Rörklämmor: översikt över Modeller För 3/4 Fot Rör, 1/2 Rör Rör Och Andra Alternativ. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Rörklämmor: översikt över Modeller För 3/4 Fot Rör, 1/2 Rör Rör Och Andra Alternativ. Hur Väljer Man?

Video: Rörklämmor: översikt över Modeller För 3/4 Fot Rör, 1/2 Rör Rör Och Andra Alternativ. Hur Väljer Man?
Video: Rör på vägg 2024, April
Rörklämmor: översikt över Modeller För 3/4 Fot Rör, 1/2 Rör Rör Och Andra Alternativ. Hur Väljer Man?
Rörklämmor: översikt över Modeller För 3/4 Fot Rör, 1/2 Rör Rör Och Andra Alternativ. Hur Väljer Man?
Anonim

Ofta, när man reparerar rör i offentliga bostadshus, är det nödvändigt att fixa ändarna på två sektioner av reparationsobjektet. Annars blir det väldigt svårt att docka dem på samma nivå och uppnå statisk. Med en rörklämma sker en pålitlig fixering utan förskjutning och vridning. Detta hjälper till att optimera arbetsflödet och förbättra kvaliteten på den färdiga produkten.

Bild
Bild

Särdrag

Rörklämmans konstruktion skiljer sig åt genom att den endast är avsedd för delar med cylindrisk form. I själva verket är detta ett skruvstycke som greppar delen som sätts in i dem och på grund av trycket fixerar det ordentligt . Följaktligen skulle ett sådant hjälpverktyg vara mer lämpligt för rör av metall eller annat hårt material som inte spricker under tryck.

Bild
Bild

Rörklämman består vanligtvis av två separata delar - hållare med runda genomgående hål. Tryckytorna är placerade ovanför dessa hål. De håller de delar som sätts in i rörklämman.

För att bearbeta en del i mitten dras röret genom båda hålen och kläms fast, varefter den nödvändiga ytbehandlingen utförs eller delen skärs.

Bild
Bild

Modellöversikt

En funktion - och i vissa fall även en nackdel - med rörklämmor är att typiska modeller är konstruerade för endast en rördiameter - 1/2 eller 3/4 tum. Det finns också modeller med ben, men på grund av deras lägre stabilitet används de sällan.

Bild
Bild

Separat kan du markera ett verktyg som är utformat för ett rör . En sådan klämma har bara ett hål i vilket den är placerad. Basen i ett sådant skruvstycke är stationär och representerar en bädd, och delen kläms fast med mekanismer med skruvar. Denna modell har en allvarlig fördel jämfört med de vanliga - den kan greppa rör med valfri diameter från 10 till 89 mm.

Bild
Bild

På samma gång butiksversionen av en enda klämma innebär oftast inte bred spridning, därför används de för ändarna av rören … Men du kan göra ett verktyg av valfri längd själv. För att göra detta behöver du ett gängat stålrör, en klämma med en svamp. Det är bäst att välja svarta rör för detta, eftersom de är skyddade mot korrosion av galvanisk beläggning, är ganska billiga och inte fläckar material efter kontakt med lim eller andra ämnen. Du kan köpa ett sådant rör på vilken järnaffär som helst.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst måste du bestämma för vilka uppgifter du behöver en rörformad klämma. Endast vanliga dubbelmodeller är lämpliga för svetsning. För att trimma eller skapa trådar kan du ta en enda. För produkter med en smal diameter kan vanligt snickeri också användas.

Vissa klämmor levereras med svampar eller du kan lägga till dem själv . I den här versionen används de ofta för limning av stora ytor, från vilka bänkskivor, dörrar etc. är gjorda.

En käke är ordentligt fixerad, och den andra flyttar till önskad storlek och klämmor och fixeras med en propp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pålitligt och bekvämt skruvstycke låter dig utföra högkvalitativt arbete på grund av att båda händerna är fria och fixar delarna bättre än vad en mycket bra hantverkare kan göra på egen hand. därför var noga med att uppmärksamma symmetrin om ett par rörklämma väljs … Ett asymmetriskt och krökt verktyg kan ge dålig passform vid svetsning.

Rekommenderad: