Storleken På Det Dubbla Arket (18 Foton): Standardstorleken På Arket För Madrassen är 160x200

Innehållsförteckning:

Video: Storleken På Det Dubbla Arket (18 Foton): Standardstorleken På Arket För Madrassen är 160x200

Video: Storleken På Det Dubbla Arket (18 Foton): Standardstorleken På Arket För Madrassen är 160x200
Video: ✅ [EXPERT REVIEW] Top Mattress Review in Hindi 2021 | Which Mattress is Best in India 2024, April
Storleken På Det Dubbla Arket (18 Foton): Standardstorleken På Arket För Madrassen är 160x200
Storleken På Det Dubbla Arket (18 Foton): Standardstorleken På Arket För Madrassen är 160x200
Anonim

Sovkomfort beror avsevärt på kvaliteten och korrekt val av sängkläder. Det är inte för ingenting som folket säger "när du går och lägger dig, så kommer du att sova". För närvarande erbjuder den ryska marknaden ett brett utbud av dessa produkter från tillverkare från hela världen, som alla har sina egna dimensionella standarder. Därför, för att inte misstas med valet, är det värt att överväga de typiska storlekarna på dubbla ark som är vanliga i vår tid.

Bild
Bild

Storleksstandarder

För närvarande alla produkter på marknaden kan delas in i tre stora grupper efter ursprungsland:

  • produkter från inhemska företag;
  • produkter från EU -länder;
  • Asiatiska sängkläder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt standardiseras varorna i den första gruppen i enlighet med de normer som antagits i Ryska federationen, varor från Europa följer EU -föreskrifter och asiatiska underkläder kan uppfylla både ryska och europeiska normer. Produkter från Turkiet skiljer sig åt, som ofta uppfyller sina egna standarder.

Bild
Bild

Ryska

Sängkläder som produceras på Rysslands, Vitrysslands, Tadzjikistans och andra länder i före detta Sovjetunionen regleras av GOST 31307-2005 som infördes 2007. Enligt detta dokument anses en dubbelsäng vara en säng vars bredd överstiger 140 cm. Minimistorleken för ett dubbelark i dokumentet indikerar ett förhållande på 180x210 cm. Och detta är det format som de flesta av arken som produceras i ovanstående länder kommer att ha, markerade som dubbla. Andra format för dubbelark som tillåts av GOST:

  • 210x230 cm;
  • 220x215 cm;
  • 240x260 cm;
  • 220x220 cm.

Dessa typer av underkläder är mer exotiska, men kan fortfarande hittas på butikshyllorna. Därför, även om linnet är tillverkat enligt GOST, är det värt att hitta sin specifika storlek på förpackningen. Lyckligtvis tvingar samma GOST tillverkarna direkt att ange storleken på produkterna.

Bild
Bild

Ibland observeras den ryska standarden också för varor tillverkade i Kina och Tyskland.

Europeiska

I Europa finns det omedelbart flera olika vanliga sängstorlekar relaterade till dubbelrum:

  • Twin, den typiska storleken på arket som är 183x274 cm;
  • King, för vilken arket vanligtvis har ett format på 274x297 cm;
  • Queen med en standardstorlek på 305x320 cm;
  • Dubbel / Full, där måtten på arket är 229x274 cm;
  • ibland finns beteckningen 2-bädd, vars dimensioner är identiska med Twin-formatet.

Det är lätt att se att de dubbla lakanen ligger närmast den ryska standarden för dubbellinne. I allmänhet är europeiskt linne betydligt större, vilket innebär att ägare till stora och icke-standardiserade sängar enkelt kan köpa det.

Bild
Bild

Ibland kompletteras sådana uppsättningar, i stället för klassiska lakan, med ett elastiskt bandalternativ, vilket gör att du säkert kan fixa linnet på madrassen. Standardstorleken på detta element skiljer sig från de klassiska:

  • för Twin är storleken på arket med ett elastiskt band 90x190 cm;
  • för King har detta element ett format på 150x200 cm;
  • när det gäller Queen -standarden är storleken 180x200 cm;
  • setet Double / Full motsvarar måtten 140x190 cm.

Det är värt att notera att det är mycket svårare att montera underkläder med ett elastiskt band på vanliga madrasser och sängar än vanligt.

Bild
Bild

Förutom storleksbeteckningen finns det andra viktiga märken på europeiska uppsättningar:

  • monterade ark indikerar närvaron av ett elastiskt ark i uppsättningen;
  • monterad valans avser en speciell typ av monterad plåt som har en speciell frans som går ner till golvet.

Alla angivna dimensioner följs strikt av nästan alla tillverkare från kontinentala Europa, inklusive Italien, Frankrike och Polen. Endast tyska produkter, som nämnts ovan, kan ibland uppfylla ryska GOST, och inte EU -regler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Familjealternativ

Underkläder märkta som "familj" på den ryska marknaden produceras vanligtvis i Turkiet. Standardstorlekarna på ark för honom är:

  • 229x274 cm;
  • 220x250 cm;
  • 240x260 cm.

Det är lätt att se att vissa av dessa format motsvarar de som anges i GOST, och vissa är märkbart annorlunda än dem. Turkiska "familje" sängkläder har en mellanliggande position mellan europeiska och ryska i storlek, därför passar de främst för vanliga sängar och madrasser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja ett ark, i alla fall måste du bygga på storleken på madrassen du har. I det här fallet är regeln: "mer är bättre än mindre", eftersom detta linne ska täcka madrassen helt, medan ingenting hindrar dig från att ta bort överskottet under den. Därför är det värt att välja storlekar baserat på minsta beräkning "madrassbredd + dubbel höjd, madrasslängd + höjd". Så, om måtten på din madrass är 120 x 180 x 20 cm (bredd, längd, höjd), så kommer minsta storleken på arket att vara 160x200 cm (120 + 20 + 20 = 160 och 180 + 20 = 200). För en standard dubbelmadrass 140x200x20 cm blir storleken på ett lämpligt ark 180x200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att bomullsset, liksom linne av bomullsinnehållande tyger som satin och grov kaliko, kan krympa märkbart efter tvätt, särskilt om temperaturen bryts. Detta faktum måste beaktas när du väljer säng: du bör inte ta en uppsättning av sådant tyg som passar din madrass rygg mot rygg.

Rekommenderad: