Överkast I Bomull (33 Bilder): Vadderat I Lapptäcke, Med Akryl Och Polyester Från Portugal, Ryssland, Indien Och Turkiet

Innehållsförteckning:

Video: Överkast I Bomull (33 Bilder): Vadderat I Lapptäcke, Med Akryl Och Polyester Från Portugal, Ryssland, Indien Och Turkiet

Video: Överkast I Bomull (33 Bilder): Vadderat I Lapptäcke, Med Akryl Och Polyester Från Portugal, Ryssland, Indien Och Turkiet
Video: How to Make a Warm Winter Bed Quilt Sewing Tutorial 2024, Maj
Överkast I Bomull (33 Bilder): Vadderat I Lapptäcke, Med Akryl Och Polyester Från Portugal, Ryssland, Indien Och Turkiet
Överkast I Bomull (33 Bilder): Vadderat I Lapptäcke, Med Akryl Och Polyester Från Portugal, Ryssland, Indien Och Turkiet
Anonim

Tillverkningen av bomullstyg har en lång historia. Detta underbara naturmaterial är älskat och vördat för sin mjukhet och miljövänlighet. Bäddmattor i bomull för sängen är valet för dem som älskar och uppskattar naturliga tyger och strävar efter att skapa komfort i sitt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Som du vet är naturlig bomull det mest populära materialet för att göra överkast, och detta beror till stor del på de här anmärkningsvärda egenskaperna hos detta tyg. Eftersom bomull är ett naturmaterial är det allergivänligt och kan användas av alla familjemedlemmar - utan undantag.

Bild
Bild

Dessutom är produkter gjorda av naturlig bomull opretentiösa i vården, tvättar väl och de behöver väldigt lite tid att torka. De är mycket hållbara, mycket behagliga vid beröring och har en andningsbar struktur i kärnan. En viktig faktor kan kallas ett acceptabelt pris för denna produkt, vilket innebär tillgången på varor för ett större antal köpare.

Bomullstäcken över tid kan blekna något av upprepade tvättar eller blekna i för ljus sol, men deras miljöegenskaper överstiger på många sätt denna mindre nackdel. Med noggrann och korrekt vård kommer ett överkast av naturlig bomull att tjäna hela ditt hushåll länge och troget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte en viktig detalj: när du väljer ett överkast för en säng, tänk på om den här produkten är kombinerad med fönstergardiner eller anpassad till möbelklädsel. Denna enkla regel låter dig behålla en enda rad i din valda stil när du inreder ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Materialet i överkastet av naturlig bomull verkar enkelt och inte särskilt anmärkningsvärt, men sådana produkter kännetecknas av en särskild variation av typer. Ofta glädjer dessa mysiga och snygga dimser även de mest krävande kunderna.

En av de mest populära typerna av sängkläder övervägs med rätta quiltade överkast av naturlig bomull . En säng täckt med ett sådant överkast verkar visuellt mer omfattande och mjukare. Detta material fyller rummet med inbjudande och omslutande mys, vilket ger extra komfort till sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

På höjden av mode är och överkast i lapptäcke , som genom sin närvaro direkt kan skapa en elegant och ljus atmosfär även i den mest blygsamma och obeskrivliga interiören. Sådant lapptäcke ärvdes från våra farfarsmormödrar.

Grunden för denna teknik är en harmonisk kombination av små tygbitar, som väljs utifrån färg, mönster eller textur. Ett sådant överkast, lagt på en soffa eller säng, kommer inte att gå obemärkt förbi och kommer säkert att bli en fördelaktig accent för ett sovrum med en blygsam inredning och en minsta mängd möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säng gjord tunn våffelfilt för stranden , ger ditt sovrum en romantisk touch. Det ska bli skönt att gömma sig med en sådan filt en varm sommarnatt.

För sekulära människor som uppskattar den klassiska dekorationen i det inre av sovrummet, lämplig glamorösa överkast av naturlig bomull, dekorerat med elegant broderi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hantverkare och hantverkare kan skapa genombruten stickad filt av bomullstrådar . Det finns inga begränsningar här, allt beror på din fantasi, skicklighet och tålamod. Genom att välja det här alternativet för överkast kan du enkelt skapa en originaldesign i hela rummet, komplettera det med stickade kuddar, sängdukar och överdrag för stolar och stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av tyg och komposition

Det är helt naturligt att produkter av naturlig bomull eller satin har de bästa ekologiska egenskaperna. Sådana överkast är dyrare än produkter med syntetiska komponenter och tillverkas inte av alla tillverkare.

Några av de dyraste och mest sofistikerade är velour- och jacquarddesigner tillverkade av naturlig 100% bomull . Var dock inte avskräckt om du ännu inte har råd med dyr jacquard eller sammet. Om du och dina familjemedlemmar inte har allergiska reaktioner mot syntet, bör du vara uppmärksam på blandade tyger, eftersom de har ett antal obestridliga fördelar jämfört med naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det har visat sig i produktionen av överkast av bomull och akryl . Detta material, samtidigt som det behåller alla positiva egenskaper hos naturligt bomullstyg, är mycket hållbart och slitstarkt på grund av vävning av akryltrådar i det. Produkter tillverkade av sådant tyg är varmare, de bleknar inte i solen, skrynklas inte och krymper inte när de tvättas. Ett sådant överkast behåller sin form och estetiska utseende längre.
  • Ett annat populärt alternativ är överkast av bomull med polyester . De är också mycket hållbara (jämfört med naturmaterial), kräver ingen särskild vård, är inte särskilt känsliga för solljus och har en av de viktiga fördelarna - polyesterprodukter torkar mycket snabbt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det viktigaste när du väljer ett överkast för en säng: för att det ska se snyggt och vackert ut måste du korrekt beräkna dess storlek. Huvudregeln: överkastet ska helt dölja sängkläderna, men samtidigt - inte se för formlöst och besvärligt ut.

Som regel motsvarar storlekarna på sängkläder i bomull standardstorlekarna för dubbelsängar, enkelsängar eller en och en och en halv säng. Detta är den viktigaste referenspunkt som du bör vara uppmärksam på när du gör ditt val. Om du vill att överkastet ska täcka hela sängen, gå ner till golvet med vackra veck, måste du välja den största storleken - 250 × 260 cm. Kom dock ihåg att ett sådant överkast kommer att se estetiskt tilltalande ut endast på mycket mycket stor säng.

Om du vill använda omslaget inte bara som ett dekorativt element, utan ska dölja det under sömnen, är det bättre att ta en mindre produkt. Storlek 180x240 cm blir den bästa lösningen när man kombinerar funktionalitet och estetik. För små sängar bör du begränsa dig till överkastets storlek 160 × 220 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

När du väljer överkastets färg måste du fokusera på det övergripande färgschemat i ditt sovrum. Denna produkt ska aldrig framstå som skrytfull eller avslappnad. Det anses vara bra att välja ett överdrag i samma stil som gardiner eller draperier. Nästan alltid kan en bra lösning vara valet av ett överkast för att matcha färgen på sovrumset eller för att matcha väggens ton.

Om ditt sovrum domineras av trämöbler kommer ett brunt överkast av varmt velour eller jacquard att se väldigt harmoniskt ut. Du bör inte tillgripa alltför skarpa kontraster och följa den huvudsakliga stilen som valts för dekorationen av rummet .… En säng är en plats att koppla av, där en person tillbringar en tredjedel av sitt liv, och det ska vara mysigt och lugnt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

De mest kända länderna som producerar överkast av naturlig bomull på världsmarknaden är Indien och Kina. Dessa tillverkare blev kär i köparen på grund av deras kompetenta och flexibla prispolicy. Kinesiska varor kännetecknas av det bredaste sortimentet och attraktiva priser. Du kan verkligen hitta en produkt för alla smaker och varje plånbok från kinesiska tillverkare.

För älskare av harmoni och återhållsamhet i design kan indiska överkast med varumärken rekommenderas. Arloni och Ganges , som utmärks av återhållsamhet och naturliga färger. Turkiska överkast Anatolien och Marca Marco blev också populär bland ryska köpare på grund av det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet på varor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har Portugal erövrat marknaden för produktion av högkvalitativa hemtextilier. Fina överkast från detta land från en ung lovande tillverkare Antonio Salgado har upprepade gånger tilldelats kvalitetsmärken på den internationella marknaden för varor i denna kategori.

Tja, ryssar som vill stödja en inhemsk tillverkare kan få råd om billiga och högkvalitativa filtar från tillverkare från staden. Ivanovo , som länge har etablerat sig på textilmarknaden - både i Ryssland och utomlands.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

För att ett överkast av bomull ska tjäna dig länge - och samtidigt behålla sin estetiska attraktion måste du följa några grundläggande vårdregler som passar alla bomullsprodukter. Strikt efterlevnad av dessa regler kommer att rädda dig från irriterande missförstånd och gör att du kan hålla saker funktionella och vackra under en lång tid.

Bild
Bild

Det första du måste uppmärksamma är produktmärket. Som regel innehåller den information om vid vilken temperatur och med vilka rengöringsmedel produkten kan tvättas, samt villkoren för korrekt torkning. Om du beställde en bomullstäcke eller sydde den själv måste du följa följande regler:

  • tvättemperaturen bör inte överstiga 30-40 C - både för handtvätt och för tvätt i tvättmaskiner;
  • det rekommenderas att använda specialprodukter för mjukning av hårt vatten;
  • det är nödvändigt att tvätta i tillräcklig mängd vatten, därför kan stora överkast inte tvättas i maskiner med liten kapacitet;
  • det rekommenderas att vrida ut produkten vid låga hastigheter så att det inte blir någon deformation;
  • det rekommenderas starkt inte att utföra torkning i tvättmaskiner;
  • det är bättre att torka produkten i frisk luft i varmt torrt väder, samtidigt som du undviker direkt solljus för att undvika utbrändhet och förlust av färg;
  • tvätta inte hemma produkter med dekorativa broderier, samt broderade med strass och pärlor - det rekommenderas att ge sådana känsliga saker till kemtvätt.

Rekommenderad: