Strömklämmor: Förstärkta Enkla Och Dubbelbultade Gångjärn I Rostfritt Stål, Deras Storlekar Och Andra Modeller För Rör

Innehållsförteckning:

Video: Strömklämmor: Förstärkta Enkla Och Dubbelbultade Gångjärn I Rostfritt Stål, Deras Storlekar Och Andra Modeller För Rör

Video: Strömklämmor: Förstärkta Enkla Och Dubbelbultade Gångjärn I Rostfritt Stål, Deras Storlekar Och Andra Modeller För Rör
Video: stainless steel or galvanized pipe saddle clamp pipe hanger two hole conduit strap making machine 2024, April
Strömklämmor: Förstärkta Enkla Och Dubbelbultade Gångjärn I Rostfritt Stål, Deras Storlekar Och Andra Modeller För Rör
Strömklämmor: Förstärkta Enkla Och Dubbelbultade Gångjärn I Rostfritt Stål, Deras Storlekar Och Andra Modeller För Rör
Anonim

Svetsning, gångjärn, spännhylsa eller gängade fästmetoder är inte alltid lämpliga för anslutning av rör. I den här situationen blir en sådan enhet som en kraftklämma relevant. Med sin hjälp är det enkelt att uppnå pålitlig fixering av röret med maximal tätning av lederna. Dessutom minskar materialet från vilket klämman är gjord, vibrationer i rörledningen och säkerställer hållfastheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Innan vi pratar om produktens funktioner, låt oss ta reda på vad detta element är, vilket är så nödvändigt för installation av rörledningar för olika ändamål. Strömklämman är ett fästelement i form av rundade metallband med en gummibeläggning på insidan av ringen, som omsluter och fixerar röret med bultar.

Sådana produkter kan emellertid skilja sig åt i sättet att fästa, material och design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga egenskaper hos styrkapparater

  • Hög draghållfasthet hos stålplattan, det vill säga möjligheten att dra åt den så tätt som möjligt. Tillförlitligheten för fixering beror på detta.
  • Förstärkta modellers förmåga att klara kritiska mekaniska belastningar, yttre och inre tryck, exklusive deformation, skador och töjning.
  • Möjligheten att fästa på valfri yta och material tack vare en mängd olika fixeringsdelar. Tillverkning av klämmor i enlighet med GOST -standarder i en specialiserad produktion eliminerar praktiskt taget avslag och därmed funktionsfel hos fästelement.
  • Modeller med ökad styrka är utrustade med förstyvningsribbor med galvanisk sprutning, vilket gör att de kan användas när de utsätts för betydande negativa yttre faktorer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kraftmodeller tillverkas huvudsakligen av högkvalitativt stål, vilket gör dem resistenta mot korrosion och kan användas under hårda förhållanden med högt tryck, vakuum, stora temperaturskillnader. Sådana strukturer anses vara hållbara i drift och de mest hållbara, inklusive rivning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Strömklämmor används ofta för installation och reparation av rörledningar i farliga miljöer

  • I industriell utrustning med temperaturer över +300 grader, med ett tryck på mer än 1000 atmosfärer, i högvakuumenheter, gjutmaskiner. Vanligtvis är dessa förstärkta modeller gjorda av hållbart stål med en skyddande beläggning på minst 10 mikron.
  • Ledade klämmor används i pneumatiska och hydrauliska system, förstärkta flexibla högtrycksrör för luft och vatten, i gruv- och borranläggningar.
  • Pressade metalldelar efterfrågas för stora rör, deras förstärkta modifieringar används för huvudledningar.
  • Kraftfästen är att föredra vid installation av VVS -ledningar, eftersom de garanterar en lång livslängd på rörledningen och dess täthet. Kraftmodifieringar i ett stycke med ett lås representerar faktiskt en komplett design som inte är rädd för extrema belastningar för tjockväggiga, förstärkta slangar och dräneringspumpar.
  • Många fästelement krävs för användning i aggressiva, frätande och kemiska miljöer: för tillverkning av jordbruksfordon - såmaskiner, skördetröskor, hydrauliska vagnar. Dessa delar används i militär utrustning, för fixering av avgasrör och i bilmotorer.
  • För luftsystem används lätta men hållbara nylonklämmor som är resistenta mot fukt. Det här är unika modeller som också efterfrågas för att fixa gas-, VVS- och vattenledningar i lägenheter, hus på landet och på olika företag.

Fördelarna med dessa produkter gör det möjligt att använda dem inte bara i olika industrier och konstruktion, utan också hemma, till exempel för arrangemang av klimatteknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Crimpfästklämmor gör att du snabbt och fast kan ansluta rör och slangar med olika diametrar och fixa huvudrörledningen i olika höjder. Omslagselementet i dessa mönster är tejpen . En av de förstärkta sorterna av dessa delar, som skiljer sig åt i sättet att fästa, är en krafthängd klämma. Det är lätt att gissa att elementets bultade utseende fästs med bultar vid fixering av rör.

I grund och botten, power mounts skiljer sig åt i flera typer

Bild
Bild

Genom design

Förstärkt snäckväxelklämma , används för rör- och ventilationssystem, nödvändiga för tätning av rör, flexibla slangar, slangar.

Bild
Bild

Spiral , vars särdrag är stången, som gör att den kan användas i plastförstärkta rör med en sårad inre yta.

Bild
Bild

Vårmodell tung belastning med en storlekscykel, relevant inom bilindustrin, motståndskraftig mot stigande och sjunkande temperaturer.

Bild
Bild

Enklämma , som kännetecknas av enkelhet och enkel anslutning med ett speciellt lager av porös gummitätning på insidan. Produkten garanterar vibrationsreducering, täthet och ingen klämning av rör om de är flexibla.

Bild
Bild

Det finns också en dubbelbultklämma, en del med flera bultar, men deras antal ändrar inte produktens egenskaper, eftersom olika modeller är anpassade för olika typer av rör.

Efter material

Alla enheter är indelade i metall och plast

  • Modeller med en bult finns i rostfritt stål, zinklegerat stål och mässing.
  • Nylon -slipsen är mer hållbar och tål maximal belastning. Polymerklämmor låter dig använda dem för fixering av polypropenrör, liksom för flexibla luftkanaler när du installerar ett luftkonditioneringsapparat.
  • Förstärkta rörklämmor för avloppssystemet och vattentillförsel är alltid gjorda av rostfritt stål och har ökad hållbarhet.
  • Bultade typer av konstruktioner levereras nästan alltid med en gummiprofil, särskilt om det är ett VVS -system.

En stålfjäderklämma används för rörlig fixering av rör. I allmänhet används stål i de flesta fall för tillverkning av kraftmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

I GOST -standarder kan du hitta en tabell med standarder, minimi- och maxstorlekar för kraftprodukter, som skiljer sig åt i konfiguration och antal bultar.

Låt oss bekanta oss med huvudparametrarna för de enheter som är nödvändiga för att ansluta särskilt komplexa röralternativ, liksom tjockväggiga och förstärkta rör

Dubbla bultklämmor MGF har en diameter på 30-40 mm, 40-50 mm, 50-60 mm, 55-65 mm, 65-75 mm och 75-85 mm. Dessa konstruktioner ger enhetligt grepp och sammandragning runt rörets omkrets.

Bild
Bild

MGF Standardprodukter tillverkad med en diameter på 15-17 mm, 17-19 mm, 20-22 mm, 25-27 mm, 29-31 mm, 36-39 mm.

Bild
Bild

Om det finns vibrationer är det bäst att använda klämmor med fjäder och T-skruv … Deras storlekar är 46-52 mm, 51-57 mm, 58-65 mm, 64-72 mm, 70-78 mm, 76-84 mm.

Bild
Bild

Det finns också maximala diametrar på fästelement avsedda för stora rör . I dessa fall kan enkelbultsklämmor med en bandbredd upp till 30 mm vara från 240 till 252 mm, dubbelbultade från 240 till 250 mm och fjädermodeller med en bult från 184 till 192 mm.

Bild
Bild

Modifieringar från olika tillverkare, beroende på syftet, skiljer sig också i diameter:

"Robust" effektklämma W4 - 36-39 mm

Bild
Bild

ledad klämma SIBRTECH - 56-59 mm

Bild
Bild

Enligt GOST 24140-80 kan diametern på vissa rörklämmor också vara 38-40 mm, 73-85 mm.

Populära märken

Bland moderna konstruktioner för anslutning av rörledningar kan flera klämmor av hög kvalitet särskiljas med fördelaktiga egenskaper

Norma Power Model konstruerad för flexibla slangar. En egenskap hos enheten är möjligheten att använda den under kritiska förhållanden med betydande mekaniska och axiella belastningar, hög drag- och draghållfasthet, fördelning av krafter över hela ytan.

Bild
Bild

Robust gångjärnsrörklämma - oumbärlig för rör förstärkta med nät och tråd.

Bild
Bild

Strömklämma Kombi Kralle från tyska tillverkare - Pålitligt tandad fäste med en gummitätning, motståndskraftig mot extremt höga tryck upp till 10 bar. Syfte - anslutning av SML avloppsrör.

Bild
Bild

MasterProf - kraftklämmor av rostfritt stål, typ av mask, anpassade efter rörens storlek. De används i pneumatiska och hydrauliska konstruktioner.

Bild
Bild

Titanlås - kraftelement av rostfritt stål, som har tätningsförmåga för slangar som används i tillverkningsutrustning och fordonsindustrin.

Bild
Bild

Du kan också titta närmare på det tyska märket Dixon, som tillverkar kraftklämmor och relaterade produkter relaterade till installation och reparation av rörledningar.

Hur väljer man?

Professionell rådgivning gör att du kan välja en strömklämma för ett specifikt fall. Följ följande kriterier när du väljer:

  • de bästa metallklämmorna är gjorda av rostfritt stål;
  • det är värt att uppmärksamma skårorna - de måste präglas, vilket innebär att klämman kan användas flera gånger;
  • välj utföranden med galvaniserade skruvar och bultar;
  • en kvalitetsklämma har en stämpel;
  • när du väljer en enkelbultarmatur är det viktigt att kontrollera tillgängligheten av högkvalitativt gummi och en skyddande beläggning som säkerställer produktens långsiktiga drift.
Bild
Bild

När du köper en kraftklämma, utgå från dess syfte, ta hänsyn till ytter- och innerdiametrar, nominell belastning, materialtjocklek.

Det är också viktigt att bestämma planet för platsen för delen och platsen för dess installation.

Bild
Bild

Installationstips

  • Moderna kraftprodukter är enkla att installera, och det finns ingen anledning att gå för långt för att få en bra åtdragning. Dessutom kan överdriven åtdragning resultera i minskad produktlivslängd och snabbt slitage.
  • Om en enda bultklämma används, behöver den bara skruvas ut till önskad rörstorlek, installeras och dra åt med en skiftnyckel med en skruv.
  • När du fäster klämman måste du välja rätt diameter på borren för att borra hålet.
  • Röret ska endast säkras med den metod som anges för den valda klämman.
  • Om standardklämmor är lämpliga för hermetisk fastsättning av gjutjärnsrör, är det i högtrycksområden bättre att välja förstärkta växelmodeller.
  • Glöm inte att fixera själva rören efter åtdragning med klämman. För att göra detta måste du tänka i förväg om ytterligare fästelement.
Bild
Bild

Baserat på praxis, med en korrekt utvald, högteknologisk klämma, finns det vanligtvis inga problem med installation och vidare drift.

Rekommenderad: