Dekorativa örngott (57 Bilder): Hur Man Syr Ett Lock Till Soffkuddar Med Egna Händer Som Mäter 50x50, 50x70 Och 45x45 Cm?

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativa örngott (57 Bilder): Hur Man Syr Ett Lock Till Soffkuddar Med Egna Händer Som Mäter 50x50, 50x70 Och 45x45 Cm?

Video: Dekorativa örngott (57 Bilder): Hur Man Syr Ett Lock Till Soffkuddar Med Egna Händer Som Mäter 50x50, 50x70 Och 45x45 Cm?
Video: hur man syr en örngott 2024, April
Dekorativa örngott (57 Bilder): Hur Man Syr Ett Lock Till Soffkuddar Med Egna Händer Som Mäter 50x50, 50x70 Och 45x45 Cm?
Dekorativa örngott (57 Bilder): Hur Man Syr Ett Lock Till Soffkuddar Med Egna Händer Som Mäter 50x50, 50x70 Och 45x45 Cm?
Anonim

Modern hemdesign representeras av olika typer av inredning, men textilinredning av lokaler är mycket populär bland dem, så i många rum kan du hitta en så viktig och multifunktionell artikel som en dekorativ kudde. För att denna del av interiören ursprungligen skulle passa in i den övergripande stilen och fylla utrymmet med mysighet, föredrar de flesta husägare att göra örngott på egen hand. Dekorativa möbler av mjuka produkter kan skilja sig åt i textur, ha både neutrala och ljusa färger och också kännetecknas av en ovanlig kreativ inställning till utförande.

Bild
Bild

Produkttillverkningsmetoder

Gör-det-själv dekorativa örngott har en speciell chic, de andas hemtrevlighet och mys. Idag kan dekorationer för kuddar dekoreras på olika sätt med valfritt material för detta. Flera varianter av omslag är mycket efterfrågade bland designers.

Stickad . Sådana produkter kännetecknas av lätthet och ser perfekt ut i skandinavisk stil. Texturerad virkning med neutrala nyanser är ett intressant tillskott till sittgruppen. Örngott i ljusa färger hjälper till att fylla interiören med önskad färg accent, kontrasterande kuddar placeras vanligtvis på soffan och fåtöljerna. Dekorationer relaterade till ull ser särskilt vackra ut. Kuddar dekorerade i form av får kan muntra upp dig och späda de dystra färgerna i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sytt . Syning av omslag i detta fall är gjord av bomulls- och linnetyger, som är dekorerade med känsliga spetsar eller pom-poms. Produkterna är lätta att sy med egna händer, denna typ av handarbete är lämplig för de kvinnor som inte behöver sticka. Arbetstekniken är enkel, så även nybörjare hantverkare kan hantera det. Resultatet är en ovanlig inredning för rumsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Broderad . De är bra för inredningen i rum där ett visst tema är närvarande. I detta fall sys örngott av valfritt tyg som fungerar som bas. Inredningen utförs med broderi med fläta, trådar, band, strass och pärlor. Dessutom kan du placera applikationselement från tillgängliga verktyg på omslagen. Vanligtvis, för dekorativa örngott, väljs en stil med bilden av geometriska former, blommor, växter och abstrakta mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Knappapplikation förtjänar särskild uppmärksamhet; det anses vara den enklaste typen av inredning som kan göras tillsammans med barn och utveckla deras kreativitet. Knappar sys vanligtvis på eller limmas på. För att få örngott att se snygga och lyxiga ut är det bäst att dekorera dem med färgade paljetter, pärlor och nitar. Sådana kuddar används endast som dekorativa föremål, eftersom de är obekväma att använda.

Kombinerad . För att göra kuddfodralen multifunktionella rekommenderas det att sy dem från olika plåster. Denna tillverkningsmetod används för att dekorera rum i lappstilar. Rationellt använda rester av färgade tyger gör att du kan skapa ovanliga örngott som kompletterar interiören med hemvärme. Oftast föredrar hantverkare att kombinera vanliga tyger med transparenta spetsar, de ser neutrala ut i vilken design som helst. Om det är nödvändigt att betona rummets atmosfär på ett originellt sätt kan du välja lapptygssömnad med svartvitt tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dras . Dessa örngott är en bra dekoration för kuddar placerade på stoppade möbler i barnrum. Tack vare den speciella rittekniken kan du få exklusiva produkter. Färgbilder appliceras på textilier både manuellt och tekniskt. Screentryck är mycket populärt, under vilket intressanta mönster och ritningar appliceras på tygämnen i form av ord, figurer, bokstäver och blad med blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från gamla saker . Om du öppnar garderoben hittar du många omoderna kläder i den. Sådana saker behöver inte kastas bråttom, eftersom de kommer att bli en bra grund för att sy dekorativa örngott. Den största fördelen med denna typ av tillverkning är att det är helt kostnadsfritt, eftersom du kan få ett snyggt omslag från en gammal tröja, skjorta eller klänning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! För att välja lämplig metod för att skapa vackra örngott måste du ta hänsyn till de statiska egenskaperna i rummet där du planerar att placera inredningsobjektet, samt beräkna dina färdigheter.

Materialval

Dekorativa kuddar kan läggas i örngott av olika material, men för att de harmoniskt ska kunna komplettera inredningen i rummet är det viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt valet av tyger från vilka produkterna sys.

För design av sovrum rekommenderas det att göra örngott av linne … Detta är ett naturligt tyg som kännetecknas av hög kvalitet och miljövänlighet. Linneöverdrag orsakar inte heller allergiska reaktioner, tvättas väl och andas bra, men de är dyra att sy. Dekorativa örngott av satin, calico och chintz anses vara ett mer ekonomiskt alternativ för sovrum; de är ofta dekorerade med broderi och applikationer. Det här tyget är billigt, ser bra ut, men slits ut snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För kuddar som kommer att fungera som en dekorativ funktion i vardagsrum och hallar, rekommenderas det att välja örngott av täta klädselstyg … Produkter som pryder vävtäcker ser bra ut i rekreationsområdet. Beroende på rummets design kan de kompletteras med dekorativa element som band, flätor, pärlor och strass. Dessutom ser dekorativa örngott av äkta läder och päls intressant ut i vardagsrummens inre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller barnrum är det vanligt att dekorera dem med ljusa och färgade kuddar, så det är bra för en snygg och kontrasterande dekoration lämplig för bomull, stickat, ull, brokad och jeans … Tack vare den ursprungliga kombinationen av dessa tyger kan du skapa ovanliga kompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! När du väljer ett material för ett dekorativt örngott bör du också ta hänsyn till kuddens skräddarsyning och dimensioner. Det är lämpligt att välja tyget enligt bredden, vilket undviker trimning.

Storleksalternativ

Kuddar kan ha olika former och storlekar, så när du gör dekorativa omslag till dem måste du ta hänsyn till dessa funktioner. I många hus kan du hitta stora dunkuddar i storleken 60x60 och 70x70 cm. De ärvdes från sovjettiden och ingår i det klassiska sängsetet. Vanligtvis används sådana överdimensionerade produkter för att sova, men det betyder inte att de ska ha en blygsam dekoration. I det här fallet rekommenderas att dekorera örngott med öppnade insatser eller känsligt broderi.

Bild
Bild

Kuddar, som används som inredning och placeras i sittgruppen på soffor och fåtöljer, brukar sys i små storlekar. Sådana produkter kan vara antingen fyrkantiga eller rektangulära. Därför, när du skapar kuddfodral för rektangulära produkter, är det värt att överväga att de kommer att ha proportioner och ha en skillnad i sidor på 20 cm. De mest populära storlekarna på sådana kuddar är 40x60 och 50x70 cm.

Bild
Bild

När det gäller de fyrkantiga modellerna kan de vara 40x40, 45x45 och 50x50 cm stora. Dessa kuddar kräver små och snygga örngott. Omslag för mjuka varor är vanligtvis utformade i olika teman. Det kan vara applikationer med romantiska inskriptioner av namnen på älskare, känsliga satin- och spetsinlägg, samt ett abstrakt tryck.

Designidéer

Tillverkningen av dekorativa örngott innebär användning av olika mönster. Därför, innan du påbörjar handarbete, är det nödvändigt att besluta om kompositionens stil, var noga med att ta hänsyn till särdragen i det inre av rummet, färgpaletten av finish, symaterialet och tekniken för att applicera inredningen. Nyligen har vackra kuddfodral utformade i stil med shabby, retro och Provence varit mycket populära. Omslag med orientaliskt tema ser inte mindre intressanta ut. Basen för örngott brukar sys av naturliga tyger, sedan ger de den önskad form och dekorerar med bilder av blommor, djur eller sagohjältar.

Bild
Bild

Örngott för klassiska soffkuddar finns i rektangulära och fyrkantiga former. Om interiören möjliggör användning av geometri kan de ersättas med triangulära, ovala eller runda. Hjärtformade kuddar anses också vara ett intressant alternativ; de är vanligtvis dekorerade med färgade band och rosetter. För vardagsrum bör du välja modeller av omslag med präglad inredning . Graciösa rosetter, puffar, fransar och volanger hjälper till att släta ut de strikta linjerna i interiören. Dessutom kan örngott kompletteras med element som överdimensionerade applikationer och vävning. Denna kuddefinish har en fantastisk effekt, och alla tillgängliga material kan användas för att skapa ett exklusivt mästerverk.

Bild
Bild

För husets ägare som har en romantisk natur, är det inre av rummen lämpligt, där det kommer att finnas kuddar dekorerade med shabby chic örngott. Utåt kan inredningen verka enkel, men de broderade tygerna gör de mjuka kuddarna söta och känsliga. Dessa örngott ger värme, lätthet och riktig mysighet i rummet . Oftast väljs en sådan design för att dekorera barnrum där små prinsessor bor. Vuxna tjejer gillar också denna inredning, eftersom det är lätt att skapa den med egna händer med satinrosor, volanger, spetsar och pom-poms. För att fylla barnets rum med en atmosfär av omsorg och kärlek, rekommenderar designers att sy kuddar i form av leksaker, de kommer att dekoreras tillräckligt med ljusa och originella örngott. För ett materia-mönster kan du använda både standardmönster och välja idéer, tack vare vilken en mjuk produkt kommer att bli ett sött djur eller en sagohjälte. Dekorativa örngott, stickade av garn i form av ugglor, sälar och kaniner, ser vackra ut.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Att sy ett dekorativt örngott kräver ingen särskild skicklighet och ekonomiska kostnader. För att göra en vacker dekoration är det tillräckligt att bestämma stilen och förbereda det nödvändiga materialet. Dessutom tror många psykologer att gemensamt handarbete kan föra alla familjemedlemmar närmare varandra. Därför rekommenderas att sy med barn. Detta kommer att hjälpa till att avslöja deras kreativa talang, och dottern och mamman kommer att kunna kommunicera och dela sina hemligheter under dekorationsprocessen.

Bild
Bild

Efter att designen av örngott har valts måste du starta mönstret. För att göra detta, förbered tyget och alla skräddarsydda tillbehör. Arbetet utförs med symaskin, nålar och trådar och sax. Märkningarna på tyget appliceras med en speciell krita eller penna. Innan tyget öppnas utförs mätningar av det framtida örngott, dess dimensioner överförs till tyget och lämnar en liten "marginal" för sömmarna.

Bild
Bild

Klippning av dekorativa produkter utförs vanligtvis längs en tvärgående tråd, men ibland gör hantverkare det också längs en gemensam tråd. Tyget måste väljas korrekt så att få rester finns kvar under sömnaden. Om kuddfodralet är av bomull måste det beaktas att det kan krympa under tvätten, därför ökar måtten något under skärningen. Alla detaljer i mönstret är snyggt utskurna, de läggs ut med fel sida uppåt. Sedan fixeras elementen längs sömmen med stift och syprocessen börjar.

Bild
Bild

Dekorativa örngott sys bäst med en symaskin, men om det inte är i huset, sys detaljerna med en nål och tråd. Vidare är fästelementet format, både knappar och "klassisk dragkedja" kan vara lämpliga för det. Om du planerar att göra ett örngott med en parfymerad lukt måste du lämna ett litet tillägg på en av sidorna. När basen är klar kan du säkert gå vidare till det mest intressanta stadiet av handarbete - dekoration. Dekorationer appliceras med olika tekniker, med ljusa tryck, pärlor, applikationer, pärlor eller bandbroderi.

Bild
Bild

Användbara tips

Nyligen föredrar många hemmafruar att skapa originaldekor med egna händer, och örngott är inget undantag. De kan dekoreras med olika material för att ge stil och chic till produkten. För att göra designprocessen snabb och enkel bör en nybörjare hantverkare ta hänsyn till flera rekommendationer från specialister.

Stickade örngott ser spektakulära och vackra ut, men visar sig ofta vara opraktiska på grund av fel garn. Dessa kuddar kan sträcka sig över tiden och förlora sitt ursprungliga utseende. För att undvika detta är det nödvändigt att köpa trådar av hög kvalitet som är resistenta mot tvätt och blekning. Om det inte finns några stickfärdigheter sys omslagen bäst av silkestyg

Bild
Bild
  • Många lägenheter har husdjur som katter och hundar. I denna situation måste kuddarna dekoreras med slitstarkt möbeltyg, eftersom puffar från klorna kan ligga kvar på velour-, sammet- eller fleecekuddarna.
  • För det inre av lokaler där små barn ofta leker och familjesamlingar äger rum, är det lämpligt att sy kuddfodral av linne, cambric eller satin. Detta material är billigt, lätt att tvätta och orsakar inte allergiska reaktioner. Dessutom kan ett skadat örngott som inte kan rengöras från fläckar ersättas med ett nytt utan ånger.
  • För unga klädmakare som inte har någon erfarenhet av sömnad bör det första arbetet startas med tyger som "inte sliter". På grund av avsaknaden av högkvalitativ överlock kan produktens kanter snabbt spridas i sömmarna.
Bild
Bild
  • Om kuddens design gör det möjligt att applicera applikationer på tyget, måste ämnena tvättas i varmt tvålvatten innan de dekoreras. Om detta inte görs kan applikationen på örngottet dra tyget ner när det är klart. Detta gäller även färgkompositioner, som efter den första tvätten kommer att byta färg, vilket resulterar i att en smutsig grå bild kan finnas kvar från rosa blommor. Innan designen påbörjas är det därför nödvändigt att tvätta både kuddfodralets bas och alla detaljer på applikationerna.
  • Dekorativa örngott av kombinerade tyger är mycket populära. Men för att skapa dem är det viktigt att ta hänsyn till egenskaperna hos varje material. För basen är det bäst att använda stickade tyger som kan töjas och välja hjälpelement från fransar, velour och band med band.

Rekommenderad: