Skiljeväggar Av Metall Och Glasloft: Glidande Skiljeväggar Av Glas Och Trä, Invändig Metall Med Glas

Innehållsförteckning:

Video: Skiljeväggar Av Metall Och Glasloft: Glidande Skiljeväggar Av Glas Och Trä, Invändig Metall Med Glas

Video: Skiljeväggar Av Metall Och Glasloft: Glidande Skiljeväggar Av Glas Och Trä, Invändig Metall Med Glas
Video: Luxurious Apartment in Manhattan, NY is Transformed With Awesome Steel Partition 2024, April
Skiljeväggar Av Metall Och Glasloft: Glidande Skiljeväggar Av Glas Och Trä, Invändig Metall Med Glas
Skiljeväggar Av Metall Och Glasloft: Glidande Skiljeväggar Av Glas Och Trä, Invändig Metall Med Glas
Anonim

Loftstilen kännetecknas av lakoniska tillbehör, ledigt utrymme och en fullständig brist på inredning. Det inre av lokalerna som är utformade i denna riktning representeras av enkla funktionella möbler, stora fönster och glas- eller metallpartitioner som utför zonindelningen .… De hjälper till att fylla utrymmet med ljus och tynger inte designen.

Vad används partitioner till?

Loftpartitioner används för installation i utställningslokaler, restauranger, kaféer och kontor. Dessa tillbehör används också ofta i lägenheter och hus i öppen planlösning. Produkter av metall eller glas är mycket populära i interiörer eftersom de tillåter:

  • för att säkerställa integriteten för enskilda zoner i lägenheten (duschrum, badrum, sovrum, vardagsrum);
  • skapa funktionella zoner och avgränsa utrymme i rummet;
  • gör lokalernas inre original, ljus och fylld med naturligt ljus
  • skapa en speciell atmosfär av komfort och hemvärme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, tack vare sådana partitioner får interiören ett mer bekvämt och komplett utseende … Oftast används glas (metall) strukturer i utformningen av köksstudior (för zonindelning av vardagsrummet från köket), kontor och korridorer (de fungerar inte bara som skydd mot damm och buller från gatan, utan tillåter också en mörkt rum som ska fyllas med ljus).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Hittills tillverkar tillverkare zonavdelningar i loftstil av metall, glas och trä. De kan ha olika konfigurationer och storlekar. Glasstrukturer har följande funktioner:

  • låter dig visuellt utöka utrymmet, vilket inte kan sägas om standardväggar;
  • sådana skiljeväggar är transparenta, så att de passar perfekt in i det övergripande konceptet för interiören och avsevärt ökar driftsförhållandena i lokalerna;
  • glasstrukturer ser bra ut i utformningen av vardagsrum, sovrum, kök och badrum, utför zonering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glaspartitioner är indelade i följande typer: stationära, glidande och gångjärniga … I badrum rekommenderas det att installera strukturer gjorda av matt, tonat eller spegelglas med en tjocklek på minst 6 mm, i andra rum - av valfri färg och tjocklek, med hänsyn tagen till det inre. Glaspartitioner har följande fördelar.

Brett utbud av mönster (fasta, glidande, speglade, kaskadstrukturer, bokavskiljningar, dragspel). Dekorativa produkter kan installeras i alla rum, oavsett storlek och form.

Bild
Bild

Ger interiören öppet utrymme . Glasstrukturer zonerar rummet helt och ger det ytterligare volym. Tack vare dessa enheter kan du snabbt och enkelt förvandla ett rum, beroende på situationen.

Bild
Bild

Naturlig insolation . Den största fördelen med glas är förmågan att tränga igenom ljus. Genom att placera sådana partitioner i ett rum med ett fönster blir det möjligt att lägga till mer naturligt ljus till det mörka området.

Bild
Bild

Möjligheten att behålla fukt och lukt . Detta är mycket viktigt när du planerar plats i badrum, sovrum, vardagsrum och kök.

Bild
Bild

Ergonomisk … Glaspartitioner, i jämförelse med analoger gjorda av andra material, är tunna. Tack vare detta kan du avsevärt spara utrymme.

Bild
Bild

Möjligheten att dekorera … Glas öppnar enorma möjligheter för kreativitet. Det kan ha olika grad av transparens, opacitet, glans, färg, grovhet och jämnhet. På glaset kan du installera en bakgrundsbelysning eller applicera en bild.

Bild
Bild

Miljövänlighet … Detta material är säkert för människors hälsa. Den avger inte skadliga ångor när den utsätts för höga temperaturer.

Bild
Bild

Som för nackdelar , då är det få av dem. Trots att skiljeväggarna huvudsakligen är gjorda av hållbart värmebehandlat glas är de ganska ömtåliga. Dessutom är glaset krävande att underhålla - det måste tvättas regelbundet (fingeravtryck och damm kommer att förstöra interiörets övergripande utseende). Många är inte heller nöjda med att glasstrukturer, i jämförelse med en tom vägg, inte tillåter dem att fullt ut uppleva ensamhet.

Det rekommenderas inte att installera sådana strukturer i rum med ett akustiksystem, eftersom glas reflekterar ljud väl och utsätts för vibrationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilt anmärkningsvärda är också metallpartitioner, som ofta används i loftinteriörer . De kan installeras inte bara på offentliga platser, utan också i bostadsutrymmen. Metall ser underbart ut i moderna lägenhetsinredningar, vilket ger dem en brutal sofistikering. Dessutom kännetecknas metallen av hög hållfasthet och lång livslängd.

Invändiga skiljeväggar är vanligtvis gjorda av detta material, de är dekorerade med transparent glas eller speglar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera metallkonstruktionernas funktionalitet är inte bara begränsad till zonindelning av rymden . De är ofta föremål för inredning, som harmoniskt kombineras i interiören med alla dekorationer och möbler. Dessutom kan sådana strukturer användas som ett lagringssystem (i det här fallet ser de ut som ett skiljeskåp eller skiljevägg). De låter dig lösa flera uppgifter samtidigt: dela utrymmet, fungera som en plats för att lagra saker.

Trots de många fördelar som metallpartitioner har har de också mindre nackdelar: hög vikt och höga kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Lokaler i loftstil kan inte föreställas utan metall- eller glaspartier … Denna riktning väljs vanligtvis av människor som älskar fri planering och kreativitet i interiören. Rummets utformning, där områdets zonindelning görs av skiljeväggar, utmärks av originalitet och luftighet. För att göra ett rum ljust och rymligt är det tillräckligt att tillämpa följande designidéer:

Maximalt glas inuti . Designen bör göras i enlighet med stilistikens egenskaper. För att fokusera på glas i designen måste du välja mellanväggar av färgat glas. Om väggarna är klädda med murverk (dekorativa plattor, sten eller gammalt tegel), bör grå, svart eller vinrött glas föredras. För att understryka skönheten i den industriella stilen positivt är det nödvändigt att tillhandahålla ett bra belysningssystem i interiören. Annars kommer partitionen att smälta in med finishen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I små lägenheter skulle en utmärkt lösning vara att installera en dragspelpartition med präglat glas … Partitionen med ett abstrakt mönster passar perfekt in i stilen. Det rekommenderas att installera skiljeväggar med frostat glas mellan köket och vardagsrummet, de låter rummet delas upp i två zoner, samtidigt som effekten av områdets enhet upprätthålls. En bordsskiva i glas och svartvita affischer hjälper till att komplettera interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutväggar i loftstil . Strukturen, gjord av en U-formad profil i stål, kommer idealiskt att ersätta innerdörrar och kommer att betona designstilen. På grund av det faktum att snittmönstret i konstruktionens öppna läge sammanfaller, skapas en visuell effekt av den fullständiga frånvaron av dörrar. För stora rum måste du välja metallpartitioner målade i djup matt svart, för små - grå. Sådana strukturer kommer helst att kombineras med öppen kommunikation i taket (stigerör, elektriska ledningar och ventilationskanaler). Golvbeläggningen måste vara gjord för att se ut som betong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med gångjärnsväggar kan du göra ett särskilt område till ett privat rum … Om så önskas kan de kompletteras med en ogenomskinlig mönstrad eller tryckt fyllning, samt utrustas med ett lås. Metallpartitioner ser underbara ut mot bakgrunden av grovt dekorativt gips. När du väljer möbler bör du föredra modeller med enkla svarta beslag. Interiören kommer att kompletteras med transformerande strukturer av förkromad metall och brunt läder.

Rekommenderad: