Trapeskruvar: Bly Och Andra Skruvar Med Trapetsformad Gänga Och Mutter. GOST, Ansökan

Innehållsförteckning:

Video: Trapeskruvar: Bly Och Andra Skruvar Med Trapetsformad Gänga Och Mutter. GOST, Ansökan

Video: Trapeskruvar: Bly Och Andra Skruvar Med Trapetsformad Gänga Och Mutter. GOST, Ansökan
Video: BoltcleanPRO - Rengöring av mutter och bult 2024, Maj
Trapeskruvar: Bly Och Andra Skruvar Med Trapetsformad Gänga Och Mutter. GOST, Ansökan
Trapeskruvar: Bly Och Andra Skruvar Med Trapetsformad Gänga Och Mutter. GOST, Ansökan
Anonim

Trapezformad gängning är en speciell typ av tråd som använder en icke-standardiserad profil som liknar en trapets i dess yttre form (därav processens direktnamn). För att utföra produktionsarbete av detta slag krävs speciella trapetsformade skruvar. Idag i vår artikel kommer vi att prata mer detaljerat om egenskaper och särdrag hos sådana element.

Bild
Bild

Karakteristisk

Traditionellt används inte trapetsskruven av sig själv, utan är ihopkopplad med en specialdesignad mutter. Dessa element representerar en resedrift som säkerställer genomförandet av tråden . Ett par skruvar och muttrar har en glid-friktionskraft. Om vi pratar om körutrustningen ur produktionssynpunkt, bör det noteras att dess direkta syfte är att omvandla rotationsrörelse till translationell rörelse.

Ett par skruvar och muttrar används oftast för att ge jämn och stabil rak rörelse.

Bild
Bild

Skruvar är mycket krävande när det gäller underhåll - de måste hållas rena hela tiden . Detta faktum gör att underhållet av mekanismerna, av vilka de trapetsformade skruvarna är en del, blir ganska kostsamt och mödosamt. Den trapetsformade tråden kan dock tjäna ganska länge, och den fungerar väldigt tyst, utan att orsaka besvär. Och även dessa skruvar kännetecknas av ökad bärighet.

Tillverkningen av trapetsformade skruvar är en lång och komplex process . I detta fall är trådvalsningstekniken obligatorisk. Tack vare denna teknik blir tråden så smidig som möjligt. De särdrag hos skruvar av denna typ inkluderar det faktum att de har en speciell och ganska specifik självlåsande egenskap.

Bild
Bild

Idag är ett stort antal både inhemska och utländska tillverkare engagerade i produktion och frisättning av trapetsformade delar.

Bild
Bild

Visningar

Idag kan du på den moderna marknaden för tekniska enheter, komponenter och tillbehör hitta ett stort antal olika typer av trapetsformade resväxlar.

Till exempel, beroende på dina behov och önskemål kan du köpa trapezformade element med eller utan bearbetning . Dessutom utför många tillverkningsföretag bearbetning av delar enligt individuella kundorder.

Således kallas obearbetade sorter också ofta katanas. De kan ha olika noggrannhetsklasser, varav den mest populära är C8 -index.

Bearbetade delar är mer allmänt tillgängliga på marknaden, och de kan ha en mängd olika storlekar

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Enligt GOST finns det flera storlekar av trapetsformade skruvar. Var och en av dem är nödvändig för att utföra vissa uppgifter. Tänk på de mest populära och vanliga dimensionella indikatorerna:

  • 14x2 mm;
  • 30x6 mm;
  • 10x2 mm;
  • 12x3 mm;
  • 12x4 mm;
  • 14x3 mm;
  • 14x4 mm;
  • 16x4 mm och andra.

Delens storlek bör väljas utifrån dina individuella behov och krav. Tänk samtidigt över och bestäm om delarnas användning i förväg för att inte ångra köpet som gjorts i framtiden.

Bild
Bild

Användande

Jag måste säga att trapetsformade skruvar är element som används inom en mängd olika områden av mänsklig aktivitet. Det är omöjligt att genomföra många processer utan dem. Till exempel, trapetsformade skruvar används i mekanismer och enheter som 3D -skrivare, fräs- och svarvmaskiner, numerisk styrning och många andra områden . Dessutom är de integrerade element i sådana anordningar, vars funktion är direkt associerad med låga rotationsrörelser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer allmänt är trapetsformade skruvar delar utan vilka trapetsformad gängning är omöjlig . Denna teknik används aktivt för att mata rörelser på svarvar, för att flytta lyftanordningar och produkter på monteringsbehållare, samt för att flytta presskonstruktioner i vertikal riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi talar om andra sfärer av mänsklig aktivitet som helt enkelt inte kan existera och utvecklas utan trapetsformade gängor (utan trapetsformade skruvar), så inkluderar dessa bilindustrin, ånglokbyggen och andra industriområden inom maskinteknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet och köpet av trapetsformade skruvar bör hanteras så ansvarsfullt och noggrant som möjligt. Saken är att den övergripande kvaliteten på arbetet med en viss mekanism beror på dessa detaljer. Experter rekommenderar att fokusera på flera nyckelfaktorer:

  • tillverkningsmaterial (föredra endast de skruvar som är tillverkade av högkvalitativa, hållbara och pålitliga råvaror);
  • typ och storlek (dessa parametrar är individuella egenskaper hos skruvar, vars val bör nås baserat på de specifika behoven hos en viss person);
  • tillverkare (det är viktigt att uppmärksamma varumärket och välja endast de produkter som tillverkades av kända tillverkningsföretag);
  • köport (för att köpa trapetsskruvar, kontakta endast officiella butiker och återförsäljare);
  • recensioner (så att du kan förstå om de egenskaper och egenskaper som deklareras av tillverkaren motsvarar det verkliga läget);
  • kostnad (välj produkter från mellanklassen, eftersom de motsvarar det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet).

Styrd av dessa regler kommer du att kunna välja de skruvar som uppfyller den högsta kvalitetsnivån, kommer att hålla länge och kommer att möta alla individuella behov hos köparen.

Rekommenderad: