Handduk Med Hörn För Nyfödda (26 Bilder): Hur Man Syr En Handduk För Att Bada En Baby Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Handduk Med Hörn För Nyfödda (26 Bilder): Hur Man Syr En Handduk För Att Bada En Baby Med Egna Händer?

Video: Handduk Med Hörn För Nyfödda (26 Bilder): Hur Man Syr En Handduk För Att Bada En Baby Med Egna Händer?
Video: Tips och trix kring matning 2024, Maj
Handduk Med Hörn För Nyfödda (26 Bilder): Hur Man Syr En Handduk För Att Bada En Baby Med Egna Händer?
Handduk Med Hörn För Nyfödda (26 Bilder): Hur Man Syr En Handduk För Att Bada En Baby Med Egna Händer?
Anonim

Badtillbehör för en nyfödd är en integrerad del av listan över saker som krävs för att ta hand om ett barn. Moderna tillverkare av barnvaror erbjuder föräldrar ett omfattande urval av textilprodukter, inklusive handdukar för nyfödda med hörn (huva).

Det finns ett antal finesser som bör beaktas innan du köper en produkt, eftersom barnets hud är känslig och behöver särskild vård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt val

Den moderna industrin producerar nyfikna modeller av handdukar med hörn för nyfödda. Vid valet styrs i regel unga föräldrar av sina egna känslor, eftersom det inte kommer att vara möjligt att täcka hela sortimentet med uppmärksamhet. Därför måste du noggrant bekanta dig med materialets struktur på etiketten innan du väljer en handduk. Om du skyndar dig att få det första som kommer utan att titta noga på det, har du en chans att ta hem produkter av låg kvalitet. Innan du köper en handduk till din baby måste du komma ihåg ett antal rekommendationer.

  1. Lägg handduken över ansiktet eller baksidan av din hand. Det ska vara behagligt och silkeslen vid beröring.
  2. Tyg av god kvalitet sprinklas inte, inga högelement finns kvar på kläder och händer.
  3. Färgen ska vara jämn, mönstret ska vara uttrycksfullt. För ljusa färger är oacceptabla. De indikerar förekomsten av aggressiva kemiska färgämnen.
  4. Var noga med att lukta på produkten. Om lukten är frisk, naturlig, utan dofter, olja eller konstgjorda föroreningar, köp utan att tveka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välja material

För att sy en handduk med huva med egna händer måste du se till att materialet är riktigt bra kvalitet och lämpar sig för detta. Låt oss titta närmare på de optimala tygtyperna som du kan köpa utan att tveka.

Bild
Bild

Bomull

Egentligen är detta material det bästa för att göra handdukar för barn. Materialet ska vara dubbelsidigt frotté, naturligt, mycket absorberande och fuktbevarande, utan att skada barnets känsliga hud.

Det mest lämpade för att skapa badtillbehör är bomull med lång häftklammer, tillverkad i Pakistan och Egypten.

Dessa produkter kostar betydligt mer än ryska tillverkade prototyper, men samtidigt uppfyller de krävande föräldrars krav med till exempel 100 procent på grund av deras utmärkta fuktabsorberande egenskaper och en stapellängd på 5 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg! Det bästa alternativet är 100% ekologisk bomull.

Bambu

Moderna butiker är överfulla av produkter tillverkade av detta material, de karakteriseras som naturliga. I själva verket är detta inte sant, eftersom sådan fiber är onaturlig, härledd från cellulosa. Visserligen är materialet mjukt, blir inte elektrifierat, men jämfört med bomull absorberar det och behåller fukt sämre. Bland annat torkar sådana produkter extremt länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eukalyptus

Ofta ingår eukalyptusfiber i bomull för att göra den mjuk. Vid beröring är tyget mjukt, behagligt, absorberar inte damm, absorberar och behåller fukt väl, men till stor förtret är det användbart under en kort tid och slits ut mycket snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrofiber

Det är ett modernt revolutionärt tyg som absorberar fukt som skumgummi. Det torkar snabbt i luften och anses vara ganska slitstarkt.

Dessutom orsakar det inte allergier, är gratis att tvätta och all slags smuts avlägsnas perfekt från den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar på babyhanddukar

Köp 2 små och 2 stora handdukar för att bada din baby. I en stor, vars parametrar är 75 x 75, 80 x 80, 100 x 100, högst 120 x 120 centimeter, kommer du att packa in barnet helt efter tvätt. För små, till exempel 30 x 30 eller 30 x 50 centimeter, kan du torka av ansikte och händer efter tvätt. Du kan använda en handduk för att avlägsna fukt efter badet från vikningarna på benen.

Du måste ha minst 2 uppsättningar sådana handdukar: medan den ena torkar använder du den andra. Var noga med att tvätta den innan du använder den för första gången.

Strykning av frotté behövs inte, eftersom öglorna är skrynkliga och luftighet går förlorad, men du kan stryka den för desinfektion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi syr en handduk med egna händer

Kostnaden för kvalitetsprodukter är ofta hög. Populära märken höjer sina priser eftersom de är kända på marknaden. Produkter från lite kända tillverkare kan vara av dålig kvalitet. Bland annat kan noggranna mödrar inte alltid hitta en handduk i önskad färg eller med önskat mönster. I en sådan situation skulle det bästa alternativet vara att sy en handduk själv.

Även om du aldrig har sytt, sysslar du med en så enkel uppgift utan svårigheter . Detta kräver: en symaskin, tyg, tråd, sax, säkerhetsnålar. Köp ditt favorittyg eller använd ett tunt frottéark. Fokusera på måtten, men även för nyfödda måste du ta en bit på minst 100 x 100 centimeter. Om du syr 120 x 120 centimeter, räcker denna handduk till dig tills barnet är 3 år. Beräkna mängden material vid inköp. Om tygets bredd är 150 centimeter, köp 1, 30 m, och huven (hörnet) skärs ut på sidan.

Bild
Bild

Huvudsteg:

  • Fundera över hur du kommer att bearbeta kanterna. Detta kan göras med en applicerad tejp med förvikta sömsmåner (förspänningstejp), färdig tejp eller med hjälp av en mulen söm om det finns ett liknande alternativ på symaskinen. Trimmer och band kan behövas med hänsyn till måtten på handduken i storleksordningen 5-8 meter. Det är möjligt att göra remsor av tunt färgat bomullsmaterial 4-5 centimeter brett, sy dem i en lång enda remsa, trimma alla kanter på handduken och huven med den.
  • Vi gör ett rektangulärt eller fyrkantigt mönster av önskad storlek. I de flesta fall är dessa handdukar gjorda i form av en fyrkant, eftersom hörnet för huven, i detta fall, har samma sidor på sidorna, vilket är bekvämare att klippa.
  • Klipp ut en triangulär bit under huven från samma tygstycke som vi använder för handduken, eller klipp den direkt från handduken från botten.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vi lägger till två delar, kombinerar triangeln med hörnet och kanterna på huvudduken och fäster den. Stygnbredden ska vara 0,5-0,7 centimeter. Vi gjorde en huva. Om ett hörn med öron är tänkt, måste de i detta skede fästas och sys ihop med en triangel.
  • Efter det, om du vill, kan du göra hörnen på handduken och hörnet på huven runda. Du kan lämna det som det är.
  • Vi bearbetar kanterna. Ansiktet appliceras på olika sätt. Det enklaste sättet är att vika remsan på mitten med höger sida ut, stryka den, sy fast på framsidan, vända den ut och ut och sy längs sömmen. En avslutande kant bildas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Till sist

Kom ihåg! Det är omöjligt att gissa på saker för ett barn, för det här är hans humör och hälsa. Ta dig tid att välja babytillbehör, köp bara underkläder av högsta kvalitet, även om det är dyrt. Tack vare detta kommer allt i framtiden att motiveras av ditt barns glada och glada leende och hans energiska önskan att förstå världen.

Rekommenderad: