Trådklämmor: Fjäder Med 165 Mm Skruv Och Andra Typer, Val Av Krympförstärkta Klämmor, Exempel På Självklämmande Stickningstrådklämmor

Innehållsförteckning:

Video: Trådklämmor: Fjäder Med 165 Mm Skruv Och Andra Typer, Val Av Krympförstärkta Klämmor, Exempel På Självklämmande Stickningstrådklämmor

Video: Trådklämmor: Fjäder Med 165 Mm Skruv Och Andra Typer, Val Av Krympförstärkta Klämmor, Exempel På Självklämmande Stickningstrådklämmor
Video: Förtidsrösta i EU-valet 2024, April
Trådklämmor: Fjäder Med 165 Mm Skruv Och Andra Typer, Val Av Krympförstärkta Klämmor, Exempel På Självklämmande Stickningstrådklämmor
Trådklämmor: Fjäder Med 165 Mm Skruv Och Andra Typer, Val Av Krympförstärkta Klämmor, Exempel På Självklämmande Stickningstrådklämmor
Anonim

Klämman är en fixeringsanordning som i regel är gjord av lättmetaller. Låt oss titta närmare på hur man väljer trådklämmor.

Bild
Bild

Särdrag

Klämman är ringformad. Den innehåller en åtdragningsmekanism i form av en bult med mask eller metrisk gänga. Den kan ha en trådbas eller presenteras i form av en tunn metallremsa. Funktionsprincipen är en tät passform av ytan, följt av åtdragning och fixering . En mutter med metrisk gänga används i moderna versioner av trådklämmor, dess åtdragning fixerar kapitalt pressningsytan på arbetsbasen. Trots sitt stora användningsområde är dess enda uppgift den täta anslutningen av gummi, polypropylenslangar och rör av fasta material.

En trådklämma hjälper till att ansluta vattenslangen till vattenkranen så att den sitter ordentligt på plats, utan risk för läckage . Klämmor fixar inte bara släta ytor, utan används också vid installation av korrugerade rör, som förbinder ett sådant avgasrör med skorstenen. Trådversionen är en förbättrad folkmetod för att ansluta ett rör och en slang med vanlig tråd, när den är tätt lindad runt slangen med en tång och fixerar den tätt. Den moderna versionen har en galvaniserad stålspiral med två gängor i vars ändar är gängade. Ändarna är anslutna med en åtdragningsmutter och ett lås.

Två varv ökar pressytan och fördelar trycket jämnt på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det främsta kännetecknet för klämmor från andra komponenter i rörledningen, till exempel beslag, är att de inte är monterade i ett gemensamt system utan är installerade på färdiga strukturer. En annan viktig egenskap hos fästanordningen är omöjligheten för sidoförskjutning, med sannolikhet för horisontell rörelse … Detta gör att vattenförsörjningssystemet kan reagera på nätverksfall under drift och skydda dess integritet från skador. En annan egenskap hos klämmor är omöjligheten att använda dem vid tvärskarvar eller rörböjningar, i vilket fall de blir ineffektiva. Fästelement används på gjutjärn, armerad betong, plast, stål och kopparrör, som ofta ersätter svetsning. Som regel används de aktivt för att reparera skadade områden - korrosion, sprickor, rörbrott.

Trots enhetens enkelhet regleras kvaliteten på klämmorna strikt av GOST . Detta beror på att produkterna används i stor utsträckning för kommunikation och säkerställer styrkan i hela ryggradssystemet. För alla typer av klämmor har standarder, standardstorlekar och tillåtna laster fastställts. Polymerfästen har också de standarder som fastställts av GOST 17679 80, där det finns alla angivna parametrar för designfunktioner och prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Klämmor används för olika konstruktions- och reparationsarbeten, men de är mest efterfrågade under installationen av VVS -system. Utan fästelement av denna typ är det omöjligt att uppnå en statisk struktur. Förutom fixeringseffekten kan klämman säkerställa täthet vid eliminering av små läckor . För att göra detta klämmer vi in problemområdet med en packning och applicerar klämmor. Deras enhetliga och täta omslutning säkerställer fullständig läckbro.

Det säregna med deras design är sådan att de kan användas på horisontella, vertikala och lutande rör . För produkter av denna typ spelar luftfuktighet och temperatur ingen roll, och närvaron av en gummipackning tillåter användning av klämmor som jordning. Ett oanvändt tapphål kan tätas med samma klämmor. Trådklämmor är efterfrågade i bilindustrin, de används för att ansluta kopplingar, de används i det optiska systemet och kylsystemet, i de noder där det finns en rörelse av vätska med konstant vibration. De används också i vattningssystem där vattentrycket utförs under högt tryck. Dessutom används trådklämman i stor utsträckning inom konstruktion, maskinverktygsbyggnad, jordbruk och för hushållsändamål.

Trådklämmor används för att ansluta tjockväggiga slangar, korrugerade rör, grenrör och andra problemområden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Utbudet av klämmor är ganska omfattande, det finns olika konfigurationer, fixeringsmetoder, former, storlekar och så vidare. I detta avseende har klämtyperna utvecklats med individuella egenskaper.

  • Spiraltyp - det här är ett pressband, längs vars längd det finns hål. Dessa klämmor används på högtryckshuvudsystem, hydrauliska och andra system.
  • Klämma med skruv 165 mm mask-typ med en tandad bana, utrustad med åtdragningsskruvar, lämplig för värmesystem. Sådana klämmor används i rörsystem med konstant vibration.
  • Fjäderbelastad eller självklämmande typ har en smal specialisering, används den för att ansluta rör i bränsle- och bilkylsystem. Den består av en remsa av fjäderstål och har två utstående ändar som används för fixering.
  • Trådklämma består av en eller flera spiralformade stålringar. Den har en låsanslutning och en åtdragningsmutter med metrisk eller maskgänga. Det är bekvämt att arbeta med korrugerade ytor.
  • Rörtypen är en ring med häftklamrar . Den har ett spännområde från 10 mm till 219 mm.
  • Plasttyp har en längd på 100 och ytterligare upp till 400 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Med tanke på sortimentet som erbjuds på butikshyllor fokuserar köparen som regel på kostnaden för produkten och väljer vad som är billigare. Oftast håller en klämma som köps på detta sätt inte länge, går snabbt ihop och ger en fixering av dålig kvalitet . Det viktigaste att leta efter när du väljer en enhet är märkning.

Galvaniserade klämmor märkta W1 är av dålig kvalitet, eftersom de slitsade skårorna kommer att deformeras av klämskruven efter den första användningen . Produkterna med W 2 -märkning är mycket mer hållbara, de är tillverkade av rostfritt stål och har ett högre pris. Det är värt att uppmärksamma förekomsten av ett märke på produkten - ett sådant märke måste finnas på en högkvalitativ klämma.

Förutom, När du köper måste du tydligt förstå var exakt och för vilka ändamål du planerar att använda fixeringselementet . Om produkten köps för att ansluta en vattenslang till en vattenkran, räcker det med en billig galvaniserad produkt under en säsong.

Om emellertid för sträckning av en rörledning eller stamnät används förstärkta typer av fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Användningen av en trådklämma kräver att flera villkor är uppfyllda

  • Detta alternativ används för tjockväggiga elastiska slangar. Långsiktiga, spruckna slangar som tappat mjukhet och elasticitet tål inte trycket från ståltrådar med liten diameter. Det förstör materialets struktur, kan skära igenom, vilket kommer att leda till läckage eller till och med sammanbrott.
  • När du använder en trådklämma rekommenderas att du använder en gummipackning. Detta möjliggör en jämnare fördelning av trycket, vilket förlänger slangens livslängd.
  • Vissa produkter är inledningsvis utrustade med en tätning, vilket eliminerar behovet av att använda en packning, vilket garanterar den tätaste passformen.
  • Det är tillåtet att använda denna typ av klämma endast för fastsättning på fasta underlag - metall- eller plaströr, eftersom tråden helt enkelt överför dem vid korsningen mellan två mjukt väggiga ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av stålspiraltråd ger den mest pålitliga och täta anslutningen. Förutom konstruktionsskillnader har klämmorna olika fixeringsmetoder. Det beror på i vilket syfte enheten används. På butikshyllorna kan du köpa produkter med ett fast fixeringsformat. Denna typ är mest bekväm på platser där rörledningen förgrenar sig och böjer sig.

På värmerör, i nätverk med ökad temperaturreglering används flytande fixering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på stickningstrådklämmor

Oftast används enheter gjorda av stickningstråd med en dubbel slinga i stor skala vid konstruktion vid förstärkning.

Bild
Bild

Detta är ett bra alternativ när du ansluter korrugerade slangar till en solid bas.

Bild
Bild

Ett annat sätt är att skapa ett trådband med stickningstråd.

Rekommenderad: