Bambus överkast (24 Bilder): Turkiska överkast-filtar Med En Lång Tupplur Och Bambu Mikrofiber

Innehållsförteckning:

Video: Bambus överkast (24 Bilder): Turkiska överkast-filtar Med En Lång Tupplur Och Bambu Mikrofiber

Video: Bambus överkast (24 Bilder): Turkiska överkast-filtar Med En Lång Tupplur Och Bambu Mikrofiber
Video: VLOGG - DYRARE ÄN VAD VI RÄKNAT MED.. 2024, April
Bambus överkast (24 Bilder): Turkiska överkast-filtar Med En Lång Tupplur Och Bambu Mikrofiber
Bambus överkast (24 Bilder): Turkiska överkast-filtar Med En Lång Tupplur Och Bambu Mikrofiber
Anonim

Blunda, sträck handen framåt och känna mjukhet, värme, ömhet, höghår som flyter behagligt under din handflata. Och det verkar som om någon väldigt snäll bryr sig och skyddar dig. Vad är det här? Detta är en filt, ett naturligt bambu överkast.

Bild
Bild

Särdrag

När du kommer in i en textilbutik kan du se kuddar och filtar i bambu, madrassöverdrag och filtar i bambu. Det är klart att användning av bambu där den växer är en vanlig sak. Varför han blev så populär hos oss är frågan. Låt oss försöka hitta svaret.

För att producera miljövänlig fiber krossas en treårig anläggning och hålls i vätska under tryck. Efter rengöring och upprepad kamning blir duken luftig, lätt och hållbar. Resultatet av denna process är antingen fyllmedel för kuddar och filtar, eller tråd för linne. Och en sådan produkt kommer inte att vara billig, eftersom processen är ganska mödosam.

Den kemiska metoden med kaustisk soda påskyndar avsevärt mjukning av bambufibrer och vätesulfid bleker trådarna snabbare. Kan en sådan produkt anses vara miljövänlig? Antagligen inte. Men det kostar också mycket mindre. Och var och en av oss väljer själv, med fokus på informationen från etiketten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så när det gäller naturfiber är det värt att notera andra särdrag hos bambu:

  • Denna filt är helt enkelt skapad för dem som ständigt blir förkylda: den har en antibakteriell effekt. Bambukun hindrar bakterier från att föröka sig i vävnad. Mikroorganismer lever bara inte här.
  • På grund av samma komponent absorberar din filt inte behagliga och obehagliga lukter: den lätta gräslukten kommer att följa dig hela tiden.
  • Den andningsbara effekten gör att din kropp verkligen kan vila under en sådan filt.
  • Kashmirens mjukhet och silkens mjukhet i korta tupplurar.
  • Lätt tvättbar och hållbar. Produkterna bleknar eller deformeras inte efter maskintvätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Varaktighet. Pengarna du spenderade på köpet av en filt-filt kommer att återvända till dig hundrafaldigt med värme och komfort.
  • Man tror att bambufibrer förbättrar blodcirkulationen, återfuktar huden och slappnar av muskler.
  • Naturmaterialets hypoallergena natur gör att allergiker och spädbarn kan använda det.
  • Antistatisk. Sådana produkter är inte elektrifierade.
  • Naturliga färgämnen som används vid färgning kommer inte att finnas kvar på dig och kommer inte att tappa under tvätten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ja, verkligen, en sådan filt-pläd förtjänar uppmärksamhet. Finns det några nyanser som du måste vara uppmärksam på när du köper?

Hur väljer man?

Allt ovanstående gäller verkligen naturliga bambu överkast. Och för att allt detta ska vara så behöver du:

  1. Hitta en naturlig filt, den ska inte innehålla syntetiska trådar.
  2. Använd aldrig en filt som en filt: i påslakan kommer vilan att skrynkla ihop och ditt lyxiga överkast blir krita.
  3. Använd den inte i rum med mycket hög luftfuktighet: som ett utmärkt hygroskopiskt material kommer din filt att vara konstant fuktig.
  4. Kom ihåg att en eländig betalar två gånger: en matta på 500-600 ger dig inte vad du förväntar dig efter att ha läst den här artikeln. De finaste bambu överkasten kostar upp till $ 100.
Bild
Bild
Bild
Bild

Råvarorna för naturliga bambutäcken tillverkas huvudsakligen av kineser och taiwaneser. Det är en speciell Moso -sort som är tropisk snarare än prydnadsväxter. Men för att minska produktkostnaden producerar de produkter av olika kompositioner och procentsatser:

  • 100% bambu;
  • en blandning av "bambu - bomull" (i olika procentsatser);
  • bambu mikrofiber tillverkad av artificiellt delade fibrer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I Ryssland säljs kinesiska, portugisiska, turkiska filtar samt överkast tillverkade direkt i Ryssland. Oftast gör Ivanovo -vävarna hundra procent bambudukar. Men som de turkiska. Andra tillverkare föredrar att leverera blandade tyger till den ryska marknaden.

Bild
Bild

Vi är vana vid högkvalitativa turkiska textilier och överkast är inget undantag. Filtar med lång hög och korta, ljusa färger och pastellfärger, på sängar och soffor, för barn och vuxna, 100% naturliga eller med tillsats av bomull och mikrofiber. Valet är stort, priserna är högre än de ryska, men acceptabla.

Storlekarna på filtar är olika. De skiljer sig från en tillverkare till en annan.

För barn, välj dukar 150 x 200 (220) cm. För tonåringar - 180 x 220 cm. För vuxna - 200 x 220 cm.

Om filten ska användas som överkast på en soffa, fåtölj eller madrass, mäta dina möbler. Som regel bör produktens bredd räcka inte bara för stolens säte utan även för armstöden.

Sängen är vanligtvis täckt med kuddar. På grund av detta bör överkastet vara 10-20 cm längre än madrassen. Soffan är täckt på ett sådant sätt att filten inte dras längs golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

För att hålla din filt så länge som möjligt, tvätta den i det känsliga läget. Det är bättre att använda icke-aggressiva flytande tvättmedel. Tvättmedelsgranulat får inte sköljas ur den långa högen. Eftersom fibrerna i sig är fluffiga kan en stor mängd tvättmedel leda till mycket skumning.

Använd inte mycket tvättmedel. Experter säger att syrebaserade blekmedel kan användas för att blötlägga bambu filtar före tvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ställ in centrifugeringsläget. Det är lämpligt att torka en sådan produkt i horisontellt läge. Ett bra alternativ är att sprida den på torkens strängar. Placera inte nära värmeenheter: för det första är det farligt, och för det andra kan det krympa naturliga fibrer. Om du har en torktumlare och ett brådskande behov av att torka snabbt, torka inte vid höga temperaturer, annars kommer produkten att "krympa" mycket.

När det gäller strykning är informationen helt enkelt motsägelsefull: någon skriver att du behöver stryka vid en temperatur på 110 grader med ånga. Andra författare avråder starkt från att använda en ångbåt. Ytterligare andra hävdar att du måste värma järnet så mycket som möjligt och ånga överkastet. Mest troligt beror det på tyget. Men titta på etiketten och det är bättre att göra det vid köpet.

Bild
Bild

Skydda filtar mot fukt. Kom ihåg att torka om filten blir våt.

Om du märker en nattfjäril bredvid överkastet, har du för det första fortfarande en naturlig filt. För det andra, använd särskild skyddsutrustning för nattfjärilar. Naturmaterial gillar inte att förvaras i plastpåsar. Vik filten och lägg den öppen på hyllan. Och vid behov, ta ut det, linda dig bekvämt i det, ta en kopp varmt te och en ny bok - livet är en framgång!

Rekommenderad: