Kuddstorlekar: Standardmodeller För Sovande 50x70, Storlekstabell

Innehållsförteckning:

Video: Kuddstorlekar: Standardmodeller För Sovande 50x70, Storlekstabell

Video: Kuddstorlekar: Standardmodeller För Sovande 50x70, Storlekstabell
Video: Episode 76 - Pillow Sizes 2024, Maj
Kuddstorlekar: Standardmodeller För Sovande 50x70, Storlekstabell
Kuddstorlekar: Standardmodeller För Sovande 50x70, Storlekstabell
Anonim

En god natts sömn för varje person är nyckeln till god hälsa och utmärkt humör hela dagen. Men utan vissa förutsättningar är det osannolikt att du kommer att få tillräckligt med sömn. Tystnad, frisk luft och bekväma sängkläder behövs. Dessa inkluderar sängkläder, en bekväm madrass, en varm filt och en mjuk kudde av lämplig storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Idag tillverkar tillverkare många modeller med olika fyllmedel som har sina egna egenskaper. Materialen som används för att fylla kuddarna är antingen konstgjorda eller naturliga.

Bild
Bild

Den mest talrika gruppen är syntetiska fyllmedel.

  • Det mest ekonomiska alternativet är en lätt syntetisk vinterisator som inte orsakar allergiska reaktioner . Kuddar fyllda med vadderad polyester är lätta och enkla att tvätta. Den syntetiska winterizer är mer lämplig för dekorativa kuddar.
  • Det mjuka hypoallergena fyllmedlet holofiber kännetecknas av goda egenskaper . Sovprodukter med holofiberfibrer är lätta och perfekt maskintvättade. Detta fyllmedel används för en mängd olika kuddstorlekar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Komel polyesterfiber är tillverkad av små kulor belagda med silikon . Materialet andas perfekt, det finns ingen allergi från det. Oftast används det för att fylla kuddar avsedda för barn (till exempel storlek 40x60).
  • Polyuretanskum med speciella tillsatser eller memorix - ett utmärkt fyllmedel för ortopediska kuddar. Detta material har utmärkt andningsförmåga och minneeffekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturmaterial inkluderar fyllmedel av både animaliskt och vegetabiliskt ursprung.

Dun och fjädrar är de vanligaste fyllmedlen tillverkade av naturmaterial . Det finns produkter som bara fylls med dun, och det finns kuddar som innehåller både dun och fjädrar. Dun- och fjäderkuddar håller värmen väl och absorberar överflödig fukt, de tillverkas vanligtvis av tillverkare i storlekarna 68 × 68, 60 × 60, 50 × 70, 40 × 60 och 40 × 40.

Det finns en uppfattning att dun- och fjäderprodukter är en gynnsam livsmiljö för fästingar, men många tillverkare gör anti-kvalsterbehandling och ozonering, som skyddar kuddar från effekterna av dessa skadedjur. Dessutom tillåter högkvalitativa lock för sådana kuddar inte att fyllmedlet slås ut.

Detta fyllmedel har dock också ett minus - det är svårt att rengöra. På grund av den ökade absorptionsförmågan hos detta fyllmedel är det nödvändigt att torka kuddarna regelbundet.

Ullfyllda kuddar finns oftast i storlekarna 40x80, 50x70 och 40x60 . Fördelen med detta fyllmedel är god värmeledningsförmåga, liksom luftgenomsläpplighet. De har en specifik lukt, de behöver särskild vård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel tillverkade av naturmaterial av vegetabiliskt ursprung kombinerar två egenskaper: de är allergivänliga och andas.

Utmärkt formhållande latex finns oftast i ortopediska kuddar, som är rektangulära och små i storlek, till exempel 50 × 70, 50 × 80, 45 × 80. En sådan produkt ger den mest bekväma positionen för huvudet och halsen på en sovande person.

  • Nyligen har bambufiber blivit mer och mer populär . Det hygroskopiska, slitstarka materialet med antibakteriell effekt används som fyllning för kuddar i alla storlekar. Produkterna 70 × 70 och 50 × 70 är särskilt populära.
  • Bovete skal, som har en massage effekt, läggs oftast i små kuddar . Oftast är det produkterna 40 × 60, 50 × 60 och 50 × 70. Skålkuddar kan inte tvättas, du kan bara dammsuga dem och torka dem i solen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Numera kan kuddar delas in i dekorativa föremål, sömnmodeller och speciella ortopediska föremål.

För närvarande tillverkar tillverkare kuddar i olika storlekar. Det finns både vanliga standardalternativ och produkter med mycket specifika dimensioner.

Under sovjettiden efterfrågades stora produkter med en storlek på 70 × 70 cm . De tillverkas fortfarande nu, men de ger efterhand plats för kuddar med en storlek på 50 × 70. Denna storlek är standarden för alla länder i Europeiska unionen och USA.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • I Ryssland är de mest populära tre storlekar: 70 × 70 cm, 50 × 70 cm och 60 × 60 cm. Örngottarna i sängkläderna motsvarar också dessa mått.
  • 70 x 70 kuddfodral ingår i 1, 5-bäddars, 2-bäddars, familje- och euro-set . Örngott i storlekar 50 x 70 ingår vanligtvis i familjesatser och euro. Kuddfodral 60x60 skapas mindre ofta och finns oftast i 1, 5-sovrum eller ingår i familjeset och euro.
  • Det finns en storleksstandard för barn - den är 60 × 40 cm . För närvarande är denna storlek den europeiska standarden, antagen inte bara i Europa, utan också i Ryssland.
  • Icke-standardprodukter inkluderar specialkuddar för gravida kvinnor: 30 × 170 cm, 35 × 190 cm, 35 × 280 cm, 35 × 340 cm och många andra storlekar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att skilja inte bara längden och bredden på denna produkt för att sova, utan också värdet som är ansvarigt för komforten - detta är höjden. Det beror på typen av fyllmedel och förpackningstäthet. Som regel varierar detta värde mellan 6-16 cm.

Kuddar finns i olika storlekar. De är utformade för att dekorera inredningen i ett rum. I allmänhet är kuddarnas längd och bredd desamma. De mest populära storlekarna är 40 x 40, 50 x 50, 45 x 45.

Glöm inte förekomsten av ortopediska kuddar. Dessa typer är skapade speciellt för att förebygga vissa sjukdomar i muskuloskeletala systemet. Vissa är utformade för att sova på ryggen, andra för att sova på din sida och andra för att snarka. Det finns produkter som inte placeras under huvudet, men till exempel under nedre delen av ryggen. De är avsedda för personer som tillbringar mycket tid antingen vid datorn eller vid ratten i en bil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kuddar kan ha olika längder och höjder - beroende på syftet.

Längden varierar mellan 40-80 cm och bredden på dessa produkter är mellan 30-50 cm. Dessa intervall ligger nära standardvärden.

Glöm inte att det finns ett sådant värde som höjd, som beror på typen av fyllmedel. Som regel varierar det i intervallet 6-16 cm. Medelhöjden för sådana produkter ligger i intervallet 10-14 cm. Höjd från 8 till 11 cm är som regel avsedd för personer med stor byggnad. En höjd på 10-14 cm är mest bekvämt för personer vars höjd är över 165 cm, och en 13-16 cm kudde är lämplig för personer som är mindre än 165 cm långa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Fyrkantiga och rektangulära former är traditionella alternativ och anses vara de mest lämpliga för att sova. En fyrkantig eller rektangulär kudde är tidstestad och passar de allra flesta. För fyrkantiga produkter är längden alltid lika med bredden. Rektangulära sömnprodukter har olika bredder och längder.

Smala produkter med rektangulär form är särskilt populära. Med en rektangulär form fungerar det inte att lägga axlarna på kudden, och det är bra, eftersom bara huvudet och nacken ska vara på kudden. Därför är storleken 50 × 70 optimal ur fysiologisk synvinkel.

Ortopediska kuddar finns också, som har en mängd olika former, styvhetsgrader och placering av böjningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter med utstick och spår är anatomiska alternativ.

Utskottet ligger i nackområdet och ett speciellt hack i huvudområdet. Denna ovanliga form garanterar en trevlig och hälsosam sömn - tack vare huvudets och nackens naturliga position. Man måste komma ihåg att sådana produkter inte botar sjukdomar, utan bara säkerställer att ryggraden är korrekt placerad.

Kuddar finns också i form av en rulle, hästsko och cirkel. Rullen och hästskon är bärbara alternativ och gör att en person kan koppla av under flygningen, lindra muskelspänningar under långa bussturer och långa bilresor. Dessa alternativ är inte lämpliga för daglig användning.

Den runda formen är inte särskilt bekväm som en permanent sömnartikel. Denna kudde är mer lämplig som dekorativ dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovkuddens storlekstabell

Alla kan välja en produkt efter eget tycke. Varje land har sina egna kuddstorlekar. De mest populära är storlekarna på kuddar som antagits i tre länder.

Länder Standardstorlekar Anpassade storlekar
Ryssland 70x70 50x70 60x60 40x40 50x50 50x60 75x75
USA 50x85 50x100 50x75 - - - -
Europa 40x80 50x75 65x65 80x80 - - -
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer rätt kudde i följande video.

Urvalstips

Huvud, nacke och axlar behöver bra stöd, varför kudden ska göra jobbet bra. När du väljer det bör du ta hänsyn till form, storlek och styvhet. För varje person är dessa indikatorer olika och beror på kroppens position under sömnen, kroppsbyggnad, storlek och form av kajen.

Beroende på vilken hållning du tar under nattens vila måste du köpa produkter av olika former.

  • För dem som gillar att sova på sin sida är det bättre att välja en kudde med en höjd av cirka 16 cm . I denna position säkerställer produktens högsida rätt position på nacken - utan att den böjer sig för mycket. För dem som gillar att tillbringa större delen av sin sömn på magen eller på ryggen, är en platt version lämplig.
  • För personer med breda axlar är det bättre att välja en stor fluffig kudde med en storlek på minst 50x70 . Produktens höjd väljs enligt axelns bredd. Det bästa alternativet är när produktens höjd är lika med axelbredden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom måste kajstorleken beaktas.

  • En liten kudde är lämplig för en rund spjälsäng - 40 × 60 . Som regel motsvarar kuddens storlek kuddens storlek.
  • För en stor dubbelsäng väljs två produkter . Innan du köper är det bättre att ta reda på madrassens bredd och (baserat på det erhållna värdet) att köpa produkter, vars totala bredd inte kommer att överstiga kajstorleken. För en enkelsäng 80 cm bred fungerar alla kuddar i allmänhet.
  • Om du vill kan du köpa en kudde enligt din individuella storlek ., eftersom tillverkare erbjuder en mängd olika alternativ. Men det måste komma ihåg att på grund av produktens icke-standardstorlek måste du antingen byta kuddfodral eller köpa ytterligare örngott av önskad storlek. Det här alternativet är inte för alla.
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är utbudet av tillverkade produkter väldigt brett, och du kan välja en kudde inte bara för en säng, utan också för alla sovplatser, inklusive en gasmatta.

Rekommenderad: