Hur Säkrar Jag Lakanet Till Madrassen? Vad Ska Man Göra Och Hur Man Stoppar Arket Så Att Det Inte Glider Och Stannar På Plats?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Säkrar Jag Lakanet Till Madrassen? Vad Ska Man Göra Och Hur Man Stoppar Arket Så Att Det Inte Glider Och Stannar På Plats?

Video: Hur Säkrar Jag Lakanet Till Madrassen? Vad Ska Man Göra Och Hur Man Stoppar Arket Så Att Det Inte Glider Och Stannar På Plats?
Video: Hur man tar bort urinfläckar från en madrass | Cleanipedia 2024, April
Hur Säkrar Jag Lakanet Till Madrassen? Vad Ska Man Göra Och Hur Man Stoppar Arket Så Att Det Inte Glider Och Stannar På Plats?
Hur Säkrar Jag Lakanet Till Madrassen? Vad Ska Man Göra Och Hur Man Stoppar Arket Så Att Det Inte Glider Och Stannar På Plats?
Anonim

Djupt sömn under bekväma förhållanden är en garanti inte bara för gott humör, utan också för utmärkt hälsa. Kraftigt ljus, konstant irriterande ljud, för låg eller hög lufttemperatur - allt detta kan göra även den mest lugna personen upprörd. Men det största obehaget kan komma från klumpande och utbuktande lakan. Hon går vilse under nedre delen av ryggen, trasslar ihop sig i benen och tvingar honom att gå upp ur sängen om och om igen och ändra det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför är arket skrynkligt?

Om varje kväll förvandlas till en kamp med en stygg uppsättning sängkläder, betyder det att ett strategiskt misstag gjordes vid valet av det. Det finns flera anledningar till att en rektangel av tyg vägrar ligga på sin plats och strävar efter att komma bort i en tät klump.

  • Sängkläder matchas inte . Om lakanet är mycket större än madrassen är det oftast inga problem med att fixa den fria kanten. Men att tuffa ett litet lakan så att det håller hela natten är ganska svårt.
  • Sängen är inte korrekt gjord . För att förhindra att lakan glider av madrassen måste det täckas ordentligt. Om detta inte görs kommer alla fria kanter säkert att trassla ihop sig i benen och kan till och med gå sönder.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tyget är för tunt eller halt . Tunn bomull eller slät satin håller inte alls sin form och glider lätt ut även under en tung madrass. Dessutom, i varmt väder eller kraftig svettning av en person, kan de "hålla sig" till huden och sträcka sig efter det när de rör sig.
  • Madrassen är gjord av material som tyget glider på . Gamla madrasser med bomull eller järnfjädrar var kantiga och obekväma, men höll perfekt alla ark. Moderna ortopediska madrasser av ekologiska material är för lätta och släta, så valet av tyger för sängkläder bör vara mer försiktigt.
  • Aktiv rörelse av en person i en dröm . Vissa människor sover nästan orörliga och vaknar i exakt samma position som de somnade om. Andra rör armar och ben så starkt i en dröm, vänder från sida till sida, att oavsett hur tjockt och stort arket är, det kommer att samlas i en hög utan speciella fästelement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en separat lösning för var och en av anledningarna, och ju säkrare arket är fixerat, desto fler problem kommer att lösas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man fixar?

Fästning med sömnad. För dem som vill säkra lakan utan att köpa olika tillbehör är symetoden perfekt. För det första är det enklaste sättet att utföra, men inte det bekvämaste att använda, det vanliga att sy lakan till madrassen. Du behöver en vanlig nål och tråd, som manuellt syr flera stygn i varje hörn av arket eller runt hela omkretsen. Tyvärr, vid varje byte av linne, måste dessa stygn sys och sys igen, vilket i slutändan kommer att orsaka ännu mer besvär.

För det andra kan du sy på olika fästelement som alltid kommer att finnas hos värdinnan eller ägaren. Dessa kan vara knappar som sys fast på madrassen och öglor som sys på lakanet. Sådana bilagor kan också vara strängar eller band runt arkets omkrets, som är bundna med liknande band på madrassen. Du kan sy på speciell kardborreband, som fixar lakan på en viss plats, men de försämras snabbt efter tvättens andra eller tredje tvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett svårare men tillförlitligt sätt är att göra ett vanligt ark till ett elastiskt ark. Det finns många mästarklasser om att sy sådana sängkläder både av ett tygsnitt och av färdigt linne av stor storlek. För dem som föredrar att spara tid snarare än pengar, finns det en möjlighet att köpa sådana kit i olika butiker och webbplatser. Det finns många alternativ för tyger och färger som kan tillgodose önskemålen från även den mest krävande klienten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fästning med specialhållare. För dem som vill fixa arket i ett läge, men inte vet vilken sida de håller nålen, är sättet att fästa med speciella hållare perfekt. Dessa kan vara både specialtillbehör till madrassen och material till hands, anpassade av fyndiga köpare.

Särskild hållare . Butiker som säljer en mängd olika sängkläder erbjuder ofta små hörnplåthållare. De ser ut som byxbyxor. De har metall- eller plastklämmor på sig. Dessa klämmor greppar arket från båda sidor av madrassen, och det täta elastiska bandet hindrar hållaren från att röra sig. Metallprodukter är naturligtvis dyrare än plast, men de är mer hållbara och pålitliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Improviserade medel . För dem som inte vill köpa färdiga produkter eller inte kan hitta dem i butiken på sin ort, finns det många olika improviserade medel. Du kan ta "krokodiler" av metall för gardiner och ta ut en metallring från dem, vilket kan störa. Du kan hitta en mängd olika klipp och hållare, till exempel vanliga kontorspappershållare. Dessutom behöver du ett vanligt tätt elastiskt band som ansluter till klämmorna och håller hörnen på arket spända.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa ägare, för att spara pengar, föredrar att fästa elastiken med vanliga stift. Men det här alternativet är inte bara opålitligt, utan också fullt av skador, eftersom en enkel nål lätt kan lossas under madrassen och lakanet glider ut. I det här fallet är det lätt att bli skadad med spetsen på en knapp utan knapp när du byter kläder.

Bild
Bild

Urval av tyg

Ju tätare tyget är, desto mindre sannolikt kommer arket att glida ut även under en lätt madrass. Dessutom utmärks täta naturliga tyger av att de "andas", och kroppen på ett sådant blad kommer inte att svettas och uppleva obehag. Det bästa valet är sängkläder i linne, tjock grov calico eller vanlig bomull.

Om madrassen i sig är gjord av glidande material måste ett speciellt madrassöverdrag användas . Ett tätt lock läggs på madrassen och ett lakan är redan utspritt över det. Oftast är tyget på en sådan madrassöverdel ganska tätt och grovt så att rektangeln på arket förblir på plats till morgonen. En annan fördel med detta skydd är att det skyddar madrassen från smuts och försämring och gör att du kan behålla sitt utseende och funktionalitet mycket längre.

Rekommenderad: