Norma Klämmor: Klämmor Av Mask Och Fjäder Av Rostfritt Stål, Andra Modeller, Storlekstabell

Innehållsförteckning:

Video: Norma Klämmor: Klämmor Av Mask Och Fjäder Av Rostfritt Stål, Andra Modeller, Storlekstabell

Video: Norma Klämmor: Klämmor Av Mask Och Fjäder Av Rostfritt Stål, Andra Modeller, Storlekstabell
Video: Silikonering av hull i benkeplate | Montera 2024, Mars
Norma Klämmor: Klämmor Av Mask Och Fjäder Av Rostfritt Stål, Andra Modeller, Storlekstabell
Norma Klämmor: Klämmor Av Mask Och Fjäder Av Rostfritt Stål, Andra Modeller, Storlekstabell
Anonim

Vid utförande av olika byggnadsarbeten används alla typer av fästelement. I detta fall används klämmor i stor utsträckning. De gör att olika delar kan sammankopplas, vilket garanterar maximal tätning. Idag kommer vi att prata om sådana produkter som tillverkas av Norma.

Bild
Bild

Särdrag

Klämmor av detta märke representerar högkvalitativa och pålitliga fästelement som testas speciellt under tillverkningen innan de släpps ut på marknaden. Dessa klämmor har speciella markeringar, samt en indikation på materialet från vilket de är gjorda. Elementen tillverkas i enlighet med de fastställda normerna i den tyska standarden DIN 3017.1.

Normas produkter har en skyddande zinkbeläggning som hindrar dem från att rosta vid långvarig användning. Idag tillverkar företaget ett stort antal olika varianter av klämmor.

Bild
Bild

En mängd olika typer av sådana produkter produceras under detta märke . Alla skiljer sig inte bara i sina grundläggande designfunktioner, utan också i storlek på deras diameter. Sådana fästelement används ofta i bilindustrin, i arbeten relaterade till installation av VVS, vid installation av elektrisk utrustning. De gör det möjligt att skapa en stark förbindelse med dina egna händer. Många modeller kräver inte speciell utrustning för installationen.

Bild
Bild

Sortimentöversikt

Norma -märket producerar flera typer av klämmor

Snäckväxel . Sådana modeller består av två huvudkomponenter: en remsa med skåror och ett lås med snäckskruv i den inre delen. När skruven roterar rör sig remmen i kompressions- eller expansionsriktningen. Dessa multifunktionella alternativ kan vara lämpliga för olika driftförhållanden med tung belastning. Prover kännetecknas av sin speciella draghållfasthet, maximala enhetliga fördelning av lasten längs hela längden. Snäckväxlar anses vara standarden för slanganslutningar. De är tillverkade av högkvalitativt stål, som dessutom är belagt med en speciell zink-aluminiumbeläggning, som motstår korrosion och ökar livslängden. Snäckväxelmodeller har en absolut slät inre yta och speciella flänsade bälteskanter. Denna design gör att ytan på de fasta delarna kan skyddas när de dras ihop. Skruven, som enkelt kan vridas, ger den starkaste fixeringen av de anslutna enheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fjäderbelastad . Klämmodeller av denna typ består av en remsa av speciellt fjädrande stål. Den levereras med två små utskjutande ändar för förlovning. Dessa element används för att fixa grenrör, slangar, som används i värme- eller kylinstallationer. För att installera fjäderelementet måste du flytta tipsen något för ingrepp - detta kan göras med hjälp av tång, tång. De fjäderbelastade versionerna stöder den nödvändiga retentionen samt tätningen. Vid högtrycksavläsningar bör de inte användas. Sådana klämmor med temperaturfluktuationer, expansion kan täta systemet, justera det på grund av fjäderstrukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kraft . Denna typ av infästning kallas också tejp eller bultad. Dessa prover kan användas för att ansluta slangar eller rör. De kan enkelt motstå betydande belastningar under konstanta vibrationer, vakuum eller för mycket tryck, plötsliga temperaturförändringar. Power -modeller är de mest pålitliga och hållbara av alla klämmor. De bidrar till en jämn fördelning av den totala belastningen, dessutom har sådana fästelement en speciell hållbarhet. Effekttyper är också indelade i två separata grupper: enkelbult och dubbelbult. Dessa element är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål. Själva utformningen av en sådan klämma inkluderar en icke-avtagbar distans, bult, remmar, fästen och en liten bro med ett säkerhetsalternativ. Tejpens kanter är rundade för att förhindra eventuella skador på slangarna. Oftast används dessa förstärkta produkter inom maskinteknik och jordbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rör . Sådana förstärkta typer av fästelement är en liten struktur som består av en stark ring eller konsol med ytterligare ett anslutningselement (hårnål, skruvad bult). Rörklämmor används oftast för att fixera avloppsledningar eller rör som är utformade för att ge vattenförsörjning. Som regel är de tillverkade av hållbart rostfritt stål, som inte kommer att förlora sin kvalitet med konstant kontakt med vatten.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att markera klämmorna utrustade med en speciell gummitätning. Ett sådant ytterligare distansorgan är beläget i den inre delen runt omkretsen . Gummilagret utför flera viktiga funktioner samtidigt. Så det kan förhindra de resulterande bullereffekterna. Och elementet minskar kraftigt vibrationskraften under drift och ökar anslutningens täthet. Men kostnaden för sådana klämmor blir mycket högre jämfört med standardprover.

Såväl som idag tillverkas speciella reparationsrörklämmor . De är utformade för snabb installation i nödsituationer. Sådana fästelement gör att du snabbt kan eliminera läckan utan att behöva tömma vatten och avlasta trycket i det allmänna systemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Reparationsklämmor kan vara av flera typer. Ensidiga modeller ser ut som en U-formad produkt utrustad med en tvärstång. Sådana sorter används bäst endast vid mindre läckage.

Dubbelsidiga vyer inkluderar 2 halvringar, som är förbundna med varandra med hjälp av dragbultar . Detta alternativ anses vara det enklaste, därför kommer kostnaden att vara minimal. Flerkomponentmodeller inkluderar tre eller flera beståndsdelar. De används för att snabbt eliminera läckage i rör med en betydande diameter.

Tillverkaren tillverkar också speciella modeller av Norma Cobra klämmor . De ser ut som en hel konstruktion utan skruv. Sådana mönster används för sammanfogning i trånga och trånga utrymmen. De kan snabbt installeras med dina egna händer.

Norma Cobra har speciella grepppunkter för montering av hårdvara . Dessutom gör de det möjligt att justera produktens diameter. Klämmor av denna typ ger stark och pålitlig fastsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Norma ARS -modellerna kan också noteras. De är konstruerade för att ansluta avgasrören . Proverna har funnits bred tillämpning i bilindustrin och i liknande områden med liknande typer av fästelement. Elementet är ganska enkelt att montera, det skyddar produkter från mekaniska skador och ger också maximal hållfasthet. Delen tål lätt extrema temperaturfluktuationer.

Norma BSL -mönster används för anslutning av rör och kabelsystem . De har en enkel men pålitlig konsoldesign. Som standard är de märkta W1 (tillverkade av galvaniserat stål av hög kvalitet).

Norma FBS -klämmor används när det är nödvändigt att ansluta slangar med hög temperaturskillnad . Dessa delar har en speciell dynamisk anslutning som kan justeras oberoende vid behov. De är speciella fjäderarter. Efter installationen ger fästelementet automatisk återdragning av slangen. Även vid de lägsta temperaturerna tillåter klämman en hög klämkraft. Det är möjligt att montera produkter manuellt, ibland görs det med hjälp av pneumatisk utrustning.

Bild
Bild

Alla klämmor kan skilja sig från varandra beroende på storlek - de finns i en separat tabell. Standarddiametrarna för sådana fästelement börjar från 8 mm, den maximala storleken når 160 mm, även om det finns modeller med andra indikatorer.

Det bredaste utbudet av storlekar är tillgängligt för snäckväxelklämmor . De kan ha nästan vilken diameter som helst. Fjäderprodukter kan ha ett diametervärde från 13 till 80 mm. För kraftklämmor kan den till och med nå 500 mm.

Tillverkningsföretaget Norma tillverkar klämmor i uppsättningar om 25, 50, 100 stycken. Varje kit innehåller dessutom endast vissa typer av sådana fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Märkning

Innan du köper Norma -klämmor rekommenderas det att vara särskilt uppmärksam på produktens märkning. Det kan hittas på själva fästelementets yta . Det inkluderar beteckningen på det material som produkten är tillverkad av.

Indikator W1 indikerar att galvaniserat stål användes för tillverkning av klämmor . Beteckningen W2 anger användning av rostfritt ståltejp, bulten för denna typ är gjord av galvaniserat stål. W4 betyder att klämmorna är helt tillverkade av rostfritt stål.

Rekommenderad: