Aluminiumprofiler För Möbelfasader: Möbelramsfasadprofiler För Glas, Smala Modeller För Plastfasader Och Andra Typer, Svartvita Profiler

Innehållsförteckning:

Video: Aluminiumprofiler För Möbelfasader: Möbelramsfasadprofiler För Glas, Smala Modeller För Plastfasader Och Andra Typer, Svartvita Profiler

Video: Aluminiumprofiler För Möbelfasader: Möbelramsfasadprofiler För Glas, Smala Modeller För Plastfasader Och Andra Typer, Svartvita Profiler
Video: Lifting aluminium profile / Lyfta aluminiumprofil 2024, April
Aluminiumprofiler För Möbelfasader: Möbelramsfasadprofiler För Glas, Smala Modeller För Plastfasader Och Andra Typer, Svartvita Profiler
Aluminiumprofiler För Möbelfasader: Möbelramsfasadprofiler För Glas, Smala Modeller För Plastfasader Och Andra Typer, Svartvita Profiler
Anonim

Genom att veta allt om aluminiumprofiler för möbelfasader kan du eliminera misstag vid köp och användning. Uppmärksamhet bör ägnas åt möbelramens fasadprofiler för glas. Dessutom är det värt att hantera smala modeller för plastfasader och med andra typer, med svartvita profiler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Modern aluminiumprofil för möbelfasader används ofta … Bara detta talar om den höga kvaliteten på en sådan produkt. Profilprodukter av "vingad metall" är lika tillämpliga i köks- och kontorsmöbler. Utan deras användning är det absolut omöjligt att genomföra ett antal designutvecklingar, inklusive upphängda och glidande strukturer. Till deras fördel är också det catchy och spektakulära utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumlegeringens styvhet är ganska hög … Det utgör ingen fara vid daglig användning. Korrosion, som är mycket skadlig för många andra metaller, är helt utesluten. Under många år kommer en solid konstruktion inte att förlora sina fördelar. Men det finns också nackdelar:

  • monotont utseende;
  • ganska högt pris;
  • sannolikheten för att gnugga bort färgen;
  • sannolikheten för att ytan mörknar under påverkan av tvättmedel;
  • känslighet för repor vid kontakt med slipmedel.
Bild
Bild

Visningar

Efter form

En typisk möbeländprofil kan ha olika utföranden . Rakt, de är också standardmodeller som vanligtvis tillverkas i form av en kvadrat eller rektangel. Detta är en universell lösning som passar alla typer av skåpmöbelfronter. Även dess stil spelar ingen roll, den passar garanterat in i alla miljöer. Radiella konstruktioner är acceptabla för konvexa eller konkava ytor.

Bild
Bild

I det här fallet behöver du inte runda väggarna . Sådana produkter är optimala för ultramoderna interiörer. Böjda modeller kännetecknas av en S-formad vågighet. De har avrundning av väggarna.

Nackdelen är att radien bara är 30 cm; med en större storlek försämras möblernas funktionella egenskaper oåterkalleligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom installationens funktioner

Moderna fasadmetallprofiler av mortise -sorten används ofta som en del av en LED -belysningskrets . Denna lösning förbättrar färgestetiken avsevärt. För installation är det nödvändigt att förbereda speciella spår. Kant- och kantprofiler används i kök och vardagsrum, och de används också för att rama in bänkskivor.

Bild
Bild

Sådana tillägg garanterar ökat motstånd hos möbelkanter mot mekanisk påfrestning och andra skador; naturligtvis uppnås en ännu högre dekorativ effekt.

Efter funktion

Den dekorativa profilen spelar en viktig roll … Det förbättrar avsevärt de estetiska egenskaperna hos möbelprodukter. Det finns också ett stödalternativ, som främst används som ben. Dessa beslag hjälper till att uppnå stabil stabilitet och bekvämlighet och ökar säkerheten för möbelprodukter. Skydd mot fuktinträngning är särskilt viktigt i köket och i andra fuktiga rum; profiler i form av handtag placeras på fasaderna, och sedan är de ganska kapabla att ersätta det vanliga handtaget.

Bild
Bild

Storlekar och färger

Färglösningar kan vara mycket olika - såväl som dimensioner. Metalllameller är tillverkade av både standard och individuell (i enlighet med mätningar) prestanda. De är lämpliga för montering på ytor av:

  • plywoodskivor;
  • naturligt trä;
  • MDF;
  • Spånskiva;
  • olika typer av plast.
Bild
Bild
Bild
Bild

Delar kan konstrueras för installation under glas eller speglar, samt under andra konstruktioner med en tjocklek på 4-10 mm. I detta fall når själva profilen i tjocklek vanligtvis 1,5 mm, det vill säga att den inte överbelastar hela enheten. Längden kan variera beroende på tillverkare. I grund och botten är det 5-6 m, och handtagen har sektioner från 0,06 till 2 m; för deras installation behövs fasader baserade på MDF, skiktet når från 16 till 25 mm.

Även en typisk profil måste övervägande skäras i storlek . Fall när dess storlek uppfyller behoven är ganska sällsynta. Klippning sker med hjälp av en elektrisk sticksåg.

Bild
Bild

Det är oacceptabelt att använda vinkelslipare så att skärområdet inte utsätts för kolavlagringar. Vissa tillverkare levererar en smal profil med en ganska strikt geometrisk form.

Denna lösning uppfyller fullt ut det nuvarande mode inom möbelfasader. Mönster med en stor synlig storlek på metallremsan är inte längre lika populära som för 10-15 år sedan. Smala profiler kan levereras med integrerade handtag. Detta gör det möjligt att spara pengar och inte välja ytterligare tillbehör. Valet av sådana produkter är riktigt brett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgerna på profilerna är desamma som för den typiska möbelpaletten. De svartvita profilerna är sanna klassiker. Det är dock mycket trevligare att välja lösningar med den vanliga träfärgen. Ofta använd:

  • mörk valnöt;
  • ljus valnöt;
  • ek;
  • björk;
  • körsbär;
  • bok;
  • al.
Bild
Bild

Guld- och silvertoner kan se väldigt vackra ut. Pastellfärger ger visuell mjukhet. Älskare av pompa bör välja ljusa färger. I allmänhet är det inte svårt att välja en profil. I vissa fall kan du begränsa dig till ett enkelt färglöst material (omålad metallprofil) - aluminiumfärgen i sig är attraktiv utåt.

Bild
Bild

Urvalstips

Det finns många typer av möbler. Och var och en av dem löser ett strikt specifikt problem. Det finns graderingar efter sektionstyp, bredd och metallskikt. Profilalternativ kan inte vara utbytbara. Det är särskilt farligt att ersätta stödstrukturer med andra typer.

Men att bara räkna ut vad produkten är till för kommer inte att räcka. Vi måste också uppmärksamma varumärket . Små tillverkare säljer ofta varor av låg kvalitet. Ju smalare profil, särskilt ramen, desto billigare blir den . Du måste betala extra för breda beslag. Priset kommer att vara särskilt högt för produkter med en atypisk färg eller ett icke-standardiskt syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elementens utseende måste säkerställa en harmonisk matchning till möblerna . Det handlar inte bara om färgen, utan också om formen. Därför måste du i alla fall ta hänsyn till de estetiska aspekterna och konceptet med de möbler som används. Även mindre defekter i beslagen kan förstöra hela intrycket. Ännu värre, de kan orsaka problem med användning eller till och med kräva brådskande reparationer.

Bild
Bild

Nästan alla typer av material kan sättas in i aluminiumprofilen. Glasstrukturer med aluminiumramar är inte särskilt hållbara. Men den här lösningen ser väldigt fin ut. Det rekommenderas att välja härdat glas, vilket är särskilt hållbart och därför säkert kan användas i moderna designtrender. Hjälper till att öka nåd:

  • bifoga foton;
  • dekorera med vackra bilder;
  • klistra in med en film som motsvarar stilen tematiskt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av mönster för plastprodukter måste vara mycket försiktigt. Man måste komma ihåg att plastinsatser kan ändra färg över tiden. Men denna nackdel är inte alltför stor.

För svängdörrar måste du välja den vanliga standardprofilen för AL -märket. Dess storlek måste också beaktas för att utesluta fel.

De mörkfärgade headseten, tillsammans med glänsande metallpaneler, passar perfekt in i industriella stilar. De kommer att hjälpa till att uppnå visuella associationer med rymdplaner, men de kommer inte att passa bra in i små rum. Den modernistiska utformningen av utrymmet innebär vanligtvis användning av vita och andra ljusa färger - ramens roll för att upprätthålla harmoni med dem. Rummets storlek spelar ingen roll här.

Bild
Bild

Kontrasten mellan huvud- och ramfärgerna passar perfekt in i atmosfären av techno, modern, högteknologisk. Loftrummet låter dig också använda denna lösning. Ljusa färger kan också kombineras med en metallisk glans. Det är dock opraktiskt att använda mer än 3 nyanser i ett utrymme.

Alternativa lösningar:

  • användningen av monokroma kompositioner;
  • användningen av toner som kombineras enligt personlig åsikt;
  • kombination av färger enligt färghjulsschemat.
Bild
Bild

Böjda och välvda fasader bör endast användas när det är absolut nödvändigt. De är väldigt svåra att göra och inte särskilt praktiska. Breda modeller är utformade för typiska gångjärn. För att installera en smal profil måste du använda en speciell typ av gångjärn. Det är också användbart att diskutera projektets funktioner med designers.

Bild
Bild

Applikationsnyanser

Stabil montering med överdimensionerade möbeldelar innebär vanligtvis användning av en ramprofil. Aluminium är lämpligt för sammanfogning av block vid skarvar. Ytan tål korrosion väl och kan ges vilken som helst visuell form. Aluminiumprofiler används i:

  • skåp;
  • skjutbara montrar;
  • räknare;
  • dörrar;
  • skåpdörrar;
  • kantbord;
  • kantning av bänkskivor och skjutbara fronter.
Bild
Bild

Handtagsprofiler används flitigt. De installeras både på skåp och på vanliga dörrar. Aluminium fungerar bra på platser med hög luftfuktighet. Flexibla beslag kan ha vilken geometrisk form som helst. Men det används fortfarande främst i rum med modern inredning; den klassiska miljön är knappast lämplig.

Bild
Bild

Att tvätta möbelens aluminiumfasad med vatten är tråkigt. I det här fallet förekommer ofta fläckar. Det är nödvändigt att avlägsna atmosfäriska blockeringar och sot med alkaliska medel, men endast de som rekommenderas särskilt för arbete med aluminium. RM 43, RM 55 ASF anses vara bra alternativ. Vissa rekommenderar rengöring med högtryckstvätt med vattenförvärmning.

Rekommenderad: