Madrasser (62 Bilder): En Madrass För En Säng, Recensioner Av Sovande Mjuka Modeller För Hopfällbara Sängar

Innehållsförteckning:

Video: Madrasser (62 Bilder): En Madrass För En Säng, Recensioner Av Sovande Mjuka Modeller För Hopfällbara Sängar

Video: Madrasser (62 Bilder): En Madrass För En Säng, Recensioner Av Sovande Mjuka Modeller För Hopfällbara Sängar
Video: Innerspring vs Memory Foam Mattresses - Which Is Better For You? 2024, April
Madrasser (62 Bilder): En Madrass För En Säng, Recensioner Av Sovande Mjuka Modeller För Hopfällbara Sängar
Madrasser (62 Bilder): En Madrass För En Säng, Recensioner Av Sovande Mjuka Modeller För Hopfällbara Sängar
Anonim

Att välja rätt madrass är en mycket svår, viktig, men samtidigt intressant uppgift. Faktum är att vi bestämmer hur och vad vi ska spendera ungefär en tredjedel av våra liv. Det finns många alternativ nu, men för att verkligen hitta din madrass krävs det mycket ansträngning. Utan kunskap och erfarenhet i madrasserna är det fullt möjligt att "drunkna".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vad som är bekvämt att sova eller vila på är naturligtvis en fråga om vana och smak. Till och med fem tusen år sedan, före uppfinningen av madrasser, vilade människor på grenar eller djurskinn. Men redan i forntida Egypten och Babylon blev det klart att detta långt ifrån är den bästa idén för återhämtning av hög kvalitet. Då uppfanns de så kallade vattensängarna i form av påsar fyllda med vatten. Senare, redan i det antika Rom, dök de första analogerna av våra moderna madrasser upp. De bestod ofta av hö, men var relativt utbredda. På 1800 -talet dök upp tanken på att skapa vårmadrasser, sedan användes polyester i deras produktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Numera har madrasstillverkningstekniker blivit mer perfekta, och många produkter tillåter inte bara en god vila utan också att bota sjukdomar i rygg och ryggrad. Alla kan välja en modell som passar honom både estetiskt och fysiologiskt. I vissa fall bör läkarnas rekommendationer beaktas, inklusive när det gäller eventuella allergier i samband med fyllmedlet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns många klassificeringar av madrasser. Den viktigaste punkten är tekniken för deras tillverkning. På grundval av detta är alla mattor uppdelade i två huvudgrupper:

Vårmadrasser . Består av fjädrar: beroende eller oberoende design. I det första fallet är produkterna som regel inte ortopediska (de förbättrar inte blodcirkulationen), men de är de billigaste och mest praktiska. Madrasser som består av beroende fjädrar dök upp för mer än 100 år sedan och var mycket utbredda under andra halvan av XX -talet, inklusive i Sovjetunionen, men med tillkomsten av nya modeller och teknik, även trots den låga kostnaden, förlorade de snabbt popularitet. Fjädrarnas oberoende utformning har ofta ortopediska egenskaper, samtidigt som de är okomplicerade. Av nackdelarna har sådana madrasser ofta vissa viktbegränsningar, till exempel upp till 90 kg eller upp till 120 kg, så att de kan skadas om flera personer vilar på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjäderlösa madrasser . Vanligtvis flerskiktad, men inte alltid. Deras kvalitet och egenskaper beror till stor del på fyllmedlen. Som ett resultat kan dessa madrasser orsaka allergier. Men det finns också allergivänliga modeller till salu. Det är ganska svårt att kränka integriteten i strukturen för en sådan viloplats, å andra sidan kan en fjäderlös madrass lätt pressas igenom. Som regel är sortimentet av sådana madrasser större än fjädermadrasserna. Hämtar verkligen modeller av nästan alla storlekar. Både bland fjäder- och fjäderlösa madrasser återfinns oftast eko- och klassiska modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som nämnts ovan kan madrasser vara ortopediska och icke-ortopediska . De första har medicinska egenskaper - de förbättrar blodflödet och blodcirkulationen, de kan bidra till snabbare återhämtning vid sjukdomar i ryggraden och är effektiva i detta avseende för personer som har opererats. Låt oss också förtydliga att det till exempel finns speciella anti-decubitus madrasser som är lämpliga för funktionshindrade patienter som inte kan kliva upp ur sängen på egen hand. De är cellulära och har massageegenskaper, de kan omfördela trycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ryska verkligheter är klassificeringen av madrasser enligt principen om separering av sidor som är lämpliga för att sova också relevant . Sängen kan vara antingen ensidig eller dubbelsidig. Det andra alternativet verkar vid första anblicken något exotiskt, åtminstone icke -standardiserat, men i verkligheten är det mycket effektivt - som regel skiljer sig sidorna åt säsongerna. Sommarsidan är den lättaste och är lämplig för avkoppling i varmt väder; vinter - tvärtom är den oftast isolerad, har ofta ullfoder och ger en bekväm vila under den kalla årstiden.

Det finns också specialvärmestabiliserande madrasser till salu som kan hålla dig varm. Vanligtvis är dessa modeller dyrare och används dessutom ofta på medicinska institutioner. Samt vattentäta madrasser, som dock också är relevanta för friluftsliv.

Bild
Bild

Styvhet och form . Det välkända talesättet”Ligg mjukt - sova hårt” är också mycket relevant i relation till madrasser. Faktum är att en för mjuk madrass, som vid första anblicken verkar extremt bekväm, inte kommer att kunna vila bra. Det kommer att böja sig under kroppen och ta sin form. Följaktligen kommer tyngre delar av kroppen, till exempel bäckenet, att vara lägre än ryggraden, belastningen som kommer att öka. Som ett resultat kommer trötthet efter en sådan vila i stället för att återställa styrkan bara att öka. Men när du köper en anatomisk madrass finns det praktiskt taget ingen sådan risk - dessa funktioner beaktas i dess design.

För de flesta köpare är de mest relevanta modellerna av medelhårdhet, vars materialmotstånd är tillräckligt för att behålla en lämplig kroppsposition för vila.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns dock alternativ:

Hög styvhet . Dessa är ingalunda alltid "spartanska sängar". Tvärtom, konstigt nog är sådana madrasser ofta ganska mjuka. Faktum är att kombinerade modeller ofta ingår i denna kategori, så var försiktig. Det huvudsakliga fyllmedlet för sådana produkter ger den högsta graden av hårdhet, som nämns i namnet, och ytskiktet, som består av ett mjukt material, ger en känsla av komfort. Låt oss också klargöra att madrasser med hög styvhet vanligtvis inte är fjädermadrasser. Förutom relativ hårdhet är deras funktion och betydande fördel hållbarhet - de är praktiskt taget inte benägna att deformeras. Väl lämpad för barn och ungdomar, vars kropp fortfarande håller på att bildas.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Medelhårdhet . Passar de flesta. De kan vara både vår- och fjäderlösa. I det första fallet är själva fjädrarna zonindelade efter graden av mjukhet, beroende på de delar av kroppen som teoretiskt sett bör ligga på dem. Detta är en av få nackdelar - ofta är det en annan utmaning att ändra kroppens position på sådana madrasser.
  • Mjuka och mycket mjuka modeller . Vanligtvis latex eller filt. De skapar en behaglig känsla av nedsänkning i materialet, omsluter och värmer därför upp bättre. De har dock en begränsad applikationsprofil. De är inte lämpliga för barn och ungdomar, eftersom de kan hindra upprätthållandet av korrekt blodcirkulation i barnens fortfarande ouppfyllda konstitution. Samtidigt är de inte lämpliga för alla vuxna - vanligtvis har modellerna strikta viktbegränsningar och mycket viktiga - till exempel upp till 80 kg eller upp till 90 kg. Därför kan två personer inte passa på en sådan madrass. En annan nackdel är tendensen att slita, de kan snabbt klämma igenom. Ofta tjänar de 20-30% av tiden mindre än stela modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Valet av en specifik madrassmodell är till stor del relaterad till var den är planerad att användas. I princip bör madrassen på alla ställen ge en bekväm position för kroppen, men det är viktigt om du kommer att använda den för sömn eller vila under dagen. Om madrassen sover och köps för en säng, inklusive en glidande, är modeller av medelhårdhet att föredra. En sådan madrass kan också läggas på golvet, vilket skapar en extra sovplats. För medicinska funktionella sängar är ortopediska och decubitusmodeller relevanta.

Bild
Bild

Madrasser med hög fasthet rekommenderas för barn och ungdomar.

Inklusive bebisar. På denna fråga på forumet på world wide web kan du hitta mycket kontroverser, men de flesta experter är överens om att det är bättre att lägga en madrass med medelhög eller hög grad av styvhet i en vagga eller spjälsäng. Detta gäller särskilt för små barn under två eller tre år, vars skelett fortfarande behöver stärkas och balanseras ordentligt. Dubbelsidiga modeller är intressanta i detta avseende. Till exempel, upp till ett år, sover ett barn på sidan med den högsta tillåtna styvheten. När hans skelett är något starkare kan du sedan använda den andra sidan av madrassen. Detta gör att du kan spara pengar avsevärt: i själva verket är en sådan madrass ett två-i-ett-köp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en mussla och i en fönsterbräda passar även styva modeller väl.

Mjuka madrasser passar bra in i det rymliga ljusa sovrummet. Med en kompetent designmetod och användningen av en lämplig inredning (vågiga romerska gardiner) kommer en extra känsla av mjukhet att lägga till mysighet, göra stämningen mer benägen för god vila och god sömn. Användning av mjuka madrasser för siesta är inte uteslutet. De kan till exempel placeras i soffor som inte är avsedda för en natts sömn. Detta gör det möjligt att neutralisera en av de främsta nackdelarna med mjuka produkter - tendensen att spricka och slita. Inget dåligt kommer att hända dem från några timmars vila under dagen. Tänk dock på att mjuka madrasser inte är lämpliga för överviktiga - de säljer väldigt snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter storlek och form

Utbudet av val här är mycket brett. Till salu finns det både minimodeller och stora produkter med två sovrum. De mest populära är vanligtvis vanliga madrasser, enkla eller en och en halv. En stor säng kan göras av dem. Det är bättre att kombinera samma madrasser, från samma tillverkare och helst med liknande form, eftersom många produkter skiljer sig i höjd. I butiker kan du hitta klassiska madrasser, höga madrasser och madrasser med ben. I det senare fallet finns det ibland ett alternativ för självkontroll av höjden inom vissa gränser.

Bild
Bild

Mattorna skiljer sig också i form.

Förutom de vanliga rektangulära finns det rektangulära med rundade kanter, liksom runda. Den senare tenderar att bli dyrare och passar lämplig säng. Av dessa kan du bygga oberoende platser för rekreation. Ofta kommer madrasser med lakan i lämpliga storlekar. Dessa ark är mycket enkla att använda. De sträcker sig över produkten och glider inte. Dessutom behöver de inte strykas: när de sträcks ut på madrassen och efter att ha sovit, kan de tvärtom förbättra sitt utseende. Det finns också madrasser som inte är standard. Vid egenproduktion beror formen och storleken dessutom helt och hållet på mästarens fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Madrasser produceras i många europeiska länder och andra delar av världen: till exempel är amerikanska modeller i trend. Högkvalitativa produkter kan köpas med en tillverkares märke i Ryssland och Vitryssland, inklusive i ekonomiklassegmentet. Varje tillverkningsland och enskilda företag har många av sina egna "chips" och funktioner. Importerade produkter är ofta betydligt dyrare än inhemska.

Italien . De mest kända italienska märkena är LordFlex, Dormeo, Primavera och andra. De vanligaste i Ryssland är dock Magniflex -madrasser. Det här är, kan man säga, historiska produkter - en av de första massimporten av denna produktkategori till Ryska federationens territorium. Italienska madrasser, i jämförelse med ett antal andra utländska märken, men inte billiga, är relativt prisvärda. Specialisering - hårda madrasser, ofta dubbelsidiga, med ett speciellt varmt omslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

USA . De mest kända är Serta premiummadrasser. Detta är utan tvekan den bästa produkten i sitt segment. Med hänsyn till rubelns försvagning mot dollarn har deras värde dock nästan fördubblats sedan 2014, vilket väckte frågan om pris-kvalitetskvot. Detta är dock riktigt välgjorda bitar. Madrasser av just detta märke levereras till många elithotell. Sortimentet är stort. Nu fokuserar företaget på användningen av miljövänliga material. Produkter från andra amerikanska tillverkare presenteras ofta i en mindre volym på den ryska marknaden. Ändå kan du ofta hitta Tempur -produkter till försäljning. Detta är i själva verket namnet på materialet från vilket de är tillverkade. Det var ursprungligen designat för astronauter. I huvudsak är det ett poröst skum som reagerar på kroppstryck och värme och skapar en subtil känsla av viktlöshet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Schweiz . Framställningen av schweiziska madrasser, särskilt av Bicoflex (har funnits på marknaden i ett och ett halvt sekel) är lokaliserat i Ryssland. Företaget är känt för sina speciella fjädrar och intelligenta fyllmedel. De första är gjorda av plast och är mycket flexibla, den andra "minns" en bekväm kroppsposition och anpassar sig efter den. Dessutom kan du på sådana madrasser inte vara rädd för elektromagnetisk strålning och "attack" av olika bakterier - material och den senaste tekniken ansvarar för detta. På den ryska marknaden kan du också hitta varorna från ett annat schweiziskt företag - Vertex. Det har inte en så gedigen historisk tradition som Bicoflex, men det har framgångsrikt fungerat i över 50 år. Det är känt för sin leveransservice, tillsammans med en solid garanti (25 år). Företagets geografi expanderar ständigt, och i öster - företaget gick nyligen in på den israeliska marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sverige . Svenska madrasser i Ryssland erbjuds främst av Hilding Anders. Den har varit i drift sedan 1939. Dess produkter är ganska tekniska. Dessutom har företaget en intressant policy när det gäller rabatter. Var dock försiktig: många bedragare utnyttjar detta. På ett eller annat sätt kan du med en viss mängd tur och uppmärksamhet köpa ett bra märke för nästan halva priset. Men även en sådan kostnad kan vara oöverkomlig: företaget verkar i ett högt segment. Därav den höga kvaliteten. Vi tillägger att företaget inte bara producerar madrasser utan även sängar, vilket innebär att du direkt kan köpa en bra uppsättning. Hastens madrasser är inte mindre kända. I nästan 70 år har garantitiden för dem varit ett kvartssekel. Men produkterna är också dyra. Madrasser är fyllda, inklusive hästhår, gässdun, men samtidigt är de allergivänliga - naturmaterial bearbetas med en speciell komposition.

Bild
Bild

Vitryssland . Priserna på vitryska madrasser är i regel lägre än för andra relevanta importerade produkter från Italien, Sverige, Schweiz och USA. Vår granne i tullunionen kan dock inte skryta med århundraden gamla produktionstraditioner. Ett av de mest kända företagen, Berac / Vegas, gick in på marknaden först 1997. Men sortimentet av vitryska madrasser på den ryska marknaden är stort - det finns produkter för både barn och vuxna, inklusive mycket intressanta och ovanliga linjer utformade i modern stil eller i formatet "tillgång".

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryssland . Företagen Ormatek, Consul, Ascona och ett antal andra har en betydande andel på den ryska madrassmarknaden. Utbudet av produkter är stort - det finns både vårmadrasser och produkter med både ekonomi- och premiumklassfyllningar. Vissa företag är också redo att tillhandahålla tjänster för bortskaffande av gamla madrasser. Du bör dock inte alltid ledas av varumärken. Så, enligt betyget för ryska madrasser, är ledarna under de senaste åren inte företagen med den högsta omsättningen. Till exempel madrasser av Atmosfera TM, Lonax TM och Mr. Madrass ". Den första av dem arbetar med ett öga på den genomsnittliga köparen, den andra - kan intressera en flexibel prispolicy, den tredje - tvärtom, räknar med en enskild köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Som vi minns började historien om fyllning av madrasser med hö, men under årtusenden har det kommit en lång väg och återigen kommit till hö. Men nu finns det ett stort antal olika madrasser, textilier kan ganska överraska och få dig att allvarligt tänka på valet. Låt oss nämna några av fyllmedlen:

  • Polyuretanskum . Det mest bekanta och bekanta för nästan alla material, mer känt under det populära namnet "skumgummi". Detta ord kom till Sovjetunionen från Norge - detta är namnet på företaget som levererade detta material. Materialet är cellulärt och liknar en svamp - i själva verket är svampar för diskning också gjorda av det. Mjuk, bekväm och säker fyllning. Förutom det vanliga används också "minne" -skumgummi. Det är ett dyrt material som långsamt återhämtar sig efter deformation - så det anpassar sig måttligt till människokroppens form och skapar en extra känsla av komfort. Observera också att konstgjord latex också är tillverkad av skumgummi.
  • Naturlatex . Består av gummi, eller, mer exakt, av en speciell blandning, där den är huvudkomponenten. Flexibelt fyllmedel som behåller sina plastkvaliteter väl. Nackdelen är dålig ventilation. Materialet är mycket tätt. För att lösa detta problem görs genomgående hål i latexblock.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hästhår . Ett idealiskt material när det gäller att skapa ett bra mikroklimat. Till skillnad från latex andas den. Alla andra fastigheter är också på topp, inklusive priset. Kanske ett av de dyraste eller till och med det dyraste fyllmedlen.
  • Bambu . Bambu madrassfyllmedel kombineras ofta med olika tillsatser, till exempel bomull. Han är i huvudsak onaturlig. Madrasserna innehåller den så kallade viskosen - resultatet av en kemisk reaktion. God luftgenomsläpplighet, förhindrar tillväxt av bakterier och svampar. Ett av de bästa valen från de vanliga.
  • Ull . De vanligaste madrasserna är gjorda av fårull. Det viktigaste "tricket" är att materialet absorberar fukt väl. Kroppen förblir alltid torr. Ett bra val för friluftsliv eller hus på landet. I frostigt väder kan det värma, och om du svettas under ett varmt täcke torkar det snabbt. Nackdelar - inte för lång livslängd och allergiframkallande.

Andra fyllmedel inkluderar till exempel bovete -skalmaterial. De "historiska" madrasserna fyllda med hö blir också aktuella.

Det finns också tekniska fyllmedel - geotextiler eller technogel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att välja rätt madrass måste du konsekvent svara på ett antal frågor själv. Först bör du bestämma form och storlek, bestämma om produkten köps till en säng eller blir en oberoende sovplats. För det andra krävs det design, fyllmedel och styvhet, med hänsyn tagen till förväntad belastning, ryggsjukdomar och förekomst eller frånvaro av allergier mot vissa material. Nästa steg är att bestämma produktens prisklass: billig, vanlig eller dyr. Kom ihåg att det är bättre att köpa kvalitetsprodukter från väletablerade företag, men det är inte alltid bara euromärken med kraftfull marknadsföring.

Efter att ha fattat ett beslut är det dags att leverera produkten och sova gott om den. Glöm inte bort garantitiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa madrasser har en livslängd på upp till 25 år.

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer rätt madrass i följande video.

Hur gör man det själv?

Det är nästan omöjligt att göra en madrass "från grunden" med egna händer, men det är fullt möjligt att rekonstruera den gamla. Du behöver följande grundkomponenter: tråd, fyllmedel, symaskin och standard arbetsutrustning. Förbered fyllmedel, till exempel skumgummi. Rikta in den efter en lämplig form. Utifrån hans mått, gör ett mönster för omslaget. Det är lämpligt att börja arbeta med omslaget med tvärsnitt. Vid användning av mjukare fyllmedel bör arbetsstegen vändas.

När det gäller resårmadrasser är sakerna lite mer komplicerade, men det är ändå ganska verkligt. Du kan antingen dra åt gamla fjädrar eller använda nya. I det andra fallet måste fjädrarna fästas oberoende på skenan och spikas fast i sängens ände och sedan bindas åt flera håll. Titta på fjädrarnas jämnhet - det här är det viktigaste.

Kom ihåg att lägga och fixa klädseln.

Recensioner

Nu är det dags att gå vidare till specifika rekommendationer baserade på konsumentkvaliteterna hos vissa produkter. Låt oss titta på några av recensionerna från riktiga köpare.

Så, YOMNA vårvärmestabiliserande madrass av rysk produktion, som kan köpas på IKEA, fick bra betyg. Detta är ett bra budgetalternativ. De flesta köpare är överens om att en sådan madrass är ett bra, billigt köp för hemmet. För vissa köpare har detta vid en första anblick en tillfällig budgetlösning blivit ett välbekant inredningsobjekt, eftersom madrassen enligt dem inte är benägen att trycka igenom. Men som konsumenterna noterar är denna produkt inte lämplig för älskare av styva och mycket styva sovande strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan, något dyrare, men också från segmentet som är tillgänglig för medelklassen, Dream Roll Eco -modellen från Dream Line har fått mestadels positiva recensioner. Minns att detta företag tillverkar mer än 15 serier av madrasser av miljövänliga material. Konsumenterna gillade Dream Roll -modellen för sina anatomiska egenskaper - madrassen böjer precis där den är bekväm och bekväm för kroppen. Att sova på den, enligt köpare, är bekvämt och bekvämt, liksom måttligt mjukt (du kan välja en lämplig modell för styvhet själv efter dina behov). Av funktionerna - madrassen är dubbelsidig och den måste vändas då och då enligt instruktionerna. I denna serie av märket presenteras stela och måttligt styva modeller, gjorda på basis av en fjäderram i kombination med koks kokos.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland hårda madrasser är märket "HAFSLO", även representerat i IKEA, populärt. Dess totala betyg bland konsumenterna är nära maximalt. Kunder på baksidan uttrycker sin tacksamhet för produkten. Bland fördelarna - det finns inget obehagligt tryck på kroppen, fjädrarnas flexibilitet, frånvaron av nedsänkning - produkten i detta avseende är gjord med hög kvalitet och tål framgångsrikt två vuxnas vikt. Bekväm och komplett uppsättning - det finns i synnerhet bärhandtag. Enligt köpare är detta ett bra och billigt alternativ för att ordna en säng till ett lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

I segmentet barnmadrasser, inklusive de för nyfödda, är Red Castle Cocoonababy mycket populär. Denna så kallade kokong, förutom ett måttligt, men inte lågt pris och de nödvändiga egenskaperna - funktionalitet och komfort, har också möjlighet att justera storleken. Enligt vissa köpare gråter barn på Red Castle ännu mindre och lider inte av obehag. En sådan madrass kan tas direkt till sjukhuset. Av nackdelarna - vid något tillfälle måste barnet avvänja denna madrass och det höga pris -tid -förhållandet konsumtion, eftersom det bara är användbart för mycket små barn. Det kan dock lämnas för framtiden. En aktuell möbel för stora familjer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte nämna ett annat populärt märke, nämligen Sontelle -madrasser. Många av produkterna från detta märke, i synnerhet Sontelle Roll Up, är lämpliga för dem som inte bara vill sova gott och gott, utan också att behandla problemområden i ryggen samtidigt. Enligt konsumenter klarar madrassen den här uppgiften mycket bra. Bland de fördelar som köpare noterar finns det också variation: produkten är dubbelsidig (sidorna skiljer sig åt i styvhetsgraden). Dessutom är den lämplig att bära: många människor använder den inte bara hemma, utan också i naturen. Produkten är särskilt relevant, enligt recensionerna, för personer som sysslar med stillasittande arbete. De garanteras bra avkoppling på denna madrass.

Rekommenderad: