Vagnar För "Neva" Walk-behind Traktor: Hastigheten På Den Galvaniserade Vagnen MB-2, Funktioner I Dess Fastsättning På Den Bakomliggande Traktorn För Hötransport

Innehållsförteckning:

Video: Vagnar För "Neva" Walk-behind Traktor: Hastigheten På Den Galvaniserade Vagnen MB-2, Funktioner I Dess Fastsättning På Den Bakomliggande Traktorn För Hötransport

Video: Vagnar För
Video: CrisTales Full OST 2024, Maj
Vagnar För "Neva" Walk-behind Traktor: Hastigheten På Den Galvaniserade Vagnen MB-2, Funktioner I Dess Fastsättning På Den Bakomliggande Traktorn För Hötransport
Vagnar För "Neva" Walk-behind Traktor: Hastigheten På Den Galvaniserade Vagnen MB-2, Funktioner I Dess Fastsättning På Den Bakomliggande Traktorn För Hötransport
Anonim

Motoblock "Neva" är välförtjänt populära i vårt land. Tillsammans med dem är det önskvärt att använda vagnar. Arbetets effektivitet beror på rätt val av det senare.

Bild
Bild

Funktioner och sorter

Vagnen för den bakomliggande traktorn Neva är ett oerhört viktigt, kan man till och med säga, oersättligt element. Med den här enheten kan du förvandla en motoriserad enhet till ett fullvärdigt fordon. Företaget har utvecklat fyra typer av släpvagnar för Neva. Enaxlig dumper har 35 cm höga sidor. Med själva konstruktionen som väger 56 kg kan den ta 5 gånger mer last.

Om vagnen är utrustad med två axlar, kommer den med samma dimensioner att röra sig upp till 500 kg . Du kan också använda mönster av TPM (upp till 250 kg) och TPM-M (upp till 150 kg). Valet är dock mycket större, eftersom nästan alla moderna vagnar kan fästas på den bakomliggande traktorn. Du behöver bara se till att fästet är kompatibelt innan du köper, för att inte slösa bort dina pengar. Det borde inte vara några speciella problem, för idag använder de universella metoder för att gå med.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en design?

Släpvagnar är inte lämpliga för att röra sig på allmänna vägar, särskilt inte på motorvägar. Därför är det bara de fastigheter som är värdefulla för transporter av varor i grönsaksodlingar och i sommarstugor. Det första steget i valet är överensstämmelse mellan släpvagnens kapacitet och dragkraften hos den bakomliggande traktorn. På Neva -linjen har nästan alla modeller motorer från 5, 5 till 7, 5 hästkrafter. Tunga modifieringar är ett undantag.

För de flesta system, inklusive MB-2, rekommenderas att använda släpvagnar som bär 250-500 kg olika laster (MB-2 kör med en hastighet av 12 km / h). Men om du köpte en Neva MB-23 walk-behind traktor kan du använda vagnar avsedda för 1000 kg. Andra punkter är universella för alla modeller och dikteras av överväganden av praktiska fördelar:

  • det är mycket bra om karossen är tillverkad av galvaniserat stål (då kommer vagnen att vara resistent mot alla väder);
  • företrädesvis utrustning med gångjärnssidor;
  • ännu bättre om kroppen själv lutar sig tillbaka;
  • vagnar med bromsar rekommenderas.
Bild
Bild

Eftersom bakomgående traktorer främst flyttar last över ojämna områden, räcker det inte med att bara ha bromsar . De måste vara så tillförlitliga som möjligt, annars är det ingen fråga om ett skyddsnät. I avsaknad av lämpliga mönster kan du göra en vagn av valfri storlek med dina egna händer. Allt du behöver göra är att välja rätt ritningar och tillämpa rätt material och verktyg.

För en vagn med en lyftkapacitet på 350 kg och högre krävs bromsar strikt, även om den endast används för att röra sig på plan mark.

Bild
Bild

Modellöversikt

Släpvagnen TM-360 kan transportera både jordbruks- och byggvaror. Den rör sig från 250 till 500 kg åt gången, har en markfrigång på 31,5 cm och ett spår på 145 cm. Den högsta hastigheten är 10 km / h. Konstruktionens vikt är 90 kg.

TM-250 kan inte bära mer än 250 kg. Men denna släpvagn har en något högre markfrigång (37 cm).

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver välja en vagn som är kompatibel med adaptrar är det bättre att ge företräde åt APM -modellen. Den kan flytta alla typer av last med en maximal vikt på 250 kg. Fördelen med konstruktionen är tillgången på pneumatiska däck. Detta gör att du nästan inte kan känna skakningar när du kör. Det är sant att markfrigången bara är 18 cm, så släpet kommer inte att passera på en mycket dålig väg.

Om du behöver hala hö kommer någon av de beskrivna modellerna att göra . Men för transport av cement, jord, tegel och annan tung last är det mer korrekt att använda VRM-Z-vagnen. Hon tar ombord 400 kg, vilket gör att du säkert kan leverera all eller nästan all trädgårdsutrustning till dacha. Viktigare är att en adapter inte krävs i det här fallet. VRM-Z-släpvagnen är ansluten direkt till växellådans axlar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

Det är oönskat att anförtro kontrollen över en bakomliggande traktor en vagn till dem som är under 14 år. Pinnar och andra kontroller bör justeras efter operatörernas höjd. Innan varje enhet är det nödvändigt att kontrollera användbarheten hos alla anslutningar och kopplingar. I ett antal utföranden ger en konsol ett fäste mellan släpvagnen och den bakomliggande traktorn. Under alla omständigheter bör dockningen ske med hänsyn tagen till standard traktorfäste. För tuffa miljöer bör en vridbar led väljas.

Förbjuden:

  • drift av överbelastade vagnar;
  • körning på en orimligt brant sluttning;
  • transport av människor och djur på en släpvagn.

Rekommenderad: