Plastklämma: 150-200 Mm, 250 Mm Och Andra Bandstorlekar, Nylonfrostbeständiga Band Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Plastklämma: 150-200 Mm, 250 Mm Och Andra Bandstorlekar, Nylonfrostbeständiga Band Och Andra Typer

Video: Plastklämma: 150-200 Mm, 250 Mm Och Andra Bandstorlekar, Nylonfrostbeständiga Band Och Andra Typer
Video: Träna hemma - 13 övningar med matta och gummiband! 2024, April
Plastklämma: 150-200 Mm, 250 Mm Och Andra Bandstorlekar, Nylonfrostbeständiga Band Och Andra Typer
Plastklämma: 150-200 Mm, 250 Mm Och Andra Bandstorlekar, Nylonfrostbeständiga Band Och Andra Typer
Anonim

Klämmor är pålitliga och hållbara fästelement för ett brett spektrum av applikationer. De kan användas på en byggarbetsplats, i produktionen, för hushåll och inhemska behov. Beroende på användningsområde väljs modeller av olika former, storlekar och material. I vår artikel kommer vi att prata om plastklämmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Plastklämmor kan inte konkurrera med metallmodeller när det gäller styrka, men de har sina fördelar. Deras höga elasticitet gör att de klarar märkbara vibrationer.

De kan användas för att montera rörliga delar. Plastprodukter är inte rädda för fukt och rostar inte, de är starka, hållbara, mångsidiga och billiga.

När det gäller temperaturfluktuationer reagerar inte alla plastklämmor stabilt på svåra frost, därför bör frostbeständiga alternativ väljas för utomhusarbete.

Bild
Bild

Beskrivning

Fästkabeln eller hushållsstrukturen är enkel. Den har en fästplastdel i form av ett band, på en av sidorna av vilka det finns taggade linjer vid en sluttning. Låsringens öppning är utrustad med ett utsprång som sträcker sig i motsatt riktning från det tandade planet . Tejpen, som passerar genom låshålet, rör sig endast i en riktning och drar ihop fästningsobjektet, till exempel en kabel. När elementet väl är fixerat är det inte längre möjligt att öppna fästlisten. Demontering sker genom skärning av plastfästet. En sådan anordning tillhör engångsklämmor.

Det finns fästelement komplicerade med en pluggstång . De monteras i förberedda hål mot vägg, golv eller tak. För att göra detta är det tillräckligt att driva pluggarna i hålen och sätta in kabeln i klämmorna.

Bild
Bild

Utnämning

Plastklämmor har många ändringar och syften. Hemma i vardagen, på en trädgårdstomt, i ett garage, kan de användas i form av fästelement i alla situationer som fantasi kan:

  • reparera staketnätet;
  • packa väskan;
  • ansluta lätta strukturer;
  • binda trädgrenar;
  • fixa hängmattan;
  • fixera locken på bilens hjul;
  • behåll värmeisoleringen på grenröret.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är enkelt att bunta ihop trådar med buntband. Fästelement med pluggar kan användas för att fästa en smal kabel för alla ändamål, för att installera elektriska ledningar.

Plastklämmor används för att hålla PVC -vatten- och avloppsrör . Nylonfästena tål dock inte belastningen av metallkommunikation.

Bild
Bild

Översikt över arter

Klämman är ett universalfäste, därför är utseende, mått, fäststyrka, plasttyp inte detsamma för olika modeller. De kan delas in i flera typer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nylon

Den enklaste engångsremdesignen som säkrar elementen genom att dra åt och inte har en omvänd rörelse. Produkterna produceras i en stor färgpalett.

Bild
Bild

Med monteringshål

Engångsklämman som beskrivs ovan, men med en liten vridning.

Den har ett monteringshål i form av ett huvud med ett lås.

Detta gör att du kan montera kabeln eller andra element med självgängande skruvar på planet. Valet av färg och storlek för dessa modeller är begränsat.

Bild
Bild

På en självhäftande kudde

Regelbunden tandad spännrem som trådas genom en liten självhäftande kudde. Dessa klämmor är praktiska för lätta kablar och ledningar.

Bild
Bild

Dubbel lås

Klämman, tillverkad av relativt tjock och hållbar plast, är konstruerad för att klara mer kraft än den konventionella nylonversionen. För säker fixering har modellen två lås.

Bild
Bild

Dowel klämma

Klämdynor är små, massiva, taggade plastgångjärn. Ibland kan de se ut som en bult med ett hål i huvudet.

Bild
Bild

Plastfäste (klämma) med en plugg

Denna modell är en klämma i form av en permanent plastring, fäst med en plugg. Produkten är inte anpassad för buntbandet, den är avsedd för fixering och hållning av kabeln.

Bild
Bild

Klämklämma

En typ av nylonklämma som är en tät stag. Båda kanterna har hål och är stängda i en ring och bildar en klämma med hjälp av självgängande skruvar.

Bild
Bild

Ankare

Ankarkrok på bandet på bandet - klibbar fast i en tunn stålprofil (högst 2 mm).

Bild
Bild

Bollgrepp

En sådan produkt har ett band med bollar istället för en remsa med hullingar.

Återanvändbar modell.

För att dra åt klämman måste du trä bollarna genom nyckelhålet och ta bort alla steg i omvänd ordning.

Bild
Bild

Avtagbar slips

Låset på produkten är utrustat med ett spaklås - om du trycker på det släpps tejpen. Modellen är bekväm för fastsättning av en kabel med stor volym.

Bild
Bild

Med snap-on överfot

Kragen i form av en ring innehåller öglor utformade för att fästas på planet med hjälp av skruvar. Den är utrustad med ett klo-liknande topplås. Kabeln går längs med de fasta ringarna, men modellen har inte en bindningseffekt.

Bild
Bild

Engång och återanvändbar

Alla klämmor kan delas in i engångs- och återanvändningsmodeller. De enklaste alternativen är engångsbruk, vars lås endast fungerar för stängning. För att ta bort dem måste du klippa av plastslipsen med en konstruktionskniv. Sådana klämmor används för tillfällig användning eller för montering av lätta element. De är billiga - du kan betala 35-40 rubel för ett paket med 100 stycken.

Bild
Bild

Återanvändbara alternativ är utformade för flera användningsområden. Klämmor har olika modifieringar av lås som kan öppnas, vilket frigör det fasta elementet för justering, överföring eller byte.

Återanvändbara lås används för montering av rör, tjocka kablar och stora konstruktioner . Små remklämmor kan också förses med öppningsbara lås, men de är inte särskilt populära.

Bild
Bild

För utomhusarbete

Konventionella plastprodukter är inte lämpliga för utomhusbruk. Påverkan av frost, ultraviolett strålning, fuktighet kräver speciella egenskaper från materialet . Vanligt kolpulver expanderar driftsegenskaperna väl. Det läggs till polymerer som en stabilisator. Tillsatsen ändrar produktens färg till svart, och den gör den också resistent mot ultraviolett strålning och skarpa temperaturfluktuationer.

Klämmor av polyamid har en speciell termisk stabilitet . De tål temperaturer upp till +1200 grader. De används för installation av konstruktioner och rör som arbetar på platser med höga temperaturförhållanden.

Bild
Bild

Frostbeständiga klämmor är gjorda av kvalitets DuPont-råvaror med speciella tillsatser . De klarar inte bara svåra frost, utan också långvarig ihållande värme, deras uthållighetsintervall är från -60 till +120 grader. Sådana klämmor används i den yttre miljön för att binda trådar, banda dem i ett bunt, montera kabeln, fästa den på väggen och andra ytor.

Bild
Bild

Färgsort

Förekomsten av olika nyanser av plastklämmor döljer inte bara fixeringsplatserna, de fungerar som en markör för elektriska ledningar och andra viktiga föremål. Den svarta färgen indikerar att fästelementet tillhör produkterna för utomhusinstallation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För fixering av rör, kablar och andra element är det viktigt att överväga klämmans storlek. Korrekt beräknade parametrar ger en stark och säker passform. Valet av önskad storlek hjälper till att göra speciella bord utformade för beräkning av polymerklämmor, de är baserade på parametrarna som härleds i GOST 17679-80.

Längden på plastmodeller presenteras i en stor variation, från minsta storlek från 60 mm och ökar enligt tabellen upp till 150 mm, 200 mm, 250 mm, 300 mm, 900 mm, 1200 mm.

Bild
Bild

Produktens tjocklek väljs utifrån den belastning som de kommer att uppleva: till exempel tål en 9x180 mm klämma en spänning på upp till 30 kg. De smalaste remmarna bär 10 kg, de bredaste - upp till 80 kg.

När du väljer fästelement för rör bör du känna till deras ytterdiameter, den måste matcha klämringens inre volym . Den maximala storleken ett PVC -fästelement kan räkna med är en 11 cm böjning.

Bild
Bild

Tips för användning

Installera plastklämmor för alla, du behöver bara välja rätt produkt, med hänsyn till belastning, temperaturmiljö, typ av fästa strukturer.

När du använder klämmor måste du vara uppmärksam på följande punkter:

  • beräkna klämmans storlek korrekt;
  • ta hänsyn till produktens effektförmåga;
  • glöm inte att speciella typer av modeller med förbättrad prestanda har utvecklats för arbete på gatan.
Bild
Bild

För att installera vattenledningar måste du ta hänsyn till enkla regler:

  • installera inte vanliga klämmor på för heta ytor eller nära öppen eld - det finns speciella modeller för detta;
  • för att korrekt beräkna antalet klämmor är det nödvändigt att göra en ritning av rörens placering;
  • ju tyngre röret, desto kortare steg mellan klämmorna;
  • dra inte åt banden för mycket, eftersom plasten kanske inte tål påfrestningarna.
Bild
Bild

Plastklämmor har blivit populär nästan omedelbart sedan de uppfanns . Det är svårt att klara sig utan dem i produktion, på landet eller hemma. En ägare som respekterar sig själv har alltid ett paket med engångsklämmor i lager, och för mer kvalificerat arbete kan komplicerade klämmor köpas utan problem i järnaffärer.

Rekommenderad: