Granitplattor: Dimensioner Av Granitplattor. Vad Det är? Svart Platta Och Andra Alternativ, Produktion Och Användningsfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Granitplattor: Dimensioner Av Granitplattor. Vad Det är? Svart Platta Och Andra Alternativ, Produktion Och Användningsfunktioner

Video: Granitplattor: Dimensioner Av Granitplattor. Vad Det är? Svart Platta Och Andra Alternativ, Produktion Och Användningsfunktioner
Video: Tips! så lägger du marksten 2024, Maj
Granitplattor: Dimensioner Av Granitplattor. Vad Det är? Svart Platta Och Andra Alternativ, Produktion Och Användningsfunktioner
Granitplattor: Dimensioner Av Granitplattor. Vad Det är? Svart Platta Och Andra Alternativ, Produktion Och Användningsfunktioner
Anonim

Stenplattor är förbehandlade plattor, vars längd är cirka 3000 mm, tjocklek upp till 40 mm, bredd upp till 2000 mm. Om en specialbeställning tas emot kan plattor tillverkas i individuella storlekar. De viktigaste råvarorna är marmor, skiffer, onyx, travertin och naturligtvis granit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och hur görs det?

Stenen blir inte en färdig produkt direkt; omvandlingsprocessen börjar i ett granitbrott. Block extraheras från massivet av sten, och sedan blir de just de plattorna . Dessa är mångsidiga tallrikar i stora storlekar, från vilka många saker kan göras. Till exempel gör de sågade granitbeläggningsstenar, mot kakel.

Blocken som levereras från granitbrottet skickas till produktion . Innan man sågar dem bestäms det för vilket syfte just detta material, vad som kommer att produceras av det.

Detta bestämmer plattornas storlek och tjocklek. Redan på grundval av dessa parametrar bestäms skärmetoden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plattor skärs med cirkelsågar antingen på stationära maskiner eller med broutrustning. För skärning används ofta diamantbelagda skivor och skärdjupet begränsas av sågklingans radie (den kan nå upp till 150 cm) . Det är inte uteslutet användning i produktions- och fribärande strukturer med flera skivor på axeln samtidigt. För produktiviteten är detta ett stort plus, det finns också en nackdel: variationen av avstånden mellan sågbladen är inte särskilt stor, vilket begränsar tjockleken på de producerade produkterna.

Det finns ett annat sätt att bearbeta plattor, ett mer modernt: vi pratar om att skära plattor med diamanttrådar . Maskinerna arbetar på ett eller flera rep. Denna utrustning är dyr, men den är mycket värdefull för att arbeta med plattor - energiförbrukningen är låg, skärhastigheten är hög, block av valfri storlek kan skäras, vatten förbrukas mycket mer ekonomiskt under sågning, själva snittet har en liten tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plattor bearbetas enligt följande:

  • Slipning . Det förekommer på verktygsmaskiner med slipande hjul. Ytan blir något grov, produkterna får halkskydd. Slutligen blir stenens färg och mönster mer uttrycksfull.
  • Putsning . Plattorna bearbetas med pulverlackerade hjul och ett filtlager, vilket ger produkten en speciell glans, avslöjar stenens naturliga struktur och färg.
  • Värmebehandling . Termiska gasstrålmaskiner används, vilket skapar effekten av skalning och smält material. Detta är ett utmärkt alternativ för efterbehandling av fasader, trappsteg och andra arkitektoniska produkter. Det är nödvändigt att betona granitens dekorativa egenskaper.
  • Bushhamring . Särskilda "hammare" bildar märkbara oegentligheter på stenen, som inte bara har en dekorativ funktion, utan också funktionen att förhindra att ytan glider av säkerhetsskäl.
Bild
Bild
Bild
Bild

Plattor är bara ämnen, inte slutprodukten. De är olika beroende på slutdestinationen.

Bild
Bild

Vad är dem?

Granit är en massiv och mycket hållbar sten som tillhör vulkaniska bergarter. Dess struktur är sådan att granit kan användas både som material för framtida eleganta produkter och för stora inredningselement. Det fina med granit är att glimmer, kvarts och orto-öga blandas i det.

Granitplattor har alltid en rektangulär form. Storlekar är:

  • från 1, 8 m till 3 m på den längsta sidan;
  • 0,6 till 2 m på kortsidan.
Bild
Bild

Granitplattor skiljer sig också i färg: grå, blå och mörkröd är vanligare, men svart är mindre vanligt . Men absolut alla granitplattor utmärks av utmärkt frostbeständighet, hållbarhet, god slipbarhet och toning. Flis och sprickor visas sällan på denna sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner vid användning

Plattor är ett ämne, det vill säga en mellanliggande form av materialet. Men från detta tomt kan du klippa praktiskt taget alla arkitektoniska detaljer, inre element (även ett mycket stort). Plattor används som en helhet, om du behöver klinkergolv, väggar, avsluta botten av poolen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I interiören är bardiskar gjorda av granitplattor, piedestaler, bänkskivor och pelare vanliga. Skärmstycken och gesimser på byggnadernas fasader kan också göras av dessa ämnen . Om dessa är värmebehandlade plattor används de vanligtvis för antingen fasadbeklädnad eller beläggningsmaterial. Polerade används ofta för inredning. Fönsterbrädor i granit visar sig vara intressanta: massiva, massiva, mycket vackra oberoende inre element.

Bild
Bild

Om köket är stort vill du välja rätt uppsättning för dess storlek . I detta fall kommer bänkskivan av granitplatta att vara en värdig utföringsform av idén. Dessutom behöver ett sådant förvärv inte ändras efter 5-8 år - bänkskivan i granit kommer att hålla mycket längre.

Bild
Bild

Granit i arkitektur, konstruktion, design är absolut miljövänlighet, graciös dekorativitet och majestätisk monumentalitet . Det är därför en sådan lösning är klassisk (av mode och tid).

Rekommenderad: