiberprodukt förklarar dess popularitet på marknaden. Uppenbarligen är en sådan produkt ett utmärkt val vid utrustning av en sovplats.

Fyllnadssammansättning

Huvudkomponenten i struttoplast- och struttofibermadrasser är polyester, som är termiskt bunden med polyester. Tack vare dessa syntetiska material säkerställs en hög slitstyrka hos produkten. Dessutom är syntetiska fyllmedel inte på något sätt sämre än naturliga, eftersom de är miljövänliga och billigare.

Mycket ofta lägger tillverkare till naturliga ingredienser i fyllmedlet. Det kan vara gethår, vilket gör madrassen ganska varm. Närvaron av lin i fyllmedlet skapar effekten av termoregulering. För älskare av en elastisk säng kommer en hästhårsmadrass att vara ett utmärkt val, och för en hård säng är en handflata eller kokosnötspis en idealisk komponent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra naturliga ingredienser kan också finnas i fyllmedlet, i synnerhet - kamelull, bambu, tång eller bomullsfibrer. Därför, för dem som gillar att sova på en säng med naturligt fyllmedel, är en struttofiber säng ganska lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för rätt val

Naturligtvis, när du väljer en madrass, bör du ta hänsyn till hela uppsättningen av personen som ska sova på den. Moderna tillverkare erbjuder på marknaden struttofiberprodukter av olika tjocklekar och längder. Tjockleken har som regel en storlek på 4, 5, 8 och 16 cm. Madrasser upp till 5 cm kan användas som madrassöverdrag och mer än 5 cm som helmadrasser. Deras längd varierar från 120 cm till 200 cm.

Vanligtvis har madrasser för barn måtten 60x120 cm. Storleken på enstaka produkter är olika - 70x200, 80x200, 90x200 cm. En standard en och en halv madrass har måtten 120x200 cm. Dubbla madrasser kan också variera i storlek och ha följande mått - 140x200, 160x200, 180x200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Madrassens fasthet bör väljas utifrån konfigurationen och personens vikt. För personer som väger mindre än 60 kg rekommenderas det att köpa en mjukare produkt. Om vikten inte är mer än 90 kg, är en medelhård säng det perfekta valet. För personer från 90 kg och mer bör en madrass med hög hårdhet väljas. Därför är det fullt möjligt att välja en säng med ett fyllmedel av struttofiber för både ett barn och en person i alla storlekar.

Moderna tillverkare ger också möjlighet att tillverka produkter på individuell order. Det vill säga om det är nödvändigt att välja en dubbel madrass, men med varierande styvhet, kommer tillverkaren att kunna slutföra en sådan uppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdfunktioner

Produkter fyllda med struttofiber och struttoplast är anspråkslösa vid användning och kräver ingen särskild omsorg.

Men några enkla tips hjälper till att förlänga madrassens livslängd:

  • För att bibehålla madrassens elasticitet under lång tid är det nödvändigt att ibland (en gång i månaden) vända produkten till andra sidan. Detta kommer att bidra till ytterligare fördelning av lasten över hela produktens område.
  • Du kan använda madrassöverdrag för att sköta omslagen. De kommer att ge extra komfort medan du sover och bevara madrassöverdrag.
  • Det är mycket oönskat att vika en madrass av strutoplast om det blir nödvändigt att ta bort den. I detta fall kan fyllmedlet helt enkelt gå sönder, och det kommer inte längre att vara bekvämt att sova på en sådan säng.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kundrecensioner och stora märken

Genom att analysera åsikterna från ägarna till strutoplast seglare kan vi med säkerhet säga att majoriteten av köparna förblev ett ganska så framgångsrikt köp. Ingen av köparna identifierade betydande brister i produkten. De flesta användare noterar kajens höga elasticitet, frånvaron av främmande lukt och närvaron av tillräcklig luftcirkulation.

Naturligtvis tenderar billiga produkter från misstänkta tillverkare att sjunka snabbt, så du måste köpa madrasser uteslutande från betrodda märken. På den ryska marknaden kan följande tillverkare noteras i listorna över ledare - Ormatek, Green Mebel och några andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att lita på din sömns komfort och hälsa endast för samvetsgranna tillverkare av madrasser, som garanterar hög kvalitet och lång livslängd på deras produkter.

Rekommenderad: