Skruvspikar: GOST Och Applicering, Trumma Räfflade Och Andra Spikskruvar. Vad är De Till För Och Hur är De Gjorda?

Innehållsförteckning:

Video: Skruvspikar: GOST Och Applicering, Trumma Räfflade Och Andra Spikskruvar. Vad är De Till För Och Hur är De Gjorda?

Video: Skruvspikar: GOST Och Applicering, Trumma Räfflade Och Andra Spikskruvar. Vad är De Till För Och Hur är De Gjorda?
Video: Nails vs. Screws: Which Should I Use? 2024, April
Skruvspikar: GOST Och Applicering, Trumma Räfflade Och Andra Spikskruvar. Vad är De Till För Och Hur är De Gjorda?
Skruvspikar: GOST Och Applicering, Trumma Räfflade Och Andra Spikskruvar. Vad är De Till För Och Hur är De Gjorda?
Anonim

Spik anses vara en enkel, men samtidigt ganska pålitlig typ av fästelement. Folk har använt dem i hundratals år. Detta oersättliga fästmaterial används i stor utsträckning i många typer av konstruktions- och reparationsarbeten, vid montering av trä och andra strukturer, i förpackningar och möbelproduktion. Är inget undantag och skruva spikar vars användning är lämplig för hushållens behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

Skruvspikar kallas universell hårdvara , med hjälp av vilka hantverkarna fäster ihop träytor. Och även de hittar tillämpning under byggandet av ett bostads- eller grovkök, vilken struktur som helst. Externt liknar skruvprodukter mycket de runda - de består också av en stavcylinder, ett huvud och en vanlig vass ände. Och de skiljer sig från vanliga naglar endast genom närvaron av en tråd på stången.

Praktiken har visat det skruvbeslag ger fastsättning, vilket är många gånger bättre än när man använder en konstruktionsspik . När en skruvspik körs in i ett träd roterar produkten runt sin egen axel. Tack vare denna funktion skadas inte träfibrerna och fäster bra på ytan.

I detta fall underlättas fästelementets styrka av en hög grad av friktion och särdragen hos stavens form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsyftet med skruvprodukten består i att fästa flexibla ytor och material, till exempel trä, träplattor, strukturer som böjer sig under påverkan av fukt. Denna typ av hårdvara har funnit sin tillämpning i inrednings- och exteriörbearbetningsarbeten, manipulationer med taket, tillverkning av behållare, möbelsortiment, liksom i andra typer av arbeten.

Produktionen av trådskruvspikar är strikt reglerad av standarderna i GOST 283-75 . Detta dokument innehåller information om noggrannheten hos produktens parametrar och egenskaper som kan påverka produktens kvalitet. Enligt GOST är denna hårdvara tillverkad av koldioxidsnåla råvaror med en fyrkantig sektion.

Produktionsprocessen sker på en maskin; värmebehandling krävs inte i detta fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med skruvspikar:

  • styrka;
  • uthållighet av tunga laster;
  • hållbarhet.
Bild
Bild

Enligt konsumentrecensioner, några begränsningar . Detta är:

  • omöjligheten att demontera anslutningen på grund av den starka vidhäftningsstyrkan;
  • mottaglighet för korrosion;
  • engångsanvändning;
  • högt pris.
Bild
Bild

Översikt över arter

Skruvspikar finns i en mängd olika typer. De kan vara räfflade eller inte. Dessutom kan konsumenterna välja trumma, fyrvägs och andra typer av sådan hårdvara.

  • Svart … Denna produkt är tillverkad av lågkolstål. Det är vanligt att göra fästelement med sådana spikar under förhållanden för kortvarig användning eller vid låg luftfuktighet på platsen för den fästa strukturen. Svarta naglar används ofta för inredning och golv. Och även denna hårdvara finns på lådor, europallar, pallar med en kort driftstid.
  • Galvaniserad … Efter stämplingsprocessen täcks denna hårdvara med ett lager zink, 6 mikron tjockt. Galvaniserad hårdvara har en lång livslängd, därför har de hittat sin tillämpning under dekorationen inte bara inuti utan även utanför lokalerna. Ofta används de när man monterar tak, konstruerar små arkitektoniska strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland annat har skruvtypspikar skillnader i formen på huvuden. Enligt denna egenskap kan två sorter särskiljas.

  1. MED vanlig lock med ett standard platt huvud proportionellt mot stången.
  2. MED hemlighet huvuden i form av en stympad kon. Tack vare denna strukturella funktion sjunker hårdvaran ner i ytan och blir nästan osynlig.
Bild
Bild

Mått och vikt

Eftersom skruvar med självgängande skruvar används i många jobb, erbjuder tillverkaren konsumenterna ett sortiment av denna produkt med olika storlekar och vikter. Genom att undersöka produktmärkning som presenteras i tabellen nedan kan du lära dig i detalj om dessa egenskaper hos produkten.

Dimensioner Antal i kg, styck Vikt 100 enheter, kg
3,4 x 40 mm 417 2, 341
3,4 x 50 mm 339 2, 739
3,4 x 60 mm 285 3, 662
3, 4 x 70 mm 246 4, 278
3,4 x 80 mm 217 4, 893
3, 9 x 90 mm 143 10, 07
3, 8 x 100 mm 129 11, 203

Skruvarnas vikt påverkas av närvaron av en skyddande galvaniserad beläggning.

Bild
Bild

Installationsfunktioner

Användningen av skruvfästen observeras nästan överallt, eftersom närvaron av trådar på dem bidrar till vidhäftningsstyrkan. Denna hårdvara är hamrad, så hantverkarna har inga svårigheter att använda den.

Vid arbete med skruvfästen rekommenderar experter att följa följande rekommendationer

  1. Under installationen blir det mer korrekt att spika ett konstruktionselement, som har en tunn yta, till ett mer dimensionellt element.
  2. Hårdvarans diameter bör inte vara mer än 1/4 av fästmaterialet.
  3. Fästets längd bör vara 2 eller 3 gånger större än tjockleken på det material som ska förstärkas.
  4. För att förhindra att trä splittras drivs spiken från kanten av delen på ett avstånd som är minst fyra stavdiametrar.
  5. Bekvämligheten med att köra spik underlättas av ett preliminärt stick med en syl.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som praktiken har visat, användningen av skruvhårdvara ger en signifikant indikator på hållfastheten för fastsättning av material , vilket är flera gånger högre än användningen av konstruktionsspikar. Denna typ av produkt kan kallas oumbärlig när man arbetar med en flexibel yta.

Rekommenderad: