LSTK -profiler: Vad är Det, Sortiment Och Utrustning För Produktion, Dimensioner. Pergolor Och Ram Från En Profil, Skjul Och Andra Användningsområden

Innehållsförteckning:

Video: LSTK -profiler: Vad är Det, Sortiment Och Utrustning För Produktion, Dimensioner. Pergolor Och Ram Från En Profil, Skjul Och Andra Användningsområden

Video: LSTK -profiler: Vad är Det, Sortiment Och Utrustning För Produktion, Dimensioner. Pergolor Och Ram Från En Profil, Skjul Och Andra Användningsområden
Video: making roof trusses India | how to build a small shed for home | जाल को ढकने के लिए शेड कैसे बनाएं 2024, Maj
LSTK -profiler: Vad är Det, Sortiment Och Utrustning För Produktion, Dimensioner. Pergolor Och Ram Från En Profil, Skjul Och Andra Användningsområden
LSTK -profiler: Vad är Det, Sortiment Och Utrustning För Produktion, Dimensioner. Pergolor Och Ram Från En Profil, Skjul Och Andra Användningsområden
Anonim

LSTK -profilen kännetecknas av höghållfasta egenskaper. Starka och hållbara strukturer gjorda av sådana delar är utbredda i Västeuropa. Profilen är indelad i flera sorter och kan ha olika former. I den här artikeln kommer vi att ta reda på vad LSTK -elementet är och förstå de områden där det behövs.

Bild
Bild

Vad det är?

LSTK är en speciell konstruktionsteknik, enligt vilken prefabricerade byggnader uppförs. De har en metallram, bestående av tunnväggiga profiler med olika modifikationer. Förkortningen LSTK betyder lätt stål och tunnväggiga konstruktioner . Vi pratar om hangarer, lager, industri- och jordbruksbyggnader. LSTK -profilen används också ofta vid konstruktion av bostadshus, garage, servicestationer, parkeringsplatser - listan över möjliga byggnader är enorm.

För närvarande tillverkas LSTK -profilen aktivt i hela Ryssland . Ursprungligen byggdes endast lager och stora industriella hangarer av detta material, men med tiden började populariteten hos sådana strukturer växa i en rasande takt. Idag används LST -profilen mycket aktivt och visar sig vara relevant vid konstruktionen av en mängd olika byggnader. Strukturer erhålls från LSTC -profiler som visar utmärkt seismisk motståndskraft.

Det är därför sådant material används så ofta i områden där risken för jordbävningar är mycket hög.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Låt oss bekanta oss med de viktigaste operativa egenskaperna hos LSTC -profiler

  • Materialet i fråga har en relativt låg massa. Vikten av lätta ståldelar är 10 gånger mindre än vikten av tegel och betong. På grund av denna egenskap kan byggnader byggas på en lätt grund, vilket avsevärt minskar byggkostnaderna.
  • LSTK är ett material som behåller och håller värmen mycket bra. Enligt experter liknar profilen, vars tjocklek når 10 cm, när det gäller värmebehållning tegelstenar med en tjockleksparameter på 80 cm.
  • Eftersom LSTK-profilen är ett sådant värmeisolerande material har ägarna till byggnader som uppförts med den övervägda förfabrikerade tekniken alla möjligheter att spara upp till 60% energi för uppvärmning.
  • LSTK -profiler kännetecknas av miljösäkerhet. De tillverkar inte bara höghållfasta, utan också miljövänliga byggnader. Stål kan inte fungera som källa till farliga ämnen, därför kan det inte ha en negativ inverkan på miljön och människokroppen.
  • Strukturer gjorda av LSTC -komponenter är utformade på ett sådant sätt att daggpunkten i dem är placerad utanför själva strukturen. Tack vare detta tillvägagångssätt, även mot bakgrund av allvarliga frost, fryser inte strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnader uppförda från LSTK -profilen är byggda i enlighet med alla nödvändiga GOSTs . Installationsarbetet är billigt och tar inte mycket tid. Resultatet är mycket starka och hållbara strukturer som enkelt kan hålla upp till 120 år. Med rätt och sparsam inställning kan denna period bli ännu längre.

LSTK -profil är gjord på specialutrustning . Produkter av olika typer och former har olika storlekar - längd, tjocklek och bredd. Till exempel kan standardstorlekarna på delar vara 150x50 eller 150x45.

För olika verk och delar av strukturen används element av vissa dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Som nämnts ovan är LSTK -profiler uppdelade i olika typer. Var och en av dem visar sina egna designfunktioner, dimensionella parametrar, form och enhet. Olika metalldelar används för olika jobb. Låt oss titta närmare på de ofta använda LSTK -profilerna och lära oss om deras parametrar.

Bild
Bild

U-formad

Vägledande profiltyp. Tillverkningen av en sådan del utförs av gjutet stålband med kallvalsning . Den U-formade strukturen fästs på strukturen med en speciell rullformningsmaskin. Tillverkningen av de aktuella sorterna är gjord av slitstarkt och slitstarkt galvaniserat stål, som har fullt skydd mot korrosion.

Från sådana element erhålls mycket starka och hållbara strukturer av hög kvalitet . Den färdiga profilen av den aktuella typen är gjord tillräckligt lång, har en slät yta. Ofta används sådana detaljer för att förbereda ramen för konstruktionen. Det är till en sådan struktur som rackprofilerna sedan fästs.

Bild
Bild
Bild
Bild

C-formad

Detta är en profil av LSTK-rack. Det är en lång bit gjord av en massiv stålremsa. Böjningen av denna produkt säkerställs av speciell rullformningsutrustning under kallvalsningsförhållanden. Liksom det U-formade elementet kompletteras inte de C-formade produkterna med perforeringar i enheten. För att stärka de befintliga lageregenskaperna finns en förstyvning längs hela strukturen.

En liknande profil installeras samtidigt med det ovan beskrivna U-formade konstruktionselementet . Dessa delar måste fästas på varandra. Dimensionerna på sådana profiler måste väljas mycket noggrant så att deras sammanfogning blir så tät och stark som möjligt. Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att den största belastningen av hela strukturen kommer att överföras exakt till rackprofilerna, därför är det särskilt viktigt att se till deras styvhet och styrka när du väljer dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

PSh -profil

Denna detalj kallas också en hatt. Det är en kontinuerlig komponent av stor längd. Den är tillverkad av galvaniserade rullar. Den har en böjd form, gjord i form av den latinska bokstaven omega. Delen förvärvar denna struktur på grund av kallvalsning på rullformningsutrustning . Inom byggfältet används den övervägda typen av profil för installation av fasad- och takläggare. Delarna är mycket lätta och förutsatt att de har rätt storlek är installationen mycket enkel och problemfri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rackprofil

Ett liknande sortiment av metall har både form och tillverkningsmaterial, som är fallet med en vanlig rackmonterad profil. Den är också tillverkad av galvaniserad stålspole. Det körs i form av remsor genom kallvalsning genom en rullformningsmaskin . Utformningen av den aktuella profilen har också en förstyvning.

Denna profil skiljer sig från den vanliga genom att en förskjuten perforering appliceras längs hela dess längd . Särskilda öppningar underlättar fri luftinträde. På grund av detta reduceras utseendet på kalla och frysta zoner i byggnadens metallramunderlag märkbart. Användningen av de aktuella delarna bidrar till en bättre och mer effektiv värmeisolering av väggkonstruktioner och tak, på grund av vilket det färdiga huset inte behöver extra isolering.

Rackdelar kan användas som vertikala ställningar under byggandet av bärande väggar, interna skiljeväggar . Dessa element används vid konstruktion av tak och mellangolv, vindsutrustning. Rackkonstruktioner måste vara extremt hållbara.

Detta krav beror på det faktum att dessa komponenter är placerade vid basen av ramen - en mycket allvarlig belastning appliceras på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Styr termisk profil

Lång bit tillverkad av galvaniserat stål. Skiljer sig i slitstyrka och hållbarhet. Produktionsmetoden för sådana produkter är kallvalsad. En särskiljande egenskap hos profilen i fråga är förekomsten av perforering. Det appliceras längs hela längden av delen. Hålen är gjorda jämna, men med en liten förskjutning . Således garanteras obehindrad luftcirkulation.

I detta fall lider inte produkternas styvhet och styrka på något sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Konstruktionen av vissa byggnader med LSTK -profiler möjliggör användning av ett antal nödvändiga komponentdelar. Dessa inkluderar följande element:

  • självgängande skruvar som krävs för montering av paneler;
  • ståltejp som behövs för att bilda korsband;
  • fästelement för ståltejp (självgängande skruvar är avsedda i erforderlig mängd).

Olika tillverkare och företag erbjuder olika uppsättningar LSTC -profiler för konsumenterna att välja mellan. De innehåller olika komponenter, vilket återspeglas i den slutliga kostnaden för varor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Det är inte för ingenting som LSTK -profiler har blivit mycket populära och efterfrågade. Mycket hållbara, slitstarka och pålitliga byggnader av olika slag och modifieringar erhålls från sådana delar. Med hjälp av elementen i fråga är det möjligt att installera följande strukturer:

  • alkov;
  • ladugård;
  • verktygsblock;
  • växthus och många andra byggnader.

LSTK -profiler är också attraktiva eftersom de kan användas för att bygga inte bara kapitalkonstruktion av någon ändring, utan också andra komponenter, till exempel pålitliga golv.

Från det material som övervägs är det också möjligt att bygga ett mycket starkt och hållbart staket som inte behöver repareras varje år.

Rekommenderad: