Plush Pläd (31 Bilder): Funktioner I Stickade Modeller Från Plyschgarn, Välj En Brun Pläd Från Plysch Till Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Plush Pläd (31 Bilder): Funktioner I Stickade Modeller Från Plyschgarn, Välj En Brun Pläd Från Plysch Till Interiören

Video: Plush Pläd (31 Bilder): Funktioner I Stickade Modeller Från Plyschgarn, Välj En Brun Pläd Från Plysch Till Interiören
Video: Ullfiltar & Plädar 2024, Maj
Plush Pläd (31 Bilder): Funktioner I Stickade Modeller Från Plyschgarn, Välj En Brun Pläd Från Plysch Till Interiören
Plush Pläd (31 Bilder): Funktioner I Stickade Modeller Från Plyschgarn, Välj En Brun Pläd Från Plysch Till Interiören
Anonim

Mjukt, vackert och mysigt (särskilt under kalla vinterkvällar), överkastet är en oumbärlig sak i varje hem. Samtidigt är plyschfiltar ganska populära på grund av sitt lyxiga och snygga utseende, speciella mjukhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Högkvalitativa plysch överkast lockar köpare med följande fördelar:

  1. skönheten … En sådan filt idag kan kallas ett av de mest populära alternativen för att dekorera alla fashionabla interiörer.
  2. Bekvämlighet … Plysch filt är den varmaste och lättaste produkten som inte sticker och är mycket behaglig att röra vid.
  3. Lång livslängd … Med noggrann vård kommer denna produkt att glädja dig med sin värme under lång tid.
  4. Lätt att städa … Plyschfiltar är lätta att tvätta och torka snabbt.
  5. Olika färger, modeller, alternativ … Tillverkare av dessa överkast erbjuder ett brett utbud av olika modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter

Om du är intresserad av specifika modeller av plysch överkast, var uppmärksam på följande: dessa produkter skiljer sig inte bara i färg utan också i storlek. Alternativen är vanligtvis:

  • Plaid filt . Vanligtvis är det produkter med måtten 150 × 210 cm, 120 × 200 cm. De kan användas både för en säng och för en soffa.
  • Pläd överkast . Oftast är det produkter på 210 × 250 cm, men när du väljer ett sådant överkast är det bättre att fokusera på sängens storlek. För liten filt kan se ful ut, för stor kommer att störa upp i sovrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stolöverdrag . Om du behöver en sådan produkt är det värt att överväga att storleken 130 × 170 cm är det bästa alternativet för hemmet. Du kan också använda produkter av stor storlek - 150 × 200 cm.
  • Barnmattor . Varma plyschprodukter för barn kan vara ett bra alternativ för att dekorera ett rum. Din lilla kommer att älska detta fantastiskt mjuka material.

Täcken för barn är ofta gjorda av mink plysch. Det är mikrofiber, det är allergivänligt och behagligt att röra vid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Erfarna designers rekommenderar att du väljer en filt baserat på rummets stil. Det är bäst att välja en filt för interiören som helhet. De mest populära alternativen är:

  • Alla kallar den mest populära nyansen vit, men det här är inte ett mycket praktiskt alternativ - en sådan filt måste tvättas för ofta.
  • En mjölkaktig eller beige nyans hjälper till att skapa en mycket mysig och hemtrevlig atmosfär.
  • Bruna och gråa färger, alla slags neutrala toner är mycket populära.
  • Många föredrar ljusa och saftiga nyanser - rikblå, vinröd, lila, gul.
  • Romantiker köper ofta rosa och lila saker.
  • För att dekorera barnrum används ofta flerfärgade fluffiga överkast, liksom produkter med originalmönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

När du väljer ett plysch överkast rekommenderar professionella designers:

  1. Att helt överge skarpa färgövergångar.
  2. Försök att undvika klumpiga föremål.
  3. Välj en filt som är något lättare än material och möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Valet av en pläd stickad av plyschtrådar beror på olika stunder som kan spela en avgörande roll för dig.

Om du behöver använda en filt som en filt för en fåtölj, säng eller soffa, är det ingen mening att spendera pengar på att köpa en produkt gjord av naturliga trådar. Ett syntetiskt överkast skulle vara ett ganska lämpligt alternativ.

Om du länge har velat köpa en så varm produkt som kommer att vara trevlig att täcka dig på kalla kvällar, måste du vara uppmärksam på ull- eller bomullstäcken av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frågan om högens storlek är också viktig här: en lång hög kommer att se mer catchy och vacker ut, men det är inte särskilt bekvämt med aktiv användning. Sådan hög "går sönder" mycket snabbare, blir smutsig och blir helt oanvändbar.

Produkter med en tjock men inte särskilt hög hög kan se snygga ut - och anses samtidigt vara de mest praktiska. Du kan täcka dig själv med en sådan produkt utan rädsla för att den snabbt kommer att bli oanvändbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl långärmad pläd är efterfrågad. Det här tyget ackumulerar inte damm och håller så länge som möjligt. Kvaliteten på produkten med ärmar är också viktig, hur man är säker för personer som är benägna att allergier.

Du kan välja ett plysch överkast med en lång eller inte särskilt hög hög, looped eller revet frotté, beroende på hur ofta produkten kommer att användas. Det finns också jacquardprodukter - filtar med bilder på båda sidor. Dessa är oftast plyschfiltar för barn.

Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Oavsett vilken duk filten skapas, kommer behovet att tvätta den en dag ändå uppstå. Denna produkt (som många andra hushållsartiklar) samlar snabbt upp smuts.

Tänk på följande användbara tips:

  • Köp alltid speciella flytande vårdprodukter, eller ännu bättre, kvalitetsmjuka vårdgeler. De löser sig mycket bättre i vatten, de kommer inte att fastna mellan produktens fibrer.
  • Du behöver inte skrynkla och vrida produkten för mycket. Både naturligt och syntetiskt tyg kan deformeras, och det blir omöjligt att återställa produkten till sin form.
  • Om du ska tvätta ett överkast med en långsträckt hög måste du skaka det ordentligt, samla all skräp som trasslar in sig i fibrerna.
Bild
Bild
  • När du tvättar i en tvättmaskin, var noga med att rulla filten försiktigt till en lös rulle - med fibrerna inåt för att behålla deras riktning och jämna fördelning.
  • Du ska inte pressa produkten, det är bättre att låta vattnet helt enkelt rinna genom att placera filten i badrummet. När allt vatten har runnit ut måste filten omsluts med en bit bra bomullstyg - så vätskan absorberas snabbare.
  • Du måste torka den plyscha produkten på en plan yta - vid normal (inte aggressiv) temperatur, bort från en radiator eller värmare, från solens strålar.
  • När överkastet är torrt kan borsten borstas mycket försiktigt med en mjuk borste.
Bild
Bild

Ull, bomull, bambu, naturligt siden och päls är inte lämpliga för höga temperaturer. I detta fall kan tvättemperaturen inte vara högre än 35 grader.

Icke naturliga material som används för att skapa överkast med förlängd hög inkluderar fleece, akryl, polyester och syntetpäls. Dessa filtar är lätta att ta hand om, de är mer hållbara och absolut allergivänliga.

Syntetiska produkter (som överkast av naturmaterial) måste tvättas med en specialprodukt. Vattentemperaturen för sådana överkast är 30 grader, och akryl- och syntetpäls behåller sina egenskaper även vid 40-42 grader.

Bild
Bild

Om du kan tvätta den i en maskin eller för hand är det bättre att välja det senare alternativet. Syntetiska fibrer”gillar inte” mekanisk påfrestning.

Tänk på följande:

  1. Sänk ner filten i tvättlösningen i 30 minuter utan att vrida ut den eller lyfta den. Töm sedan vattnet och använd en färsk men väl koncentrerad lösning. Knåda försiktigt filten i tvålvatten med händerna, men sträck inte ut den.
  2. Töm tvättmedelslösningen och fyll på med rent rent vatten. Du måste skölja produkten lika noggrant som du tvättade filten innan.
  3. När allt tvättmedel tvättas ur duken måste du lägga filten på ett speciellt horisontellt galler så att vattnet kan rinna ut.
  4. Bred ut det våta föremålet på bordet, nivellera försiktigt hörnen och dra i kanterna. Låt det torka på vanligt sätt - och kamma sedan lätt med en pensel.
Bild
Bild

Spektakulära bilder

Plyschgarnstickade filtar är fantastiskt moderna heminredning. En sådan filt passar både barn och vuxna, den passar perfekt in i alla rums design.

Om ditt sovrum är inrett i afrikansk stil, så är en mjuk plysch filt med leopardfläckar perfekt för dig. En säng dekorerad med en sådan produkt blir omedelbart huvud accent i rummet.

För barnrummet där tjejen bor kan du plocka upp en original filt med en ljus bild av Disney -prinsessor - barnet kommer att använda en sådan produkt med kärlek vid varje tillfälle.

Rekommenderad: