Mässingsankare: Hylsa M6 Och M8, M10 Och M12, Delade Hylsankankare Av Mässing I Andra Storlekar, Vikt På Expansionsankare

Innehållsförteckning:

Video: Mässingsankare: Hylsa M6 Och M8, M10 Och M12, Delade Hylsankankare Av Mässing I Andra Storlekar, Vikt På Expansionsankare

Video: Mässingsankare: Hylsa M6 Och M8, M10 Och M12, Delade Hylsankankare Av Mässing I Andra Storlekar, Vikt På Expansionsankare
Video: [LIVE] EDP×beatnation summit 2017 beatnation 10th Anniversary (BD 1) 2024, Maj
Mässingsankare: Hylsa M6 Och M8, M10 Och M12, Delade Hylsankankare Av Mässing I Andra Storlekar, Vikt På Expansionsankare
Mässingsankare: Hylsa M6 Och M8, M10 Och M12, Delade Hylsankankare Av Mässing I Andra Storlekar, Vikt På Expansionsankare
Anonim

Ibland, under konstruktion eller renovering, är det nödvändigt att fästa en struktur på väggen eller hänga den från taket. I det här fallet måste du tänka noga på installationsmetoden, eftersom vanliga spikar eller skruvar inte alltid kommer att kunna hålla ett tungt föremål. Idag används mässings- eller drop-in ankare för detta ändamål. Tack vare dem kan du inte vara rädd för att det upphängda föremålet kommer att falla på ditt huvud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Mässingsankare eller hylsa är ett fästelement i form av en hylsa med en invändig gänga och skåror på utsidan, avsedd för montering av föremål på väggar, branta ytor och tak . Utåt liknar produkten ett inkörningsankare av kolstål, men skiljer sig från det i vissa driftsegenskaper. Hylsan är tillverkad av mässing. Det är en multikomponentlegering baserad på icke -järnmetaller - koppar, zink och tenn. Tillsammans är de bättre än stål.

Mässingsprodukter är mer pålitliga, även om de har mindre hållfasthet än stål. De är resistenta mot mekaniskt slitage, korrosion och oxidationsprocesser, samt höga temperaturer, låga och tryck. Till skillnad från stål har mässing en högre densitet-upp till 8500-8700 kg / m3 jämfört med 7700-7900 kg / m3 för stål, därför har den en större vikt.

Dessa egenskaper bestämmer priset på mässingsprodukter, som vanligtvis är 1, 5 och ibland 2 gånger högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mässingsankare kan hålla tunga strukturer under lång tid . Installationsprocessen är enkel och kräver inga speciella färdigheter eller kunskaper, vilket bestäms av produktens enkla design. Ärmens yttre yta har många hack, även om släta modeller också finns på marknaden. De ger bättre grepp om hylsan med basmaterialet och låter den inte rotera under installationen.

Montering är möjlig på grund av närvaron av trådar på den inre ytan och flera slitsar på baksidan, som bildar distansaxlarna. Gängan krävs för att skruva in en bult, tapp eller skruv och säkra strukturen.

Ärmen har ett genomgående hål. I distansdelen avsmalnar den i form av en kon. Under installationen kommer fästelementet in i hylsan och tvingar flikarna att avvika till sidorna. Legeringens mjukhet gör att den inskruvade stålbulten enkelt kan kila in produkten. Detta säkerställer tillförlitlig fixering av ankaren i hålet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Produktens huvudsyfte är att fästa lätta och medeltunga konstruktioner på betong, natursten, granit och massiva tegelstenar . Med hjälp av mässingsankare kan strukturer installeras både inomhus och utomhus. Produktens speciella design och goda tekniska egenskaper gör det möjligt att använda den i områden med svåra driftförhållanden.

Spännhylsor används i strukturer när det är omöjligt att göra med vanliga plastpluggar. De håller säkert tunga och skrymmande föremål. Till exempel, i privat konstruktion, är en mässingshylsa användbar för att hänga föremål, installera hyllor, konsoler, ställ, vägg- och takskenor, vertikala trappor och horisontella stänger. Med deras hjälp är det möjligt att installera taklister, undertak och väggpaneler.

Mässing är resistent mot mekaniskt slitage och korrosion, vilket ger ytterligare fördelar med dess användning. Produkten har en stark vidhäftning till materialet i väggar och tak, så byggaren kan inte vara rädd för att vattenånga kommer dit och deras kondens.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Mässingsankare finns i olika storlekar idag. De viktigaste tillverkarna är Fisher (Tyskland), Mungo (Schweiz) och Sormat (Finland) . Observera att det finns deras kinesiska motsvarigheter, vars tillförlitlighet inte bör förlitas.

Alla produkter har samma form och tekniska egenskaper, men är utformade för olika belastningar. Innan installationen är det nödvändigt att beräkna dess verkliga värde och jämföra det med den tillåtna normen.

Notera! Strukturen anses endast vara tillförlitlig om säkerhetsmarginalen för delningsankret är 3-4 gånger högre än den förväntade belastningen.

Bild
Bild

Tillverkare producerar produkter i ett stycke, utan att använda svetsning eller lödning, vilket avsevärt ökar deras mekaniska hållfasthet. Ytterligare fixering i basmaterialet kommer att tillhandahållas av skåror på hylsans fästelement - de hjälper till att säkra distansbenen starkare och tillåter inte att produkten rullar under installationen.

Mässingshylsan är uppkallad efter trådstorleken. Det finns produkter till salu med följande parametrar:

  • M4 (5x16 mm);
  • M5 (6x20 mm);
  • M6 (8x24 mm);
  • M8 (8x30 mm);
  • M10 (12x34 mm);
  • M12 (16x40 mm);
  • M14 (20x42 mm);
  • M16 (22x44 mm).
Bild
Bild

Förpackningen anger alltid storleken på ankarets tråd . Officiella tillverkare kopierar den på ärmen, så var uppmärksam på graveringen av varje del för att skilja den från en falsk. Enligt andra kriterier är det nästan omöjligt att bestämma originalet, du kommer förmodligen att få reda på detta under drift.

Siffrorna inom parentes anger produktens dimensioner: den första är ankarets diameter, den andra är dess längd. Ibland indikeras de tillsammans med trådens storlek, så låt dig inte skrämmas av beteckningen, till exempel M8x30 - tillverkaren påminner dig därmed om fästelementets längd.

Bild
Bild

Installationsfunktioner

För att fästa strukturen av hög kvalitet är det nödvändigt att i följd utföra följande steg:

  • förbered ett hål som motsvarar hylsans ytterdiameter;
  • rengör hålet från skräp;
  • sätt in hylsan och slå den med några lätta slag;
  • skruva fast bulten, tappen eller skruven på föremålet som ska installeras i ankaren.

På en anteckning! Diametern på hålet i basen ska motsvara ankarets diameter och djupet bör vara 3-5 cm större än längden. En sådan marginal måste göras för att skruven ska skruvas in för att passa ankaret helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hylsan måste drivas till sin fulla längd. Oroa dig inte för att fästelementen kan gå djupare: när du hamrar med en hammare öppnar ankaret benen delvis, ytterligare fixering tillhandahålls av skårorna.

För att demontera strukturen är det nödvändigt att lossa fästet något så att spacets distansben återgår till sitt ursprungliga läge. Du behöver inte skruva loss bulten helt; du bör lämna hylsan med den. Håll sedan fast ankaren med en tång och skruva loss delen.

Genom att använda ett sådant universalfäste sparar du behovet av att installera stödstöd och förstyvningsribbor. Installation kräver inte mycket ansträngning, så även oerfarna byggare kan använda produkterna. Resultatet är ett pålitligt och hållbart fäste till ett överkomligt pris som håller dig i flera år.

Rekommenderad: