Ranfors För Sängkläder: Vad är Detta Tyg? Bomull Och Polyester Material, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ranfors För Sängkläder: Vad är Detta Tyg? Bomull Och Polyester Material, Recensioner

Video: Ranfors För Sängkläder: Vad är Detta Tyg? Bomull Och Polyester Material, Recensioner
Video: Vik dina lakan och underkläder - och dra-på-lakan! KonMari-metoden på svenska 2024, April
Ranfors För Sängkläder: Vad är Detta Tyg? Bomull Och Polyester Material, Recensioner
Ranfors För Sängkläder: Vad är Detta Tyg? Bomull Och Polyester Material, Recensioner
Anonim

Materialet som kallas "ranfors" har varit känt i den moderna vardagen ganska länge nu, men sänglinne av det har länge inte längre varit en nyhet på textilmarknaden. Tyget är mer känt som grov kaliko, men det överträffar det avsevärt i kvalitetsegenskaper.

Bild
Bild

Vad är materialet?

Syerskor och tillverkare av textil -sovpaket känner till ranfors också som maxifors eller bomullsfors. Allt detta är ett naturligt bomullsmaterial som kännetecknas av hög hållbarhet och enastående praktiska egenskaper.

Bild
Bild

I grund och botten kan beteckningen ranforce hittas på etiketterna på importerade sängkläder. Tyget är idealiskt för användning i denna variant , eftersom det är lågviktigt, tätt och långvarigt mönster. Alla dessa fördelar med ranforce liknar grov calico, som är mer bekant för oss. Men det är snarare inte identisk fråga, utan dess förbättrade version.

Bild
Bild

Ranfors kännetecknas av en tunnare och vriden tråd i vävning och ökad densitet. På grund av dessa kvaliteter är priset för tyget något högre än för mindre hållbara motsvarigheter. I praktiken är detta fullt motiverat när man använder sängkläder. Alla komponenter i uppsättningen behåller sin ursprungliga mjukhet, mjukhet och färg under lång tid.

Bild
Bild

Enligt världsstandard bör det finnas 50-60 trådar per centimeter runfors. Om vi jämför denna indikator med grov calico, är dess densitet 42 trådar per 1 cm. Dessutom är trådarna i ranforce vridade starkare, vilket säkerställer dess högre slitstyrka.

Bild
Bild

Det är användbart att veta att tillverkare enligt tekniska krav inte är förbjudna att tillsätta en viss procentandel polyester till naturliga fibrer av ranforce (i förhållandet 80% bomull till 20% polyester). Som regel bör detta anges på etiketten för den färdiga produkten. När du väljer underkläder bör du först vara uppmärksam på tygets sammansättning.

Bild
Bild

Permanenta färgämnen kan appliceras på ranforce, som på alla bomullstyg . Denna möjlighet används av tillverkare av sängkläder och skapar en mängd olika mönster som kombinerar olika nyanser, mönster och mönster. Det finns ingen anledning att vara rädd för att en ljus och vacker uppsättning märkbart kommer att blekna med tiden.

Bild
Bild

Värdighet

Listan över de positiva egenskaperna hos ranforce överraskar positivt och köper linne av detta tyg. Med så många fördelar är materialet överraskande fullständig frånvaro av brister. Sängkläder av grov kalik med förbättrad modifiering skiljer sig åt:

  • styrka och rivmotstånd;
  • slitstyrka, vilket är perfekt för daglig daglig användning;
  • varaktigheten av bevarandet av det ursprungliga attraktiva utseendet;
  • förmågan att klara över tre hundra tvättcykler i automatiskt läge;
  • mjukhet och behagliga taktila förnimmelser vid kontakt med kroppen;
  • ytans släthet och minimal känslighet för nötning;
  • hygroskopicitet: tyget har förmågan att absorbera fukt i en mängd som motsvarar 1/5 av sin egen vikt, samtidigt som det torkar omedelbart, utan att ge någon chans till fukt och obehag under sömnen;
Bild
Bild
  • termoregulering - en viktig kvalitet för tyger som fungerar som sängkläder för hela natten under olika årstider;
  • luftgenomsläpplighet, med en ökad vävningstäthet, naturliga fibrer har en utmärkt förmåga att passera luft;
  • förmågan att inte samla damm och statisk elektricitet i fibrerna;
  • allergivänlig, lämplig för långvarig kontakt med känslig hud;
  • färgbeständighet, tyget utsätts inte för färgförlust genom att det tappar och bleknar;
  • kravet på minimalt underhåll under drift;
  • enkel tvätt, inget behov av strykning;
  • tillgänglighet på försäljning och billighet i jämförelse med satinsatser av liknande kvalitet.
Bild
Bild

Tack vare sin unika naturliga sammansättning, ökade mjukhet och uttalade mjukhet, är tyget idealiskt för att sy alla typer av sovsatser - en och en halv, euro, dubbel och för de minsta konsumenterna.

Vård

Det finns inget behov av att ta särskild hänsyn till styrkorna.

  • Tyget är lätt att tvätta och stryka vid behov. I processen med aktiv användning av duken går det inte att förlora de ursprungliga kvalitetsegenskaperna och presentabla utseendet.
  • Bomullstyg är resistent mot bearbetning vid hög temperatur under tvätt och strykning. Ett mycket varmt strykjärn skadar inte tungt tyg. Men det är lämpligt att stryka trasan i ångfuktningsläget eller något fuktigt.
  • Det bör komma ihåg att långvarig torkning av satsen i direkt solljus är oönskad. Frågan kan bli gul och förlora sin ursprungliga styrka.
  • Sammantaget är det ett idealiskt kit för användning i hemrum, barnläger, sanatorier, pensionat och hotell.
Bild
Bild

Urvalstips och recensioner

Under drift är sängkläder gjorda av ranfors inte sämre än grov kalik och satin. Att sova på dem är bekvämt och behagligt när som helst. Tygernas termoreglerande egenskaper gör det möjligt att lägga den på sängen i värmen och under uppvärmningssäsongen. Det visar sig i alla fall från sina bästa sidor. Uppsättningar från ranforce köps oftast för presenter , som den ljusa och attraktiva designen avser att köpa. Med en sådan praktisk present är det lämpligt att dyka upp på ett jubileum eller någon annan händelse av nära vänner eller kollegor. Inte ett enda gift par eller ensamstående som uppskattar komfort kommer att vägra sängkläder av hög kvalitet.

Bild
Bild

De som gillar att suga i sängen under en längre tid noterar den extraordinära smidigheten i sådant linne. Perfekt glidning förhindrar friktion mot tyg och uppträder obehagligt vid beröring och utseende av piller.

I samlingarna av sängkläder från kända tillverkare finns det säkert en uppsättning för varje smak .och interiören i vardagsrummet och hotellrummet. Vid köp rekommenderas erfarna konsumenter att uppmärksamma etiketterna på satserna. Linne av hög kvalitet innehåller alltid taggar med information om tillverkaren, sammansättning, rekommendationer för lagring, skötsel och produktkvalitetscertifikat. Speciellt om du planerar att använda tvätten i ett barnrum eller institutioner för barn.

Bild
Bild

Det är många som vill inte bara köpa, utan också fejka den populära ranforceen. I hemliga verkstäder producerar skrupelfria tillverkare under sken av sängkläder från ranfors produkter av låg kvalitet. Som regel innehåller etiketter på sådana kit inte nödvändig information eller är helt frånvarande. Falska påslakan, örngott och lakan förlorar snabbt sitt ursprungliga färgglada utseende. Vid varmt väder absorberar tyget inte fukt som släpps ut från huden, vilket orsakar blöjutslag, irritation och obehag. Under den kalla årstiden är det inte mindre obehagligt att sova på en hal och billig falsk ranpost än på sommaren.

Bild
Bild

Att skilja en kopia från ett original är enkelt för priset och preliminär undersökning av tyget . Det är mycket märkbart i ljuset att dess densitet är mycket lägre än den borde vara. Och mjukheten är snarare bara visuell, orsakad av dukens tänkta glans, vilket säkerställer närvaron av en stor andel syntet i kompositionen. Du bör avstå från ett sådant köp. Ett kit som detta kan ge dig bara besvikelse.

Bild
Bild

Natural ranfors är ett ekonomiskt och praktiskt alternativ för att sy sängkläder, jämförbara i kvalitet med dyr satin. Produkten från ranforce är sämre än satin bara i pris. Vilket inte kan annat än att tillfredsställa rationella hemmafruar och försiktiga företagare.

Rekommenderad: