Storlekar På "euro" -filt (59 Bilder): En Tabell Med Europeiska Standarder För Tunna Modeller För Vinter Och Sommar

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På "euro" -filt (59 Bilder): En Tabell Med Europeiska Standarder För Tunna Modeller För Vinter Och Sommar

Video: Storlekar På
Video: Which Country Do You HATE The Most? | SCOTLAND 2024, April
Storlekar På "euro" -filt (59 Bilder): En Tabell Med Europeiska Standarder För Tunna Modeller För Vinter Och Sommar
Storlekar På "euro" -filt (59 Bilder): En Tabell Med Europeiska Standarder För Tunna Modeller För Vinter Och Sommar
Anonim

Ett stort antal filtar finns att sälja. Nyligen har filtar i "Euro" -storlek varit mycket efterfrågade. Deras stora storlek kommer att glädja många köpare. Dessa produkter kommer att diskuteras i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

En bekväm sömn sägs vara en garanti för hälsan. För en vilsam och behaglig sömn behöver vi en bekväm säng, en mjuk kudde och naturligtvis en filt, täckt med vilken du kommer att känna dig bekväm och snabbt kan somna. Valet av en produkt för en lugn och söt sömn måste tas med ansvar, eftersom en god sömn påverkar arbetsdagens produktivitet. Valet av filtar i vår tid är mycket stort. Här måste du välja rätt storlek, material och fyllmedel.

Bild
Bild

Filtar av europeisk standard har stora fördelar. De består i det faktum att de helt kan täcka en stor säng, och en person med hög statur kan helt gömma sig med dem utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Filtar av eurostandarder har olika former. I grund och botten är de fyrkantiga eller rektangulära, denna form är den mest praktiska.

Filtar varierar beroende på säsong : vinter, sommar, lågsäsong. På vintern används tjocka vinterfiltar främst. Under lågsäsong är de av medeltjocklek, och sommaren är de tunnaste.

Men det kommer att betraktas som ett stort misstag att ju tjockare produkten är, desto varmare är den. Till exempel värmer en tunn ulltäcke precis som en tjock svan ner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dunig, ull, bomull, bambu, siden, syntet och mycket ovanligt - med exotiska fyllmedel kommer europeiska standardfiltar säkert att hitta sin köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har valt en dunig produkt ska den vara quiltad med rhombuses, i den här formen rullar dunet inte, och det kommer att tjäna dig längre.

Dessa dunprodukter är idealiska för vintern. Deras livslängd är cirka 20 år.

Bild
Bild

Det finns också filtar kassett typ … Dess fyllning är jämnare fördelad över cellerna, och fyllningen kommer aldrig att gå vilse i hörnen. Det är mycket pålitligt och hållbart. Skiljeväggar görs mellan tyget och fyllmedlet stoppas manuellt i varje kassettpåse och tygerna sys ihop. Således kommer luddet inte att ackumuleras på ett ställe och ha tomrum på ett annat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en filt som heter karostep … Detta är en ovanlig sak där en ritning broderas och fylls med fyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Personer som lider av olika allergiska sjukdomar rekommenderas inte att köpa eurofiltar med naturliga fyllmedel som dun, ull och andra.

Även om ull kan skapa en massageeffekt och deras livslängd är cirka 15 år. För att undvika allergiska reaktioner rekommenderas allergiker att använda allergivänliga tyger och fyllmedel. Ett bra alternativ i detta fall är naturliga bambu- eller sidenfiltar. De kommer att kosta mer, eftersom de helt släpper ut luft, behåller värme och har en livslängd på cirka 12 år. Kom ihåg att sidenprodukter kräver särskild uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta en eurofilt av bomullstyg, men det kommer att väga mycket mer än ovanstående produkter. En bomullsprodukt håller dig längre. Den kan användas under sommaren eller lågsäsong. Detta material är mycket absorberande och andas. Det kommer att vara väldigt bekvämt att sova under den.

Bild
Bild

Euro -filt med syntetisk fyllning (vadderad polyester) blir mycket lätt. Dess främsta fördel är att den tvättas perfekt i en tvättmaskin.

Europeiska standardfiltar med ovanliga fyllmedel passar chockerande människor. Eukalyptus som fyllmedel kommer att främja god andning. Alger, johannesört, oregano, nässlor och andra örter kan hjälpa till att förbättra din andning och välbefinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner av europeiska standarder

Standardfiltar finns som singel, lastbil och dubbel. Storleken på eurofiltarna kommer att överraska dig positivt. De är något större än standardstorlekarna vi är vana vid:

  • Euro standardmått: 200x220cm, 212x225 cm; 200x240 cm; 240x260 cm. Produktens mått bör anges på förpackningen, liksom alla andra funktioner: fyllmedel, driftsregler, underhåll och så vidare. Eftersom enkelsängmodellerna och en och en halv modellerna är nästan lika stora väljer köpare euron och en och en halv. Det är mer bekvämt, en sådan filt kallas en familjetäcke;
  • Euro lastbil har en storlek på 155x215 cm, det finns fortfarande en något större euro storlek, det är 160x215 cm eller 160x220 cm;
  • Barns eurofilt storlek 160x205 cm;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Normalt varierar storleken för en dubbelsäng från 175x190 cm och 175x205 cm. Av filtarna i euro är de mest populära storlekarna 200x220 cm. Denna storlek passar de flesta sängar;
  • Det finns europrodukter för en dubbelsäng av icke-standardstorlek 195x215 cm, de är mindre ofta efterfrågade;
  • Men den mest praktiska eurostorleken är euro maxi, dess storlek är 200x240 cm eller 220x240 cm, det finns också en king size -produkt med en bredd på 240 centimeter och en längd på 260 centimeter (240x260 cm).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bestämma filtret som krävs för filten med hjälp av tabellen över storlekar på europeiska standarder.

Bild
Bild

Material (redigera)

Det finns ett stort urval av europeiska standardfiltar av olika material som säljs. Material är av konstgjort och naturligt ursprung.

Hjälpämnen

Varje fyllmedel har sina egna positiva och negativa sidor.

Dunig

Dunfodret håller din kropp varm och främjar god luftcirkulation. Om du väljer ett täcke Euro -täcke blir det stort, men väldigt luftigt, lätt och behagligt för din kropp.

Men det finns också nackdelar. Faktum är att allergier kan uppstå från riktiga dunfyllmedel, och om ditt rum är fuktigt blir dunet fuktigt och faller av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ull

En ulltäcke i euro kommer att ha en positiv effekt på människokroppen.

Om den är gjord av kamel- eller fårull blir den flera gånger tyngre än till exempel en kashmir- eller jacquardfilt. Ullprodukter har ingen växthuseffekt, på grund av detta är luftcirkulationen mycket bra, vilket har en fördelaktig effekt på din kropp.

Fyllmedlet ska vara väl och tätt förpackat. Ullprodukter kommer att tjäna dig länge.

Nackdelen är att de kan orsaka allergier. Denna filt kräver ofta tvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull

Euro -standard bomullstäcke är behaglig vid beröring och allergivänlig. Damm kommer inte att samlas i det, och även om det dyker upp kan det enkelt tvättas i en skrivmaskin. Om din produkt består av en bomullsduk blir den lätt och perfekt för sommaren.

Priset på en sådan filt kommer inte att "slå" din ficka.

Han har praktiskt taget inga minus. Om du inte köpte en eurofilt med en vadderad bomullsfyllning. Sedan kan bomullen i den rulla till klumpar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu

Bambu eurofilt är bara en skattkammare med användbara saker! Det orsakar inte irritation, allergier och andas. Sist men inte minst är bambutäcket väldigt lätt.

Det finns inga negativa sidor. Det viktigaste är att se till att produkten är fylld med bambufiber och inte syntetisk.

Bild
Bild

Silke

En naturlig sidenfilt passar alla årstider. Det absorberar snabbt och förångar perfekt onödig fukt. Om fyllmedlet är skrynkligt kommer det att återfå sin form så snabbt som möjligt. Kom ihåg att en sådan produkt aldrig kommer att starta onödiga parasiter och dammkvalster.

Den negativa sidan av sidenfiltret är dess höga kostnad. Han behöver mycket noggrann vård.

Det kan inte förvaras i ett rum med låg temperatur, det kan tappa mjukhet. Det kan inte tvättas i en tvättmaskin vid hög temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetisk

Syntetisk filt i euro-klass behåller sin form perfekt. Dess volym kommer inte att ändras även efter många tvättar. Det syntetiska fyllmedlet är mycket varmt och absorberar inte obehaglig lukt. Mikroorganismer startar inte inuti och svampar är inte heller läskiga.

Det negativa faktum är dålig luftcirkulation.

Bild
Bild

Omslag

När du köper ett täcke av eurostandard måste du se till att locket är av tjockt tyg så att fjädrar och dun inte kommer ur det:

  • För en ullfilt är det viktigt att omslaget är tillverkat av naturligt tyg. Du måste se till att alla trådar på omslaget är på plats och att ullfibrer inte sticker ut från sömmarna;
  • När du köper en bambutäcke i euro-klass måste du kontrollera förekomsten av inlägg längs lockets kontur. Det är önskvärt att locket sys noggrant och fyllmedlet inte kommer ut;
  • Ett omslag för en silkefilt i europeisk standard måste ha ett lås genom vilket du kan verifiera silkfibrernas äkthet. Ofärgade sidenfibrer kommer att vara vita eller gulaktiga. Om du märker lockiga fibrer inuti filten är det rayon. Du kan också försöka tända fibrerna lite, de ska inte utsöndra lukten av bränd ull;
  • Omslaget till eurofiltet av bomull ska vara av hög kvalitet och tätt;
  • En filt av syntetiska tyger är inte alltid behaglig för din kropp. Det är önskvärt att omslaget är tillverkat av naturliga tyger. Ett sådant omslag kommer att ha en fördelaktig effekt på sömnen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en filt i euro-klass måste du tänka mycket på för att den ska hålla längre:

  • Bestäm vilken storlek på produkten du behöver;
  • Välj färgen på produkten som passar ditt sovrum;
  • Kostnaden för varorna ska inte vara särskilt låg. Det helt underskattade priset bör förvirra dig. Eftersom denna produkt kan ha en defekt eller fyllmedel som skiljer sig från den erbjudna produkten;
  • Kolla din filt! Läs etiketten, titta på ritningen, titta på alla sömmar och se till att det inte finns några överflödiga trådar;
  • Omslaget måste vara hållbart och helst utan syntet, så att statisk elektricitet inte uppstår;
  • Lär dig hur du tvättar den här produkten ordentligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

På förpackningen av eurofilt finns det speciella markörer, högst fem av dem. De indikerar produktens värmegrad. Markörer är endast lämpliga för europrodukter med en typ av fyllning.

Rekommenderade filtar, beroende på temperatur:

  • från + 6 ° - mycket varmt (5 poäng);
  • Från +8, 5 ° - varmt (4 poäng);
  • Från + 10 ° - lågsäsong (3 poäng);
  • Från + 15 ° - lätt (2 poäng);
  • Från + 19 ° - lätt sommar (1 poäng).
Bild
Bild

Tyvärr använder inte alla tillverkare markörer på filtförpackningen, så dess värme kan bestämmas av densiteten hos det använda fyllmedlet. För en vintertäcke finns en fyllning med en densitet på 420 g / m², för en helårsfilm-med en densitet på 220-350 g / m², för en sommarfilt-med en densitet mindre än 200-220 g / m². Sådana kriterier är relevanta för alla fyllmedel, med undantag av syntet och dun.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder och förvarar

Efter att ha köpt en produkt i euro-klass som uppfyller alla krav måste du definitivt använda och förvara den korrekt.

Se efter bakom en ullfilt inte så enkelt. Sådant måste ofta skakas ut och ventileras, men det kan inte tvättas, särskilt i varmt vatten. Du kan inte heller använda blekmedel eller gnugga det för att rengöra det, det kan försämras. Om du bestämmer dig för att tvätta en sådan sak, så finns det ett litet knep. För att få ullprodukten att se bättre ut kan du tillsätta 2 msk vinäger till 30 liter vatten eller ersätta ättikan med några matskedar färskpressad citronsaft.

Torka den inte i direkt solljus utan sprid den på en plan yta i skuggan. Förvara på en torr plats med en malpåse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om nödvändigt dunig produkt kan tvättas i en tvättmaskin genom att ställa in "känslig tvätt". När tvätten pågår är det bättre att slänga in några bollar, till exempel tennisbollar, så att luddet fluffas upp under tvätten. Kom ihåg att slå det minst en gång i veckan;

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppvaktning bakom en sidenprodukt euro -klass, tvätta aldrig den i en skrivmaskin. Om det blir tungt, torka det sedan; det kan ha absorberat mycket fukt. Torka i ett lock i direkt solljus, vispa ibland. Du måste stryka sidenprodukter med ånga;

Bild
Bild
Bild
Bild

Se efter bakom en bambu filt enklare, men när du tvättar i en maskin, ställ in "känsligt läge" också. Vattentemperaturen bör inte överstiga 30 °. Om ditt plagg är tillverkat av bambufibrer, använd mindre tvättmedel för att undvika mycket skum. Tvätta inte det ofta, en gång om året är det tillräckligt att tvätta i maskinen;

Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetisk grej kan tvättas i en tvättmaskin, men mycket lite pulver bör användas. Efter tvätt måste den vispas för att undvika klumpar. Tvätta en sådan produkt en eller två gånger om året. Men ventilera och skaka det oftare.

Bild
Bild

Med tanke på allt ovan kan du enkelt välja rätt för dig från ett stort antal europeiska standardfiltar. Innan du köper europrodukter, läs etiketten, som innehåller regler för användning, data om material, fyllmedel och storlek. Med rätt filt blir din sömn söt och sund.

Rekommenderad: