Pläd överkast (103 Bilder): Vackra Dubbelnyheter 2021 Från Satin På Sängen I Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Pläd överkast (103 Bilder): Vackra Dubbelnyheter 2021 Från Satin På Sängen I Sovrummet

Video: Pläd överkast (103 Bilder): Vackra Dubbelnyheter 2021 Från Satin På Sängen I Sovrummet
Video: INREDNING: Så skapar du en härlig bäddning, Hotellbäddning, Andrea Brodin 2024, Maj
Pläd överkast (103 Bilder): Vackra Dubbelnyheter 2021 Från Satin På Sängen I Sovrummet
Pläd överkast (103 Bilder): Vackra Dubbelnyheter 2021 Från Satin På Sängen I Sovrummet
Anonim

Filtar och överkast är i sig väldigt enkla saker. Och det är denna enkelhet som gör dem mångsidiga. Ett vanligt tygstycke, om du behandlar det klokt, kan värma och dekorera, fylla huset med mysighet och charm, lägga till glädje i interiören och göra det till ett föremål av avund och beundran.

Bild
Bild

Typer och modeller

Det finns många typer av sådana produkter. Till salu kan du hitta en lätt tunn dubbelsidig filt, som är bra för skydd, sitter i en fåtölj med en bok i händerna en sommarkväll mitt i trädgården eller på verandan. Du kan välja en rutig poncho eller ett hörnalternativ. En filthandduk är lämplig för stranden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Quiltad kan användas som ett överkast för en och en halv eller enkelsäng, komplettera dem med ett sängset. Det kommer att finnas överkast för dubbelsängar i rum, vars inre är genomtänkt till minsta detalj. I det här fallet kan du välja en uppsättning, förutom sängkläder, som inkluderar en filt och matchande gardiner.

Bild
Bild

En tät plädhud med en lång tupplur är lämplig för en soffa, som skyddar möbelklädseln perfekt från smuts och förhindrar att den kommer från vishaj. Samma fluffiga och varma filt kan användas för att täcka fåtöljen vid spisen, vilket gör denna plats inbjudande mysig. För sängar och soffor av ovanlig form är det värt att plocka upp en rund filt.

Bild
Bild

En traditionell skotsk vintage dubbelsidig pläd kommer att ge sin glädje till alla hem.

En mjuk hemgjord filt kan ingå i en presentuppsättning för en bra familjesemester. Och den som får ett sådant erbjudande kommer definitivt inte att bli besviken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Som vi kan se är syftet med dessa produkter mycket olika. Du kan inte bara lägga dem på sängen i sovrummet, på möblerna i vardagsrummet, eller ta dem med dig till havet, så att du har något att lägga på sanden på stranden.

En sådan filt är lämplig för ett sorgetillfälle, och som en vanlig filt, om det inte finns något till hands, eller om du vill lägga dig i soffan mitt på dagen för att ta en tupplur. En sådan sak kan läggas på en tonårsäng, eller så kan du kasta den på golvet som en matta för barn att leka på, eller anpassa den till en gungbädd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och texturer

Filtar och överkast varierar mycket i konsistensen. De är tillverkade av en mängd olika textilier och trådar.

Produkter tillverkade av naturlig ull är bra för hälsan , även om vissa människor inte tål ulltryck på kroppen på grund av en allergisk reaktion på den.

Sådana filtar är användbara i vardagen för personer med sjukdomar i muskuloskeletala systemet eller förkylda. Naturlig ull, i kontakt med kroppen, hjälper till att aktivera blodcirkulationen. Den absorberar fukt väl, förblir torr utåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kaschmir

Dessa produkter kräver inte ofta tvätt, eftersom själva materialet har förmågan att rengöra sig själv. Sådana filtar slits inte ut länge, det är trevligt att röra vid dem, även om de ibland är taggiga. Ett ylletäcke kan vara kashmir, kamel, pashmina, alpacka, får eller lamaull.

Det är en kashmir filt som ibland blir en mycket dyr present ., eftersom priset är mycket högt. Själva kashmir är tillverkad av ull av en speciell ras av getter som finns i delstaten Kashmir i Indien. Denna ull ger utmärkt värmeisolering. Kashmir filtar är mycket varmare än fårulls motsvarigheter. Dessa föremål är mycket mjuka och fluffiga. Under årens lopp förlorar de inte dessa egenskaper, om de blir väl omhändertagna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pashmina

En mängd olika kashmir är pashmina. Detta är det mest solida i pris- och kvalitetsmaterial som filtar är tillverkade av. Strängt taget är pashimin inte ens ull, utan en underrock av getter som bor på Himalaya högland, som kännetecknas av sin speciella lätthet och ömhet. Idag är tyger från den tillverkade med tillsats av bomull och siden. Sextio procent av ullen står för tjugo procent av tilläggsmaterialet. Resultatet är en lätt, varm, fluffig produkt som "andas" bra och är hållbar, även om det kräver noggrant underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kamelull

Kamelullsfiltar har många fördelar. I grunden är det ett speciellt material som kan skydda både från överskottsvärme eller motsatsen till det, samt från fukt. Detta underlättas av själva pälsstrukturen.

Det är kamelhår som ger den mycket torra värmen, tack vare vilken du kan bekämpa artrit, artros, ischias och förkylningar. Dessutom är denna ull antistatisk. I vardagen, när det finns mycket elektronik och plast i närheten, är detta mycket viktigt.

En kamelfilt kan hålla i tio år, eller till och med mer. Du behöver bara ta hand om det regelbundet så att det inte blir ett "hem" för fästingen, vars avfallsprodukter fungerar på en person som ett allergen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jacquard

Som en tygbas, inklusive för filtar, används inte bara ull utan också till exempel bomull. Det gör tunna, lätta, mjuka och miljövänliga produkter som kan tvättas ofta. De brukar tjäna mycket länge.

Oftast är det från ett bomullsbaserat tyg som du kan hitta en jacquardfilt i en butik ., kännetecknas av mönstret. Denna ritning kan vara dubbelsidig, ganska stor, hög, två-lager.

Även vid frekvent tvätt förlorar en sådan filt inte sin form och behåller sin ursprungliga ljusstyrka. Det kommer att se väldigt organiskt ut var som helst i landet, eftersom det gör ett något "rustikt" intryck utåt och inte är lämpligt för en lyxig salongatmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra en jacquardfilt själv. Needlewomen skapar ofta sådana filtar med invecklade mönster av garn - ull, mohair, vad själen vill. De stickas av både tjocka och tunna trådar. Allt beror på tanken. Det visar sig vara väldigt mysiga och praktiska saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fleece filt

Syntetiska material är inte värre än naturliga. Så, fleecefiltar är gjorda av polyester. Detta är ett material som har många fördelar. Det bleknar inte, skrynklas inte, är resistent mot höga temperaturer och ändrar praktiskt taget inte dess egenskaper och utseende genom åren. Det är inte läskigt att kasta den i tvättmaskinen, den kan rengöras kemiskt.

Folk är inte allergiska mot det . Det äts inte av malar, och mikroorganismer förökar sig inte i det.

Den enda nackdelen är att polyester bygger upp statisk elektricitet. Detta kan lätt undvikas genom att lägga till en antistatisk mjukgörare vid tvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl pläd

Akryl är ett konstgjort material. Dess egenskaper skiljer sig inte mycket från naturullens egenskaper. Den är hållbar, håller sig varm och tappar inte sitt vackra utseende. Det kan tvättas i maskin utan rädsla. Det orsakar inte allergier. Det är dock prisvärt. För att förhindra att en sådan filt absorberar främmande lukt och piller måste den tvättas regelbundet, och inte glömma att lägga till en luftkonditionering.

Ibland är filtar gjorda av bomullstyg med akryl inbäddad i den. Sådana material "andas" och absorberar fukt bättre än 100% akryl. Filtar av dem håller längre än bara bomull.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viskostäcke

Viskos är också ett syntetiskt material som är ännu mjukare än akryl. Det är också motståndskraftigt mot tvätt, även om det ger viss krympning, vilket måste beaktas när man gör samma filtar. Det är hållbart. En nackdel är att det skrynklas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrofiber (eller mikrofiber) filt

Mikrofiber är en blandning av polyamid och polyester. Det skiljer sig från akryl i lättare vikt och tjocklek. Sådant tyg tvättas lätt, bleknar inte, högen rullar inte upp. Fukt kvarstår inte i tyget. Därför torkar filtar av detta material direkt efter tvätt.

Produkter av velsoft -tyg har ungefär samma egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu filtar

Bambu används också aktivt idag för produktion av olika produkter, inklusive filtar. Det är miljövänligt och allergivänligt. I sådan vävnad förökar sig inte skadliga mikroorganismer. Filtar av detta material är lätta och behagliga vid beröring.

Bild
Bild

Pälsfiltar

Sådana produkter sätter en viss bild för interiören. Kasta en pälsfilt på soffan, du kan alltid ligga på den med nöje, och klädseln på stolarna och soffan kommer alltid att vara som ny. Eller så kan det vara ett mattoralternativ, till exempel för ett barnrum. Naturlig eller konstgjord päls kan användas för att skapa en lurvig filt.

På gamla dagar var filtar av naturlig päls en integrerad del av sovrum och vardagsrum i palats. Nu är det också ett mycket varmt, hållbart och dyrt nöje.

Bild
Bild

Samtidigt skiljer sig konstgjord päls idag inte på något sätt från naturlig. En filt av den kommer att tjäna länge och hålla sig varm perfekt.

Till skillnad från produkter tillverkade av naturlig päls, som ibland måste kemtvättas, kan dessa tvättas i maskin vid låga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överkast

Valet av tyger för överkast är mycket stort. Du kan hitta inte bara ett alternativ som är lämpligt för inredningen i ett sovrum eller barnkammare, utan också välja det beroende på säsong. Det är vettigt att få två typer av överkast - för sommar och vinter.

För sommarperioden är överkast av bomull, linne, siden, satin, satin lämpliga . Ett överkast av jacquard eller våffla kommer att se bra ut på sängen. Naturligtvis måste man komma ihåg att satin, linne, siden tyger kräver särskild uppmärksamhet och omsorg. Detta löses in genom att de inte orsakar allergier, och de är mycket trevliga att röra vid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om det finns mer moderna - halvsyntetiska - material, till exempel polysatin - en blandning av polyester och satin. Detta är ett slitstarkt, hållbart, rynkfritt tyg vars överkast kommer att se bra ut och utföra sina funktioner på rätt sätt.

Bild
Bild

För en kall tid köper de överkast av kashmir, ull, mikrofiber, flanell. Sammet, stickat, velour, plysch, gabardin textilier är också väl lämpade för att sy överkast. Fleece kommer att vara till nytta i barnkammaren precis som en flanell- eller flanellfilt för en barnsäng.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att täcka sängen med ett handstickat överkast är en utmärkt lösning för vintern, om bara nålkvinnan inte skulle skämmas över den höga konsumtionen av trådar och arbetets mödosamhet.

Bild
Bild

Du kan också göra en tygfilt för sängen med egna händer. Även materialet som finns i alla hem är lämpligt för detta. Vissa hantverkskvinnor syr sängkläder av jeans. Med tanke på att sådana saker som regel används av alla familjemedlemmar måste dessa slitna kläder slängas då och då. För att inte göra detta kan du hitta en så praktisk tillämpning för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett tyg för ett överkast måste du vägledas av ett antal regler.

Om plagget har många krusiduller eller utsmyckningar kommer det snabbt att samla damm på sig själv. Så du måste välja ett material som inte är läskigt att tvätta ofta.

Överkastets struktur bör inte motsäga rummets allmänna stil. Tunga bärare på fönstren bör matchas med en produkt gjord av tätt tyg med en uttalad konsistens. För ett rum i kalla toner passar sängöverkast med en glans av satin eller siden. Elegansen i ett litet sovrum kommer att betonas av kappor av luftiga, mycket lätta material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på filten och överkastet är av stor betydelse. Det är inte viktigt om produkterna är stora eller små i storlek, utan hur bekvämt de är i en viss situation. Fel storlek leder till att kappan som täcker möblerna ständigt rör sig ur sin plats, ser ful ut på den och filten kan vara för skrymmande eller så liten att det är orealistiskt för en vuxen att slå in den i den.

Som resealternativ är en inte särskilt stor produkt 1, 4 x 2 meter lämplig. En sådan filt är kompakt när den viks och det räcker för att helt gömma sig i frisk luft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Poängen med ett sänglinne är inte bara att täcka sängkläderna från eventuell kontaminering. Det är viktigt att madrassen kommer under locket, liksom själva sängens ram, tillsammans med benen.

Därför, för att korrekt bestämma produktens storlek, beräkna storleken på din säng och lägg till 40-60 centimeter. Observera att filten inte ska nå golvet. Avståndet kan vara fem centimeter.

I vissa fall är det omöjligt att hämta en cape i en butik. Som regel är detta förknippat med möbler av en icke-standardstorlek eller form. Då måste du beställa en filt från en specialist eller, om du har kunskaper och färdigheter, sy den själv.

Bild
Bild

Färger och färger

En pläd är långt ifrån det som är centrum för inställningen. Förutom den direkta funktionen hos detta tillbehör - att värma och skydda sig, är dess uppgift inte att motsäga interiörens allmänna stil. Om möbelbeläggningen i rummet är monokromatiska, lugna nyanser, mot bakgrunden kan en flerfärgad pläd - rutig eller med ett ljust mönster, till exempel lila, lila, gul, orange, rött, se lämpligt ut. Det är bra när några av rutorna i en plädfilm matchar färgen på möbelklädseln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja en produkt i ljusa nyanser - grå, beige, persika, blå, ljusrosa, lavendel, turkos, så länge de är två eller tre nyanser ljusare än klädseln i en soffa och fåtöljer. Men att använda en svart eller brun pläd i en rik nyans mot en bakgrund av ljus klädsel är tvärtom ett djärvt och tvetydigt drag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett leopardtryck på överkastet eller ett tvåfärgat mönster som en zebra bör komplettera rummets övergripande stil. Till exempel överlappning med gardiner, mattfärgning och andra tillbehör.

Bild
Bild

Om rutan har ett ljust blommönster med inneslutningar av mynta, blå, grön, olivolja eller till och med målad med en regnbåge, i ljusgrön eller färgerna på en elegant gräsmatta (även ljusgrön i sin sort), har den ingen plats i ett rum fullt av andra ljusa accenter. Det kan vara bättre att välja något som färgen på himmelsk turkos.

I alla fall man bör inte försumma frågorna om filtens färg när man väljer den . Hela bilden består av små saker. Och även en filt, genom sitt utseende, påverkar uppfattningen av huset som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Plaid, som nästan alla hushållstillbehör, kan hänföras till en eller annan stil. Denna stil ska motsvara den allmänna inredningen i en lägenhet eller ett hus.

Filtar i Provence-stil, som filtar i lantlig stil, motsvarar naturens nyanser och är gjorda av naturliga tyger. Dessa kan vara filtar gjorda av rutor och rutor med hjälp av lapptekniken, med en söm, spetskåpor och handstickade filtar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyxiga överkast med volanger, puffar, fransar, spetsar, guldmonogram och andra glansiga lyxiga liv kommer att motsvara barockstil och andra, liknande i pompens omfattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett romantiskt sovrum är ett öppet överkast med blommönster i pastellfärger lämpligt. Finns med broderi och volanger. En hög säng kan dekoreras med en valantäcke som helt täcker sängen och sprider sig på golvet runt den.

Bild
Bild

Interiören i loftstil kompletteras med ett opretentiöst överkast av naturligt slitstarkt tyg - bomull, satin eller ull.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett sovrum i orientalisk stil är det bättre att välja en produkt gjord av dyrt tyg med karakteristiska motiv av paisley och påfågelfjädrar. För att inte kränka rummets etniska stil, på överkast och filtar är det värt att ge bilder med en giraff, en tiger, en leopard eller imitation av färgerna på skinn av afrikanska djur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism och högteknologi kommer att matchas av ett en- eller tvåfärgat överkast. Att rita, om möjligt, är tydligt och enkelt, till exempel geometriska mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

I barnrummen finns plats för den mest varierade stilen på mattor och överkast. Det kan vara en bubo-filt, en produkt i nautisk stil med småstenar, en filt med en hare, med björnar, en uggeltäcke, en kanintäcke, en filt med bilder från tecknade "Cars", en stickad filt "The Enchanted Castle "och till och med ett nyårstäcke med rådjur och julgranar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor och mönster för en pläd

Mönster för en pläd kan vara väldigt olika. Ett mycket vanligt mönster i handstickade produkter med flätor. Det kommer att ge en sådan filtstruktur, volym och göra det särskilt varmt. Intressanta filtar i skandinavisk stil, till exempel stor stickning eller med karakteristiska bilder av träd, djur och snöflingor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jacquardmönster kan fylla vilken filt som helst med en speciell smak. Det kan vara åtminstone etnisk symbolik, till och med bilder av en kulinarisk trend: äpplen, päron, apelsiner, något som kommer att roa ett barn, vilket kommer att vara lämpligt i ett lanthus och på landet.

I den meningen var och förblir rutan anledningen till skapandet av nya idéer för inredning, av vilka de bästa sprids snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns ett stort antal filtar och överkaststillverkare runt om i världen. På marknaden kan du se produkter från Ryssland, Turkiet, Portugal, Spanien, Italien, Kina och andra länder.

Skottland förser bland annat traditionella ullfiltar med ett karakteristiskt fyrkantigt mönster.

Bild
Bild

Bland Ivanovo-filtar, välkända i vårt land, kan man hitta både elitmodeller och ganska prisvärda, men samtidigt originella och snygga. Älskare av utländska tillverkade tillbehör kan välja indiska överkast som har ett riktigt kungligt utseende, fashionabla designer italienska, spanska eller turkiska filtar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga, exklusiva tillbehör för hem och komfort presenteras på den moderna marknaden av de bästa tillverkarna från olika länder. Tango, Paters, Arya, Biederlack, Kazanova, Le Vele, Pantex, "Runo" är bara några av de välkända varumärkena.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Vackra nya saker i inredningen

Inuti ett modernt sovrum kan du se en mängd olika filtar.

  • För älskare av återhållsamhet och elegans passar ett chokladbrunt överkast av siden eller andra släta material som passar ditt sovrum. Dess färg är i harmoni med färgen på gardiner, tapeter och sovrumsgolv, vilket bibehåller den övergripande stilen av inredning.
  • Ett ljust överkast i blå och vita toner med paisley -prydnad kommer att komplettera sovrumsinredningen, dess kyla och mättnad med luft. Kombinationen med beige och ljusbruna detaljer i sovrummet betonar renheten och färskheten i överkastet själv, liksom den tydliga konsistensen i nyansbalansen i rummet.

Rekommenderad: